12 tips for å tilgi deg selv

Gjør fred og gå videre er ofte lettere å si enn å gjøre. Være i stand til å tilgi deg selv krever empati, medfølelse, vennlighet og forståelse. Det krever også at du aksepterer at tilgivelse er et valg.

Enten du prøver å overvinne en mindre feil eller en som har innvirkning på alle områder i livet ditt, vil trinnene du må gjøre for å tilgi deg selv, være det samme.

Vi alle forplikte feil noen ganger. Som mennesker er vi ufullkommen. Trikset sier han Arlene B. Enggander, LCSW, MBA, PA er å lære og gå videre fra våre feil. Så langt som smertefullt og ubeleilig det kan virke, er det ting i livet som det er verdt å variere smerte på å bevege seg fremover, og tilgi deg selv er en av disse.

Her er 12 forslag du kan prøve neste gang du vil tilgi deg.

1. Konsentrere deg om dine følelser

En av de første trinnene for å lære å tilgi deg selv, fokuserer på dine følelser. Før du kan gå videre, trenger du Gjenkjenne og utdype dine følelser. Gi deg selv tillatelse til å gjenkjenne og godta følelsene som har blitt utløst i deg og velkommen dem.

2. Gjenkjenne L’Feil høyt

Hvis du gjør en feil og fortsetter å kjempe for å la det gå, gjenkjenne høyt hva du har lært fra # 8217; feil, sier Jordan Pickell, MCP, RCC.

Når du gir en stemme til tanker i hodet og følelsene i ditt hjerte, kan du frigjøre deg selv fra noen av byrdene. Forbedre i tankene dine hva du har lært av dine handlinger og konsekvenser.

3. Tenk på hver feil som en’lærerfaring

Englander sier å tenke på hver & # 8220; Feil & # 8221; Som en’læringsopplevelse som inneholder nøkkelen til å bevege seg raskere og mer konsistent i fremtiden.

Minne oss selv om at vi har gjort vårt beste med verktøyene og kunnskapen vi hadde på den tiden, vil hjelpe oss med å tilgi oss og å bevege seg fremover.

4. Gi deg selv tillatelse til å suspendere denne prosessen

Hvis du gjør en feil, men du har problemer med å fjerne det fra ditt sinn, sier Pickell deg at du ser tankene dine og følelsene på # 8217; feilen som går inn i en beholder, som en glassburk eller en boks.

Så, fortell deg selv at du for nå legger du til side, og vi kommer tilbake hvis og når du hjelper deg.

5. Ha en samtale med din indre kritiker

Å skrive en dagbok kan hjelpe deg med å forstå din indre kritiker og utvikle selvmedfølelse. Pickell sier at noe du kan gjøre er å skrive en & # 8220; samtale & # 8221; mellom deg og din indre kritiker. Dette kan hjelpe deg med å identifisere tanke på modeller som saboterer din evne til å tilgi deg selv.

Du kan også bruke tiden til å skrive en dagbok for å lage en liste over kvaliteter du liker om deg selv, inkludert dine styrker og ferdigheter. Dette kan hjelpe deg med å styrke selvtillit når du føler deg nede for en feil du har gjort.

6. Merk når du er selvkritikk

Vi er våre verste kritikere, rett? Derfor sier Pickell at et viktig forslag til handlingen er å merke seg når vevstalen kommer og skriver den. Du kan bli overrasket over hva din indre kritiker faktisk forteller deg.

7. Stille negative meldinger fra din indre kritiker

Noen ganger kan det være vanskelig å gjenkjenne tankene som hindrer tilgivelse. Hvis du sliter med å løse din indre kritiker, foreslår Pickell denne øvelsen:

  • På den ene siden av et stykke papir, skriv hva din indre kritiker sier (som har en tendens til å være kritisk og irrasjonell).
  • På # 8217; den andre siden av arket, skriv et selvfølende og rasjonelt svar for alt du skrev på den andre siden av arket.

8. Forklar hva du vil

Hvis feilen du har gjort såret A’en annen person, må du bestemme den beste linjen D & # 8217;. Du vil snakke med denne personen og beklager? Det er viktig å forene med dem og gjøre endringer?

Hvis du er ubestemt på hva du skal gjøre, kan du vurdere muligheten for å gjøre endringer. Dette går utover for å be om unnskyldning for en person du såret. I stedet, prøv fikset L’feil du gjorde. En studere Han oppdaget at tilgivelse for skader en annen er lettere hvis vi først gjør det endret.

9. Følg dine råd

Det er ofte lettere å fortelle noen andre hva de skal gjøre som følger vårt råd. Autorisert ekteskap og familie terapeut, Heidi McBain, LMFT, LPT, Rt sier at du lurer på hva du vil si til din beste venn hvis du deler denne feilen de laget med deg, og følg deretter ditt råd.

Hvis du har problemer med å løse dette problemet i hodet ditt, kan du hjelpe deg med å leke med din venn. Be dem om å godta din feil. De vil fortelle deg hva som skjedde og hvordan de sliter med å tilgi seg selv.

Du kan være rådgiveren og trene vennen din for å si hvordan du skal fortsette.

10. Lukk båndspillet

Det er i menneskets natur å tilbringe tid og energi for å gjenta våre feil. Selv om noen behandling er viktig, gjennomgå hva som skjedde ennå, og fortsatt vil ikke tillate deg å gjøre de riktige skrittene for å tilgi deg.

Når du overrasker deg for å spille båndet & # 8220; de er en fryktelig person og konsentrert på et trinn D’positiv handling. For eksempel, i stedet for å reprodusere båndet, ta tre dype puste eller ta en tur.

Forstyrre tanke modellen kan hjelpe deg med å bevege deg bort fra # 8217; negativ erfaring og Reduser stress og # 8217; angst.

11. Vis vennlighet og medfølelse

Hvis ditt første svar på en negativ situasjon er å kritisere deg selv, er det på tide å vise deg selv vennlighet og medfølelse. L’eneste måte å starte reisen til tilgivelse er å være snill og medfølende med deg selv.

Dette tar tid, tålmodighet og en påminnelse for deg selv at du er verdig tilgivelse.

12. Søk etter profesjonell hjelp

Hvis du sliter med å tilgi deg, kan du dra nytte av å snakke med en profesjonell. McBain anbefaler å snakke med en konsulent som kan hjelpe deg med å lære å bryte disse usunne ordningene i livet ditt og lære nye og sunnere måter å håndtere feil.

L & # 8217;

Tilgivelse er viktig for helbredelsesprosessen fordi det lar deg gi slipp på sinne, følelsen av skyld, skam, tristhet eller annen følelse du kan prøve å bevege seg fremover.

En gang hva føler du, fra stemmen og er enig i at feilene er uunngåelige. Du vil begynne å se hvordan frigjørende tilgivelse kan frigjøre.