12 kjente personer med epilepsi

Cos’er l’epilepsi?

L’Epilepsi er en nevrologisk lidelse som påvirker sentralnervesystemet. Forårsaker kramper som spenner fra mild til alvorlig.

Alle kan ha en uforklarlig epileptisk krise en gang i livet. Det er også mulig å ha en forårsaket av en sykdom eller en skade. Men en diagnose av epilepsi betyr at to eller flere kramper ikke forårsaket.

L’Epilepsi kan behandles og forholdsregler kan kontrollere kramper og minimere skade. Faktisk lever de fleste med epilepsi et langt og normalt liv, inkludert disse kjendiser. Se hva disse 12 kjente menneskene har å si med epilepsien på deres tilstand og se hvor du kan trekke inspirasjon for deg.

1. Lil wayne

Superstaren i Rap Lil Wayne har nylig avklart de forholdene han møtte for det meste av sitt liv. I 2013 ble han innlagt på sykehus for en rekke epileptiske kriser. De skjedde etter å ha tatt en musikkvideo og antok at de var forårsaket av et tett program for avtaler og søvnmangel. Husker dette skummelt øyeblikket, sa Wayne: «Ingen advarsel, ikke noe, jeg føler meg ikke dårlig. Jeg får en veldig alvorlig hodepine. Og hodepine? Jeg hadde ikke hodepine eller noe. & # 8220;

Etter å ha skutt, åpnet Lil Wayne i en ‘8217; Intervju med flere epileptiske kriser gjennom hele sitt liv. Snakker offentlig fra sin epilepsi og hvordan det føles å ha et angrep, bidrar rapperen å kaste lys om forholdene til hans millioner av fans. Han gjorde også et poeng å la hans fans vite at epilepsien ikke ville hindre sine planer eller karriereprogrammer, og sa at legen hans ikke fortalte meg å gjøre for mye at et menneske ikke gjør det uansett. Sov og spis godt, det er alt. & # 8220;

2. Theodore Roosevelt

Mens den 26. presidenten i USA var kanskje mer kjent for sin miljøarbeid, var Theodore Roosevelt også aktivt på # 8217; åpen til tross for de mange helsemessige forholdene. Blant disse C’de var astma, øyeproblemer og epileptisk krise. Mens Roosevelt ikke snakket om epilepsi direkte på grunn av stigmere og eugenetiske bevegelser i løpet av perioden han levde, snakket han om hvordan han skulle overvinne utfordringene. Det ble sitert som å si: Mye bedre er å våge kraftige ting, vinne strålende triumfer, selv om det er rutet fra feil og # 8230; som klassifiserer med de fattige ånder som ikke liker eller lider mye, fordi de bor i en grå skumring som ikke vet seier eller nederlag. & # 8221; Han sa også: «Mot har ikke styrken til å bevege seg fremover; Det skjer når du ikke har styrke. & # 8220;

Faktisk kan sitater som disse inspirere noen. Men de kan spesielt inspirere de som står overfor spesifikke utfordringer, som Epilepsi med jevne mellomrom, med jevne mellomrom. Til tross for helseproblemene, var Roosevelt kjent for å være aktiv. Har vært involvert i en rekke faglige aktiviteter gjennom hele sitt liv.

3. Greene

L’Olympisk idrettsutøver fra Greene er et eksempel på hvordan livsvaner virkelig kan gjøre forskjellen for helsen din. L’British Athletics Ostacolist Ha L’Epilepsi, men har ikke hatt epileptiske kriser i årevis.

Etter at stoffene hadde unnlatt å eliminere sine kriser, innså Greene at alkohol, stress og mangel på søvn hadde utløst dem. Han forandret sin livsstil, han eliminert alkohol og begynte å spise bedre.

I 2011 sa Greene VergenSom alle’begynner familien hans var skeptisk på disse endringene. Han fortsatte: «Men de gikk bra når jeg snakket med min spesialist, som ble enige om å avbryte terapi fordi jeg hadde radikalt forandret min livsstil. Jeg drukket ikke lenger & # 8230; så jeg var sikker på at jeg ikke ville ha satt i et landskap hvor jeg ville ha et annet angrep. Nå drikker jeg svært sjelden alkohol. Jeg hadde noen netter da jeg gikk for å drikke på slutten av sesongen, men så lenge jeg passerer tiden til sengs neste dag, har jeg det bra. Også, kjæresten min drikker ikke, hjelper da. & # 8220;

Selv om vi kan gi Greene komplimenter for å overvinne disse utfordringene på en naturlig måte, bør du ikke slutte å ta medisiner uten en seriøs diskusjon med legen din. Ingen med en medisinsk tilstand bør stole på livsstilsendringer i seg selv uten å konsultere en lege. Men suksessen til demonstratene at et sunt liv kan være et stort komplement alle «8217; profesjonell medisinsk hjelp.

4. Danny Glover

Det vil bli kjent for alltid for sin rolle i de berømte filmene «Lethal Weapon», men Danny Glover har en innvirkning på folk når han snakker om epilepsi. L’skuespillervinner av Oscar-prisen kjempet med epilepsi og baby anfall. Som mange mennesker med epilepsi, ble det for stort for uorden.

