12 SM Trigger Factors å unngå: Stress, varme og mer

Beskrivelse

Utløsningsfaktorene til multippel sklerose (SM) inkluderer alt som forverrer symptomene eller forårsaker et tilbakefall. I mange tilfeller kan du unngå SM-utløsere bare å vite hva de er og streber etter å unngå dem. Hvis du ikke kan unngå visse utløsende faktorer, kan du finne andre tilnærminger som er nyttige, inkludert en sunn livsstil, vanlig trening og et godt kosthold.

Akkurat som to mennesker vil ikke ha den samme opplevelsen med MS, er det ikke sannsynlig at to personer har samme utløsende faktorer i MS. Du kan ha noen utløsende faktorer til felles med andre som har SM, så vel som noen som er unike for deg.

Over tid kan du og legen din være i stand til å identifisere utløserne som gjør symptomene verre. Hold en dagbok for symptomene dine når de oppstår, og hva du gjorde på forhånd, kan hjelpe deg med å identifisere potensielle utløsningsfaktorer.

Her er noen av de vanligste utløserne du kan finne med MS og forslag for å unngå dem.

1. Understreke

Å ha en kronisk sykdom som MS kan etablere en ny sikkerhetskilde. Men stress kan også stamme fra andre kilder, inkludert arbeid, personlige relasjoner eller økonomiske bekymringer. For stress kan gjøre symptomene på MS verre.

Slik unngår du det: Finn en «8217, avslappende og anti-stressaktivitet du liker. Yoga, meditasjon og pusteøvelser er alle praksiser som kan bidra til å redusere stress og eliminere risikoen for forverring av symptomer.

2. varme

Solens varme, så vel som badstuene og boblebadene kunstig oppvarmet, kan være for intens for folk med SM. De kan ofte føre til en periode med forverrende symptomer.

Hvordan unngå det: Helt hopp over de høye varme miljøene som badstuer, hot yoga studioer og boblebad. Hold hjemmet ditt friskt og kjør ekstra fans om nødvendig. På varme dager, unngå direkte sollys, bruk store og lyse klær og forblir så mye som mulig alle’skygge.

3. Fødsel

Gravide kvinner med SM kan ha et tilbakefall etter fødselen. Faktisk, 20 prosent 40 Kvinner kan ha en forverring i perioden umiddelbart etter fødsel.

Hvordan unngå det: Du kan ikke være i stand til å forhindre en forverring etter fødsel, men du kan ta tiltak for å redusere tyngdekraften og # 8217; påvirkning. I umiddelbar dag etter fødsel, la meg venner og familie hjelpe deg med ditt nye barn slik at du kan hvile og ta vare på deg selv. Dette vil hjelpe kroppen din til å gjenopprette mer effektivt.

L’amming kan ha en potensiell beskyttende effekt mot postpartum rehabilitering, andre begrenset Undersøkelser, Men testene er ikke klare. Hvis du antar stoffer som endrer sykdommen, kan du imidlertid ikke være i stand til å amme. Snakk med gynekologen og nevrologen til dine etterleveringsalternativer.

4. Å bli syk

Infeksjoner kan forårsake MS-rechanser, og SM er også der mer sannsynlig forårsake noen typer infeksjon. For eksempel er personer med redusert funksjonalitet i blæren mer sannsynlig å utvikle urinveisinfeksjoner. L’Infeksjon kan forverre andre SM-symptomer. Selv infeksjoner som L’påvirkning eller til og med en forkjølelse kan forverre symptomene på MS.

Hvordan unngå det: En sunn livsstil er en viktig del av behandlingen for MS. Videre bidrar det til å forhindre andre sykdommer og infeksjoner. Vask hendene under kulde- og influensasongen. Unngå folk som er syke når du opplever en racky. Kontakt legen din hvis du tror du er syk.

5. Noen vaksiner

Vaksiner er generelt trygge & # 8211; og anbefales & # 8211; For personer med SM. Noen vaksiner som inneholder levende patogener, har imidlertid potensial til å forverre symptomene. Hvis du opplever et tilbakefall eller du antar visse stoffer, kan legen din også råde deg til å utsette vaksinasjon.

Hvordan unngå det: Snakk med din nevrolog av en hvilken som helst vaksine du vurderer. Noen vaksiner, som influensavaccinen, kan hjelpe deg med å forhindre en fremtidig forverring. Legen din kan hjelpe deg med å finne ut hvilken som er den sikreste for deg.

6. Vitamin D-mangel

en studere Det har oppdaget at personer med lavere vitamin D-nivåer har større risiko for eksacerbasjoner enn de med tilstrekkelig vitamin D-nivåer. Det er allerede økende bevis på at vitamin D kan beskytte mot utviklingen av MS. Imidlertid er det nødvendig med videre forskning på hvordan dette vitaminet påvirker sykdomsforløpet.

