13 Ofte stilte spørsmål om gratis blødning: Hva betyr noe, fordi folk gjør det, hvordan å prøve det, mer

Del på Pinterest

Vi inkluderer produkter som vi tror på våre lesere. Hvis du kjøper lenker på denne siden, kan vi tjene en liten kommisjon. Her er vår prosess.

Som tenåring med menstruasjon var det verste som kunne ha skjedd nesten alltid knyttet til syklusen.

At det var en uventet eller blodig ankomst gjennomvåt gjennom klær, disse bekymringene ofte avledet av mangel på diskusjoner om menstruasjon.

Gratis blødning tar sikte på å forandre alt dette. Men det kan være mye forvirring om hva det betyr blødning fritt. Her er hva du trenger å vite.

1. Hva så & # 8217;?

Forutsetningen for fri blødning er enkel: du har menstruasjon uten å bruke pads, absorbenter eller andre menstruasjonsprodukter for å absorbere eller samle strømmen.

Det er to sider for å frigjøre blødningen. Noen ser det som en bevegelse ment å normalisere perioder i samfunnet. Andre er tvunget til å gjøre det av økonomiske behov.

C’det er enda mer enn en måte å gjøre det på. Noen har på seg deres vanlige undertøy & # 8211; eller helt avstå til undertøyet & # 8211; Mens andre investerer i syklus-bevis på klær.

2. Bruk en absorberende eller en salvadelip er det samme som gratis blødning?

Gratis blødning blir ofte revolvert mot behovet for bestemte menstruasjonsprodukter.

Selv om ingen av disse produktene er satt inn i skjeden, så blodet strømmer fritt, de er fortsatt en del av menstruasjonsproduktene.

3. Fordi menstruelle truser og andre blodsamlingsklær teller?

Det er her at ting får litt og # 8216;. Det er lett å parre panties i perioden i emballasjen i menstruasjonsproduktet, men disse nye artiklene er forskjellige.

For nybegynnere er de designet for å virke naturlige, i stedet for en’lagt til kroppen din eller undertøyet ditt. Dessuten ser de ut som normale undertøy.

Deres produksjon tillater deg også å utføre ditt daglige liv uten å bekymre deg for syklusen.

De fleste er laget med flere lag av stoff som hver har en annen hensikt.

For eksempel, et merke, THINX, Bruk fire lag I sine produkter:

 • Et pustende lag
 • Et lag som styrer lukt
 • Et absorberende lag
 • Et tapsbestandig lag

4. Det er en ny ting?

Gratis blødning har eksistert i århundrer.

Selv om perioder ikke er nevnt mye i historiske tekster, ville folk i det 17. århundre England gjøre det både til fri blødning, Bruk filler til å absorbere blod eller modell improviserte pads med ting som svamper.

L’Gratis blødning i disse tider, men kan imidlertid ikke vært et forsettlig valg. Det er mer sannsynlig å eksistere lite annet.

Det er ikke helt klart når den moderne bevegelsen av fri blødning er startet, selv om menstruasjonsaktivismen er blitt Fremtredende i årene & # 8216; 1970.

Den første gjenbrukbare gjenstanden hadde blitt jobbet før denne tiden, skjønt. I 1967, et patent for en & # 8220; beskyttende petticoo & # 8221; med en & # 8220; fuktsikker materiale & # 8221; Den har blitt registrert.

I tillegg til teknologiske innovasjoner, har den nye veksten av Internett bidratt til populariteten til gratis blødning. En av de første online-samtalene på # 8217; emnet ser ut til å være Dette blogginnlegget i 2004.

Nå snakket mange mennesker om sine gratis blødningsopplevelser, kunstnere har forsøkt å markedsføre det via Instagram og en maraton løper blodige leggings Slå titler rundt om i verden.

5. Fordi det er så kontroversielt?

Selv om noen gamle sivilisasjoner Han trodde at menstrual blod var magisk, Tanken om at periodene er skitne og derfor burde være skjult begynte å filtrere gjennom århundrene.

Noen kulturer unngår fortsatt folkene som har syklusen.

Folk i Nepal, for eksempel, har vært historisk Bandaged i hyttene under menstruasjon.

Selv om praksisen ble kriminalisert i 2017, fortsetter stigmaet. Dette har brakt noe til å gjøre det Vedta alternative løsninger lov.

Mange vestlige land har også slitt seg for å normalisere denne kroppsprosessen, med & # 8220; tamponi skatt & # 8221; i frontlinjen.

6. Fordi folk gjør det?

Folk er tiltrukket av fri blødning av en rekke grunner.

Noen av disse & # 8211; Som det faktum at folk nyter sin naturlige tilstand og føler seg mer komfortabel uten menstruasjonsprodukter & # 8211; de er enkle.

Men mange er mer komplekse.

Nekter å skjule sine perioder, noen gratis blødninger er bevisst på et oppdrag for å normalisere menstruasjonen.

