13 faktorer å vurdere når du velger et glukometer

Beskrivelse

Blodglukosemåler er små datastyrte enheter som måler og viser blodsukkernivået. Disse enhetene er nyttige for personer med diabetes.

Hvis du har diabetes, gir blodsukkernivåovervåking deg og dine verdifulle legerinformasjon om hvordan mat, trening, narkotika, stress og andre faktorer kan påvirke blodsukkeret ditt. Denne informasjonen vil hjelpe deg, og legen din bygger en skreddersydd behandlingsplan for dine behov.

Mange typer glykemi målere for husholdning er tilgjengelig. Disse spenner fra grunnleggende modeller som bare leser blodsukkernivåer til mer avanserte versjoner som tilbyr funksjonalitet som minne for informasjonslagring.

Kostnaden for glukose meter i blodet og forbruksvarer varierte og forsikringen kan ikke alltid gi dekning. Studer alle alternativene før du velger en meter. Hvis du har en’forsikring, sjekk hvilken måler type dekker din forsikring. Vi anbefaler deg å vurdere de opprinnelige kostnadene, for eksempel den faktiske kostnaden for telleren og langsiktige kostnader, for eksempel prisen på de reaktive stripene og andre forbruksvarer.

Når du har måleren din, samarbeider legen din for å lære å bruke den riktig.

Hvordan velge et glukometer

At dette er din første glykemi-meter eller har en i flere år, og du er på utkikk etter en oppdatering, det er flere spørsmål å spørre før du velger en måler:

Legen din eller sykepleieren antyder en bestemt meter?

Disse menneskene har en stor opplevelse med en rekke meter og kan veilede deg i riktig retning.

Hva dekker din forsikring?

Ditt forsikringsselskap kan ha en liste over forutløste tellere som dekker. Også, sørg for at du finner ut om og hvordan forsikringen din vil dekke kostnadene for de reaktive stripene og andre forsyninger.

Hvor mye koster denne måleren?

Noen tellere kan være dyre og forsikringsselskaper tar ikke alltid hensyn til de dyreste alternativene. Du må betale forskjellen hvis måleren din overstiger dekning av firmaet ditt. Videre selges de reaktive stripene separat fra målere og kan være dyrt. Forsikringsselskaper etablerer noen ganger en grense for de som skal betale i et år eller striper i måneden.

Hvor lett er det å bruke denne måleren?

Testprosedyrene varierer for hver teller. Noen krever mer arbeid enn andre. For eksempel, hvor mye blod krever den reaktive stripen? Du kan enkelt lese tallene på skjermen?

Hvor lang tid tar det å få en lesning?

Tiden din er dyrebar, og selv om noen få sekunder kan virke irrelevante, kan den tiden legge til når du kjører testen flere ganger om dagen.

Måleren er lett å vedlikeholde?

Det er lett å rengjøre? Det er enkelt og raskt å kalibrere når du får nye striper? Eller krever kalibrering eller ikke?

Enheten kan lagre dine avlesninger?

Å holde oversikt over glykemiske verdier er grunnleggende for langsiktig hjelp, så det er viktig å holde en logg. Hvis du føler deg komfortabel å skrive tall på en notatbok, kan det hende du bare trenger en slank maskin som du tar avlesninger, men ikke registrerer dem.

Men hvis du vet at du skal flytte, og du vil ha problemer med å holde oversikt over tallene dine, se etter en måler med minnealternativer. Noen tellere lager poster som du kan gjenopprette på et senere tidspunkt. Enda bedre, noen lager en nedlastbar fil som synkroniserer med datamaskinen din og kan sendes via e-post til legen din eller sykepleieren.

Pass på at du sjekker om tiden og verktøydatoen er riktig innstilt.

Du vil ha litt spesiell funksjon?

Hvis du vet at du vil bringe dette verktøyet med deg mens du reiser, kan du kanskje ha et kompakt alternativ. D’En annen del, hvis du har problemer med å holde små modeller, kan du foretrekke en stor meter med enklere striper å bruke.

