12 vanlige spørsmål om seksuell kompatibilitet: hva det betyr, tegn på å holde D & # 039;

Del på Pinterest

Seksuell kompatibilitet er vanskelig å forklare hvor mye intimitet, brennende mann eller internett.

Og likevel bruker de fleste av oss seksuell kompatibilitet som en veiledning for å evaluere hvor mye som er & # 8220, riktig & # 8221; et forhold (eller potensiell rapport) & # 8211; Recital L’Seksuell inkompatibilitet som den avgjørende faktoren for å bryte.

Nedenfor forklarer tre eksperter hva som egentlig betyr denne suksess eller bruddfaktor og dele beste praksis for å avgjøre om den eksisterer, kan bli bearbeidet eller er en tapt sak.

Hvordan definere det?

Det er ingen offisiell definisjon av sexkompatibilitet.

Dette er rett og slett ikke noe som ville være oppført i DSM eller i ordboken & # 8221; sier Dr. Christopher Ryan Jones, PSSYD, en klinisk psykolog som spesialiserer seg på seksuell terapi.

Men Psykologi i dag Det tilbyr denne definisjonen: «Det er målet der et par oppfatter å dele overbevisninger, preferanser, ønsker og seksuelle behov med sin partner. A’En annen form for seksuell kompatibilitet er tiltaket der det er likheter mellom den faktiske aktiveringen og deaktivering for hver partner følelsesmessig, kognitivt og atferdsmessig & # 8220;.

OK, så hva betyr egentlig?

Godt spørsmål. I utgangspunktet, seksuell kompatibilitet avhenger av hvordan din tro, individuelle behov og ønsker om seksuelle aktiviteter intertwine.

Dr. Jones sier at dette inkluderer din:

  • Sexdefinisjon
  • Frekvens og varighet av ønsket kjønn
  • & # 8220; miljø & # 8221; Favoritt for sex
  • Det slår på og slår av
  • Rapporter orientering

& # 8220; flere likheter du har i svarene dine på disse tingene, mer seksuelt kompatible & # 8221; sier Dr. Jones. Gir dette mening.

Være oppriktig på dine seksuelle preferanser (som sannsynligvis krever litt & # 8216; av selvrefleksjon!) Er den eneste måten å vite hvor seksuelt kompatibelt du er.

Hvor troen kommer fra?

Spør 100 seksuelt aktive mennesker hva det betyr for dem & # 8220; sex & # 8221; Og du vil motta 100 forskjellige svar. Dette skyldes at alle har en annen forståelse av hva & # 8220; telle & # 8221; som sex.

Noen ser p-in-v som den karakteristiske egenskapen til sex, mens andre ser analsex, oral og manuell som vel, sex.

Det er ingen feil definisjon av sex. MA & # 8220; å ha lignende sexdefinisjoner, eller i det minste dele dine definisjoner, er et viktig element å operere i # 8217; delen av lignende seksuelle forventninger & # 8221;, Jenni skyler, PhD, LMFT og seksuell terapeut sertifisert Aasect, sexolog og dobbeltrom og familie terapeut autorisert for Avansere.com, Han sier.

Videre ser noen mennesker ekteskap som en forutsetning for sex, og andre nei.

Ifølge Dr. Jones, kan to personer med forskjellige overbevisninger om det faktum at sex før ekteskapet er ok, ha et lykkelig og sunt forhold. & # 8220; Viktigst at deling av samme synspunkt er å ha en korrekt forståelse av gjensidig meninger om sex og respektere det.& # 8221;

Men det er noen poeng der det ikke skal være noen kompromisser. & # 8220; par må være på samme side når det gjelder strukturen i deres forhold og forpliktelse nivå & # 8221; sier Skyler. & # 8220; Hvis ikke, og en person ønsker monogami og # 8217; andre ønsker et åpent forhold, blir rapporten dømt.& # 8221;

Husk: at du er monogamistisk eller ikke, du må diskutere hva som teller som en juks.

For eksempel, hvis Seks poler Og det forbeholder seg et væskebinding for din hovedpartner, men gjør sex ubeskyttet med noen andre, noe som ville utgjøre en bedrag.

Hvor behovene og ønskene kommer fra?

Seksuell kompatibilitet angår ikke bare faktumet av å ha sex før eller etter ekteskap og bare L’en med L & # 8217;.

