12 sesongmessige matvarer for reumatoid artritt (RA)

Hva er de beste typer matmat?

Forvaltningen av betennelsen er en nøkkelkomponent for å leve med reumatoid artritt (AR). Denne kroniske tilstanden gjør immunforsvaret angriper leddene, forårsaker betennelse og smerte. Du kan ta medisiner for å administrere’men det er også mange matvarer som du kan spise for å redusere betennelsen i kroppen din.

Spis en’bredt utvalg av hele matvarer er nøkkelen til å redusere betennelse. Tips til sminke to tredjedeler av kostholdet ditt med planter, som:

 • frukt
 • grønnsaker
 • bønner
 • valnøtter
 • frø
 • Helkorn

Disse vegetabilske matene kan være rike på vitaminer og næringsstoffer som tar målretting av betennelsen.

Noen matvarer er ekstremt nyttige for å redusere betennelsen. Ofte inneholder frukt og grønnsaker antioksidanter, bekjempe betennelse. Antioksidanter finnes i svært fargerike matvarer, som bær og grønne og mørke, grønne grønnsaker, og bidra til å støtte immunforsvaret.

Du bør unngå å spise inflammatoriske matvarer hvis du har ra. Noen av disse matvarene inkluderer:

 • Stekt mat
 • Behandlet mat
 • rødt kjøtt
 • søte drikker
 • Raffinerte frokostblandinger, som de som finnes i hvitt brød

Velg mat for L & # 8217;

 • Inkorporerer en rekke farger i matprogrammet ditt for å holde seg frisk og redusere symptomene på # 8217;.
 • Spis helhet og ubehandlet mat vil bidra til din generelle helse og kunne redusere ubehagene forbundet med betennelsen.
 • Frukt og grønnsaker er generelt lave i kalorier, slik at du kan spise store deler.

Tilleggsinformasjon: Anti-inflammatorisk diett for reumatoid artritt »

Fordeler med å spise hva som er i sesong

Når du inkorporerer flere frukter og grønnsaker i kostholdet ditt, se etter hva som er i sesongen. Dette vil hjelpe deg med å kjøpe gode priser og grønnsaker i gode priser, selv krydrede erfarne produkter inneholder ofte kraftigere vitaminer og næringsstoffer. Besøk de lokale produktmarkedene og finn oppskrifter for å bruke sesongmessige produkter kan også gjøre kjøkkenet mer moro.

Vårfrukter og grønnsaker

Del på Pinterest

Avhengig av hvor du bor, kan noen typer frukt og grønnsaker være tilgjengelig i en periode mer eller mindre lang hver sesong. For eksempel kan områder med rikelig med snø ha et kortere tidsvindu i løpet av hvilke vårprodukter er tilgjengelige.

Brokkoli

Denne grønne grønnsaken omslutter en ernæringsmessig knyttneve som hjelper med betennelsen. Inneholder vitaminer K og C, sulforafano og fotball. Brokkoli kan også styrke immunforsvaret ditt. Prøv stekt eller dampet brokkoli for en enkel sidefat.

Collard Greens

Den grønne kålen er mørke og løvrike grønnsaker som inneholder mange vitaminer, næringsstoffer og mineraler. Spesielt inneholder de fibre, folsyre og vitaminer A, C, K og B. Også, vil du få mineraler som fotball og jern. For å holde forbruket av grønn kål sunn, prøv damp, salat eller Smoothies og juice.

Løk

Løk er rike på antioksidanter. Ikke bare bokser kan redusere betennelse og fôrtarm bakterier, men kan også hjelpe med andre forhold, for eksempel hjertesykdom og høyt kolesterol. Løkene er allsidige. Du kan bruke dem til å smake sauser og supper, legg til en slag til salater og smørbrød, eller til og med steke dem eller gratulere dem som en sidefat.

