14 tegn og symptomer på ADHD hos voksne

Symptomer på’ADHD ADHD

Underskuddsforstyrrelsen av oppmerksomhet og hyperaktivitet (ADHD) påvirker om lag 5% av barna og om lag halvparten av dem vil bringe disse symptomene på # 8217; voksenlivet, sier American Association Psychiatric. Sentre for sykdomskontroll og forebygging estimerer at tallene er enda høyere i mindre samfunnsprøver. Også mange voksne med ADHD har aldri blitt diagnostisert.

Den ubehandlede ADHD kan forårsake mange mentale og fysiske problemer som kan sette forholdene til å teste og forårsake vanskeligheter i mange aspekter av hverdagen. Det er viktig å gjenkjenne tegn på ADHD i voksne, slik at du kan få tilstrekkelig behandling. Les videre for å lære om symptomene.

1. Konsentrasjon

Kanskje det mest detektoriske tegn på # 8217; ADHD, Mangel på konsentrasjon & # 8221; gå utover vanskeligheten å være oppmerksom på. Det betyr å være lett distrahert, finne det vanskelig å lytte til andre i en samtale, forsømme detaljene og ikke fullføre oppgaver eller prosjekter. Siden av mynten er Iperfocus (se nedenfor).

2. Hyperfokus

Mens folk med ADHD ofte er lett distraherende, kan de også ha noe som heter Hyperfocus. En person med ADHD kan bli så absorbert av noe som kan bli uvitende om noe annet rundt ham. Denne typen konsentrasjon gjør det lettere å miste kunnskapen om tid og ignorere de rundt deg. Dette kan føre til misforståelser i relasjoner.

3. Disorganisering

Livet kan virke kaotisk for alle til tider, men noen med ADHD har generelt en «8217; mer frenetisk livserfaring med jevne mellomrom. Dette kan gjøre det vanskelig å holde alt på rett sted. En voksen med ADHD kan ha vanskeligheter med disse organisatoriske ferdighetene. Dette kan inkludere problemer med å holde spor av aktiviteter og i # 8217; prioriterte oppdragslogikk.

4. Tidshåndteringsproblemer

Dette problemet går hånd i hånd med disorganisering. ADHD voksne har ofte problemer med å bruke sin tid effektivt. De kan utsette viktige oppgaver, presentere seg sent for viktige hendelser eller ignorere oppgaver som anser kjedelig. De kan ha problemer med å fokusere på fremtiden eller på fortiden: L & # 8216; nå & # 8221; Det er ofte viktigere for dem.

5. Glemsel

Det er menneskelig å glemme ting noen ganger, men for noen med ADHD, L’Oblivion er en del av hverdagen. Dette kan inkludere rutinemessig glemsel hvor du legger noe eller hva du trenger å beholde.

Noen ganger glemsomhet kan være irriterende, men ikke veldig viktig; Andre ganger kan det være alvorlig. Bunnlinjen er at glemselen kan være skadelig for karrierer og relasjoner fordi det kan forveksles med ekteskapet eller mangelen på intelligens.

6. Impulsivitet

L’Impulsivitet i noen med ADHD kan manifestere seg på forskjellige måter:

  • avbryte andre under samtalen
  • være sosialt upassende
  • skyndte seg gjennom oppgavene
  • Handler uten mye hensyn til konsekvensene

En persons shoppingvaner er ofte en god indikasjon på ADHD. L’Pulse kjøp, spesielt på artikler som personen ikke har råd til, er et vanlig symptom på’ADHD hos voksne.

7. Emosjonelle problemer

Livet med ADHD kan virke kaotisk, som om dine følelser var stadig underliggende. Du kan lett bli kjedelig og gå på jakt etter spenning for innfall. Små frustrasjoner kan virke uutholdelig eller forårsake depresjon og svinger D’humør.

Ubehandlede følelsesmessige problemer kan legge til komplikasjoner til personlige og faglige relasjoner.

8. Lite selvbilde

ADHD voksne er ofte hyperkritikere av seg selv, noe som kan føre til dårlig selvbilde. Dette skyldes delvis deres manglende evne til å konsentrere seg, så vel som andre symptomer som kan forårsake problemer i skolen, arbeid eller relasjoner.

