12 essensielle oljer for strekkmerker

Essensielle oljer vil fungere?

Strekkmerker er vanlige, som kommer fra alt, fra vekstskisser og vektendringer til graviditet. De kan vises på 00217; magen, på skinker, lår og bryster. Varierer i farge fra rød og rosa til lilla og blå.

Strekkmerker forsvinner vanligvis ved sol over tid. Selv om det ikke er noen behandling som helt eliminerer strekkmerker, er det ting du kan gjøre for å redusere deres utseende og konsistens.

Les videre for å lære å bruke essensielle oljer for å lage et serum som bidrar til å lindre strekkmerker.

Disse oljene fungerer sikkert

Noen essensielle oljer har vist en effekt som er definert på strekkmerker. Essensielle oljer, hvis det brukes lokalt, må fortynnes i en vektorolje. Flere studier er nødvendig med store studie dimensjoner, men dette er hva forskningen har vist så langt:

1. Argan olje

L’Argan olje er hentet fra Argan bønner. Det er en av de nye hudpleieoljene på blokken.

Ifølge en liten 2016 studio, L’Argan Oil bidrar til å øke lærelasticiteten. Forskere mener at det kan bidra til å forebygge eller redusere strekkmerker. EN 2015 Studio Det har oppdaget at det er forbruket av Argan Oil og # 8217; topisk applikasjon har gjort huden mer elastisk i postmenopausale kvinner.

Kjøp L & # 8217 Argan Oil.

2. Centella Asian

Det asiatiske senteret brukes i tradisjonell kinesisk medisin og # 8217; Ayurveda for å behandle et bredt spekter av hudproblemer. Sekund Forskning 2013, Forbindelsene i Centella-asiatiske bidrar til å øke kollagenproduksjonen og forbedre hudens trekkmotstand.

I en Eldre studio Fra 1991 og fremover 100 gravide kvinner, ved 50 kvinner ble en aktuell krem ​​som inneholder Centella Asiatica administrert mens de andre 50 kvinnene ble placebo krem ​​administrert. Av de 80 kvinnene som fullførte studien, utviklet bare 14 kvinner i Gotu Kola-gruppen strekkmerker i forhold til de 22 kvinnene i placebogruppen.

Kjøp Balm of Centella Asian.

3. Canine Rose Oil

L’hunden rose olje er hentet fra frukt eller # 8220; frø og # 8221; roser. Sekund 2013 studie, En fuktighetskrem inneholdende hundesroseolje bidro til å forhindre tyngdekraft av strekkmerker i gravide med tidligere strekkmerker. Det har også vært betydelig mer effektivt enn placeboet for å hindre nye strekkmerker.

Kjøp Canine Rose Oil.

4. Elske mandelolje

L’Kjærlighet mandelolje kommer fra en annen type mandel respekt for de søte mandlene vi spiser. Kjærlighet mandler inneholder giftige forbindelser som kan imitere L’cyanidforgiftning hvis de inntas. Det er ikke klart hvor mye mandelolje kjærlighet kan absorberes av huden.

For en 2012 studie På effekten av # 8217; mandelolje Kjærlighet på strekkmerker, har gravide bare brukt på å elske mandelolje, mottatt en 15-minutters massasje med kjærlig mandelolje eller var i kontrollgruppen.

Alene 20 prosent Kvinner i massasje gruppen utviklet strekkmerker. Strekkmerker utviklet i 38.8 prosent av kvinner som bruker mandelolje som elsker alene og i 41.2 prosent av kvinner i kontrollgruppen. Ytterligere studier er nødvendig for å bestemme nøyaktig hvordan det fungerer L & # 8217, elsker mandelolje og massasje, og hvis det er trygt.

Kjøp L’Kjærlighet Almond Oil.

5. Dragon Pomegranate Oil and Blood Extract

L’granateple olje er hentet fra granateple frø. Dragon Blood Extract kommer fra harpiksen av Dracaena Trees, også kjent som Madagaskar Dragon Trees. Det antas at begge ingrediensene er antioksidanter og antiinflammatorisk.