Jordbær

Du kan ha sjansen til å spise friske jordbær på sen våren, hvis du er heldig. Jordbær inneholder mye vitamin C og Anthocyaniner, som kan hjelpe med betennelsen. Du vil også motta folsyre når de biter disse røde skjønnhetene. Jordbærene er deilig fra solen, i en fruktsalat eller som en yoghurt dressing til frokost.

Sommerfrukter og grønnsaker

Del på Pinterest

L’Sommeren er alt et spørsmål om bær. Utvide og teste en mindre kjent bær eller en som ikke alltid spiser. Bærene er det perfekte tillegget til salater eller er deilig alene og er rike på fibre, antioksidanter og komplekse karbohydrater.

Ikke bare spise bær, skjønt. L’Sommeren er rik på ferske produkter å velge mellom.

Blackberries

Flavonoider er en type antioksidant. Denne antioksidanten gir frukter og grønnsaker levende blå, lilla og røde farger, som de som finnes i bær. L’Anthocyanin er en flavonoid som har vært viste å hjelpe med betennelsen i leddritiske rotter. Blackberries og andre røde eller lilla frukter inneholder anthocyaniner.

Prøv brombærene med en liten del av fersk pisket krem ​​eller gresk yoghurt for en lys dessert.

blåbær

Blåbær er en annen frukt som inneholder anthocyaniner. Eldre blåbær er søte og ømme. En del blåbær handler om en kopp. Innlemme i frokostblandinger til frokost eller Hele fritters For å legge til næringsverdi. Eller bare sette dem i munnen for en velsmakende og kalorisk matbit.

Kirsebær

Som bæren har kirsebær anthocyaniner som hjelper med betennelse med betennelsen, som er sammenlignbar med ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer (fans). Samle kirsebærene fra trærne i de første sommermånedene. Kirsebærene inneholder også vitamin C og kalium. Prøv dem direkte fra # 8217; treet eller som en gave i en frukt dessert.

Vannmelon

Denne store og saftige frukten inneholder beta-kryptoksanthin karotenoid, som kan redusere Symptomer på & # 8217;. Det har også vitamin A og C. Som en ytterligere fordel, er den full av vann, som vil holde deg tilstrekkelig hydrert i de varme sommermånedene.

L’Skivet vannmelon kan være en fantastisk mat til enhver tid på dagen, eller du kan folie den med en annen frukt for å gjøre det til en blomst alle’en grill øye.

Høstfrukter og grønnsaker

Del på Pinterest

C’Det er mer å falle i forhold til gresskarene og til rotgrønnsakene du kan knytte til sesongen.

hvitløk

Hvitløk er en god kilde til å redusere betennelse takket være de svovelfulle forbindelser. Et studio i Forskning og terapi for leddgikt konkluderte med at Thiacremonon, et svovel tilstede i # 8217; hvitløk, kan være nyttig i behandlingen av betennelse og leddgikt. Prøv å bruke hvitløk til smak Sauser, stewed, stekte grønnsaker og supper.

Rødbet

Disse røde rotgrønnsakene kan redusere betennelsen ved å få fossefall av pro-inflammatoriske signaler, ifølge en nylig studere. Studioet sier også at denne maten rik på antioksidanter kan bidra til å redusere risikoen for kreft og kardiovaskulære sykdommer.

Beets kan være deilig i en Slaw høst, I en «8217 salat med mørkegrønne grønne grønnsaker og en kremaktig ost, stekt alene eller smoothies i en frukt og grønnsak smoothie.

Søte poteter

Søte poteter kan være en utmerket lagt til kostholdet ditt fordi de inneholder karotenoider, som kan hjelpe symptomene på kunsten, så vel som antioksidanter. Søte poteter er foretrukket som en oversikt over amerikanske Thanksgiving måltider. De kan også følge en sandwich i stedet for tradisjonelle hvite potetfries. Å produsere Søte stekte poteter, Julianne søte poteter, spre en slør d’oliven og bake dem for å gjøre dem knase.

