12 naturlige rettsmidler for ondt i halsen

Vi inkluderer produkter som vi tror på våre lesere. Hvis du kjøper lenker på denne siden, kan vi tjene en liten kommisjon. Her er vår prosess.

Beskrivelse

En sår hals refererer til smerte, kløe eller irritasjon i halsen. Smerten i halsen er det viktigste symptomet på ondt i halsen. Det kan bli verre når du prøver å svelge, og du kan ha problemer med å svelge mat og væsker.

Selv om ondt i halsen ikke er alvorlig nok til en reise fra legen din, er det fortsatt smertefullt og kan hindre deg i å sove godt om natten. Heldigvis kan du bruke hjemmemedisiner for å berolige smerter og # 8217; irritasjon.

1. Honning

Honning blandet med te eller ansatt alene er et vanlig hjemmemedisin for ondt i halsen. En studere Han oppdaget at honning var enda mer effektivt i å tømme natt hoste i forhold til hoste sedativer. Annen Undersøkelserviser at honning er en effektiv healer av sår, noe som betyr at det kan bidra til å akselerere helbredelse for ondt i halsen.

Kjøp honning.

2. Saltvann

Gargars med varmt saltet vann kan bidra til å berolige sår hals og eliminere sekreter. Det er også kjent å bidra til å drepe bakterier i halsen. Forbered en saltet vannløsning med en halv teskje salt i et glass fullt av varmt vann. Gjør gurgle for å redusere hevelse og hold halsen ren. Dette bør gjøres hver tredje time.

3. Kamille te

Kamille er naturlig beroligende. Har lenge vært brukt til medisinske formål, hvordan å berolige ondt i halsen. Det brukes ofte til sine antiinflammatoriske egenskaper, antioksidanter og astringent.

Noen Studieanmeldelser Nektet at kamille dampinhalasjonen kan bidra til å lindre kalde symptomer, inkludert ondt i halsen. Drikke kamille kan tilby den samme fordelen. Det kan også stimulere immunforsvaret for å hjelpe kroppen din til å bekjempe infeksjonen som forårsaket ondt i halsen i utgangspunktet.

Kjøp kamille.

4. Peppermynte

Peppermynte er kjent for sin evne til å oppdatere L & # 8217;. Sprayene alle’fortynnet peppermynteolje kan også lindre ondt i halsen. Peppermynten inneholder mentol, som bidrar til å fortynne slimet og roer sår halsen og hoste. Peppermynte mynte har også antiinflammatoriske, antibakterielle og antivirale egenskaper, som kan fremme helbredelse.

Bruk aldri essensielle oljer uten å blande dem med en vektorolje som oliven, søt mandelolje eller myket kokosnøttolje. For peppermynteolje, bland fem dråper essensiell olje med A’unse oljevektor av ditt valg. Aldri inntar essensielle oljer.

Kjøp peppermynteolje.

5. Gargarisms med natriumbikarbonat

Mens gurgle med saltet vann er mer vanlig brukt, kan gurgling med natriumbikarbonat blandet med saltet vann hjelpe alle å lindre sår hals. Gargars med denne løsningen kan drepe bakterier og hindre vekst av gjær og sopp.

De National Cancer Institute Anbefaler å gurgle og delikat rist en kombinasjon av 1 kopp varmt vann, 1/4 teskje natriumbikarbonat og 1/8 skje salt. Det er tilrådelig å bruke skyllingen hver tredje time etter behov.

Kjøp natriumbikarbonat.

6. Den greske Hay

Gresk Hay har mange helsemessige fordeler. Det har også mange former. Du kan spise greske hayfrø, bruk oljen til lokal bruk eller drikke gresk hay te. Gresk hay te er et naturlig middel for ondt i halsen.

Forskning & # 8211; Undersøkelser demonstrere helbredende krefter av den greske høyen. Kan lindre smerte og drepe bakterier som forårsaker irritasjon eller betennelse. Den greske høen er også en effektiv antifungal.

De Nasjonalt senter for komplementær og integrert helse antyder at gravide kvinner unngår det greske høyen.

7. Marshmallow root

Marshmallow-rotet inneholder et lignende stoff til slimet som dekker og beroliger sår hals. Bare legg til en PO & # 8216; av den tørkede roten til en kopp kokende vann for å forberede te. Nipper til te to eller tre ganger om dagen kan bidra til å lindre gorge smerte.

Personer med diabetes bør snakke med en lege før de tar marshmallow-rotten. Noen dyr Undersøkelser Vis som kan forårsake en dråpe i blodsukkernivå.

Kjøp marshmallow root.

8. Lakrisrot

Lakrisroten har lenge vært brukt til å behandle ondt i halsen. Nylig Undersøkelser Utstilling som er effektiv hvis blandet med vann for å lage en løsning for gurgle. Imidlertid bør gravide og ammende kvinner unngå dette middelet, ifølge Nasjonalt senter for komplementær og integrert helse.

Kjøp lakrisrutten.

9. Glatt elm

Som roten av marshmallow, l’glatt elm inneholder et stoff som ligner slim. Når det blandes med vann, danner den en slimaktig gel som dekker og beroliger halsen. Å bruke, hell kokende vann på pulverbarken, bland og drikke. Du kan også finne ut at de glatte losandries av Elm hjelper.

