12 uker med graviditet: Symptomer, forslag og mer

Beskrivelse

Å gå inn i din 12. uke med graviditet betyr at du fullfører ditt første kvartal. Dette er også øyeblikket når risikoen for spontan abort reduseres betydelig.

Hvis du ikke har annonsert svangerskapet til familien din, dine venner eller dine kolleger, kan dette være den perfekte tiden for & # 8220; stor historie & # 8221;.

Endringer i kroppen din

Du kan fortsatt være i stand til å tilpasse seg dine vanlige klær, men de er sannsynligvis mer tilhørende enn de var en måned siden. Det kan være på tide å kjøpe barselsklær for å unngå å begrense klær.

Vanligvis er vektøkningen på dette punktet bare ca. 2 pounds. Hva forårsaker at jeansene dine tilpasser seg så litt annerledes i disse dager, er de andre måtene som kroppen din forbereder på å bringe barnet ditt. Ditt livmor, for eksempel, vokser raskt. Legen din kan være i stand til å føle livmoren din i underlivet nå.

Ditt barn

Del på Pinterest

Uke 12 er et øyeblikk med store endringer for barnet ditt. Nå er de omtrent tre inches og veier ca 1 oz. Deres eksterne seksuelle organer skal vises nå eller veldig snart på grunn av den hormonelle aktiviteten økt. Fingrene på barnets hender og føtter er ikke lenger palmate og negler begynner å utvikle seg. Øynene deres vil bringe opp # 8217; en ALLE’mer denne uken og deres nyrer kan begynne å produsere urin.

En uke 12 utvikler komplekse refleksjoner, som suger. Barnet ditt kan også begynne å flytte spontant denne uken, selv om du sannsynligvis ikke vil føle før uker fra 16 til 22.

Tvillingutvikling en uke 12

Stemmens strenger som barna dine vil bruke til å gråte og coo forbereder seg på å utvikle denne uken. Også deres nyrer jobber nå. Dine barn er ca 3 inches lange og veier om en oz # 8217.

Graviditets symptomer i 12 uker

Du kan fortsatt manifestere noen av dine første symptomer som kvalme, men denne ukens symptomer kan inkludere:

Hudpigmentering

L’Hormonbølge produserer alle slags endringer i kroppen din. En av disse er en økning i pigmentering. «8220; masken av graviditet & # 8221; Det er en tilstand som kalles melasma eller cloasma. Det treffer omtrent halvparten av kvinner i svangerskapet og forårsaker mørke flekker på pannen og kinnene.

Disse stedene forsvinner vanligvis eller lyser betydelig umiddelbart etter fødselen.

Brystendringer

Det er sannsynlig at din Areol blir mørkere på dette stadiet av graviditeten. Ømhet eller brystsmerter kan fortsette i andre kvartal.

Forslag til lettelse:

Ting å gjøre denne uken for en sunn graviditet

Fordi du bare er smøring på grunn av graviditet, bør du være mer oppmerksom på kostholdet ditt for å sikre at du ikke øker for mye. En overvektig økning kan føre til komplikasjoner som svangerskapsdiabetes, # 8217; hypertensjon og ryggsmerter og ben. Å bære mye ekstra vekt kan også føre til større tretthet.

Også, ikke unngå å spise. Hvis du ikke har begynt å følge et balansert kosthold hver dag, prøv å fullføre første kvartal med et helsemark. Følg en diett rik på frukt og grønnsaker, magert proteiner og komplekse karbohydrater. Unngå junk food. I stedet spiser snacks som yoghurt og tørket frukt, som inneholder protein, kalsium og mineraler.

Spør legenes forslag eller snakk med en dietiker. Og hvis ikke # 8217; du allerede har gjort, snakk med legen din om prenatal vitaminer inntak.

Hvis din vanlige diett ikke var spesielt sunt til dette punktet, nå er det på tide å forandre seg. Du og barnet ditt trenger en rekke næringsstoffer for å overvinne resten av graviditeten.

Selv huden din blir mer følsom. For å redusere effektene av virkningen av graviditetens maske & # 8221; sørg for at du har solkrem med SPF 15 eller høyere når du er ute og bærer en baseballhette eller en lue for å hjelpe deg med å holde ansiktet ditt vekk fra Solen hvis du er ALLE’åpen for en periode.

Uke 12 kan være en god tid å begynne å gjøre kegeløvelser for å styrke vaginale muskler. Dette kan hjelpe med fødsel og gjenoppretting etter fødsel. Hvis du ikke er sikker på hvordan du kjører Kegels øvelser, snakk med legen din. Du kan også møte disse oppgavene hvis du deltar i en fødselsbane.

Når skal du ringe legen din

Risikoen for spontan abort reduseres mot slutten av første kvartal, men det er fortsatt viktig å være oppmerksom på advarselsskiltene som kan indikere problemer. Disse inkluderer:

På dette punktet vet du hvordan den normale morgenkvalusen føles (selv om det er en liten kvalme i løpet av dagen). Hvis du plutselig føler deg kvalme og oppkast alvorlig mer enn to eller tre ganger om dagen, ring legen din umiddelbart.

Oppmuntre utviklingen

For mange kvinner er den 12. uken av graviditet øyeblikket når symptomene på morgenkvalme begynner å lindre eller til og med forsvinne. Hvis du følte deg spesielt sliten i løpet av første kvartal, kan du begynne å hente energi på dette stadiet.