14 fordeler med afrikansk svart såpe: akne, strekkmerker og mer

COS’er den afrikanske svarte såpen?

Afrikansk svart såpe (også kalt afrikansk såpe eller svart såpe) er det nyeste produktet for hudpleie for å nå statusen til & # 8220; Holy Grail & # 8221; og med en god grunn.

Annonsert som en løsning for breakouts, hyperpigmentering, strekkmerker og resten, den svarte såpen er det siste skjønnhetskurvet for de med et begrenset budsjett. En unik tilnærming for upåklagelig hud? Logg inn!

Og i motsetning til syntetiske såper som du finner i apotek, er den autentiske svarte såpen håndlaget med ingredienser av vegetabilsk opprinnelse i Afrika. Hvert kjøp av rettferdig handel støtter bærekraftig produksjon, og i noen tilfeller gir direkte fordeler til de trengende samfunnene.

Du er ikke overbevist? Fortsett å lese for å lære mer om denne favorittkulten og hvordan du legger den til din rutine.

1. Det er antibakterielt

Naturlige antibakterielle egenskaper Lag afrikansk svart såpe A’utmerket alternativ til vaskemidler masse kjemikalier. Faktisk, det Det kan faktisk fjerne Flere bakterier enn kjemiske vaskemidler. Til tross for sin styrke, er den svarte såpen ganske delikat å bli brukt på ansikt, hender og kropp.

2. Det er trygt for alle hudtyper

Hvis du har tørr eller sensitiv hud, vet du at duftende såper og lotioner er forbudt. Afrikansk svart såpe er naturlig fri for parfyme: forsikre bare at det valgte produktet er merket som & # 8220; uten parfyme & # 8221;.

Selv folk med fet eller blandet hud er i klart! Den svarte såpen kan bidra til å balansere den naturlige sebumproduksjonen av huden uten å fjerne de nødvendige oljene eller legge til overflødig olje til huden.

3. Det er fuktighetsgivende

Shea smør er en grunnleggende ingrediens i svart såpe. Mens Shea kan bidra til å lindre kløe og berolige tørr hud, kakao og # 8217; kokosnøttolje legger til fuktighet.

4. Vil ikke gjøre huden din fett

Hvis du har blandet hud, gjør dette det mye lettere å velge riktig såpe. Sheaen kan legge til fuktighet, men kokosnøttoljen kan bidra til å forhindre hyperaktive sebaceous kjertler.

5. Hjelper Lenire L’irritasjon

Afrikansk svart såpe kan også berolige kløe og # 8217; irritasjon forårsaket av eksem, kontaktdermatitt og kutane allergier. Det kan også bidra til å eliminere kutane utbrudd knyttet til psoriasis og psoriasis. For å maksimere disse fordelene, finn en såpe med ekstra mel d’havre.

6. Er antiinflammatorisk

Den svarte såpen er rik på Vitaminer A og E. Disse vitaminene er både antioksidanter, som bidrar til å bekjempe frie radikaler og angrep til ellers sunne hudvev. Dette kan være nyttig for folk som har inflammatoriske forhold som rosacea.

7. Bidrar til å bekjempe akne

I det notatet kan den svarte såpen også bidra til å bekjempe akne;. I tillegg til å balansere de naturlige oljene i huden din, kan såpen karitéinnholdet hjelpe til med å reparere skadede celler. Hans Antimikrobielle egenskaper Det kan også eliminere graven akne forårsaket av propionibakterium acnes bakterien.

8. Kan bidra til å redusere tynne linjer

Karité smør og # 8217; kokosnøttolje kan bidra til å redusere kollagen tap og oppmuntre til ny utvikling. I sin tur kan dette bidra til å gjenta tynne linjer og rynker. Den grove tekstur av såpe kan også eksfoliere døde hudceller som gjør tynne linjer mer tydelige.

9. Hjelper med å beskytte mot foto-aldring

Antioksidanter tilstede i Karité Butter Det kan bidra til å beskytte huden mot bildealderen. Over tid, # 8217; Sun eksponering kan forårsake solseng (senile flekker), men svart såpe kan tilby en’annen barriere.

10. Bidrar til å forbedre hudstrukturen

Afrikansk svart såpe er full av naturlige ingredienser, men en del av fordelene kommer fra sin form. Når de ikke behandles, forlater de rå ingrediensene som utgjør den svarte såpen produktet mye mindre glatt enn gjennomsnittlig såpe på apoteket. Dette gjør det til en naturlig eksfoliant, som kan bidra til å forbedre hudstrukturen.

11. Bidrar til å hindre at barbermaskinen brenner og hudutslettet

L’Exfoliation er en annen nøkkelfaktor for å holde huden jevn etter barbering, voksing eller andre hårfjerningsmetoder. Exfoliatoren bidrar til å fjerne døde hudceller før de kan hindre hårsekkene. Også fuktigheten i afrikansk svart såpe kan hjelp Klumper og fremspring som kommer fra brenneren av barbermaskinen.

12. Kan bidra til å redusere hyperpigmentering

L’Hyperpigmentering skyldes ofte akne arr e Solskade & # 8211; To ting som afrikansk svart såpe jeg kan hjelpe Lenire eller forhindrer.

1. 3. Kan hjelpe deg med å minimere utseendet på arr og strekkmerker

Takket være hans sheas smør og Vitamin E Innhold, svart såpe kan bidra til å redusere rødhet og # 8217; generelt utseende av strekkmerker og andre arr. Det kan også hjelpe deg med å minimere relatert kløe.