Personer med synproblemer kan foretrekke en meter med en lett-å-lese skjerm eller kommandoer og verbale forslag.

Fargerike alternativer er tilgjengelige for barn.

Andre spesielle funksjoner inkluderer:

  • Lydkapasitet, for personer med visningsproblemer
  • Baklyst skjermer, som letter lesing om natten eller i svake lysforhold
  • Ulike mengder minne
  • Ulike håndteringsfunksjoner, for eksempel å ha stripene lagret i måleren eller ha en USB-meter
  • Meter registrering gram av karbohydrater og insulin doser med glukoseavlesning
  • Meter som kan teste nivået av ketoner i blodet sammen med blodsukkernivåer

Faktorer som kan påvirke glukoseavlesninger

L’Nøyaktighet av testresultater avhenger av en rekke problemer, inkludert kvaliteten på instrumentet og reaktive strimler og hvordan trente du har blitt trent til å bruke enheten. Her er andre faktorer som kan påvirke glukoseavlesninger:

Dell’bruker

L’Brukerens feil er nummer ett av feilene i glukoseavlesninger. Pass på at du vurderer hvordan du bruker instrumentet og praksis testing av blodsukker med legen din.

Skitten teststed

Matrester, drikkevarer eller lotioner på hender kan påvirke glukoseavlesning. Pass på at du vasker og tørker hendene dine før du utfører testen. Hvis du bruker en buffer gjennomvåt i alkohol, sørg for at du tillater at nettstedet tørker helt før du kjører testen og bruker den andre dråpen blod, ikke den første.

Miljø

Høyde, fuktighet og romtemperatur kan påvirke blodsukkeravlesninger ved å endre kroppen eller strimlene du bruker. Noen meter leveres med instruksjoner om hvordan du får korrekte avlesninger i spesielle situasjoner.

Inkompatible reaktive striper

De reaktive stripene kan være dyre, så du kan bli forsøkt å prøve tredjepart eller generiske striper for å spare penger. Men hvis verktøyet ikke er utformet for å bruke disse stripene, kan lesingene dine bli påvirket. Pass på at de alternative reaktive stripene er kompatible med maskinen din. Også, sørg for at du kontrollerer utløpsdatoen på stripene, siden de utløpte stripene kan gi feil resultater.

Endringer i meter eller striper

Produsenter kan gjøre endringer i sine reaktive maskiner eller striper. Produsentene av generiske eller tredjeparts striper er ikke alltid informert når dette skjer. I dette tilfellet kan de reaktive stripene bli inkompatible med instrumentet.

Hvis du ikke er sikker på at en bestemt reaktiv stripe fungerer med blodsukkermåleren, ring verktøyprodusenten.

Bruk instrumentet på riktig måte

For å sikre nøyaktige avlesninger, velg nøye instruksjonene fra produsenten. De US Food and Drug Administration (FDA) krever at produsentene av blodsukkermåler gir detaljerte instruksjoner i maskinpakken. I tilfelle av spørsmål, se etter en support-hotline og ring produsenten.

Det er også en god ide å bringe måleren fra legen eller helsetamet og få ham til å undersøke grunnleggende om bilen med deg.

Mens du er der, sjekk for å se hvordan resultatene av bilen din konfronteres med bilen i legenes studie. Dette vil hjelpe deg med å se om maskinen din er riktig kalibrert.

Pass på at du lar legen din eller teammedlemet observere deg mens du utfører en test slik at de kan bekrefte at du bruker de riktige teknikkene.

Outlook

Det er mange forskjellige typer meter på markedet for å hjelpe folk med diabetes regelmessig og nøyaktig kontrollere blodsukkernivået. Pass på at du bruker tid til å instruere deg med de ulike alternativene og spør legen din eller sykepleier hjelp eller råd.