14 tips for kvinner om femti som vil gjerne vite før

Hva så’er aldring som gjør kvinner lykkeligere som de alder, spesielt mellom 50 og 70 år?

Nylig søk Fra # 8217; Australia, som fulgte kvinner i 20 år, attributter en del av dette til det faktum at kvinner mottok mer tid til & # 8220; Me & # 8221; når de vokste opp.

Og med det & # 8220; jeg & # 8221; Tiden kommer av mange tilfredsstillende åpenbaringer.

Jeg snakket med 14 kvinner om femti av hva de ville gjøre annerledes da de var yngre & # 8211; Hvis bare de hadde kjent, hva de kjenner nå:

& # 8220; Jeg ønsket å bære ermeløs skjorter & # 8230; & # 8221; & # 8211; Kelly J.

«Jeg vil si til min yngre, jeg slutter å være redd for å være alene. Jeg tok så mange beslutninger bare for å være sikker på at jeg aldri ville vært uten en elsker i 10 sekunder. & # 8221; & # 8211; Barbara S.

«Jeg ville ikke ha begynt å røyke. Jeg trodde det var vakkert & # 8211; Det er bare usunn. & # 8221; & # 8211; Jill S.

& # 8220; Jeg ville ha akseptert posisjonen til resepsjonist-tanke-av-vesen-over jobbet for den amerikanske senatoren.& # 8221; & # 8211; Amy R.

«Jeg vil ikke ha tillatt frykt / uvitenhet om andre mennesker å påvirke meg så dypt å glatte mine ambisjoner / drømmer for å tilfredsstille dem. Det tok meg tiår for å avbryte den oppførselen fra & # 8220; god jente & # 8221;. & # 8221; & # 8211; Kecia L.

& # 8220; Jeg vil utforske utdanningen min mer & # 8221;

«Jeg ville ha fokusert på mestring av lesing og # 8217; tolkning på videregående skole & # 8221; sier Linda G., en tannlege i midten av året’50. Jeg må lese noe tre ganger, og jeg må ofte gjenoppta profesjonelle kurs, når jeg ikke forstår materialer.& # 8221;

Linda føles at foreldrene deres ikke var konsentrert om sin utdanning, så han falt i glemsel.

«Jeg var det tredje barnet. Så mine foreldre elsket meg, men de var avslappet. Jeg er mindre trygg på å forutsi hva jeg skal gjøre med pasientene mine fordi jeg sliter med å syntetisere informasjon. & # 8220;

Av denne grunn står Linda en innvendig kamp.

«Jeg føler at jeg måtte jobbe mer for alt jeg fikk. Dette gjorde meg vanskeligere i # 8217; utøve min autoritet fordi jeg alltid prøver å demonstrere min troverdighet & # 8220;.

& # 8220; Jeg ville stole på mer enn meg selv og mine talenter & # 8221;

Andrea J., A’Forfatter av beste selger i midten av året’50, sier: Jeg ser det jeg var og hva jeg førte meg til et tilfredsstillende liv, men hvis du endrer noe ville være å stole på mine talenter til yngre alder. & # 8220;

Andrea føler seg ikke å ha vært tålmodig nok med seg selv.

«Jeg vil gjerne ha forstått før jeg kunne realisere min ambisjon om å skrive bøker hvis jeg fortalte meg og fortsatte å forbedre. Jeg var så utålmodig å lykkes med at jeg stoppet, og jeg endret kurs når suksess ikke har kommet raskt. & # 8220;

& # 8220; Jeg vil gjerne forstå hva jeg ønsket & # 8230; & # 8221;

Gena R., A’frisør på femti, tror han hadde tatt lang tid å forstå hvem han var.

Måten jeg liker å beskrive min unge mann, er å sammenligne med Julia Roberts i filmen & # 8221; Bruden i Escape & # 8220; i scenen hvor han ikke engang visste hvor mye hun fortalte eggene hennes og # 8230; Fordi han likte sin nåværende mann, likte han hans. & # 8220;

«Som du, jeg trengte å forstå hvem jeg var uten en mann og som jeg likte eggene mine, uansett hvor mye han likte hans.& # 8221;

Gena mener at folk betraktet henne, jenta bak stolen & # 8221; Som alltid er glad og kan løse alle sine problemer.

Men det har blitt.

«Jeg gjør ikke flere ting som jeg ikke vil gjøre, og jeg ga meg selv tillatelse til å si» 8216; ingen’og hvile. Hvis jeg vil se på kjennemerke filmer hele dagen, gjør jeg det. Jeg omgir meg med folk som jeg vil bli, og jeg er borte fra folk som suger deres liv & # 8220;.

«Og jeg skammer meg ikke lenger for feilene jeg gjorde. De er en del av historien min og gjorde meg en mer empatisk person & # 8220;.

& # 8220; Jeg ville bruke mer tid med min sønn & # 8221;

Stacy J., en produsent om femti, sier han at tiden ikke var på hans side.

«Jeg skulle ønske jeg hadde brukt mer tid på å leke med datteren min da han var mindre. Jeg dro til skolen heltid og jobbet, og jeg tok vare på min syke søster og forpliktet meg til å være dårlig & # 8220;.

