12 fakta av mye trodde sæd som faktisk er falske

Del på Pinterest

I en setning kan sexbiologi virke enda enklere enn # 8217; bruk av metafore & # 8220; fugler og bier & # 8221;. Spermen er utvist fra penis, går inn i skjeden og svømmer langs reproduktive kanalen til det når egget for å befrukket det.

Men det er ikke så enkelt.

For 300 år siden ble det ansett som et viktig vitenskapelig skritt fremover da forskerne hadde ideen om at et lite menneske helt dannet levde hodet til hver spermatozon og # 8211; helt diskutert og falskt.

Heldigvis, siden menneskekroppen har utviklet seg over tusenvis av år for å maksimere potensialet for fruktbarhet, har selv vår vitenskapelige kunnskap om sperma utviklet seg. Men mange av oss tror fortsatt på noen myter på heller ikke-vitenskapelig sæd og gammel. Her er tolv av de vanligste.

1. Sperm svømmer som olympiske idrettsutøvere

Den felles historien er at millioner og # 8211; hvor som helst Fra 20 til 300 millioner, Å være presis & # 8211; av heroisk spermatozoi svømmer i konkurranse mellom dem å være den heldige lille svømmeren som trenger i # 8217;.

Nei.

Først svømmer sperma ikke veldig rett, for det meste. Ofte er spermbevegelseskapasiteten, kjent som motilitet, klassifisert i en av de tre gruppene:

 • Progressiv motilitet: Flytter aktivt i en rett linje eller i store sirkler
 • Ikke-progressiv motilitet: Enhver annen ordning unntatt fremover
 • Immation: Det beveger seg ikke

I et essay for Aeon, Robert D. Martin beskrev banen som & # 8220;Mer lik en utfordrende militær hindring& # 8220; og mindre enn en standard rase. Og selv da tar sperma mer enn en liten drivkraft fra det kvinnelige produksjonssystemet for å være sikker på å nå målstreken.

Faktisk er det meste av motilitetsarbeidet gjort av livmormusklene. Konvoys sperma langs failoppio rør, mot egget.

2. Den tykkeste sæden er mer fruktbar sæd

Den oftest sperma betyr ikke nødvendigvis sperma oftere. Vanligvis betyr det at C & # 8217 er en’høy konsentrasjon av sæd eller et stort antall spermatozoer av uregelmessig form. De trenger fortsatt Dell’kvinnelig reproduktive system bidrar til å holde seg trygg.

Når sæden går inn i skjeden, kommer han i kontakt med cervical slim. Den cervical mucus gjør to ting: beskytter og avviser. Beskytter sperma fra # 8217; surhet av skjeden og avviser sperma hvis form og motilitet ellers ville forhindre at de nådde egget.

Hvordan kvinnelig reproduktivt system hjelper sperm:

 • Livmorhalsen & # 8211; stoffet mellom skjeden og uterus & # 8211; Veggene utvides.
 • Krypterne, eller cervical kjertlene, tallet vokser og øker dimensjonene for å lagre mer sperm.
 • The Cervix Mucus Barrier Thins, så passasjen av sperma er enklere.
 • 3. Spermen lever bare for en kort tid etter utgivelsen

  Ikke alltid! Livets liv avhenger av hvor Spermatozoa er avsatt etter utløsning.

  Sperm som kommer i skjeden etter at cumshot kan være i høyden fem dager. Dette skyldes beskyttende effekter av cervical slim og cervical crypts.

  Men hvis sperma har sjansen til å tørke opp, dør praktisk talt. Den ejakulerte sæd som faller på kalde og tørre gjenstander kan dø etter noen få minutter, men svært sjelden kan de vare 30 heltall minutter. De kan dø enda raskere i et varmt bad eller i badestamp på grunn av varmen eller kjemikaliene som er tilstede i # 8217; vann.

  4. Sperm må bare gå rett for egget;

  Det er en ganske lang reise til egget. Under rapporten, når spermatozoa forlater penis, går de ikke direkte mot livmoren;.

