14 uker med graviditet: Symptomer, forslag og mer

Endringer i kroppen din

Nå som du er offisielt i andre kvartal, kan graviditeten virke enklere enn i første kvartal.

En spesielt interessant utvikling er at du nå kunne og # 8220; show & # 8221;. Tiden da en kvinnes mage begynner å vise eller stikker, vil avhenge av flere faktorer, for eksempel hvis du var gravid før, din anatomi, formen på kroppen din og detaljer om tidligere graviditeter.

Hvis du klarte å holde hemmeligheten til barnets nyheter fra venner og familie, kan du føle deg mer behagelig å fortelle ham nå. Abort i andre kvartal er mindre sannsynlig Nå som du har passert de første 12 ukene av graviditeten.

Ditt barn

Del på Pinterest

Barnet ditt er nå mellom 3 og 4 inches lang og veier litt og 3 ounces. Barnet ditt kan nå gjøre grimasser, om du skal presse øynene, rynke eller til og med grimas. Selv om du ikke vil kunne se dem eller høre dem, skyldes barnets små uttrykk på grunn av hjerneimpulser som viser hvordan vokser.

Hvis du har programmert A’ultralyd snart, vær oppmerksom hvis barnet ditt suger tommelen. Selv barnet ditt jobber hardt for å strekke seg. Snart vil armene deres virke mer forholdsmessige til resten av sin lille kropp.

Hvis jeg hadde et mikroskop, ville du kunne se veldig fint hår, kalt fluff, som begynner å dekke barnets kropp i løpet av denne tiden.

På ca 14 uker kan barnets nyrer produsere urin, som slippes ut i amniotisk væske. Og barnets leveren begynner å produsere galle. Dette er begge tegn på at barnet ditt forbereder livet utenfor livmoren.

Tvillingutvikling en uke 14

De fleste kvinner kan føle barnas hjerterytme i uken 14 med en ultralyd på 8217; Doppler ultralyd. Du kan velge å kjøpe en av disse enhetene for innenlands bruk. Ikke bekymre deg hvis du ikke føler hjerteslag umiddelbart. Ulike forsøk kan være nødvendig for å lære å bruke den.

Graviditets symptomer i 14 uker

Noen endringer du kan legge merke til i uken 14, inkluderer:

Andre endringer og symptomer du kan støte på inkluderer:

Kvalme

Mens noen kvinner opplever symptomene på morgenkvalme til slutten av graviditeten, er kvalme et mindre problem for mange kvinner, i begynnelsen av andre kvartal. Husk at selv om magen din virker mer stabil, kan du fortsatt ha en kvalme i kvalme nå og da.

Hvis dine følelser av kvalme virker spesielt alvorlig, eller du har problemer med å fordøye noe, kan du ha det Gravid hyperemese. Oppkast og vekttap er andre tegn på denne potensielt farlige tilstanden.

Det er usannsynlig at morgenen kvalme ansikt skade for deg eller ditt barn. Men hvis du er bekymret for vedvarende symptomer, bør du ringe legen din for å sikre at du og barnet ditt får nok næringsstoffer.

Hvis du fortsatt føler deg syk, er det ting som kan hjelpe deg. Først av alt, prøv å ikke spise for mye på en gang. Flere mindre måltider kan forårsake mindre kvalme av et rikelig måltid.

Drikk mange væsker og vær oppmerksom på dine sanser. Hvis noen lukter, for eksempel pickles eller eddik, eller temperaturen, som varme, verre kvalme, unngå det er den beste løsningen for nå.

Ginger kan også hjelpe. Du kan vanligvis finne ingefær på supermarkedet. Legg det til te, smoothies eller vann. Du kan også prøve å drikke ingefær ale eller spise tygget ingefær.

Humørsvingninger

Vokse et menneske inni du er et stort selskap, og du vil oppleve mange innkommende endringer. Hormoner kan forårsake skift D’humør. Men andre årsaker inkluderer fysiske endringer, stress og tretthet.

Mustene D’humør er en svært vanlig del av graviditeten for mange kvinner, men du kan merke at dine stater D’Soul stabiliserer i andre kvartal.

Vi anbefaler deg å hvile så mye som mulig og finne en venn å snakke med hvis du er stresset av de mange enchangene av fødsel.

Ting å gjøre denne uken for en sunn graviditet

bevege seg

Nå som du er i andre kvartal, er det en flott tid å starte en Treningsrutine som er egnet for graviditet.

Dra nytte av hver ekstra energi du har denne uken. Hvis du våkner oppdatert, prøv en 15-minutters morgen tur. Hvis energien din når toppen om ettermiddagen eller om kvelden, ta en titt på en lokal prenatal gymnastikk kurs. Yoga, Acquagym og turer på turer er gode alternativer. Hvis du trener allerede regelmessig, hold en rutine som gjør at du slår hjertet ditt på en aerob rytme fra 3 til 7 dager i uken.

Du kan oppleve at en vanlig treningsrutine gjør at du føler deg bedre generelt. Du kan også vurdere å finne en følgesvenn av øvelser som kan dele gleden og frykt for graviditet.

Kjønn

En annen fordel ved ikke lenger kvalme er at du kan være mer tilbøyelig til å dedikere deg selv til den seksuelle aktiviteten. Siden magen din ennå ikke er stor nok, er det nå en flott tid å nyte litt og mer bonding med partneren din.

Du vil kanskje også ha det oftere Nå som du er gravid, på grunn av overflødig blod som strømmer under midjen. Det er en annen måte å holde seg aktiv. Og det er helt sikkert, med mindre legen din har rådet deg annerledes.

Når skal du ringe legen

Del på Pinterest

L’Erfaring med ett av følgende symptomer kan be om legeanrop:

  • vaginal blødning
  • væsketap
  • feber
  • Sterk magesmerter
  • hodepine
  • tåkesyn

Du kan også konsultere legen din dersom du fortsatt lider av vanlig morgen kvalme eller bli verre. Det er måter å sikre at du og barnet ditt får de nødvendige næringsstoffene.