Han skjønner at barn vokser så fort, men da skjønte han det ikke.

Jeg vil virkelig ha satt til side ting og gjort flere bursdagsfest for te av hans plysj dyr med henne & # 8221;.

& # 8220; Jeg ville ha danset mer & # 8221;

& # 8220; Jeg var alltid vanskelig og før de kom til 20 år bestemte jeg meg for at jeg ikke danset og # 8221; sier Laurel V., I de første 50 årene. & # 8220; og mens jeg var borte fra ferien, uttrykte andre mennesker seg og flyttet til musikk & # 8221;.

Laurel tror han burde ikke vært så bekymret.

Jeg sier til mine barn, hvis jeg kunne spole tilbake, ville jeg være bale så mye, og jeg ville ikke bekymre meg for hva folk tenker & # 8230; Jeg så nok ikke engang på meg uansett.& # 8221;

& # 8220; Jeg ville ikke være så bekymret for mitt utseende & # 8221;

Rjean B., En PR-konsulent i sine første 50 år, er ikke lenger konsentrert om utseendet.

«Mellom 20 og 30 år satte karrieren min som talsmann for selskapet meg foran kameraet, og jeg gikk sjelden forbi foran speilet uten å bosette håret mitt, sjekke tennene mine, gjenta leppestiftet. Jeg mistet søvn for tiden da jeg så en dobbel hake mens jeg snakket eller ler. & # 8220;

Rjean innså at det som betyr noe som virkelig går utover det ytre.

«Min mann og mine venner aksepterer meg og elsker meg for hva de er og ikke for som jeg ser på en gitt tid. Jeg liker å konsentrere meg om min skjønnhet og interiør styrke & # 8220;.

& # 8220; Jeg ville utvide mer nåde til meg selv & # 8221;

Jeg ville bli før reagerer og forstår at jeg ikke må ha en mening om alt & # 8221; sier Beth w., Omtrent femti, som utførte et høyt trykkarbeid for en god opplæringsorganisasjon.

«Hvis jeg føler meg i fare for å bli ekskludert eller misforstått, ville jeg slå av eller kjempe for å bli hørt. Det var så stressende jeg ferdig med å bli syk, med Herpes Zoster, som tvang meg til å møte min frykt & # 8220;.

Hva jeg lærte er at jeg kan sette inn nåde i enhver situasjon ved å bare ta pusten og rooting ved å hvile føttene på gulvet, så det bremser ned adrenalin og kortisol som går gjennom systemet mitt.& # 8221;

Beth sier at dette har redusert dramaet, kaoset og konflikten i sitt liv og har forsterket hans relasjoner.

& # 8220; Jeg ville ikke føle meg i gjeld med mine arbeidsgivere & # 8221;

Nina A., Som vil konkurrere 50 år om noen måneder, sier han: «Jeg var tilgjengelig for folket, så jeg jobbet. Alle’Jeg skjønte ikke det, men jeg vil ha den yngste forstået slik at de ikke begår de samme feilene & # 8220;.

«Jeg gikk ut med en eldre professor da jeg var på college. Han hadde mange betalte oppgaver av konferanser på internasjonale universiteter og betalte også oppholdet. Han inviterte meg til å bli med ham på utrolige turer til Bali, Java, Kina, Thailand. Men jeg hadde en jobb, og jeg kunne ikke gå. & # 8220;

«En av tiden jeg nektet å være en & # 8216; god arbeidstaker’Det var da jeg avbrutt jobben for å gå til Rock and Roll Hall of Fame-innvielsen. Jeg hadde mange problemer på jobben. Men gjett litt? Avdelingen har imidlertid klart å jobbe. & # 8220;

Mye visdom og komfort kommer med tiden

Det vil være øyeblikk når du trenger noe mer enn et enkelt råd for å overvinne personlige vanskeligheter. Noen ganger er svaret bare tiden: Nok tid til å overleve kampene i løpet av 20 og 30 år, så du har utviklet motet til å balansere utfordringene som kommer i dine 50 år og over.

Kanskje, den berømte kokken Cat Cora, på femti, oppsummerer kampen med ungdom og visdom av det bakre speilet: «Hvis jeg kunne gjøre det annerledes, ville jeg ta en pause oftere, og jeg vil nyte reisen. Når du er ung, skaper din angst og ønsket om å ha alt skaper en ubalanse / # 8220; det forteller oss.

& # 8220; Med modenhet var jeg i stand til å ha en rolig og en fredelig styrking i alle områder av livet mitt & # 8221;.

Estelle Erasmus er en prisvinnende journalist, som skriver lærer og tidligere redaktør i et magasin. Vert og omsorg Podcast Aja direkte og lærer presentasjon og skrive personlige essays for Writer’S Digest. Dens artikler og vismenn er publisert i New York Times, Washington Post, Family Circle, Brain, Teen, din tenåring for foreldre og mer. Se hans skrivetips og intervjuer på PER / # 8217; Publisher på Estelleserasmus.com og følg den opp Twitter, Facebook Og Instagram.