14 Vanlige spørsmål om bufferstørrelsen: Sammenligningstabell, typer, passform, brukervennlighet, mer

Del på Pinterest

Hva betyr det egentlig?

Den perioden i måneden er igjen. Du er i butikken, står i banen av menstruasjonsprodukter, og alt du tenker på deg selv er: Hva betyr egentlig alle disse forskjellige farger og størrelser?

Ikke bekymre deg. Vi er der med deg.

Til slutt, det du trenger å vite når det gjelder forskjellige dimensjoner av internabsorberende, er at størrelsen refererer til absorpsjonskapasiteten, ikke til den effektive lengden eller bredden på bufferenes kropp.

Du har fortsatt spørsmål? Fortsett å lese.

Hvilke forskjellige størrelser betyr?

Din type lys Raspberry / Junirtampone Normalesuper Tamponeruper Plus Tamponsuper Plus Extra / Ultra TabboneluceEvenly Soedlight Hvit Romslig romrom Bianchimolto Space Lightweight Space Lightweight AvvanieVery White For en Po & White Space Space i overdreven Moderat Hvitt Plass til tungt Overflow på strenger eller undertøy Perfektet Opp til overløp også gjennomvåt lett, hvitt rom Noen hvite rom i rikelig med tungt, tungt hvitt rom overløp på strenger eller undertøy tunge overløp på streng eller undertøy med utsikt over fuktet jevnt impregnert jevnt gjennomvåt i en lett hvit plass

Fordi absorbensnivået er så viktig?

Ikke alle perioder er skapt like. Strømmen som noen mennesker opplever kan avvike sterkt fra det neste.

Men C’det er mer. Din strømning kan endres under syklusen. Du kan oppleve at strømmen er tyngre enn de første eller to dagene av syklusen og lettere mot slutten (eller omvendt!).

Av denne grunn er noen pads laget for å absorbere mer væske enn andre for å beskytte dem mot tap.

Hvordan vet du om du bruker riktig absorberende kraft?

Dette er et godt spørsmål.

Hvis du har menstruasjon for første gang, kan det være bedre å bruke det laveste absorberende (vanligvis merket som tynt, lys eller junior). Disse dimensjonene er generelt mer komfortable og kan være lettere å sette inn for de som er nyere i prosessen.

Hvis det ikke er første gang, er det noen måter å vite hvilken absorberende kraft som skal brukes.

Hvis C’det er fortsatt mye hvitt mellomrom på puten etter å ha fjernet den mellom 4 og 8 timer, kan du foretrekke en lav absorbert pute.

Lysere interne absorbenter har også lavere risiko for giftig sjokksyndrom (TSS).

Hvis du har en tendens til å bløde gjennom L’hele buffer eller nøye på klær, kan du foretrekke en større absorpsjon.

Du bør bruke forskjellige interiørabsorberende i løpet av syklusen?

Det avhenger helt av dine personlige preferanser.

Noen mennesker foretrekker å holde et lager av forskjellige størrelser for å tilpasse størrelsen på bufferen til strømmen.

Andre kan foretrekke å alltid bruke normale eller lette interiørabsorberende, fordi de vet at deres strømmer ikke er særlig tunge.

Hvis du ikke er sikker på, kan du alltid spørre din gynekolog hva du anbefaler under ditt neste besøk.

Og de faktiske dimensjonene: alle interiørabsorbenter har samme lengde og bredde?

Avhenger av.

De fleste interiørabsorbenter har generelt samme lengde. Noen kan være litt kortere for å være bedre størrelse for reise eller for å flytte bruk.

Men avhengig av deres absorberingsnivå, kan noen swabs være bredere enn andre. Lys eller junior interiørabsorbenter kan være mindre i bredde fordi det er så mye materiale.

D’Andre deler, super eller ultra pads kan se bredere eller mer. Dette er grunnen til at de generelt ikke er anbefalt for nye våpenbrukere.

& # 8220; Slim / Slim Fit & # 8221; Det er det samme & # 8220; Light & # 8221;?

Dette er litt & # 8216; komplisert. Noen merker markedsfører ditt eget lys interiør eller junior absorbenter som interne absorbenter & # 8220; slank & # 8221;. Men ikke alle gjør det.

Noen merker bruker ordet subtile eller tynn for å beskrive en rekke forskjellige størrelser av interiørabsorbenter fordi det gjør padsene mer attraktive for å sette inn.

For å finne ut om ditt interne absorberende er av lysstørrelse, les alltid sidene eller baksiden av pakken for mer informasjon.

Hva er forskjellen mellom en intern absorberende & # 8220; aktiv & # 8221; og et normalt internt absorberende?

Aktive interiørabsorberende eller & # 8220; sport & # 8221; de er vanligvis laget for folk som praktiserer sport eller som kan være mer livlig under syklusen.

For å gi sikker beskyttelse, har disse swabene vanligvis beskyttelse mot tap på strenger eller en annen ekspansjonsmetode som dekker en større overflate.

