12 mulige grunner til at du føler deg trøtt hele tiden

De fleste ville ikke vurdere dagtid døsighet et stort problem. Mesteparten av tiden er det ikke. Men hvis døsigheten din er kontinuerlig og hindrer ditt daglige liv, kan det være på tide å se legen din.

Mange faktorer kan bidra til din døsighet. Det er mulig at du ikke sover nok på grunn av et helseproblem som ligger til grunn, for eksempel nattapné eller narkolepsi. Legen din kan hjelpe deg med å forstå årsaken til tretthet og hvordan du skal klare det.

Her er 12 mulige grunner til at du kan føle deg trøtt hele tiden.

1. Kosthold

Hvis du har en tendens til å hoppe over måltider, kan du ikke motta kaloriene du trenger for å holde energien din høy. Lang intervaller mellom måltider kan redusere blodsukkeret, redusere energien din.

Det er viktig å ikke hoppe over måltider. Faktisk bør du også spise sunne snacks som stimulerer energien mellom måltider, spesielt når du begynner å føle deg lat. Sunn snacksalternativer inkluderer bananer, peanøttsmør, fullkrokkrader, proteinbjelker, tørket frukt og valnøtter.

2. Vitaminmangel

Å være trøtt hele tiden kan også være et tegn på mangel på vitaminer. Dette kan inneholde lave nivåer av vitamin D, vitamin B-12, jern, magnesium eller kalium. En rutinemessig blodeksamen kan bidra til å identifisere mangel.

Legen kan råde deg til å ta kosttilskudd. Du kan også øke L’rekruttering av visse matvarer for å korrigere mangel på en naturlig måte. For eksempel kan spiser muslinger, biff og leveren invertere en mangel på B-12.

3. Søvn

Sent på kvelden kan sette energinivået ditt hardt. De fleste voksne trenger mellom syv og ni timers søvn hver kveld. Hvis du tar L’vane å stå opp sent, risiko for å frata søvn.

Øv deg bedre søvnvaner for å øke energien din. Gå til sengs før og vedta tiltak for å forbedre søvnkvaliteten din. Sov i et mørkt, stille og komfortabelt rom. Unngå stimulerende aktiviteter før du går i seng, for eksempel øvelsen og ser på TV.

Hvis søvn ikke forbedrer med din omsorg, snakk med legen din. Du kan trenge hjelp til reseptbelagte søvn eller søvnstudio.

4. Overvektige

Selv overvekt kan forårsake tretthet. Flere vektporter, pluss kroppen din må jobbe hardt for å fullføre daglige aktiviteter som å klatre trapper eller rent.

Behandle en plan for å gå ned i vekt og forbedre energinivået ditt. Start med A’lett aktivitet som å gå eller svømme og gradvis øker intensiteten når motstanden tillater det. Også, spis mer frisk frukt, grønnsaker og integrert frokostblandinger. Brems L’sukkerinntak, junk foods og fettig mat.

5. Stillesittende livsstil

L’Fysisk aktivitet kan også øke energinivået ditt. En stillesittende livsstil, D’en annen del, kan få deg til å føle seg utmattet og søvnig.

I en studie, Forskere studerte hvordan en tomgang og stillesittende livsstil påvirket følelser av tretthet hos kvinner. Syvende kvinner ble inkludert i studien. Noen livsstil av kvinner fornøyde anbefalinger på # 8217; fysisk aktivitet, mens andre ikke var fysisk aktive.

Ifølge resultatene hadde mindre stillesittende kvinner et betydelig lavere nivå av tretthet. Dette støtter L’ideen om at større fysisk aktivitet bidrar til mer energi og kraft.

6. Understreke

Kronisk stress kan forårsake hodepine, muskelspenning, mage og tretthetsproblemer.

Når det er under stress, går kroppen din i kampen eller fluktmodus. Dette medfører en økning i kortisol og # 8217; adrenalin, som forbereder kroppen din til å møte slike situasjoner. Til små doser, er dette svaret trygt. I tilfelle kronisk eller kontinuerlig stress, blir ressursene i kroppen din straffet, slik at du forlater.

