14 måneders alder som ikke går: du bør bekymre deg for?

Beskrivelse

Ditt barn vil nå mange milepæler av utvikling i løpet av det første året av livet. Disse inkluderer å lære å holde flasken, rulle, katt, sitte og til slutt gå uten hjelp.

Hvis du har lest bøker om barnets utvikling, eller hvis du har andre barn, kan du forvente at barnet ditt skal flytte de første trinnene mellom 10 og 12 måneder. Så hvis barnet ditt ikke begynner å gå innen 14 måneder, kan du bekymre deg for.

Det er viktig å huske at barn utvikler seg og nå forskjellige prestasjoner. Det faktum at barnet ditt ikke går innen 14 måneder, indikerer ikke alltid et problem.

Du bør bekymre deg hvis barnet ditt ikke går?

Hvis barnet ditt ikke går innen 14 måneder, er dine bekymringer forståelige. Du vil at barnet ditt skal nå mål, og du vil ikke at barnet ditt skal holde seg bak andre barn i samme alder. Men et barn som ikke er i stand til å gå på 14 måneder, er vanligvis ikke indikativ for et problem. Mens noen barn begynner å gå før de 12 månedene, går andre ikke opp til 16 eller 17 måneder.

For å avgjøre om barnets manglende evne til å gå barnet ditt, er det en grunn til bekymring, vurdere det generelle bildet. For eksempel, selv om barnet ditt ikke kan gå til 14 måneder, kan du merke at det er i stand til å utføre andre glatte motoriske ferdigheter, som å være alene, trekke opp møblene og sprette opp og ned.

Dette er tegn på at barnets motoriske ferdigheter blir utviklet. Derfor kan du snart se deres første skritt. Fortsett å overvåke barnets fremgang. Hvis barnet ditt ikke går i en alder av 18 måneder, snakk med legen din.

Du bør også snakke med legen din dersom du tror at barnets motoriske ferdigheter ikke vokser riktig. Dette kan være tilfelle hvis barnet ditt på 14 måneder ikke klarer å stå, trekke opp eller hoppe.

Det er også viktig å innse at noen barn født for tidlig å begynne å gå senere enn barn i samme alder. Hvis barnet ditt var for tidlig, ikke panikk til panikk umiddelbart for hans manglende evne til å gå. Bruk riktig alder av barnet ditt når du overvåker stadiene av utviklingen. L’Korrekt alder er basert på den opprinnelige utløpsdatoen for barnet.

Hvis du har et barn på 14 måneder, men du fødte tre måneder før, er barnets korrekte alder 11 måneder. I dette tilfellet kan det være nødvendig med ytterligere to eller tre måneder for å lære å balansere og gå, noe som er normalt. Ikke bekymre deg. I all sannsynlighet vil barnet ditt gjenopprette.

Hvordan barn lærer å gå?

Barn lærer å gradvis gå som de blir større og benmusklene blir sterkere. På grunn av de svake musklene, kan bena til en nyfødt ikke støtte sin vekt. Vanligvis begynner barn å snu eller blomstre rundt 7 måneder. Rundt denne alderen begynner de også å hoppe opp og ned mens de holdes oppreist. Denne handlingen bidrar til å styrke barnets benmuskler i forberedelse til de første trinnene.

Rundt 8217; alder på 8-9 måneder, ditt barn kan begynne å trekke opp objekter, for eksempel stoler og bord. Noen barn hevder selv sine føtter opp og ned mens de holder en gjenstand, som om de gikk.

Vandring innebærer balanse og tillit. Barnet ditt lærer ikke bare å stå alene, men har også utfordringen med å lære å koordinere trinnene uten å falle. Dette tar tid.

Siden barn utvikler kraft i forskjellige ben, er det normalt at noen barn går foran andre. Noen barn flytter de første trinnene allerede på 9 eller 10 måneder.

Hvordan hjelpe barnet ditt

Noen barn som ikke begynner å gå innen 14 måneder, trenger bare mer praksis. For å hjelpe barna å flytte de første trinnene, kan foreldre og assistenter komme på gulvet og holde hendene mens de er i oppreist stilling. Kjører barnet sakte på gulvet. Denne øvelsen lærer barn hvordan å heve ben og flytte til rommet. Det hjelper også barn til å utvikle sterkere benmuskler og forbedre balansen.

Som foreldre kan du ha et naturlig behov for å holde i armene dine eller ta med babyen din mens du er hjemme. Men mer tid på bakken mottar barnet ditt, flere muligheter har barnet ditt til å bli mobil og gå uavhengig. Tillat barnet ditt å bevege seg, katt og trekke opp så ofte som mulig.

Swivels brukes ofte som et undervisningsverktøy for barn som lærer å gå. Men disse er ikke et trygt valg. Overraskende, baby vandrere kan forsinke å gå på barn. Noen barn har også blitt skadet på grunn av turgåere. Du kan ta hensyn til bruken av et trykk leketøy, men du bør alltid overvåke barnet ditt med dem for å sikre at du ikke forstyrrer.

Noen foreldre tror også at å sette sko på barnets føtter kan hjelpe dem å gå raskere. Sannheten er at skoene ofte gjør det vanskeligere for barn å flytte de første trinnene. Sko anbefales for å gå alle, men mange barn lærer å gå raskere barfodet Alle’Interiør i huset.

Mens du hjelper barnet ditt til å lære å gå, sørg for at du lager et trygt miljø, alle interiør i hjemmet. Dette inkluderer fjerning av tepper som kan gjøre barnet trrudge og forårsake skade. Du kan også installere sikkerhetsgatene i nærheten av trappen og fjerne tabeller eller hyller med skarpe kanter.

Når skal du se en lege

Selv om du ikke bør panikk hvis barnet ditt går sent, ingen C’Det er ikke noe galt med å snakke med legen din dersom barnet ditt ikke går 1 1/2, eller før du mistenker et problem. Noen ganger er walkingforsinkelse forårsaket av et fot eller et benproblem som dysplasi Dell’hip av utvikling, rickets (mykning eller svekkelse av bein) eller forhold som påvirker muskeltonen som cerebral parese og muskeldystrofi. Sjekk med legen din dersom barnet ser ut til å være limped eller hvis bena ser svakt eller uregelmessig.

Husk at det ikke er noen to like barn, så ikke sammenlign barnets fremgang med andre barn eller bli for mye engstelig hvis barnet ditt ikke går i 14 måneder. Når det gjelder å gå, lærer noen barn sakte, men de forblir ikke for langt.