12 kraniale nerver: nerver, funksjoner og diagram av stillinger

Hva er kranialnervene?

Dine kraniale nerver er par nerver som forbinder hjernen til forskjellige deler av hodet, nakken og kofferten. Det er 12, hver kalt for sin funksjon eller struktur.

Hver nerve har også et tilsvarende romersk tall mellom XII. Dette er basert på deres posisjon fra forsiden til baksiden. For eksempel er din olfaktoriske nerve nærmere forsiden av hodet, så det er utpekt som.

Deres funksjoner er generelt klassifisert som sensorer eller motor. Sensoriske nerver er involvert i dine sanser, som L’hørsel og berøring. Motor nerver kontroll bevegelse og funksjon av muskler eller kjertler.

Fortsett å lese for å lære mer om hver av de 12 kraniale nerver og hvordan de fungerer.

DE. Olfaktorisk nerve

Den olfaktoriske nerven overfører sensorisk informasjon til hjernen din om luktene du møter.

Ved inhalering av de aromatiske molekylene, oppløses i et vått belegg på taket av nesekaviteten, kalt olfaktorisk epitel. Dette stimulerer reseptorene som genererer nerveimpulser som beveger seg til den olfaktoriske pæren. Din olfaktoriske pære er en oval formstruktur som inneholder spesialiserte grupper av nerveceller.

Fra den olfaktoriske pæren passerer nervene inn i den olfaktoriske strekningen, som ligger under den fremste lobe av hjernen. Nervesignaler sendes deretter til hjernens områder som er interessert i minnet og anerkjennelsen av lukt.

II. Synsnerven

Den optiske nerven er den sensoriske nerven som involverer visjonen.

Når lyset kommer inn i # 8217; øye, kommer i kontakt med spesielle reseptorer i netthinnen som heter kegler og stenger. Rørene er i store mengder og er svært følsomme for lys. De er mer spesialiserte på visjon i svart og hvitt eller natt.

Keglene er tilstede i det mindre tallet. De har en lavere lysfølsomhet enn auksjonene og er mer involvert i visjonen om farger.

Informasjonen mottatt fra stengene og kjeglene overføres av retina til den optiske nerven. En gang på # 8217; interiør i skallen, møtes begge optiske nerver for å danne noe som kalles optisk chiama. Ved den optiske chiam danner nerves fibre i halvparten av hver retina to separate optiske egenskaper.

Gjennom hver optisk strekning kommer nervøse impulser til slutt den visuelle barken, som deretter behandler informasjonen. Din visuelle bark er plassert på baksiden av hjernen din.

III. Oculomotive nerve

Oculomotor Nerve har to forskjellige motorfunksjoner: muskelfunksjon og elevrespons.

 • Muskelfunksjon. Din oculomotoriske nerve gir motorfunksjonen til fire av de seks musklene rundt øynene. Disse musklene hjelper øynene dine til å bevege seg og fokusere på objekter.
 • Elevrespons. Det bidrar også til å kontrollere størrelsen på eleven din mens du svarer på lyset.

Denne nerven stammer fra MesencePhalus foran, som er en del av hjernens koffert. Beveger seg fremover fra det området’området opp for å nå orbittområdet.

Iv. Troclear Nerve

Trochlearen sjekker den øvre skrå muskelen. Dette er muskelen som er ansvarlig for øye bevegelser ned, mot utsiden og mot interiøret.

Dukker opp fra baksiden av din MesencePhalus. Som din nerve oculomotor, beveger seg frem til du kommer til banene, hvor du stimulerer den øvre skrå muskelen.

V. Trigemine nerve

Trigeminal nerve er den største av kraniale nerver og har både sensoriske og motoriske funksjoner.

Trigeminal nerve har tre divisjoner, som er:

 • Ofthalmic. Ophthalmic Division sender sensorisk informasjon fra toppen av ansiktet, inkludert front, hodebunn og overlegen øyelokk.
 • Maxillary. Denne divisjonen kommuniserer den sensoriske informasjonen fra den sentrale delen av ansiktet, inkludert kinnene, overleppen og nesehulen.
 • Mandibular. Mandibular Division har både sensorisk og motorfunksjon. Send sensorisk informasjon fra ørene dine, fra underleppen og haken. Kontrollerer også bevegelsen av muskler alle’innsiden av kjeven og # 8217; øre.

Trigeminale nerven kommer fra en gruppe kjerner, som er et sett med nerveceller, i regionene i mesencephalus og langstrakt marvhet av cerebrale kofferten. Til slutt danner disse kjernene en sensorisk rot og en separat motorrot.