Lære å kontrollere stress kan forbedre energinivået ditt. Start med å sette grenser, skape realistiske mål og praktisere endringer i dine tenkningsordninger. Dyp pusting og meditasjon kan også hjelpe deg med å holde seg rolig i stress situasjoner.

7. Depresjon

Når du føler deg deprimert, kan de følge mangel på energi og tretthet. Hvis du lider av depresjon, snakk med legen din og diskutere behandlingsalternativer.

Legen din kan foreskrive et antidepressivt middel eller et anxiolytisk legemiddel. Du kan også dra nytte av psykisk helsekonsulent. Behavioral kognitiv terapi er en type behandling som bidrar til å korrigere negative tankemodeller som fører til en tilstand av negativ stemning og depresjon.

8. Søvnforstyrrelser

En søvnforstyrrelse er noen ganger årsaken til foten av tretthet. Hvis energinivået ditt ikke forbedrer seg etter noen uker eller etter å ha tatt med de riktige livsstilsendringene, snakk med legen din. Du må kanskje konsultere en søvnspesialist.

En søvnig forstyrrelse som nattapné kan forårsake tretthet. L’natt apné er når pusten din stopper mens du sover. Som et resultat, får hjernen din og kroppen din ikke nok oksygen om natten. Dette kan føre til tretthet i løpet av dagen.

L’nattapné er en alvorlig tilstand. Det kan forårsake hypertensjon, dårlig konsentrasjon og føre til hjerneslag eller hjerteinfarkt. Behandlingen inkluderer bruk av en CPAP-maskin eller en oral enhet for å holde øvre luftveiene åpne mens du sover.

9. Kronisk utmattelsessyndrom

Du kan føle deg trøtt hele tiden hvis du har kronisk tretthetssyndrom. Denne tilstanden forårsaker ekstrem tretthet som ikke forbedrer seg med søvn. Årsaken er ukjent.

Det er ingen tester for å bekrefte kronisk tretthet. Legen må utelukke andre helseproblemer før de gjør en diagnose. Behandling innebærer å lære å leve i dine fysiske grenser eller stimulere deg selv. En moderat trening kan også hjelpe deg med å føle deg bedre og øke energien din.

10. fibromyalgi

Fibromyalgi forårsaker oppløst muskelsmerter og smerte. Denne tilstanden treffer musklene og myke vevet, men kan også forårsake tretthet. På grunn av smerte, er noen mennesker med denne tilstanden ikke i stand til å sove om natten. Dette kan føre til dagtid døsighet og tretthet.

Ta en analgetisk fra en benk kan bidra til å forbedre smerte og søvn. Videre har noen mennesker hatt positive resultater med et antidepressivt middel, så vel som med fysioterapi og # 8217; trening.

11. dressing

Noen ganger kan narkotika få deg til å føle deg trøtt hele tiden. Øv ut når du først har lagt merke til dagens døsighet for første gang. Det var mer eller mindre i løpet av tiden du startet et nytt stoff?

Kontroller stoffetikettene for å se om tretthet er en vanlig bivirkning. I så fall, snakk med legen din. Kan være i stand til å foreskrive et annet stoff eller redusere doseringen.

12. diabetes

Kontinuerlig tretthet kan også være et diabetes symptom. Når du har diabetes, produserer kroppen din ikke nok insulin. Dette kan forårsake høyt blodsukkernivå, som kan påvirke konsentrasjonen og få deg til å føle deg trøtt og irritabel.

Kontakt lege for en uforklarlig tretthet som ikke forbedres. Husk at tretthet også kan være et symptom på andre medisinske forhold som hjertesykdommer og kreft.

Ta bort

Noen dager er mer slitsomt enn andre. Det er viktig å gjenkjenne normal døsighet fra overdreven tretthet.

I de fleste tilfeller kan den overdrevne døsigheten løses med noen livsstilsendringer. Hvis du fortsatt føler deg utmattet etter å ha prøvd å håndtere din innsats selv, snakk med legen din. Du kan ha en søvnig forstyrrelse eller en og en annen medisinsk tilstand som krever oppmerksomhet.