Slik unngår du det: For å forhindre dette, kan legen din regelmessig overvåke vitamin D-nivåer. Kosttilskudd, mat og A’Sikker soleksponering kan hjelpe. Pass på at du snakker med legen din om de sikreste tilleggsalternativene før du prøver noen.

7. Søvn

Søvn er viktig for helsen din. Kroppen din bruker søvn som en Mulighet for å reparere hjernen din og kurere andre skadede områder. Hvis du ikke sover nok, har kroppen din ikke denne fritiden. Overdreven tretthet kan utløse symptomene eller verre dem.

MS kan også sove vanskeligere og mindre avslappende. Muskelspasmer, smerte og prikking kan gjøre det vanskelig å sovne. Noen vanlige MS medisiner kan også forstyrre søvnsyklusen, slik at du kan lukke øynene dine når du føler deg sliten.

Hvordan unngå det: Snakk med legen din om søvnproblemer du måtte ha. Søvn er viktig for din generelle helse, så dette er en «8217, viktig behandlingsområde for behandling og observasjon for legen din. De kan utelukke enhver annen tilstand og gi deg råd til å håndtere tretthet.

8. Kosthold

Et sunt kosthold, samt en vanlig trening, kan gjøre mye for å hjelpe deg med å unngå en forverring og lindre SM-symptomer. Det er usannsynlig at en diett rik på bearbeidede matvarer gir kroppen din høyverdig ernæring du trenger.

Hvordan unngå det: Samarbeide med en diettist for å utvikle et sunt matprogram du kan holde fast i. Konsentrere seg om gode kilder til proteiner, sunne fettstoffer og karbohydrater. Samtidig som Undersøkelser Det er ikke klart hva det beste dietten for folk med MS, studier tyder på at å spise sunne matvarer kan ha en positiv effekt.

9. røyk

Sigaretter og andre tobakksprodukter kan øke symptomene og akselerere progresjonen. På samme måte er røyking en risikofaktor for en rekke medisinske forhold som kan forverre din generelle helse, inkludert lunge og hjertesykdommer.

en studere Han oppdaget at tobakksrøyk er forbundet med en mer seriøs sm. Det kan også akselerere funksjonshemming og sykdomsprogresjon.

Hvordan unngå det: Slutt å røyke, selv etter diagnose, kan du forbedre resultatene med MS. Snakk med legen din med effektive alternativer for å slutte å røyke.

10. Noen stoffer

Noen stoffer kan potensielt gjøre SM-symptomer verre. Din nevrolog vil fungere tett med alle legene dine for å sikre at du ikke tar medisiner som kan utløse en forverring.

Samtidig kan nevrologen nøye sjekke antall narkotika du antar som en helhet. Narkotika kan samhandle med hverandre, noe som kan forårsake bivirkninger. Disse bivirkningene kan utløse et tilbakefall av SM eller forverre symptomene.

Slik unngår du det: Rapporter alle medisiner du tar til legen din, inkludert kosttilskudd og teller medisiner. De kan hjelpe deg med å begrense L’listen til behov, slik at du kan forhindre problemer.

11. Avbryte for tidlig narkotika

Noen ganger kan MS-stoffene forårsake bivirkninger. De kan også virke effektive som SPERI. Men dette betyr ikke at du bør slutte å ta medisiner uten legenes godkjenning. Stopp dem kan øke risikoen for rehabilitering eller tilbakefall.

Hvordan unngå det: Ikke avbryt stoffene med narkotika uten å snakke med legen din. Selv om du kanskje ikke skjønner, jobber disse behandlingene ofte for å hindre skade, redusere konsekvenser og stoppe utviklingen av nye lesjoner.

12. Over til

Tretthet er et vanlig SM-symptom. Hvis du har MS, og du stadig forplikter deg til å sove eller å streve for fysisk eller mentalt, kan du lide konsekvenser. Stress og tretthet kan utløse et tilbakefall eller ta raketter varer lenger.

Hvordan unngå det: Slapp av med deg selv og hør på kroppens signaler. Bremser når du føler deg sliten. Hviler hele tiden du må. Trykk deg opp til # 8217; utmattelse vil bare gjøre utvinningen vanskeligere.

Ta bort

Når du har MS, må du kanskje gjøre noen livsstilsendringer for å hindre konsekvenser og redusere symptomene. Noen utløsere kan lett unngås, men andre kan kreve mer arbeid. Snakk med legen din dersom du har problemer med å administrere MSs symptomer.