13 Symptomer på diabetes hos menn: Erektil dysfunksjon og mer

Hva en så’er diabetes

Diabetes er en sykdom hvor kroppen din ikke kan produsere nok insulin, det kan ikke bruke insulinet eller en kombinasjon av begge. I diabetes øker blodsukkernivået. Dette kan forårsake komplikasjoner hvis det ikke er merket.

Potensielle helsekonsekvenser er ofte alvorlige. Diabetes øker risikoen for kardiovaskulær sykdom og kan forårsake øyeproblemer, nyrer og hud, blant annet. Diabetes kan også føre til erektil dysfunksjon (DE) og andre urologiske problemer hos menn.

Imidlertid er mange av disse komplikasjonene forebygges eller behandles med bevissthet og oppmerksomhet til egen helse.

Symptomer på diabetes

De første symptomene på diabetes blir ofte ikke oppdaget fordi de kanskje ikke virker så alvorlige. Noen av de tidlige symptomene på den mest små diabetes inkluderer:

 • hyppig urinering
 • uvanlig tretthet
 • tåkesyn
 • Vekttap, selv uten diett
 • Prikking eller nummenhet til føttene dine

Hvis du forlater diabetes som ikke er behandlet, kan det oppstå komplikasjoner. Disse komplikasjonene kan inkludere problemer med deg:

 • hud
 • øyne
 • nyre
 • nerver, inkludert skade på nerver

Vær oppmerksom på de bakterielle infeksjonene i øyelokkene (Orzaioli), hårsekkene (follikulitt) eller negler eller føtter. Legg også merke til lakende eller lakende smerter til føttene dine. Alle disse signalene indikerer at du kan ha komplikasjoner på grunn av diabetes.

Symptomer på diabetes hos menn

Diabetes kan også forårsake symptomer hos menn relatert til seksuell helse.

Erektil dysfunksjon (DE)

Erektil dysfunksjon (DE) er manglende evne til å nå eller beholde en ‘8217; ereksjon.

Det kan være et symptom på mange helseproblemer, inkludert hypertensjon, nyresykdom og sykdommer i sirkulasjons- eller nervesystemet. DE kan også skyldes stress, røyk eller rusmidler. Ytterligere informasjon om årsakene til de.

Menn med diabetes er i fare for de. Sekund Nylig meta-analyse av 145 studier, Over 50% av menn med diabetes lider av erektil dysfunksjon.

Hvis du lider av de, betrakt diabetes som en mulig årsak.

Skader på det autonome nervesystemet (ANS)

Diabetes kan skade det autonome nervesystemet (ANS) og føre til seksuelle problemer.

L’ANS kontrollerer utvidelsen eller innsnevring av blodkar. Hvis blodkar og penis nerver er skadet av diabetes, kan det oppstå e.

Blodkar kan bli skadet av diabetes som kan redusere blodstrømmen i penis. Dette er en «8217; annen vanlig årsak til de blant menn med diabetes.

Retrograd ejaculation

Menn med diabetes kan også møte retrograd Ejakulation. Dette oversetter til en spermutgivelse i blæren. Symptomer kan vurdere betydelig mindre sæd som frigjøres under utløsning.

Urologiske problemer

Urologiske problemer kan forekomme hos menn med diabetes på grunn av skade på diabetiske nerver. Disse inkluderer en hyperaktiv blære, manglende evne til å kontrollere urinveis urinering og infeksjoner (UTI).

Leter du etter hjelp

Snakk ærlig med legen din og andre seksuelle eller urologiske komplikasjoner er viktig. Enkle blodprøver kan hjelpe diabetes diagnostisere. Undersøk årsaken til deg og kan også hjelpe deg med å oppdage andre ikke-diagnostiserte problemer.

Risikofaktorer hos menn

Mange faktorer kan øke risikoen for diabetes og dets komplikasjoner, inkludert:

 • røyk
 • overvektige
 • unngå fysisk aktivitet
 • Har høyt trykk eller høyt kolesterol
 • Over 45 år
 • Å være en viss etnisitet, inkludert afroamerikansk, spansk, innfødt amerikansk, asiatisk-amerikansk og Pacific Island

Forhindre diabetes symptomer hos menn

Stopp eller redusere røyking, trene regelmessig og opprettholde en sunn vekt er alle svært effektive måter å forhindre diabetes. Oppdag andre måter å forhindre diabetes på.

Behandle diabetes Symptomer hos menn | Behandling

Hold blodsukkernivå under kontroll kan bidra til å forhindre urologiske problemer og andre problemer knyttet til diabetes. Hvis du utvikler problemer knyttet til diabetes, er medisiner tilgjengelig for å kurere dem.

Medisinering

Narkotika for erektil dysfunksjon, som Tadalafil (Cialis), Vardenafil (Levitra) og Sildenafil (Viagra), kan hjelpe deg med å håndtere din tilstand. Selv narkotika blandet med prostaglandiner, som er sammensatt i likhet med hormoner, kan injiseres i penis for å helbrede de.

Legen kan også lede deg til en urolog eller endokrinolog for å håndtere effekten av det lave nivået av testosteron. Et lavt nivå av testosteron er et vanlig resultat av diabetes hos menn.

Et lavt nivå av testosteron kan få deg til å miste interessen i kjønn, for å eksperimentere redusert i kroppsmasse og føler seg deprimert. Å snakke med legen av disse symptomene kan tillate deg å få behandlinger som testosteroninjeksjoner eller patcher og geler som omhandler det lave nivået av testosteron.

Diskuter alle stoffer og kosttilskudd med legen din for å unngå potensielt skadelige farmakologiske interaksjoner. Del også med legen din Eventuelle endringer i søvnrytmen eller andre livsvaner. Cure ditt sinn kan hjelpe problemer med å plage resten av kroppen din.

Endringer i livsstilen

Noen livsvalg kan sterkt påvirke ditt fysiske og mentale velvære hvis du har diabetes.

Balanserende måltider kan forbedre kroppens helse og forsinke starten av diabetes symptomer. Prøv å få en jevn blanding av:

 • stivelse
 • frukt og grønnsaker
 • fett
 • protein

Du bør unngå overflødig sukker, spesielt i karbonerte drikker som brus og candies.

Hold et vanlig treningsprogram og administrer blodsukkernivået i # 8217; omfanget av treningsregimet. Dette kan tillate deg å få alle fordelene med en treningsøkt uten å føle skjelvende, sliten, bedøvet eller engstelig.

Når du skal se legen din

Å være proaktiv er viktig. Senk deg til en blodprøve hvis du ikke husker L’forrige gang du sjekket blodsukker, spesielt hvis du lider av de eller andre kjente diabetes komplikasjoner.

Diabetes og komplikasjoner som hjertesykdom kan føre til følelsesmessige problemer, inkludert angst eller depresjon. Disse kan forverre dine de og andre aspekter av helsen din. Snakk med legen din hvis du begynner å prøve følelser av fortvilelse, tristhet, angst eller bekymring.

L & # 8217;

Sekund Sentre for kontroll og forebygging av sykdommer (CDC), Menn har en litt større sannsynlighet for kvinner for å utvikle diabetes. Diabetes er et voksende problem i USA for mange, inkludert barn. L’# 8217 økning; fedme kan ta mye av skylden.

Hvis du har en glykemiøkning og du er i fare for type 2 diabetes, kan du kanskje forhindre det. Du kan fortsatt leve godt med diabetes. Med sunn oppførsel og tilstrekkelige stoffer, kan du kanskje forhindre eller administrere komplikasjoner.