Ifølge en 2017 Studio på 10 kvinner med strekkmerker og 10 kvinner uten dem, en krem ​​av granatepleolje og drage blodekstrakt steg tykkelse, elastisiteten og # 8217; hydrering av huden i alle frivillige. Forskere tyder på at kremet kan bidra til å forebygge eller forbedre L’aspektet av strekkmerker.

Disse oljene kan fungere

Forskning på enkelte essensielle oljer har hatt motstridende resultater. Videre forskning er nødvendig, men det er verdt å prøve disse oljene.

6. Neroli

Neroli, et medlem av Rutacee-familien, er hentet fra bitre oransje blomster. Den brukes som et populært middel for å lette huden og forbedre utseendet på arr og strekkmerker.

Sekund Forskning 2008, L’Neroli olje har kraftige antioksidant evner som kan hjelpe huden regenerering og forbedre hudutseendet.

Kjøp Neroli Oil.

7. Karithet smør

Shea Butter er hentet fra valnøtter av Karité-treet. Det er ikke en essensiell olje, men en vektorolje. Den kan brukes alene eller å fortynne essensielle oljer. Shea smør brukes ofte til å hydrere huden. Mange kvinner hevder at det bidrar til å forhindre strekkmerker, men de fleste forskning er anekdotisk.

Karitè-smøren inneholder vitamin A. Det sies at det bidrar til å forbedre blodsirkulasjonen i huden og fremme sårheling. Likevel er det behov for videre forskning for å vise at det hjelper strekkmerker.

Kjøp Karité Butter.

8. Olje d’oliven

L’Olive D’Olive er en annen vektorolje som brukes til å fortynne essensielle oljer. Det kan også brukes alene. L’oliven oppnår komplimenter for hudpleie takket være sin antioksidant og fuktighetsgivende ferdigheter. Men ifølge 2011 studie På kvinner i den andre trimester av graviditet, olivenolje applikasjonen på’magen to ganger om dagen hindrer ikke strekkmerker.

Kjøp olje d’oliven.

Ytterligere oljer for å forbedre effektene dine

Vitamin E er en antioksidant kjent for sine anti-aging og regenererende fordeler for huden. Det brukes ofte til å redusere utseendet på strekkmerker og arr. Kombinasjonen av vitamin E med disse essensielle oljene som har andre fordeler for hudforyngelse, kan gi et løft til ditt strekkmarkedet behandlingsregime.

Kjøp vitaminolje og # 8217.

9. Lavendel for å bidra til å styrke huden

L’Lavendelolje kommer fra lavendelblomster. Det er kjent for sine sårheling ferdigheter. Sekund Forskning 2016, L’Lavendelolje kan øke kollagenproduksjonen, bidra til å redusere sår og bidra til å danne granuleringsstoff som fremmer sårheling.

Kjøp L’Lavendel Oil.

10. Patchouli for å bidra til å styrke huden

Det er få undersøkelser på # 8217; patchouli olje for strekkmerker. Imidlertid viste han antioksidant evner og fremmet kollagen syntese i a Studer på dyrene i 2013. I teorien, l’patchouli olje kan bidra til å styrke huden og minimere strekkmerker.

Kjøp patchouli olje.

11. Bitter oransje for å styrke huden

L’bitter oransje olje er oppnådd fra skrellen av de bittere appelsiner. Sekund Forskning 2011, kan hjelpe fast og tone huden. Husk at den bitre oransjen også kan irritere huden på grunn av dets metanolinnhold.

Kjøp bitter oransje olje.

12. Canine Rose for å bidra til å stimulere produksjonen av keratinocytter

I tillegg til å fukte huden, har Canine Rose Olje bidratt til å stimulere differensiering av keratinocytter i a 2011 studio på mus. Keratinocytter er strengt pakket celler i # 8217; hud epidermis produserer keratin. Keratin bidrar til å styrke huden og stimulerer kollagenproduksjonen.

Hvordan å bruke

Essensielle oljer er ikke regulert av US Food and Drug Administration (FDA). Det er vanskelig å vite hva du kjøper.