De kunne også være å protestere Den & # 8220; tamponi skatt & # 8221;. Det er en vanlig praksis der tradisjonelle menstruasjonsprodukter har en pris som luksusvarer.

Andre kan fritt blødere for å øke bevisstheten om menstruasjonsfattigdom og det faktum at noen mennesker ikke har tilgang til produkter eller en «8217, tilstrekkelig menstruasjonsutdanning.

Så C’er miljøaspektet. Engangs menstruasjonsprodukter forårsaker en ideell mengde avfall.

Rundt 20 milliarder absorbenter og pads Det antas at hvert år de ender opp i deponier i Nord-Amerika. Gjenbrukbare gjenstander som menstruasjonskopper reduserer denne figuren, men det samme gjør menstruasjonsspanner og komplett blødning.

7. Det er andre fordeler?

Eksperter merker at gratis blødning ikke har bevist helsemessige fordeler. Det er imidlertid flere anekdoter.

Folk har opplevd Reduserte menstruasjonskramper og har en tendens til å føle seg mindre ubehag.

Hvis du beveger deg fra interne absorbenter til fri blødning, reduserer du også risikoen for giftig sjokksyndrom (TSS).

Selv om den samlede risikoen er relativt lav, bruk den samme bufferen for lenge eller bruk en mer absorberende en av de nødvendige bundet TSS.

Selv økonomi kan forbedre seg. L’kjøp av syklus-bevis klær kan koste mer til begynnelsen, men det er sannsynlig at du vil spare mer langsiktig.

Og hvis du foretrekker å ha på deg vanlige undertøy, kan du ikke bruke noe.

8. Det er sanitær?

Menstruelle trusser og lignende beskyttende klær har en tendens til å innlemme antimikrobiell teknologi designet for å holde bakterier i sjakk.

Men hvis det blir utsatt for luften, kan menstruasjonsblodet utgjøre en intens lukt.

Det har også muligheten til å De bærer virus som overføres av blod.

L’Hepatitt C kan leve ut av kroppen opptil tre uker, mens L’hepatitt B kan forbli vitale for minst syv dager.

Imidlertid er risikoen for å overføre en av disse forholdene til A’annen person er lav uten L’eksponering gjennom huden.

9. Det er risiko å vurdere?

C’er bare en’en annen ting å tenke på: den potensielle lidelsen som gratis blødning innebærer.

Hvis du velger å ikke bruke syklus-bevis klær, kan de mest intense blødningstidene i syklusen se blodet som er gjennomvåt gjennom undertøy og klær. Dette har en tendens til å være i løpet av de to første dagene.

Blod kan også flykte på en hvilken som helst overflate du sitter ned. Selv om dette kanskje ikke er et stort problem hjemme, kan det være noen problemer når du er i det offentlige.

10. Hvordan gjør du det?

Her er noen tips hvis du vil prøve gratis blødning:

 • Ta viktige beslutninger. På hva du vil bløde? Når du vil gjøre det? Hvor er det? Når du har alle svarene, vil du være i den beste posisjonen for å prøve den.
 • Start i et trygt miljø. For de fleste er det hjemme, men kan være hvor du føler deg komfortabel. Dette vil tillate deg å vite hvordan syklusen fungerer og hva du kan forvente fra strømmen din.
 • Bruk et håndkle når du setter deg ned. Noen mennesker velger å bløde fritt hjemme, sørg for å sitte på et håndkle for å hindre at blodet imponerer møbler. Når du starter for første gang, er dette en god strategi som skal respekteres. Det er også nyttig å sette et håndkle på sengen om natten.
 • Vent ut bare hvis og når du føler deg rolig. Du kan velge å gjøre det bare mot slutten av syklusen din når blodet er lighteren. Eller du kan bløde fritt offentlig for hele syklusen. Valget er ditt.
 • Forbered sengetøy og ekstra klær. Hvis du drar hjem og vet at det kan være en sjanse for at menstruasjon absorberer gjennom dine vanlige klær, ta hensyn til å ta med noen par bukser og en endring av bukser. De fleste av de syklus-bevisste elementene er designet for å vare hele dagen, så du bør ikke bekymre deg hvis du bruker dem.

11. Hvilke minimumsperioder er der ute?

Takket være den voksende populariteten til gratis blødning har flere selskaper designet undertøy og sportswear av høy kvalitet som lar deg leve ditt daglige liv uten stress. Noen er selv passende for vann; vann;.

Her er noen av de beste alternativene som er tilgjengelige.

Hver dag

 • THINX er en av de største periodisolerte merkene. Hans Hiphugger truser De kan inneholde opptil to blodputer, så de er ideelle for de tyngste dagene i syklusen.
 • Knix Leak-Proof Boyshort Det er en annen komfortabel stil. Leveres med et tynt integrert belegg og en teknologi som er i stand til å absorbere opptil 3 ts blod eller to pads.
 • Maia bikini dei lunads Truser kan tilpasses for å tilpasse seg strømmen din. Bruk den alene i de lettere dagene, og legg til en innsats når du trenger litt og mer beskyttelse.

