12 idiopatisk pulmonal fibrose behandling alternativer

Forståelse av idiopatisk pulmonal fibrose (IPF)

Idiopatisk lungfibrose (IPF) er en lunge sykdom som kommer fra dannelsen av arrvev dypt inn i lungene. Arr blir verre gradvis. Dette gjør det vanskeligere å puste og opprettholde tilstrekkelige nivåer av oksygen i blodet.

De lave nivåene av oksygen pågår forårsaker en rekke komplikasjoner i hele kroppen. Hovedtymptomet er mangelen på pust, noe som kan føre til tretthet og andre problemer.

Fordi for tidlig behandling er viktig?

L’IPF er en progressiv sykdom. Dette betyr at symptomene blir verre over tid. Det er ingen kur og arr ikke kan reverseres eller fjernes. Få for tidlig behandling for å håndtere symptomer og langsom sykdomsprogresjon er den beste måten å opprettholde livskvalitet på.

Det er ingen kur mot IPF. Imidlertid er det mange behandlinger. De fleste av disse har som mål å støtte en sunn livsstil og administrere symptomer.

Hvilke typer ikke-medisinske inngrep kan hjelpe?

Livsstilsendringer og andre ikke-medisinske behandlinger kan hjelpe deg med å holde deg friskere og forbedre livskvaliteten din. Her er noen tips.

Miste vekt eller opprettholde en sunn vekt

Snakk med legen din på sunne måter å redusere eller administrere vekten din. Å være overvektig vil bare øke respiratoriske vanskeligheter. Miste vekt og opprettholde en sunn vekt kan også forbedre livskvaliteten.

Slutt å røyke

Røyking sigaretter er en av de verste tingene du kan gjøre med lungene dine. Nå mer enn noensinne, er det viktig å forhindre at det er noe å forårsake enda mer skade.

Sub-tips til årlige vaksinasjoner

Snakk med legen din om årlige vaksiner mot den oppdaterte innflytelsen og lungebetennelsen og pertussisen (Pertussis). Disse kan bidra til å beskytte lunger fra infeksjoner og ytterligere skade.

Overvåk oksygenivåene dine

Bruk et pulsoksymeter hjemme for å overvåke oksygenmetning. Ofte er målet å ha oksygenivåer lik eller større enn 90 prosent.

Delta i lungerehabilitering

Pulmonal rehabilitering er et multi-fasettert program som har blitt et fast punkt av IPF-behandling. Målet er å forbedre folks daglige liv med IPF og redusere mangelen på pust for hvile og under øvelsen.

Hovedfunksjonene inkluderer:

  • Puste- og kondisjoneringsøvelser
  • Stresshåndtering og # 8217; angst
  • følelsesmessig støtte
  • Ernæringsmessig rådgivning
  • Pasientutdanning

Hvilke typer medisinske inngrep er tilgjengelige?

Medisinske behandlingsalternativer inkluderer rusmidler som virker mot mulige årsaker til IPF. Disse stoffene kan inkludere suppressorer og antioksidanter, sammen med:

  • Kortikosteroider, som prednison, som virker for å redusere betennelsen og undertrykke immunreaksjonen
  • Protoniske pumpehemmere, som hindrer at magen produserer syre (L’innånding av overskytende magesyre er forbundet og kan bidra til # 8217; IPF)
  • Antioksidanter, slik som N-acetylcystein, som kan bidra til å beskytte lunge stoffet mot oksidativ skade
  • Antifibrotiske legemidler, som pyrfenidon og nintedanib, som kan redusere utviklingen av skade på lunge stoff
  • Immunosuppressorer, som mykofenolat og azatioprinen, som kan behandle autoimmune lidelser og bidra til å forhindre avvisning av en transplantert lunge

Legen din kan også gi deg råd til andre behandlingsalternativer. Oksygenbehandling kan hjelpe deg med å puste lettere, spesielt under L’trening og andre aktiviteter.

L’ytterligere oksygen kan redusere problemer knyttet til lavt blod oksygen nivåer. Det kan også bidra til å forhindre høyre hjertesvikt.

Du kan også være en kandidat til en lungetransplantasjon. Lungetransplantasjoner Når de var reservert for yngre mottakere. Men nå tilbys de vanligvis folk over 65 år som ellers er sunne.

Eksperimentelle behandlinger

Det er flere nye potensielle behandlinger for IPFs IPF. Du har sjansen til å søke på en rekke kliniske studier som prøver å finne nye måter å forebygge, diagnostisere og behandle A’bredt spekter av lungesykdommer, inkludert L’IPF.

Du kan finne kliniske studier på Centerwatch, som holder styr på de viktigste søkene på søkbare emner. De National Heart, Lung and Blood Institute Gir informasjon om hvordan kliniske studier, risiko og fordeler arbeid og mer.

Hvilke typer støttegrupper er tilgjengelige?

Det er også støttesystemer. Disse kan gjøre en stor forskjell i livskvaliteten og i ditt perspektiv om å leve sammen med IPF. Pulmonal Fibrose Foundation har en søkbar database av Lokale støttegrupper Sammen med flere nettsamfunn.

Disse ressursene er uvurderlige når du arbeider med diagnosen din og endringer den kan gjøre til livet ditt.

Hva er perspektivet for personer med IPF?

Selv om det ikke er noen kur for IPF, er behandlingsalternativer tilgjengelige som kan hjelpe deg med å håndtere symptomer og forbedre livskvaliteten din. Disse inkluderer narkotika, medisinske inngrep og livsstilsendringer.

Videre er det støttesystemer som kan gi informasjon om samliv med IPF.