Dette betyr imidlertid ikke at du må bære aktive interiørabsorberende mens du trener. Hvis du foretrekker vanlige og ikke-aktive interne absorbenter, bør de fungere godt.

D’Andre sang, du trenger ikke å være en idrettsutøver for å bruke et aktivt internabsorberende. Noen mennesker foretrekker følelsen eller nivået eller beskyttelsen.

Typen applikator er viktig?

Alle interiørabsorberende formater er tilgjengelige i en rekke applikatorer. Det er opp til deg å bestemme hvilken type applikator du foretrekker. Men det er viktig å merke seg at en type applikator ikke anses som den beste.

Plast applikatorer

Disse applikatorene kan være mer komfortable eller enklere å sette inn. Men siden de er laget med dyrere materialer, kan de også være dyrere enn alternativer i papp eller uten applikator.

Utvidbare applikatorer

Denne variasjonen av plastapplikatorer er realisert for mer diskret lagring eller tur. Et nedre rør strekker seg og klikker på plass før # 8217; innsetting, og gir en kortere profil.

Kartongapplikatorer

Disse kan være mye billigere enn plastapplikatorer. Du kan møte dem i interne absorberende salgsautomater i offentlige bad. L’applikatoren er laget med stivt kartong. Noen mennesker finner det irriterende under L’Sette inn denne typen applikator.

Digitale swabs

Disse typer interiørabsorbenter har ingen applikator i det hele tatt. I stedet setter du bare dem ved å skyve puten inn i vaginalkanalen med fingeren.

Importer hvis den er luktfri?

Dette er et tema for hot debatt.

Mange leger sier at duftende pads ikke er nødvendige fordi vagina er selvrensende. Ekstern parfyme eller rengjøring kan forstyrre din naturlige pH-balanse og eliminere gode bakterier.

Av denne grunn anbefaler mange leger ikke-duftende pads. Det er alltid bedre å gjøre din forskning før du kjøper og leser emballasjen av interiørabsorbenter for å unngå de ekstra kjemikaliene.

Hva slags buffer du bør bruke hvis & # 8230;

Du har menstruasjon for første gang

Du kan føle deg forvirret eller redd av en informasjon overbelastning. Vet at du ikke er alene.

Mange leger anbefaler lette absorberende pads for den første menstruasjonen. Andre anbefaler deg å starte først med interne absorbenter, så å bytte til interne absorbenter når du føler deg rolig.

Hvis du er nervøs, snakk med en lege eller annen helsevesenet operatør av dine reservasjoner, og hva er ditt beste trekk.

Du bruker interiørabsorbenter for første gang

Hvis du er klar til å forlate padsene, vil du kanskje starte i små alle & # 8217;. Prøv en lav absorbert buffer for første gang. Så når du har en bedre strømningsindikator og # 8217; innsetting, kan du bytte til A’stor absorpsjon.

Du har aldri engasjert deg i penetrativ vaginal seksuell aktivitet

Du har kanskje hørt interiørabsorbenteret & # 8220; de vil ødelegge IMENE & # 8221; Hvis du er jomfru.

Pads kan sikkert strekke # 8217; imene, men det er ikke alltid tilfelle. Ikke alle mennesker er født med intakt imeni, så mange ikke «bryter» eller «burst» i det hele tatt.

Andre kan rive sin imeni under ikke-seksuelle aktiviteter, for eksempel dans, hopper på en trampolin eller ridning. Og selv om folk trakk sin hymen, kan de ikke engang vite at det skjedde.

Når det er sagt, bør det ikke hindre deg i å bruke en buffer hvis du aldri har vært involvert i en permetrativ sexaktivitet. Prøv å starte med lettere interiørabsorberende og fortsett derfra.

Prøv bekkenpine

Prøv å velge en tynn og lett interiørabsorberende hvis du pleier å ha bekkenpine.

Hvis du ikke har mottatt en diagnose, kan det være lurt å se etter hjelp av en profesjonell og i mellomtiden bruk en buffer. Det kan være noe mer alvorlig pågår, som en infeksjon på 8217.

Bunnlinjen

Mange forsøk og feil kan være nødvendig for å finne den riktige bufferstørrelsen for deg og din syklus. Hva som fungerer for en person, kan ikke fungere for andre.

Prøv å kjøpe noen størrelser. Erfaring med alternativer i ulike perioder med din månedlige strømning.

Du kan også finne at du foretrekker å bruke menstruasjonskopper, menstruasjonsundertøy eller absorberende i stedet for interiørabsorbenter.

Jen Anderson er en velvære samarbeidspartner på Healthline. Skriver og bryr seg ulike publikasjoner av livsstil og skjønnhet, med undertekster for refinery29, Byrdie, Mydomaine og Bareminerals. Når du ikke skriver, kan du finne Jen som praktiserer yoga, sprer essensielle oljer, se matnettverk eller drikk en kopp kaffe. Du kan følge hans opplevelser i New York Twitter Og Instagram.