For yoga og andre konsekvensaktiviteter fra lav til moderat

 • Modibodi tar sikte på som det intime merkevaren D’Vintage & # 8220; Original & # 8221; ekspanderende også i Activewear. Hans Leggings 3/4 kan absorbere fra en til 1 1/2 blodputer. De kan også brukes med eller uten undertøy, uansett hva du finner deg selvsagt!
 • Tre lag stoff sminke Leolux-kroppen av kjære Kate. Du vil holde deg tørr, det er motstandsdyktig overfor tap og kan gjøre jobben opptil 1 1/2 tamponger.

For reise og andre høyeffektlige aktiviteter

 • THINX Training Shorts De synes å være den eneste periodisikkerte rase shorts på markedet. Med evnen til å absorbere den samme mengden blod av to interiørabsorbenter, er de utstyrt med innebygde undertøy for å holde deg rolig mens du trener.
 • Leggings av rubin kjærlighetsperioden Å hevde å ha maksimal beskyttelse mot tap, slik at du kan gjøre enhver øvelse med letthet. Deres lette fôr betyr at du kan bære dem alene eller med undertøy hvis strømmen er spesielt tung.

Svømme

 • Det er ikke mange periodisikre badedrakter rundt, men Ett stykke di modibodi Kan brukes i lysere dager i syklusen. I de tyngste dagene kan det være nødvendig med ytterligere beskyttelse.
 • Hvis du er ute etter en bikini, prøv D & # 8217 Badetøy; Ruby Love Era. Bland og kombinere denne bikini kort med noen topp. Leveres med en innebygd fôr og en vanntett teknologi for beskyttelse hele dagen.

12. Og hvis du vil bruke bare undertøyet du allerede har?

Du kan alltid bløde fritt i ditt normale undertøy! Husk at blodet sannsynligvis vil innebære ganske raskt.

Pass på at du har mye ekstra undertøy (og en bytte av klær) på fingertuppene for å endre deg.

Som menstruasjonen lyser, kan det ikke være nødvendig å endre dem så ofte eller helt i løpet av dagen.

1. 3. Hvordan fjerne blod fra klær

Nøkkelen til å fjerne en hvilken som helst type flekk, er blodet inkludert, er å unngå å påføre varme til den er forsvunnet.

Hvis din menstruasjonsblod cola på undertøy eller vanlige klær, skyll objektet under det kalde vannet. Noen ganger er dette nok til å fjerne flekken.

Ellers behandler det med ett av følgende:

 • såpe
 • Vaskemiddel for klesvask
 • Et bestemt produkt for fjerning av flekker
 • hydrogenperoksid
 • Natriumbikarbonat blandet med vann

Med de tre første, tampet du produktet på noe lett stoff. Du er velkommen til å gni litt og sterkere på denim og andre resistente materialer.

Hydrogenperoksid kan være nyttig for harde eller tørkede blodfarger, men kan også fade farging. Vær oppmerksom på mørkere gjenstander.

For å gjøre dette, senk et håndkle eller en klut i kjemisk og tamponal substans, uten å gni den, på flekken. La på i ca 20-30 minutter før skylling. Det sies at dekningen av området behandlet med en plastinnpakning og pose av et mørkt håndkle over den øvre delen øker L’total effektivitet.

Alternativt kan du bli med i natriumbikarbonatet med vann for å danne en pasta. Dekke flekken, la tørke objektet og børste bort.

Rene klær designet for menstruasjon er mye enklere. Når du er ferdig med å bruke varen for dagen, skyll straks med kaldt vann.

Du trenger ikke å sette den i vaskemaskinen etter hver bruk, men når du gjør det, legg hodet i en sengeveske og legg den for å vaske kald.

Et delikat vaskemiddel er bra. Men unngå blekemiddel eller stoff; mykner. Kan redusere designabsorberingen. Ferdig tørking til luften;.

Bunnlinjen

Til slutt handler gratis blødning om deg. Du bestemmer deg for hvordan du vil fortsette, hvor ofte vil du gjøre det og resten som kommer fra det.

Selv om det ikke virker riktig, snakker bare om alternativer til tradisjonelle menstruasjonspraksis et viktig skritt for å avslutte stigmaet rundt perioder.

Lauren Sharkey er journalist og forfatter som spesialiserer seg på feminine problemer. Når han ikke prøver å finne ut en måte å forvise migreneangrep, kan det bli funnet å finne svar på dine spørsmål om helse lurking. Han skrev også en bok som han vogner de unge aktivistene rundt om i verden, og bygger for tiden et fellesskap av slike motstandsdyktige. Ta det Twitter.