13 Utløsende faktorer av eksem og hvordan man unngår dem: mat, stress og andre

Beskrivelse

L’Eksem forårsaker rødhet, kløe, tørrhet og hudbetennelse. Selv om årsaken til «8217-eksemet ikke er helt forstått, identifiserer og unngår potensielle utløsende faktorer, er en måte å holde huden klar og sunn.

L’mild til moderat eksem kan svare godt på topisk benk (OTC) kremer. Ved alvorlig eksem, kan det være nødvendig å ta ytterligere tiltak for å begrense eksponeringen mot visse utløsningsfaktorer.

Hvis du ikke er sikker på hva eksemutbruddene dine utløser, er det en titt på 13 vanlige utløsende faktorer og hvordan du kan unngå dem.

1. mat

Noen matvarer kan forverre eksemet ditt. Du kan prøve en rehabilitering etter å ha konsumert mat og ingredienser som er inflammatoriske. Eksempler er sukker, raffinerte karbohydrater, gluten, røde kjøtt og meieriprodukter.

På samme måte kan spise mat du er allergisk, utløse en inflammatorisk respons og forverre symptomene på og # 8217; eksem.

Hvis du har A’matallergi, en måte å identifisere matvarer som kan forverre dine symptomer, er gjennom en slettingsdiett. Notater alt du spiser og drikker i noen uker. Så vær oppmerksom på dagene når eksemet ditt virker verre for å overvåke modellene.

Hvis det ser ut til å administrere raketter etter å ha spist meieriprodukter, for eksempel, ikke konsumere noe meieriprodukt i noen dager eller uker. Overvåker symptomene dine for å forbedre. Hvis eksemet ditt forbedrer, sakte reintroduce meieriprodukter i kostholdet ditt.

Hvis symptomene gjenoppretter, er det sannsynlig at meieriprodukter kan forårsake eksem. Fjerning av disse matene fra kostholdet kan fremme sunnere hud. Hvis du tror du er allergisk mot en bestemt mat, snakk med legen din. Kan lede deg til en allergiker for ytterligere tester.

2. Kald luft

Du kan ønske deg velkommen til kvelden, men de kaldere temperaturene kan forårsake en forverring av # 8217; eksem i noen mennesker.

Kulden og den tørre luften går ofte hånd i hånden. For mye tørr luft kan eliminere den naturlige fuktigheten fra huden. Tørrheten fører ofte til kløe, som så fører til riper og betennelse.

For å beskytte huden din, gjelder den en fuktighetsgivende krem ​​minst to ganger om dagen og bruker en luftfukter hjemme hos deg.

3. Varmt vær

D’En annen del, kan varmen også irritere eksemet. En sterk svette kan forårsake hud kløe.

Hold deg så frisk som mulig for å begrense svette. Drikk også mange væsker for å unngå overoppheting, sitte eller stå i skyggefulle områder og bruk en vifte.

4. Eksponering for vann; vann

L’Vannutstillingen er en annen utløsende faktor for eksem. L’vann kan forårsake tørr tørrhet, noe som kan føre til vedvarende kløe.

Påfør en fuktighetsgivende krem ​​på huden etter bading eller svømming og lag bad eller lunken dusjer for å hindre at huden tørker ut.

5. Stress og angst

Emosjonell stress forårsaker ikke eksem, men kan forårsake symptomer.

Kroppen frigjør et hormon kalt kortisol når det er under stress. I høye doser, som når det gjelder et kronisk og kontinuerlig stress, øker kortisol kroppen betennelse. Dette kan føre til hudbetennelse og en forverring av eksem.

Dyp pusting, meditasjon, nok hvile og regelmessig trening er nøklene for å håndtere stress situasjoner. Evnen til å redusere stress kan holde eksemet ditt under kontroll.

Hvis du har problemer med å sjekke # 8217; angst eller stress alene, snakk med legen din om behandlinger eller terapier.