Spinat

Spinat er en mørk og grønngrønn grønnsak. Er rik på vitamin K, som kan hjelpe med betennelsen forårsaket av & # 8217;. Spinat er en allsidig grønnsak som du kan bruke i salater, hopper med oliven eller blanding i smoothies for å gjøre dem til og med rikere enn næringsstoffer.

Frukt og vintergrønnsaker

Del på Pinterest

Du kan ikke knytte ferske produkter på vintermånedene. Selv om du sannsynligvis har færre alternativer enn de andre periodene i året; år, spesielt hvis du bor i kaldere klima, er det fortsatt mye frisk frukt og grønnsaker å velge mellom.

Borg

Kål er en veldig næringsrik vintergrønnsak og kan hjelpe med betennelse. Som spinat og kål, inneholder vitamin K.

Du kan nyte den svarte kålen i salat eller som Kale Chips, som er bakt kål som var krydret med et lett lag av olje og krydret med salt.

Sitrus

Du kan muntre opp de kalde vintermånedene med en sitrusdose. Sitrusfrukter inneholder mye vitamin C, som kan hjelpe leddene og støtte immunforsvaret. Appelsiner gjør gode snacks. En grapefrukt kuttet i halv kan gjenopplive frokosten din. Sitroner er stor lagt til Hjemmelaget salat krydder, Vann eller for å oppdatere saus, proteiner eller grønnsaker.

Vinter gresskar

Som søte poteter inneholder vinterpresskar karotenoider og antioksidanter. De er også rike på fiber. Varianter inkluderer gresskar Butternut, gresskar Acorn and Gresskar. Vinter gresskar er allsidig og kan stekes, tilberedes i supper og fylt med deilige matvarer som integrert frokostblandinger, valnøtter og frø. Dette Curry gresskar suppe vil varme deg opp på en kald vinterdag.

rosenkål

Brusselspirer er en cruciferous grønnsaker og er fulle av næringsstoffer, inkludert:

 • vitamin K
 • C-vitamin
 • fiber
 • folat

I tillegg til å være en anti-inflammatorisk grønnsak, de det kan også De har anticancer egenskaper. Også, utdanning vis at et større inntak av cruciferous grønnsaker er forbundet med mindre dødelighet.

Skiver Brussels spirer i halv eller i kvartaler og toasts med olje d’oliven, en klype salt og pepper for en enkel oversikt. Eller, for et sunt alternativ til sjetongene, prøv å steke bladene til å gjøre Brussels Sprout Chips.

Tips for lagring av frukt og grønnsaker

Frukt og grønnsaker kan lagres på forskjellige måter. Metodene varierer, men du kan vurdere kjøp av store mengder sesongmessige produkter og frysing eller # 8217; boksing av rester for å nyte alt L’år.

Noen grønnsaker og frukt skal stå ved romtemperatur eller bevart på et kjølig og mørkt sted. Ofte blir frukt og grønnsaker bevart lenger hvis lagret i kjøleskapet. Hvis du kjøper mat fra et lokalt landbruksmarked, spør selgeren da de anbefaler deg å lagre produktene. Hvis du handler i en matbutikk, spør en av butikkene i produktseksjonen for bevaringstips.

Outlook

Regelmessig forbruk av de fleste frukt og grønnsaker kan bidra til å bekjempe kroppen betennelse. Prøv å spise forskjellige kopper frukt og grønnsaker om dagen. Valget av sesongmessige produkter vil øke næringsverdien og vil opprettholde det rimelige budsjettet.

Pass på at du konsulterer legen din om endringer i kostholdet ditt for å sikre at dietten din samsvarer med behovene til noen narkotika du kan ta.

Å spise frukt og grønnsaker kan hjelpe med betennelse, men det er sannsynlig at du trenger ytterligere inngrep for å administrere L & # 8217;. Snakk med legen din om en passende behandlingsplan.

Tilleggsinformasjon: Liste over narkotika for reumatoid artritt »