12 ting som bare en person med kronisk smerte kunne forstå

Å leve med kronisk smerte gjør hverdagen vanskelig. Berører hver eneste del av livet mitt, fra # 8217; hygiene, matlaging, relasjoner, søvn. Jeg bor med kronisk smerte fra’barnehage. Hvis du bor sammen med det ordet på fire bokstaver som din konstante følgesvenn, vil du sannsynligvis være deg altfor godt med disse 12 tingene.

1. Du vet aldri hvordan du vil føle om morgenen

Når du bor med kronisk smerte, er hver dag en’eventyr. Dette er dobbelt for begynnelsen av dagen. Vi vet aldri med hvor mye smerte vi vil våkne opp eller hvordan det vil endres i løpet av dagen.

2. Folk synes ikke å forstå hva de mener & # 8220; kronisk & # 8221;

Folk kjære har ofte gode hensikter når de forteller oss ting som & # 8220; Jeg håper du føler deg bedre snart!& # 8221; Virkeligheten er at smerte ikke stopper, så det er vanskelig å vite hva jeg skal si.

3. & # 8220; du har prøvd ___?& # 8221;

Igjen har folk gode hensikter og ønsker å hjelpe. Når det er sagt, ser vi fagfolk på jakt etter hjelp med våre forholdssituasjoner, og mesteparten av tiden gjør vi mye forskning alene. Vi kjenner våre kropper bedre. Hvis vi deler frustrasjoner, er det vanligvis fordi vi vil ha empati mer enn strategi.

4. Noen dager er enklere enn andre

Jeg adresserte ulike nivåer av smerte hver eneste dag de siste 23 årene. Noen dager er mye lettere. De andre dagene er en absolutt kampfest.

5. Lol når du spør deg selv spørsmål som & # 8220; du har smerte i dag?& # 8221;

Å gå til legen er en «8217; ganske vanlig opplevelse for oss. Når du går, vil de spørre deg om du har smerte og hvor den er, muntlig eller på et skjema. Jeg kan aldri unngå å le av dette spørsmålet. Jeg føler meg vanligvis dårlig når jeg gjør det. Jeg vet at personen som spør ikke gjør det for ondskap eller mangel på forståelse, men fordi han må spørre.

6. Legene uten smerte forstår ikke alltid

Helsepersonell er ekstraordinære mennesker. De gjør noe av det vanskeligste arbeidet i hele verden. Når det er sagt, er det mange ting misforstått på smerte. Noen av de vanligste misforståelsene er at unge ikke kan ha kronisk smerte og sterke stoffer vil alltid føre til avhengighet.

7. Behandle smerte er mer enn piller

Patcher, kinesiologisk tape, øvelser, meditasjon, selvomsorg & # 8230; Alt dette er en del av kronisk smerteverktøyskasse. Vi føler oss ofte mye før vi flytter til narkotika, med mindre vi vet at narkotika vil være de eneste tingene for å hjelpe mengden eller typen smerte der vi befinner oss på.

8. Den lettelse du føler når smertestillende midler begynner å jobbe

Smerten påvirker det meste av livet vårt, inkludert måten vi samhandler med andre. Når lettelsen begynner å treffe, bidrar det til å eliminere så mange av disse symptomene på smerte. Heck, vi blir selv produktive! La oss gå tilbake til å være oss selv i stedet for noen som sliter med å overleve dagen.

9. Vent på disse stoffene bringer både smerte og angst

Både på grunn av kontorfeil, forsikrings- eller stigma krav, vent på neste dose for å redusere smerte er vanskelig. Dette er ikke en buzz, men av lettelse. Disse stoffene tillater oss å delta fullt ut i livet.

10. Imidlertid fjerner narkotika ikke helt smerte

Smerte er fortsatt en konstant følgesvenn. Det er alltid med oss, selv når vi tar medikamenter.

11. Smerten endrer alt & # 8230;

Jeg husker ikke mye av et liv før kronisk smerte, bortsett fra å kjøre i oversize T-skjorter og spise frokostblandinger. Andre jeg vet har levd livlig og uttrykksfulle liv som kroniske smertestillende. Endre måten vi bruker vår tid og vår energi, hvilke jobber (hvis det er) vi kan gjøre og hvert enkelt forhold vi har.

12. Støtten er alt

I lang tid har jeg ikke kjent noen andre som hadde å gjøre med kronisk smerte. Min mormor er opptatt, men han døde da jeg var 11 år gammel. Det var først da jeg var på høgskolen, jeg møtte andre som jobbet med kronologisk smerte. Det endret så mye for meg. Jeg begynte å ha et uttak som jeg forstår. Hvis jeg trengte å lufte meg på stigma eller brainstorming på hvordan å kommunisere min smerte til mitt helsetag, hadde jeg folk der. Måten de er i stand til å behandle mine følelser rundt min smerte er helt endret.

Kirsten Schultz er en forfatter av Wisconsin som utfordrer seksuelle og kjønnsstandarder. Takket være hans arbeid som aktivist for kroniske sykdommer og funksjonshemninger, har han rykte om å bryte ned barrierer mens de bevisst forårsaker konstruktive problemer. Kirsten har nylig grunnlagt kronisk sex, som åpenbart diskuterer hvordan sykdommen og funksjonshemmingen påvirker våre relasjoner med oss ​​selv og andre, inkludert & # 8211; Du gjettet & # 8211; kjønn! Du kan lære mer om Kirsten og kronisk sex opp Kronicsex.org.