Glover attributter en del av suksessen til evnen til å gjenkjenne premonitory tegn på kramper etter sin første All’alder av 15 år. Han sa til slutt, til slutt kunne jeg gjenkjenne at han skjedde & # 8230; Hver gang jeg ble en PO & # 8216; sterkere og symptomene har begynt å redusere til det punktet hvor jeg var klar til å komme på scenen & # 8220;.

I dag jobber Glover å øke bevisstheten på og epilepsi, som støtter epilepsy fundamentet. Bidrar til programmene til barnas organisasjon og frivillige snakker om epilepsi og økt bevissthet om problemet.

5. Jason Snelling

L’Ex løpende baksiden av Atlanta Falcons Jason Snelling er en annen viktig supporter av epilepsi fundamentet. Det har blitt diagnostisert med college epilepsi;. Med behandling var han i stand til å fortsette sin fotballkarriere og bli en vellykket profesjonell idrettsutøver.

Snelling har åpenbart snakket om sine forhold, særlig stigmas og vanskeligheter som omgir diagnosen. I A’intervju, Han sa at «det tok lang tid før legene diagnostiserte meg fordi ikke alle kriser skyldes epilepsien; Det kan ha vært en konvulsiv lidelse forårsaket av noen og # 8217; andre. I mitt tilfelle viste det seg å være l’epilepsi. & # 8221; Dessuten gir det råd om frykt og stigma: Sai, C’er en stor faktor av frykt i # 8217; å ha krise i offentligheten, kanskje å ha en foran andre mennesker. Og jeg liker å fortelle folk ikke å bekymre meg så mye om dette. L’Epilepsi kan administreres, og du kan fortsette og gjøre hva du vil. Jeg var i stand til å bekjempe min frykt og overvinne mange ting; Har epilepsien faktisk bygget min karakter & # 8220;.

I dag snakker snelling med epilepsi grunnlaget for å bringe bevissthet til tilstanden. Det er rettet mot andre som snakker om sine egne erfaringer. Han samarbeider også med det afrikanske amerikanske fundamentinitiativet, kjenner forskjellen. Snellings engasjement bidrar til å bringe bevissthet og finansiering til denne viktige årsaken.

6. Neil ung

Den legendariske sanger-låtskriveren Neil ung levde i lang tid med epilepsi. Han har også en datter som arvet tilstanden. I sin memoir bok & # 8220;Ta en tung fred& # 8220; skriver på sin epilepsi og andre medisinske forhold. Beskriver også en relatert medisinsk prosedyre som det var år siden. Nå forbudt, har prosedyren vært smertefull og har ikke hjulpet sin tilstand. Sier: Det har å gjøre med injeksjon av et radioaktivt fargestoff i nervesystemet ditt & # 8211; I utgangspunktet i ryggen, så går det rett inn i nervesystemet ditt & # 8230; De får vanligvis bobler d’luft og ting der inne, så når de går gjennom hjernen din, er det hjerteskjærende. & # 8220;

I dag bor unge godt med den kontrollerte epilepsien og hjelper også datteren sin til å klare sin tilstand.

7. Susan Boyle

Kvinnen som gjorde en omrøring i Storbritannia’S Got Talent & # 8221; med sin vakre stemme snakket han også om å ha epilepsien. L’usannsynlig stjerne slitt med tilstanden for all sin barndom. I husker disse kampene, Han sa: «En veldig svak skole. Det er noe jeg aldri har snakket om. Jeg hadde l’epilepsi. Folk i offentlighetens øyne har ikke slike ting. For hele min barndom sa de at 8217; epilepsi har å gjøre med mental funksjon. Og nå skjønner jeg at det ikke er det. Jeg var imot alle de barrierer. Det var ikke lett. & # 8220;

Boyle har åpent snakket om hans funksjonshemming og som L & # 8217, han holdt tilbake. Voksne i sitt liv har fortalt ham at hans kriser skyldtes en mental defekt, og i årevis trodde han oss. Snakker om sine vanskeligheter, bidrar Boyle til å kaste lys på barn som kan føle seg komplekse følelser på grunn av Dell’epilepsi.

8. Rick Harrison

Hans fans kjenner ham som eierens ekspert eier av bønden D’sølv og stjernen i Pawn Stars & # 8221;. Hva Rick Harrisons fans kanskje ikke vet om ham er at han bor hos epilepsien. Harrison tilskriver sin kjærlighet til historie å ha blitt tvunget til å tilbringe mye av sin tid som et barn hjemme, alene. Epilepsy Foundation Han citerte Harrison som å si: «På grunn av mine kramper ble jeg tvunget til å tilbringe mye tid på rommet mitt bort fra fjernsyn da jeg var barn & # 8230; Den beste måten å ha det gøy var lett, så jeg ble veldig interessert i historiebøker. & # 8221; Han endte opp med å utvikle en lidenskap for livet for emnet.