6. Vaskemiddel

Klesvask vaskemidler kan forårsake problemer med personer med sensitiv hud. Mange vaskemidler inneholder kjemikalier og dufter som irriterer huden, forårsaker tørrhet, kløe og rødhet.

Hvis eksemet ditt virker verre etter vasken, gå til et ikke-parfyme vaskemiddel som er trygt for sensitiv hud.

7. Parfymerte produkter

I likhet med vaskemidler til klesvask, kan de parfymerte produktene som gjelder for kroppen, også forringe eksemet;. Noen mennesker med eksem har også kontaktdermatitt, som er når kutane utbrudd oppstår etter kontakt med et stoff. Parfymerte såper, lotioner, parfymer, dusjgeler og andre personlig pleieprodukter kan irritere huden og utløse en glød.

Søk etter produkter for hypoallergenic og parfymefri kroppen. Overvåk symptomene forsiktig etter at du har startet et nytt produkt. Hvis symptomene blir verre, avbryter L & # 8217;.

8. Stoffer

Noen ganger er det ikke vaskemiddelet eller produktet parfymert å forårsake et eksemangrep, men heller vevet du har på deg. Du kan være følsom overfor materialer som polyester eller ull, som kan forårsake kløe og rødhet.

Unngå å bruke klær som ser ut til å forverre tilstanden din eller ha et ekstra lag under plagget for å beskytte huden din.

9. Allergens Aerodispersi

Allergene tilstede i # 8217; luft som pulvermider, pollen, kjæledyrhår og mugg kan utløste faktorer av eksemet.

For å holde hjemmet ditt uten allergener, støv og passere Støvsuger og vaske sengetøy i det minste en gang i uken. Prøv også å erstatte teppet med tregulv.

Spør legen din om benk eller reseptbelagte antihistaminer for å sjekke symptomene.

10. Trening

En tung trening kan føre til en sterk svette, forverret symptomene på eksemet.

Hvis du har raketter etter treningen, senker du intensiteten til kjøleren eller velg et øyeblikk av den kuleste dagen for å fullføre treningsøktene. Tren tidlig om morgenen før dagens varme eller hold en fan i nærheten.

11. Hudinfeksjoner

Hvis ikke behandlet, kan en alvorlig eksem forårsake skade på huden, og sette deg i fare for infeksjoner. Samtidig kan utviklingen av A & # 8217 sopp, viral eller bakteriell hudinfeksjon utløse en forverring av eksemet.

Kontakt lege hvis du merker endringene på huden. Et antibakterielt eller antifungalt legemiddel kan trenge å bekjempe en infeksjon på 8217, og i sin tur lindre symptomene på eksemet.

12. Hormonelle endringer

Selv hormonelle endringer kan påvirke eksemet ditt. Dette skyldes en dråpe i østrogen, som kan oppstå under overgangsalderen og graviditeten og før en menstruasjonssyklus.

Denne reduksjonen får huden til å miste vann, forstyrre sin evne til å opprettholde fuktighet. Dette kan føre til tørrhet og forverre eksemet ditt.

Selv om du kanskje ikke kan unngå det helt, snakk med legen din på potensielle måter å justere hormonene dine. Dessuten, sørg for at du fukter mer enn vanlig i løpet av denne tiden.

1. 3. Spytt

L’Eksem er vanlig hos nyfødte og barn, så det er viktig å beskytte sin delikate hud. Eksemplaster kan vokse rundt kinnene og haken av et baying barn.

Spytt eller avfall forårsaker ikke eksem, men de kan tørke et barns hud og forårsake kløe, røde flekker. For å unngå dette, gjelder du trygge lotioner eller kremer for sensitiv hud.

Ta bort

Administrer eksemet ditt betyr ikke bare bruk av kremer og narkotika. Det innebærer også bevissthet om dine potensielle utløsningsfaktorer.

Hold styr på dine daglige aktiviteter for å identifisere hva symptomene dine kan forverres. Så ta de nødvendige tiltakene for å redusere visningen av disse matvarer eller produkter. Over tid kan du se forbedringer i symptomene dine.