Den sensoriske roten til trigeminale nervegrenene i de oftalmiske, maksillære og mandibulære divisjonene. Motorroten til trigemine nerve passerer under sensorisk rot og distribueres bare i mandibulær divisjon.

VI. Abduktiv nerve

Abduktive nerve styrer en annen muskel forbundet med øyebevegelse, kalt lateral rektum muskel. Denne muskelen er involvert i bevegelsen av øynene mot utsiden. For eksempel vil du bruke den til å se på siden.

Denne nerven, også kalt abductive nerve, begynner i broområdet i cerebral kofferten. Til slutt går han inn i ditt øyehulrom, hvor han styrer den laterale rektummuskelen.

Vii. Ansiktsnerven

Ansiktsnerven gir både sensoriske og motoriske funksjoner, inkludert:

 • De bevegelige musklene som brukes til ansiktsuttrykk og noen kjeve muskler
 • gir en følelse av smak for det meste av språket ditt
 • forsyning av kjertler i hodet eller nakken, som for eksempel spyttkjertlene og kjertlene som produserer tårer
 • Kommunisere følelser fra de ytre delene av øret

Din ansikts nerve har en veldig kompleks sti. Den stammer fra # 8217; område av broen av cerebral-kofferten, hvor den har en motor og sensorisk rot. Til slutt blander de to nervene til å danne ansiktsnerven.

Både ALLE’Interne og # 8217; ekstern skalle, ansiktsnerven grener videre i mindre nervefibre som stimulerer muskler og kjertler eller gir sensorisk informasjon.

Viii. Vestiboloclear nerve

Din VestiBolocleari nerve har sensoriske funksjoner som involverer hørsel og # 8217; balanse. Den består av to deler, cochlear-delen og den vestibulære delen:

 • Cochlear porsjon. De spesialiserte cellene på innsiden av innsiden; Ear detekterer vibrasjoner fra lyd basert på volumet og lydtonen. Dette genererer nerveimpulser som overføres til cochlear-nerven.
 • Vestibulær del. Et annet sett med spesielle celler i denne delen kan spore de lineære bevegelsene og rotatoren på hodet. Denne informasjonen overføres til vestibulærnerven og brukes til å justere balansen; balanse og # 8217; balanse.

De cochlear og vestibulære deler av Vestiboloclear Nerve kommer fra separate områder av hjernen.

Den cochleære delen starter i en Hjerneområde i A & # 8217 kalt Nedre Cerebellar Peduncle. Den vestibulære delen starter i broen og i margen. Begge delene kombinerer for å danne Vestiboloclear Nerve.

IX. GlossoFaringeo nerve

GlossoFaringeo nerve har både motor og sensoriske funksjoner, inkludert:

 • Send sensorisk informasjon fra brystene, fra baksiden av halsen, fra deler av det indre øre og fra baksiden av tungen
 • Gir en følelse av smak på baksiden av språket
 • Stimulere den frivillige bevegelsen av en muskel på baksiden av halsen, kalt stylopharyngeus

GlossoFaringeo nerve stammer fra en del av cerebral trunk kalt langstrakt marv. Til slutt strekker det seg i nakke og hals.

X. uklar

Den vage nerve er en veldig annen nerve. Den har både sensoriske og motoriske funksjoner, inkludert:

 • Kommuniser informasjon om følelser fra den auditive kanalen og deler av halsen
 • Sende sensorisk informasjon fra thorax og trunkorganer, for eksempel hjerte og # 8217; tarmene
 • tillater motorstyring av halsmusklene
 • Stimulere musklene i brystet og trunkorganene, inkludert de som beveger mat gjennom fordøyelseskanalen (Peristalsi)
 • Gir en følelse av smak nær roten til ditt språk

Av alle kraniale nerver, den vagne nerven har den lengste ruten. Strekker seg fra hodet til # 8217; Abdomen. Den stammer fra cerebral trunk delen kalt marrow.

Xi. Tilbehørsnerven

Din tilbehør nerve er en motornerve som styrer nakke musklene. Disse musklene lar deg rotere, flex og forlenge halsen og skuldrene.

Det er delt inn i to deler: spinal og kranial. Den spinaldelen kommer i den øvre delen av ryggmargen. Den kraniale delen begynner i det langstrakte margen.

Disse delene møtes kort før den spinaldelen av nerveen beveger seg for å gi nakke muskler mens kranialdelen følger den vage nerve.

XII. Hypoglosso nerve

Din hypoglosso nerve er den tolvte kranialnerven som er ansvarlig for bevegelsen av de fleste språkmuskler. Start i det langstrakte margen og går ned til kjeften, hvor den når språket.

Kranialnerven diagram

Utforsk dette interaktive 3-D-diagrammet for å lære mer om 12 kraniale nerver.