Du bør bare kjøpe oljer fra en produsent som:

 • Den er tilgjengelig for å gi datakort på materiell sikkerhet
 • Det er velkjent i verden av profesjonell aromaterapi
 • Varierer prisen på oljene basert på typen olje og sjeldenhet
 • Lister opprinnelseslandet og metoden for ekstraksjon som minimum på # 8217; etikett
 • legger ikke til syntetiske ingredienser til oljene sine

Essensielle oljer er kraftige og kan irritere huden. De må fortynnes med en vektorolje før de blir påført på huden.

Noen vektoroljer er:

 • Søt mandelolje
 • jojoba olje
 • Olje d’oliven
 • kokosolje
 • Frøolje D’druer
 • Aprikos hassel olivenolje
 • Hvetekimolje

De National Holistic Aromaterapy Association Anbefaler disse fortynningene av essensielle oljer for voksne:

 • Fortynning på 2.5% eller 15 dråper essensiell olje for unse oljevektor
 • 3% fortynning eller 20 dråper essensiell olje for unse oljevektor
 • 5% fortynning eller 30 dråper essensiell olje for unse oljevektor
 • 10% fortynning eller 60 dråper essensiell olje for unse oljevektor

Start med den nedre fortynningen en eller to ganger om dagen. Hvis det ikke virker, og «irritasjonen ikke oppstår, prøv den etterfølgende høyeste fortynningen og så videre.

Det er tilrådelig å utføre en testplaster for å verifisere tilstedeværelsen av allergiske reaksjoner før de påfører essensielle oljer på huden.

Å kjøre en testoppdatering:

 • Legg til en eller to dråper essensiell olje til en teskje oljevektor.
 • Påfør den fortynnede oljen på innsiden av håndleddet eller albuen og la den stå i 24 timer.
 • I tilfelle irritasjon, essensiell olje er ikke trygt å bruke.

Essensielle oljer er trygge å bruke under graviditeten?

Det er logisk at hvis du prøver å forhindre strekkmerker, bør du bruke essensielle oljer under graviditet. Men det er få undersøkelser på sikkerheten til aktuelle essensielle oljer under graviditet eller # 8217; amming. Det er ikke klart hvordan essensiell olje absorberes av huden og hvordan det kan påvirke barnet ditt.

Inntil videre forskning vil bli utført, bør gravide eller ammende kvinner ikke bruke essensielle oljer hvis ikke under tilsyn av en lege eller en kvalifisert naturhelsepersonell.

Mulige bivirkninger og risikoer

L’mer vanlig bivirkning av utnyttelsen av aktuelle essensielle oljer er den allergiske reaksjonen. Symptomene på allergisk reaksjon kan inkludere:

 • utslett
 • urticaria
 • rødhet
 • klø

For å redusere risikoen for bivirkninger, bør du bare bruke essensielle oljer for profesjonell kvalitet, og du bør alltid fortynne essensielle oljer med vektolje.

L’sitronolje og andre sitrusoljer kan gjøre deg mer følsom for solen og forårsake kutane utbrudd eller solbrenthet. Du bør unngå direkte sollys i minst 24 timer etter bruk av sitruoljer.

Ingen tilstrekkelige søk ble gjennomført på # 8217; topisk bruk av mandeloljen, elsk for å bestemme sikkerheten, og deretter snakke med legen din før & # 8217;.

Ikke bruk essensielle oljer med aktuelle medisiner hvis ikke under tilsyn av legen eller en kvalifisert naturlig helsepersonell.

Bunnlinjen

Selv om strekkmerker ikke kan fjernes helt, har søket vist at noen essensielle oljer kan bidra til å redusere utseendet og holde den omkringliggende huden sunne.

Graviteten til strekkmerker avhenger hovedsakelig av genetikk, hormonelle nivåer og graden av hudens stress. Den beste måten å forhindre er sunn å spise og trene regelmessig for å opprettholde en sunn vekt og bidra til å holde optimale hormonelle nivåer. Så vurder essensielle oljer som en komplementær terapi til din sunne livsstil for å mate huden din.