Miljø: Ting som hvor du liker å ha sex, hvis lysene er slått på eller av, hvis og hvilken musikk spiller og romtemperaturen er alle faktorer som påvirker din favoritt seksuell atmosfære. Sannsynligvis C’Det er litt og # 8216; av manøvreringsplass her, men hvis du vil ha bein med lysene slått av i Lana del Rey, og partneren din vil ha ben til takknemlige død i løpet av dagen, kan det være noen problemer.

Hvor lang tid tar det: innrøm det, 5 minutters underlig utseende og føles veldig forskjellig fra 5 timer. Hvis du liker sex fra maraton og de også, gå videre og jage den som bunnies (eller harer)!

Spesifikke seksuelle handlinger: Du liker dem mer eller mindre de samme trekkene eller alt du gjør i seng krever at en av dere skal gå på kompromiss?

Hvor ofte gjør du det: bare for jubileer? Noen ganger en måned? En gang i uken? Mange ganger om dagen? Det er ingen seksuell frekvens og # 8220, høyre & # 8221; O & # 8220; Normal & # 8221; men du vil være i samme baseball felt.

Libido: Siden libido øker og reduseres på grunn av ting som graviditet, barn, arbeid, helse, miljøendringer og narkotika, må de fleste par på et tidspunkt måtte møte utfordringen med ikke-korrespondent libido.

Disse andre faktorene er mindre viktige i «8217; å være på samme side angående seksuell eksklusivitet & # 8221; sier Skyler. & # 8220; De fleste av disse er mer omsettelige og kan løses med tilstrekkelig kommunikasjon, kompromiss og respektering & # 8221;.

Det er noe du kan forstå organisk?

Eh, potensielt. & # 8220; noen ganger på jakt etter’Det fungerer noen ganger ingen & # 8221; sier Dr. Jones.

Jeg tror fast at kommunikasjon er den beste måten å forstå om du er seksuelt kompatibel & # 8221; sier. Og dette betyr å kommunisere under rapporten & # 8211; Først, under og etter kjønn.

PS: Kommuniser er ikke bare viktig for å forstå puslespillet til seksuell kompatibilitet. Det er også en viktig del av samtykke.

Og hvis du ikke er der ennå & # 8211; C’er noe du kan se etter i mellomtiden?

Det er noen ting som kan gi deg en indikasjon på 8217, du jobber med alt «. For eksempel:

Reagere positivt når du ber om noe seksuelt. Hvis du allerede har falt og skitten og ga noen indikasjon på hva du vil, tenk på hvordan de svarte. De virket sjokkert / forvirret / uinteressert eller så engstelig i øyet?

Du er på samme side med PDA. Noen mennesker tilber det offentlige håndtrykket / # 8217; omfavne / berøring av benene / kompresjonen av skuldrene, og andre hater ham. Uansett, dette kan være et tegn på at du har forskjellige forventninger om hvordan du seksuelt relasjoner.

Til begge liker (eller du liker ikke dem) flørtende / sexy tekstmeldinger. Åpenbart C’det er mer i sex i tillegg til kjønn, men hvis de hele tiden ønsker å gjøre sext og du nei, eller svare på teksten din forelsket i noe ødelegger stemningen, er det et rødt flagg.

Finn de samme scenene / sangene / podcaster hot. Et felles utseende, en nervøs giggle, en visker av øyenbryn. Hvis du tror det samme media gjør deg sint litt og # 8216; det er ingenting annet enn et godt tegn.

Å ha åpne, ærlige og klare samtaler med partneren din er fortsatt et must.

Når par har forskjellige seksuelle forventninger og ønsker og ikke snakker om det, blir de for å krangle, bli gjengjeld og noen ganger blir partnerskapet Asexual & # 8221; sier Skyler.

Hvordan det løfter det?

Gratulerer! Du er forpliktet til å kommunisere, et viktig skritt for å se om du er seksuelt kompatibel.

For å starte, sørg for at du har glidelås og knappet ZIP (og du kommer ikke til å rive klærne dine!).

Så, sjekk plasseringen: De nøytrale stillingene er de beste. Tenk på en lang reise med bil, til en brunsj i helgen, en tur med fly eller en lang tur med hunden.

Du kan også velge å starte med A’aktivitet hvordan du lager en fil Ja nei kanskje liste eller spiller Sex markerer stedet.

Hvis du sender tekstmeldinger, er det mer praktisk, er dette en et annet alternativ.