ADHD voksne kan se disse vanskelighetene som personlige feil eller dårlig ytelse, som kan indusere dem for å se seg selv i et negativt lys.

9. MISSTIT

Selv om du kan være åpen for å gjøre alt på en gang, kan du også føle deg demotivert. Dette er et problem som ofte finnes hos barn med ADHD, som ofte ikke kan fokusere på skoleoppgaver. Det kan også skje med voksne.

Sammen med procrastination og knappe organisatoriske ferdigheter, kan dette problemet gjøre det vanskelig for en voksen med ADHD for å fullføre et prosjekt fordi det ikke kan konsentrere seg i lange perioder.

10. Rastløshet og angst

Fra voksen med ADHD, kan du ha følelsen av at motoren din ikke slår av. Ditt ønske om å fortsette å flytte og gjøre ting kan føre til frustrasjon når du ikke kan gjøre noe umiddelbart. Dette fører til rastløshet, som kan føre til frustrasjon og angst.

L’Angst er et veldig vanlig symptom på ADHD hos voksne, siden sinnet har en tendens til å gjentatte ganger gjentatte ganger gjentatte ganger.

Som med barn, kan fysiske tegn på rastløshet og angst hos voksne inkludere rastløshet. De kan bevege seg ofte & # 8211; tappe hendene eller føttene, flytte til setet eller være i stand til å stå stille.

11. Utmattelse

Selv om dette kan virke overraskende siden selv rastløshet er et symptom, er tretthet et problem for mange voksne med ADHD. Det kan være flere grunner til dette. Det kan skyldes hyperaktivitet eller søvnproblemer som kan komme med ADHD. Eller det kan skyldes den konstante konsentrasjonsinnsatsen som er forespurt av voksne med ADHD. Eller det kan være en sikkerhetseffekt av narkotika for ADHD.

Uansett årsak, kan tretthet forverre oppmerksomhetsproblemer.

12. Helseproblemer

Impulsivitet, mangel på motivasjon, følelsesmessige problemer og uorganisering kan bringe en person med ADHD for å forsømme helsen sin. Dette kan ses gjennom en dårlig tvangsmessig ernæring, med utsikt over øvelsen eller gi opp viktige stoffer. Også l’angst og stress har negative helsepåvirkninger.

Uten gode helsevaner, de negative effektene av’ADHD kan gjøre flere symptomer forverres.

1. 3. Forholdsproblemer

En voksen med ADHD har ofte problemer i relasjoner, enten profesjonell, romantisk eller platonisk. Egenskapene til å snakke om mennesker under en samtale, uoppmerksomhet og «8217, bli lett kjedelig, kan utgjøre forholdene, siden en person kan virke ufølsom, uansvarlig eller likegyldig.

14. Misbruk av stoffer

Dette problemet kan ikke påvirke alle voksne med ADHDS, men voksne med denne tilstanden er mer sannsynlig å ha problemer med problemer med rusmisbruk. Dette kan føre til bruk av alkohol, tobakk eller andre stoffer.

Forskningen er ikke klar over hva bindingen mellom bindingen mellom stoffet og # 8217; ADHD. Imidlertid er en teori at folk med ADHD bruker stoffer for selvmedisin. De kan gjøre feil bruk av disse stoffene i håp om å forbedre konsentrasjonen eller sove eller for å lindre L’angst.

Andre symptomer

Andre vanlige egenskaper mellom voksne med ADHDer inkluderer:

  • endre arbeidsgiver ofte
  • Har noen personlige eller arbeidsrelaterte resultater
  • Gjentatte rapporter om forholdsproblemer, inkludert skilsmisse

Hva blir det neste?

ADHD voksne kan finne løsninger for å overvinne vanskelighetene i deres tilstand. Organisere, hold deg til planene og avslutt det du startet, kan starte med atferdsmessig kognitiv terapi eller møte en profesjonell arrangør hvis ADHD er mild.

Det er også viktig å lære å håndtere stress, spise godt og sove nok regelmessig slik at kroppen din er best rustet til å møte utfordringer. Selv narkotika kan hjelpe. For å lære mer om behandlingsalternativer, snakk med legen din.