12 komplikasjoner av psoriasis og hvordan du unngår dem

Beskrivelse

Psoriasis er en autoimmun sykdom som hovedsakelig påvirker huden. Imidlertid kan betennelsen som forårsaker psoriasis muligens føre til andre komplikasjoner, spesielt hvis psoriasis ikke behandles.

Følgende er 12 av de vanligste komplikasjonene av psoriasis og hvordan man unngår dem.

Leddgikt Psorialasica (PSA)

L’Leddgikt Psoriasica (PSA) er klassifisert som en type psoriasis og leddgikt. Ifølge National Psoriasis Foundation, L’leddgikt utvikler seg til 30 prosent av alle tilfeller av psoriasis. Det treffer både huden og leddene. Du kan ha de første symptomene på PSA hvis de kjente røde eller hovne leddene, som en finger, albuer og ryggrad. Andre tegn inkluderer stivhet og smerte, spesielt umiddelbart etter å ha våknet om morgenen.

Første egenskaper Ptil, jo mindre sannsynlig at du vil utvikle en svekkende artikulær skade. Din hudlege kan lede deg til en revmatolog spesialisert i denne tilstanden. De vil trolig håndtere Ptil med anti-tunet og antiinflammatoriske stoffer for å stoppe artikulær skade og forbedre mobiliteten din.

Øyesykdom

Noen øyesykdommer er viktigere med psoriasis. Den samme betennelsen som slår hudceller, kan også føre til komplikasjoner, alt i det delikate okularstoffet. Med psoriasis kan du være mer tilbøyelig til å trekke sammen blefaritt, konjunktivitt og uveitt.

Angst

Ukontrollert psoriasis kan forstyrre dine normale aktiviteter. Å ha en kronisk uforutsigbar tilstand som psoriasis kan sette din mental helse for å teste. Det er forståelig å være bekymret for neste gang du har en glød. Eller du kan føle deg for fantastisk, noen ganger å sosialisere.

Hvis du har prøvd følelser som dette, kan det være engstelig, en komplikasjon av psoriasis. For å roe deg, ta litt tid hver dag for å ta vare på deg selv. Det kan være en’så enkelt som å lese, eller du kan øve yoga eller meditere.

Snakk med legen din hvis din angst tar over livet ditt. Han eller hun kan gi deg råd til en psykisk helsepesialist.

Depresjon

Noen ganger går angst og depresjon hånd i hånden. Hvis den sosiale angst holder deg isolert, kan du føle deg trist eller skyldig i å miste aktiviteter med andre.

Dette kan være et første tegn på depresjon. Hvis du føler deg deprimert i mer enn et par uker, snakk med legen din om måter å administrere din mentale helse.

Parkinsons sykdom

Folk med psoriasis kan være en Høyere risiko Utvikle Parkinsons sykdom på grunn av «8217; skadelig effekt av kronisk betennelse på nevronvev. Parkinson er en neurodegenerativ sykdom som påvirker hjernen. Til slutt kan det forårsake tremors, stive kunst, balanseproblemer og gangproblemer.

Det er ingen kjent kur for Parkinsons sykdom, men for tidlig behandling kan bidra til å håndtere symptomer og forhindre utviklingen av sykdommen.

Høyt blodtrykk

Psoriasis øker sjansene for å få høyt blodtrykk. Også kalt hypertensjon, øker denne tilstanden betydelig risikoen for hjerteinfarkt eller hjerneslag senere i livet.

Sekund Sentre for sykdomskontroll og forebygging (CDC), en voksen på tre i USA har høyt blodtrykk. Har ofte ingen symptomer. Du bør kontrollere blodtrykket regelmessig, spesielt hvis du har psoriasis.

Metabolsk syndrom

Metabolsk syndrom består av et sett av forhold som påvirker metabolisme og kardiovaskulær helse. Disse inkluderer hypertensjon, høyt kolesterol og høye nivåer av insulin. Psoriasis kan Fare av metabolsk syndrom. I sin tur øker metabolsk syndrom risikoen for hjertesykdom.

Kardiovaskulære sykdommer (CVD)

Sekund Mayo Clinic, Personer med psoriasis har to ganger risikoen for å utvikle CVD. De to hovedrisikofaktorene er:

  • et metabolsk syndrom som en komplikasjon av psoriasis har blitt diagnostisert
  • Diagnosen av alvorlig psoriasis Alle’begynnelsen av livet

En annen mulig risikofaktor kan være stoffet for psoriasis du antar. Disse stoffene kan være ganske slitsomt for hjertet ditt. De kan også øke hjertfrekvensen og kolesterolnivået.

Type 2 diabetes

Psoriasis kan også øke insulinnivåene og til slutt bringe til type 2 diabetes. Dette betyr at kroppen din har blitt motstandsdyktig mot # 8217; insulin og kan ikke lenger konvertere glukose til energi. Risikoen for å utvikle type 2 diabetes er større i tilfeller av alvorlig psoriasis.

Fedme

Psoriasis kan også øke sjansene for å utvikle fedme. En teori er at psoriasis har en tendens til å gjøre deg mindre aktiv, noe som kan øke kroppsvekten din over tid.

A’annen teori har å gjøre med betennelsen knyttet til fedme. I dette tilfellet antas det at fedme er først og at den samme betennelsen senere fører til psoriasis.

Nyresykdom

Psoriasis kan øke risikoen for nyresykdom, spesielt hvis forholdene dine er moderate eller alvorlige. Nyrene er ansvarlige for filtrering og fjerning av avfall fra kroppen. Når de ikke fungerer riktig, kan disse avfallene samle seg i kroppen din.

Sekund National Rene Foundation, Andre risikofaktorer inkluderer å ha 60 år eller mer, har høyt blodtrykk eller diabetes eller har en familiehistorie av nyresykdom.

Andre autoimmune sykdommer

Siden psoriasis er en autoimmun sykdom, kan det øke risikoen for å trekke andre autoimmune sykdommer, i tillegg til Ptil. Disse inkluderer inflammatorisk intestinal sykdom (IBD), cøliaki, lupus og multippel sklerose (SM).

Redusere risikoen

Selv genetikk og livsstilsfaktorer kan spille en rolle i utviklingen av psoriasis komplikasjoner. Hvis det er en sykdom som manifesterer seg i familien din, som høyt kolesterol, er tidlig diagnose nøkkelen til å oppnå behandlingen som trengs for å håndtere tilstanden.

Du kan også redusere risikoen for komplikasjoner knyttet til psoriasis mens du gjenstår så aktiv som mulig, styrer stress og følger et sunt kosthold. Avslutt alkohol og røyking er andre livsvalg som kan bidra til å forhindre forverring av psoriasis.

Ta bort

Bare fordi du har psoriasis, betyr det ikke at du vil utvikle en av de ovennevnte komplikasjonene. Det beste du kan gjøre er å være på toppen av behandlingen av psoriasis. Hvis du begynner å ha hyppigere alvorlige ombygginger, kan det være et tegn du bør snakke med legen din for å prøve et nytt stoff.