  I dette kurset stikker noen spermatozoer til epitelceller av ovider i de mislykkede rørene eller lagres i små kamre kalt krypt opp til gjødselstidspunktet: L’eggløsning.

  Banen til befruktningen: hvor sperma må passere før de når ovuloen

  • Vagina: i gjennomsnitt den første eksterne delen fra tre til seks tommer
  • Cervice: En liten sylindrisk kanal som forbinder vaginaen Alle & # 8217;
  • livmor (eller livmor): hvor et foster vokser under graviditeten
  • Fallopian Tube: To rør forbinder livmoren til eggstokkene, slik at spermaet i å bevege seg mot eggene og befruktede egg for å flytte til # 8217; livmor
  • Ovaie: To organer som produserer oocytter som kan befruktes for å bli foster

  5. Sperma er fortsatt fruktbar og sunn for hele livet til en mann

  En av de eldgamle vedvarende mytene er at selv om det er et begrenset antall egg (som er sant), er sperma tilgjengelig i en eskorte.

  Ikke så fort.

  Produksjonen av sæd, eller spermatogenese, foregår på ubestemt tid, men kvaliteten og motiliteten til spermen reduseres med alderen.

  De eldre mennene har også mer sannsynlig å overføre genetiske mutasjoner til barna sine Fire ganger raskere enn en kvinne, Ifølge en islandsk studie.

  TIL 2017 Studio 1.4 millioner mennesker i Sverige fant et lineært forhold som er konsistent mellom en manns alder og sannsynligheten for at hans barn ble født med en genetisk mutasjon at ingen av de to foreldrene har.

  6. Trugene skadet antall spermatozoa

  Formentlig, smale undertøy redusere antall spermatozoer, mens brede boksere holder alt til riktig temperatur for sædproduksjon.

  Men undertøyet gjør ikke (nesten) ingen effekt på sperma.

  TIL 2016 studio Funnet liten forskjell i antall spermatozoer basert på valget av undertøy. Men A 2018 Studio Han gjorde vitenskapelige bølger da han fant ut at mennene på boksene hadde 17% mer sperm enn menn i slip.

  Men forfatterne i 2018-studien har advart om at resultatene ikke tar hensyn til andre faktorer som påvirker produksjonen av sæd, som for eksempel typen bukser eller det stoffet blir gjort undertøy.

  Og du får dette: kroppen kan kompensere for den ekstra varmen i testiklene ved å frigjøre et lite follikelstimulerende hormon som produserer ekstra sæd.

  Så boksene er bare litt & # 8216; mer gunstig for sperma. Bruk det som gjør at du føler deg rolig.

  8. Hver sæd er sunn og viktig

  Vekk fra det.

  De fleste spermatozoa kommer aldri alle «egg av flere grunner. For å bli ansett som fruktbar, må ikke engang 100 prosent av Spermatozoa bevege seg, så lenge 40 prosent er mobil, du er fruktbar!

  Og at 40 prosent, ikke alle kommer alle «8217;.

  Formen har mye å si om suksess. Å ha flere hoder, strangeformede køer eller manglende deler kan gjøre sperma ganske enkelt uegnet for reisen gjennom den kvinnelige reproduktive kanalen.

  Og til og med sunn sperma ikke overvinne konkurransen. Sperm kan gå gjennom Ovidotto og ende opp i den interstitiale væsken av en kvinne som omgir de indre organene. Nøyaktig, spermaen kan bokstavelig talt flyte i kroppen, for å aldri befruktes.

  9. Pre-cum kan ikke få deg til å bli gravid

  Falsk! Fremfor alt. Fra et organisk synspunkt bør pre-cum ikke inneholde sæd, men spermen igjen i # 8217; urinrøret, røret gjennom hvilket utkastes både «8217; urinen som sæd kan blande.

  Selvfølgelig er det så mange så mange som i den nye sæden, men en 2011 studie Det viste at nesten 37% av pre-cum-prøvene samlet av de 27 fagene i studien inneholdt en betydelig mengde sunn og mobil sæd.