14. Det er antifungal

En studie På effekten av afrikansk svart såpe fant det effektive produktet for syv typer sopp & # 8211; Dette inkluderer den vanlige Candida Albicans gjær. Du kan trygt bruke den afrikanske svart såpe for å behandle forhold som sopp i # 8217; footney nagel og fot d’atlet.

Hvor alle disse fordelene kommer fra?

Fordelene med afrikansk svart såpe bor i sine ingredienser. Dette inkluderer en kombinasjon av:

 • Kakao pods
 • kokosolje
 • Derivater av palmeblader, inkludert palmer olje og palmeolje
 • Plantain bark, som inneholder jern, pluss vitaminer A og E.
 • Karithet smør

Husk at sammensetningen av de svarte såpe ingrediensene varierer i stor grad basert på regionen av Dell’Afrika som den er sammensatt av. For eksempel er platene plassert i # 8217; Sentral og Vest-Afrika, men ikke i de østlige regionene.

Du kan også finne svart såpe med ekstra essensielle oljer, for eksempel eukalyptus, for å fremme avslapning. Noen afrikanske svarte såper inneholder mel d’havre eller aloe real tillegg.

Slik bruker du afrikansk svart såpe

Del på Pinterest

Den sanne ubehandlede afrikanske svart såpe har en grov konsistens. Selv om naturlig konsistens er ideell for å fjerne død hud under eksfolieringen, anbefaler vi deg å glatte det før du bruker det som et vanlig vaskemiddel.

For å gjøre dette, bare fjern et stykke såpe fra baren og gni den i hendene dine. Hvis du foretrekker et flytende vaskemiddel, kan du oppløse ditt såpe i vann før … bruk.

Du kan bruke fingeren direkte på huden hvis du er ute etter en exfoliation, men du snill! Den grove konsistensen er allerede en exfoliator i seg selv, så du trenger ikke å gni. Du kan også vurdere å skrubbe baren først på en myk klut for en delikat rengjøring eller bruke den på hudutslett.

Når en hvilken som helst metode du velger, må du sørge for at du nøyaktig skyll såpe med varmt vann etter bruk.

Deretter, bruk din favoritt fuktighetskrem på våt hud. Dette vil bidra til å blokkere de naturlige fuktighetsgivende effektene av såpe.

Potensielle bivirkninger og risikoer

Selv om den afrikanske svart såpe kan fungere bra for alle hudtyper, bruk det riktig er nøkkelen for å forhindre unødvendige bivirkninger.

Noen mennesker finner at svart såpe tørker. Du kan redusere risikoen ved å legge til en teskje rå honning til såpeblandingen.

Å gjøre dette:

 • Bryt forsiktig et stykke såpe og la det falle i en liten bolle.
 • Bruk en skje eller en gaffel for å bryte såpen i mindre stykker.
 • Legg til 1 eller 2 ts rå honning i bollen.
 • Bland honning og såpe sammen for å skape en svart såpepasta. Du kan legge til mer kjære om nødvendig.
 • Hvis du er ny på den rå svarte såpen, bør du vurdere å bruke den en gang hver annen dag til å starte. Du kan gradvis øke L’bruk som huden din blir vant til såpe. Du kan være allergisk mot noen såpe. Hvis huden din irriterer eller utvikler en’utslett, avbryter L & # 8217;.

  Selv naturlig svart såpe er grov, så det kan irritere eller til og med rive huden hvis du ikke er forsiktig. Pangiglione og brenning er også mulig. Hvis du bruker en blokk med rå såpe, utfør delikate sirkulære bevegelser mens du skyver den langs huden.

  Den beste måten å forhindre hudbrudd, er å utjevne såpe og legge den til vannet eller bruke det med en klut.

  Produkter å prøve

  Den sanne tradisjonelle afrikanske svart såpe er håndlaget. Når ingrediensene er blitt kombinert, blir såpen oppvarmet og tørk i flere dager før … bruk.

  Hvis du vil få de største fordelene, er det viktig å finne den virkelige tingen. L’Kjøp av autentisk svart såpe bidrar også til å sikre at inntektene fra produktene går tilbake til samfunnene som faktisk lager såpe. Disse er ofte merket som & # 8220; Fair Trade & # 8221; ?? Produkter.

  Avhengig av regionen der den er produsert, kan den afrikanske svarte såpen også bli funnet under andre navn, for eksempel Soaps Anao eller Yoruba.

  På grunn av populariteten til såpe, C’er et økende antall knock-off-produkter. Du kan si at såpe er en katastrofe hvis den har syntetiske ingredienser eller tilsetningsstoffer som ikke er i den rå svarte såpen (praktisk talt alt ikke basert grønnsak!).

  Søk noen av de følgende produktene for å sikre at du kjøper det faktiske produktet som også støtter relaterte samfunn:

  • Autentisk afrikansk svart såpealaffia
  • Utrolig av naturen afrikansk svart såpe
  • Afrikansk Svart Såpe Nubisk Heritage
  • Afrikansk svart såpe Shea fuktighet med karité smør
  • 100% Ren African Black Soap Sky Organics
  • Fantastisk naturlig organisk økologisk afrikansk svart såpe

  Bunnlinjen

  Afrikansk svart såpe er rik på essensielle næringsstoffer designet for å forbedre hudens naturlige hudfarge og hjelpe deg med å skinne fra det indre. For å få de høyeste resultatene, fungerer det for å bruke morgen og kveldsåpe.

  Hvis du begynner å manifestere utslett eller uvanlige irritasjoner, avbryt L’bruk til du kan se legen din eller dermatologen. De kan bidra til å bestemme årsaken til symptomene, og hvis du definitivt bør slutte å bruke den svarte såpen.