L’Slippery Elm er et tradisjonelt middel for ondt i halsen, men videre forskning er nødvendig. I følge US National Library of Medicine, Det kan redusere L’absorpsjon av andre stoffer du tar.

Kjøp glatt elm.

10. Apple eddik

L’Apple eddik (ACV) har mange naturlige Antibakterielle bruksområder. Tallrike studier viser det Antimikrobielle effekter I kampen mot infeksjoner. På grunn av sin syre natur, kan den brukes til å bidra til å bryte ned slimet i halsen og forhindre diffusjon av bakterier.

Hvis du føler deg sår hals, prøv å fortynne fra 1 til 2 ss ACV i en kopp D’vann og gjør gargle med det. Så ta en liten slurk av blandingen og gjenta # 8217; hele prosessen en eller to ganger i alle eller to ganger. Pass på at du drikker mye vann blant Gargar-økter.

Det er mange forskjellige måter å bruke L’ACV til å behandle ondt i halsen, avhengig av alvorlighetsgraden av sykdommen og til og med sensitiviteten til kroppen din alle’eddik. Det er best å konsultere legen din eller helsepersonell først.

Kjøp L’Apple eddik.

11. Hvitløk

L’Hvitløk har også naturlige antibakterielle egenskaper. Inneholder allicin, en organosulferforbindelse kjent for sin evne til å bekjempe infeksjoner.

utdanning De viste at det vanlige inntaket av et hvitløktilskudd kan bidra til å forhindre det vanlige kaldt viruset. Legg til fersk hvitløk til kostholdet ditt er også en måte å skaffe sine antimikrobielle egenskaper. Din bestemor kunne ha fortalt deg å suge en krølle d’hvitløk til å berolige ondt i halsen. Siden hvitløk har mange helbredende handlinger, kan du prøve dette, selv om du kanskje vil vaske tennene dine senere for å beskytte tennene dine fra enzymer og forbedre pusten din.

12. Cayenne pepper eller krydret saus

Ofte brukt som smertestillende, inneholder cayenne pepper capsaicin, en naturlig forbindelse kjent for å blokkere smerte reseptorer.

Selv om det ikke er vitenskapelig prøvd, L’Cayenne Pepper Svelging blandet med varmt vann og honning kan hjelpe med smertelindring for ondt i halsen. Husk at en innledende brennende følelse er vanlig. Cayenne bør ikke leies hvis du har åpne sår i munnen. Start med noen få dråper krydret saus eller en liten støvet med cayenne pepper, siden begge kan være veldig varme.

Rettsmidler for ondt i halsen for babyer og barn

Sår halsen i nyfødte og små barn er sikkert ikke morsomt, men den gode nyheten er at de sjelden er tegn på A’medisinsk nødsituasjon alene. Imidlertid kan behandlingen av ondt i halsen være forskjellig for nyfødte og barn. Her er noen forslag og rettsmidler:

  • Legg til en ny tåke eller en luftfukter til barnets rom. L’fuktighet i # 8217; luft kan bidra til å lindre smerte forårsaket av ondt i halsen.
  • Holde hydrerte barn ved å oppmuntre dem til å drikke så mye som mulig. Unngå juice eller istikker med mange sitrusfrukter.
  • Barn under 5 skal ikke gis harde candies for hoste eller noe annet som kan representere en risiko for kvelning. Vær forsiktig når du administrerer dråper for hoste hos barn under 10 år.
  • Ikke gi honning til barn under 1 år.

Forebygging

For å hindre ondt i halsen, hold deg borte fra folk som er lei av smittsomme sykdommer som L’influensa eller streptokokker. Vask hendene ofte. Prøv å unngå krydret eller sure mat og holde seg borte fra kjemiske eller røykgasser som kan forårsake betennelse.

Benkbehandlinger

Når naturlige rettsmidler ikke klarer å løse det, er det flere motbehandlingsalternativer. L’Acetaminofen kan være effektiv for ondt i halsen og kan administreres til små barn.

Selv telleralternativene som lammende tabletter eller spray kan gi lettelse. Andre potensielle gorge-sorelings inkluderer eukalyptus, som du sannsynligvis vil finne i naturlige koder for halsen og i hoste sirupen.

Kjøper Vær forsiktig

Urter og kosttilskudd overvåkes ikke av US Food and Drug Administration (FDA) med hensyn til kvalitet, emballasje, dosering eller sikkerhet. Videre kan mange være forskjellige fra containerbeholder. Mangelen på regulering betyr at hvert supplement kan gi deg en annen medisinsk dose. Vær forsiktig med å bruke disse rettsmidler og sørg for at du kjøper fra en pålitelig kilde.

Fullstendig helbredelse

Bakterielle infeksjoner, som ondt i halsen, pertussis og difteri, er bare ansvarlige for en liten prosentandel av ondt i halsen. De fleste leger anbefaler å ringe en lege bare i tilfelle alvorlig ondt i halsen, som sår hals med feber eller når hovne mandler blokkerer halsen.

Prøv noen av disse naturlige rettsmidler kan hjelpe deg å føle deg bedre raskere og få deg til å spare en tur til legenes studio. For å bedre føle deg bedre, sørg for at du drikker mange væsker og hviler mye.