  Det er på 2016 studio av 42 menn fant at minst 17% av pre-cum prøver var full av aktiv sæd og mobil.

  Så selv om du bruker uttrekksmetoden, er det en liten sjanse for at noen spermatozoa kan bryte bort og forårsake graviditet.

  10. Mer sæd er bedre når du prøver å bli gravid

  Heller det motsatte.

  Ha et høyt sædmengde, som teller sæd i en enkelt cumshot, er positiv, men C’er et punkt der avkastningen begynner å synke. Jo større konsentrasjonen av spermatozoer, jo mer sannsynlig at flere spermatozoer kan gjødsle egget;.

  Normalt kan bare en enkelt sædcell celle gjødsle en eggcelle, bestemme utviklingen av et embryo. Etter at den første sæden krysset et lag med protein rundt egget, forhindrer dette laget mer sperm enn å bruke.

  Men hvis for mange spermatozoer nå egget, to eller flere, i sjeldne tilfeller, kan bryte gjennom dette laget og fullføre for å befrukket egget;. Dette kalles polispermia.

  Å gi ekstra genetisk materiale til egget, dette øker risikoen for DNA-mutasjoner, hjerneforhold som ned eller potensielt dødelige defekter i hjertet, i ryggraden og i skallen.

  Husk hvis du og din partner bestemmer deg for å bruke in vitro befruktning (IVF) for å bli gravid. Siden befruktning in vitro omgår mange reproduktive funksjoner som begrenser antall spermatozoa som kommer alle egg, trenger spermen din ikke å ha millioner av spermatozoa å være fruktbar.

  11. Sperm er en proteinkonsentrasjon

  Dette er en populær myte som du sannsynligvis joked på hele tiden. Men du bør innta mer enn 100 ejaculati for å se noen ernæringsmessig nytte av det.

  Selv om det er sant at sperma er sammensatt av ingredienser som vitamin C, sink, proteinforbindelser, kolesterol og natrium, for å si at spermaen bidrar til din daglige næringsverdi, er en falsk annonse.

  Videre har noen mennesker faktisk allergiske reaksjoner på sæd, og deretter inntar det ikke alltid.

  12. L’ananas gjør din sæd en ekstraordinær smak

  Jeg er ikke bare ananas at folk sier at de er tilsynelatende gode for smaken av sæd, men ingen av historiene er basert på vitenskapen.

  Det første å lære her er at duften og smaken av sæd, som for mange av kroppsvæskene dine, påvirkes av generell genetikk, kosthold og livsstil. Akkurat som alles pust har en annen lukt, har alles sæd sin unike aroma.

  Den andre tingen er at, selv om ingen mat eller væske kan vesentlig endre duften av sæd, følg en diett rik på næringsstoffer som vitamin C og B-12 kan ha positive effekter på telling, morfologi og sædmotilitet.

  Det er viktig å holde vitenskapen foran myter

  Noen av disse mytene dateres tilbake til (falske) forestillinger om unntak av sæd, men mange av dem skjuler også det faktum at unnfangelse, som sex, er mye mer enn et aktivt samarbeid.

  Å tro på disse mytene kan også føre til mange unøyaktige eller giftige formodninger. For eksempel:

  • Falske representasjoner av kvinner som passive spermoppskrifter i stedet for som samarbeidspartnere på nivå i samleie
  • følelser av utilstrekkelighet for å få et lite antall spermatozoa
  • Klandre en partner eller # 8217; andre for ikke «8220, trekk sin vekt & # 8221; Når du prøver å ha et barn når mange andre faktorer må vurderes

  Sex og unnfangelse er ikke en konkurranse eller en styrke: de er en teamaktivitet som alle kjønn har en paritetsplan, enten produsert sæd eller egg. Det er en dobbelveis gate, men ingen bør føle seg forpliktet til å følge den alene.

  Del på Pinterest

  Tim Jewell er en forfatter, utgiver og lingvist basert i Chino Hills, California. Hans arbeid dukket opp i publikasjoner av mange viktige helse- og mediebedrifter, inkludert Healthline og Walt Disney Company.