Her er noen måter å snakke om sex med partneren din:

  • «Jeg tror det kan være veldig spennende å fullføre en seksuell liste ja / nei / kanskje. Det virker noe du kanskje vil gjøre sammen? & # 8220;
  • «Jeg savner smaken din. Jeg vil gjerne se på våre programmer sammen for å snakke om hvordan vi kunne bruke mer tid til dette. & # 8220;
  • «Jeg var å lese Bondage, og jeg tror det er noe jeg vil prøve. Er noe som du har erfaring eller interesse for? & # 8220;
  • «Før tingen blir seriøs, vil jeg at du skal vite at offentlig sex er en viktig del av seksuelle relasjoner for meg. Hvordan du har lyst til å ha sex til en seksuell fest eller i en park? & # 8220;

Dette bør ikke være en unik samtale, sier Dr. Jones. Mange mennesker oppdager at de tingene som likte dem på 19 eller 20, er forskjellige fra de som elsker 40 eller 50 & # 8221; sier.

Så du må gjøre konvoen minst en gang hver 20 år & # 8230; Vits! I realiteten, disse samtalene må skje under rapporten & # 8221;.

Ting å vurdere

Til slutt, men hvis du og din partner ikke er på samme seksuelle side, kan du ha noen valg å gjøre. Noen ting å vurdere:

Hvor store forskjeller er?

Hvis du vil ha sex tre ganger i uken og ha sex bare to ganger i uken, men seksuell samleie er ellers egnet, kan du sannsynligvis gå på kompromiss!

Men hvis partneren din liker det perverse spillet, vil han ha sex hver dag, og han liker offentlig sex, og du er ikke interessert i noen av disse, disse forskjellene kan være for store.

Hvor fleksibel du vil være?

Ja, kompromisset er nøkkelen her. Dette betyr ikke å gjøre noe som du føler deg ubehagelig eller ofre opp til vrede.

Jeg hadde et par der en partner elsket kinken og bondage og bondage og # 8217; andre favoritt sex i vanilje stil, fordi begge var glade for å komme seg til kompromisser & # 8221;, sier Skyler.

Hvor mye engasjement du er villig til å gjøre?

Hvis du er villig til å forplikte deg til å forbedre din seksuell kompatibilitet, kan det nok være avhengig av hvordan de vises og føler de andre delene av forholdet ditt.

Og hvis jeg ikke var et perfekt par?

«Kanskje du er villig til å gå på kompromiss med det som er ideelt for det som er akseptabelt. Eller kanskje du vil skille / # 8220; sier Dr. Jones. , Men disse er valgt som hver enkelt må gjøre alene, og ikke fordi han føler seg tvunget eller skyldig.& # 8221;

Merk at strukturen i forholdet ditt kan påvirke hvor viktig dette er en Perfekt kombinasjon & # 8221;.

Hvis du har et ikke-monogamistisk forhold, kan du kanskje vurdere denne samarbeidspartneren for hva som fører og tilfredsstiller dine seksuelle behov andre steder.

Det er noe du kan utvikle seg over tid?

Jepp! Faktisk bør du forvente at din kjønnskompatibilitet utviklet seg over tid.

& # 8220; Seksuell kompatibilitet skal vokse under et forhold!& # 8221; Andre Skyler. & # 8220; konsistent, konstant og åpen kommunikasjon vil uunngåelig gjøre det beste sexet.& # 8221;

Men hvis dine grunnleggende forventninger ikke er fornøyd, kan ikke din inkompatibilitet bli overvunnet. For eksempel, hvis muntlig mottak er din favoritt seksuell handling (#relatable), men partneren din er DJ Khaled (aka vil bare ikke skje) eller din partner elsker å være forankret, men bruk en stropp-on, gjør at du føler deg uvanlig.

Bunnlinjen

Seksuell kompatibilitet er redusert til forståelse, behov og delte ønsker om sex.

Hvis du og din partner ikke er & # 8220; perfekt & # 8221; Kompatibel, det er noe som kan forbedres gjennom åpen kommunikasjon og kompromiss.

Men hvis du bestemmer deg for ikke å være seksuelt kompatibel, er dette også bra! Ikke alle relasjoner er bestemt til å holde det samme & # 8211; eller sist & # 8211; for alltid.

Gabrielle Kassel er en forfatter av sex og velvære basert i New York og Crossfit Level 1 Trainer. Det har blitt en tempo person, testet over 200 vibratorer og spist, full og børstet med kull, alt i navnet på journalistikken. På fritiden kan du finne lesebøker om selvhjelp og rosa romaner, trykk på en benk eller poledans. Følg den opp Instagram.