Nå er Harrison tilbake noe som arbeider med Epilepsy Foundation og hjelper organisasjonen til å ta bevissthet i hans Nave State, Nevada.

9. prins

Prince, den legendariske kunstneren og vinneren av Grammy Award, snakket for første gangs barnas kamp med epilepsien offentlig i 2009. Han beskrev at han hadde blitt plaget på skolen og å ha kjærlige foreldre som ikke var sikker på hvordan han skulle håndtere sin lidelse. Hun sa People Magazine: Moren min fortalte meg en dag jeg kom inn i henne, og jeg fortalte henne: Mamma, jeg vil ikke få meg mer’og hun sa & # 8216; hvorfor?& # 8217; Og jeg sa & # 8220; fordi jeg er en engel & # 8221;. Nå husker jeg ikke å ha sagt det, det er akkurat det han fortalte meg. & # 8220;

Imidlertid har erfaringer formet sin karriere og hans suksess. Prince forklarte at han tok dem rundt sine klassekamerater tvunget ham til å være trygg og utviklet en unik stil og person som hjalp ham med å gjøre ham kjent: Start av karrieren min, jeg prøvde å kompensere for de mest prangende og Støyende jeg kunne. & # 8221; Måten der den avdøde sanger snakket om hans epilepsi har samlet ytterligere inspirasjon av hans fans.

10. Chanda Gunn

Idrettsutøvere med epilepsi er spesielt gode i # 8217; inspirere andre til å lykkes foran fysisk funksjonshemning. Blant noen av de mest stimulerende C’er Chanda Gunn, hockey team målvakten i USAs olympiske is. Diagnostisert ALLE’Alder på ni år, var Chanda allerede en Passionate Atleter. Da det ble tvunget til å slutte å svømme og surfe, begynte han å spille hockey og aldri så tilbake.

For Gunn, er det viktig å la andre få vite med epilepsi at tilstanden ikke vil holde deg fra drømmene dine. Mens ishockey kan betraktes som farlig for personer med epilepsi, viser Gunn at alt er mulig. Over det epilepsi.com Skriver: Det er ikke grunn til at en person med epilepsi ikke kan praktisere sport eller forfølge sine drømmer & # 8221;. Selv om han var redd for den sporten som han er kjent nå, sier han også: Jeg lærte å leve med, frykten for # 8217; ignorere, fordi jeg virkelig vil leve livet og for meg dette betyr spiller ishockey & # 8221;.

I dag er Gunn en av de mest vellykkede kvinnene i den amerikanske hockey. Det er også talsmann for terapi prosjektet av terapien.

11. Alan Faneca

Tidligere vakt av tre NFL-lag og vinner av en Super Bowl, Alan Faneca har lenge talt å leve med L’epilepsi. Han har blitt diagnostisert med en alder av 15 og siden da møtte han tingen. Han begynte å leve i frykt (spesielt som tenåring) med epilepsi og i hans første forsøk på å skjule det. Det ble sitert i New York TimesHow to say: & # 8220; Jeg følte et monster. Leve redd for at noen finner ut og vil tenke mindre om deg. Bor i # 8217; skyggen. & # 8220;

Til tross for sin tilstand klarte Faneca å ha en 13-årig karriere i profesjonell fotball som inkluderte flere Pro Bowl-priser. Nå er det en talsmann for epilepsi-fundamentet, sprer bevissthet og lærer folk det første hjelpen for kramper.

12. Hugo veving

L’Australian skuespiller Hugo veving er best kjent av amerikanere for sine roller i «Matrix» og «Ringenes Herre». Han startet sin kamp mot Teenage Boy Epilepsi, da han hadde viktige epileptiske angrep minst en gang på # 8217; år. Veving sier hans lidelse ikke l’har noen gang beholdt og som ikke la ham la ham gjøre de tingene han elsket å gjøre.

Han var også åpen på sine erfaringer med tilstanden, inkludert narkotika. I 2015 ble han sitert i Vergen How to say, & # 8220; folk trodde alltid at du var avslappet, men i utgangspunktet ble jeg drugged i 30 år med narkotika for epilepsien. Jeg ferdig med medisinene mine for å skyte i ørkenen og ble en kald kalkun. Jeg hadde en moderat høy dose og maskerte en’nervøs angst jeg ikke visste at jeg hadde & # 8220;.

Veving har alltid hatt en positiv holdning til sin sykdom og håpet at & # 8217 ville ha gått. På grunn av anfallene klarte han aldri å få et førerkort. I dag kan det si at dets håp er i oppfyllelse. Han har ikke hatt epileptiske angrep i over 18 år.

Lev med l’epilepsi

L’Epilepsi er en mystisk tilstand med årsaker som ikke alltid er helt forstått. Mange utvikler uorden i barndommen og overskrider det, mens andre har det for livet.

Kramper kan være forstyrrende og noen ganger forårsaker skade, men kan styres med behandling. Da disse erfarne menneskene demonstrerer, må epilepsien ikke hindre deg i å nyte livet og finne suksess i alt du gjør.