11 Vanlige spørsmål om Anal IST Test: Fordi det er viktig, som, behandling, andre

Del på Pinterest

Vi inkluderer produkter som vi tror på våre lesere. Hvis du kjøper lenker på denne siden, kan vi tjene en liten kommisjon. Her er vår prosess.

Når du hører setningen & # 8220; Seksuell overføring infeksjon og # 8221;, tror de fleste av sine egne kjønnsorganer.

Men gjett litt og # 8216; det punktet ca 2 inches i sør er ikke immun mot seksuelt overførbare sykdommer. Akkurat, er analen ist en ting.

Nedenfor analyserer seksuelle helse leger alt du trenger å vite om anal ists, inkludert de som må testes for dem, som vises og føles testen og hva som skjer hvis du forlater en ubehandlet anal tse.

Alle må gjøre det?

Tydeligvis, alle med symptomer må testes & # 8221; sier Michael Ingber, MD, urologen sertifisert av råd og spesialist av kvinnelig bekkenmedisin med Det spesialiserte kvinnelige helsesenteret i New Jersey.

Vanlige TSI symptomer inkluderer:

 • uvanlig utslipp
 • klø
 • blærer eller plager
 • smertefulle tarmbevegelser
 • Sittende smerte
 • blødning
 • Rektal spasmer

Du bør også ta testen hvis du har praktisert noen form for ubeskyttet analsex, selv i fravær av symptomer.

Ja, dette inkluderer rimming (oral-analsex). Hvis partneren din hadde en hals eller en oral ist, og de fleste av de som har en, ikke vet det! & # 8211; Du kan ha spredt seg til høyre.

Dette inkluderer også anal fingering. Hvis partneren din har hatt en STI, rørte han sine egne kjønnsorganer, og deretter rørte han deg antalt, TI-overføringen er mulig.

Og hvis du allerede tester kjønnsorganer, skjønt?

Bra for deg å ha screening for kjønnsorganer! Dette endrer imidlertid ikke det faktum at det er nødvendig å gjennomgå tester også for anal TSI.

& # 8220; Det er veldig mulig å ha en anal, men ikke Genitali Sti, og du kan ha en anal sti og en’andre Genitali & # 8221;, sier Happy Gersh, MD, forfatter av & # 8220;PCOS SOS: livsnerven i en gynekolog for å gjenopprette naturlig rytmer, hormoner og lykke. & # 8220;

Hvis et genitali er diagnostisert og behandlet, er det ikke nok?

Ikke nødvendigvis.

Bakterielle seksuelt overførbare sykdommer & # 8211; inkludert gonoré, klamydia og syfilis & # 8211; De blir behandlet med orale antibiotika, som regnes som systemiske terapier.

Hvis du har blitt diagnostisert med en kjønn eller muntlig praksis, og du har tatt antibiotika, vil du generelt eliminere en hvilken som helst infeksjon av den STI som også er i # 8217; Ano & # 8221; forklarer Ingber.

Når det er sagt, vil legen din generelt få deg til å komme ca 6-8 uker senere for å sikre at behandlingen har jobbet.

Andre seksuelt overførbare sykdommer styres eller behandles med aktuelle kremer. For eksempel, symptomene på’herpes blir av og til administrert med en aktuell krem.

<8220; Påfør kremet til penis eller skjeden vil ikke lindre eventuelle utbrudd som ligger i perineum eller i # 8217; ANO & # 8221; sier. Gir dette mening.

Igjen, du kan ha en dy av kjønnsorganene og en’andre STI Dell & # 8217;. Behandlingen av en TSI vil ikke håndtere en annen TSE.

Hva skjer hvis A’anal infeksjon ikke er kurert?

Helse konsekvensene av å forlate en ubehandlet tse avhenger av TSI-spesifikasjonen.

& # 8220; de fleste fremskritt mot en mer avansert sykdom, og derfor må de bli kurert & # 8221; sier InBGer.

For eksempel, hvis ubehandlet, kan reise gjennom hele kroppen og i de mest alvorlige tilfellene, kan slå hjernen og være dødelig & # 8221; sier Ingber.

& # 8220; Noen HPV-stammer kan vokse og faktisk forårsake kreft hvis ubehandlet.& # 8221;

Og selvfølgelig, la en ubehandlet TSE øker risikoen for å sende den tsi til en partner.

Hvilke seksuelt overførbare sykdommer kan overføres gjennom rimming eller penetrasjon?

Seksuelt overførbare sykdommer vises ikke magisk. Hvis personen du har som du undersøker analt ~, har ingen seksuelt overførbare sykdommer, kan du ikke formidle deg selv.

Men hvis partneren din har en TSI, er overføringen mulig. Gersh sier dette inkluderer:

 • Herpes (HSV)
 • Chlamidia
 • gonoré
 • Hiv
 • HPV
 • syfilis
 • Hepatitt A, B og C
 • Offentlig lus (krabber)

Hva øker risikoen for overføring?

Når du har ubeskyttede seksuelle forhold til en person, kjenner du ikke staten TSI eller har en TSI, er overføringen mulig.

Det samme gjelder hvis du bruker beskyttelse & # 8211; en tanndam for å rimme eller en kondom for anal penetrasjon & # 8211; Men du bruker det ikke riktig.

For å trenge inn i analrapporter, ikke bruk nok smøremiddel eller gå for raskt, kan øke risikoen.

I motsetning til skjeden, smøres ikke anal-kanalen, noe som betyr at du må gi den smøring.

Uten det kan analforholdet forårsake friksjon, noe som skaper små mikroskopiske tårer i Anal Coating.

Dette kan øke risikoen for overføring, hvis en eller flere partnere har en TSI.

Beste smøremiddel for analsex:

 • Sliquid Satin (kjøp her)
 • Pjur bakdør (kjøp her)
 • Butterene (Butikk her)
 • Uberlube (kjøp her)

Begynn med en finger eller anal plugg, gå sakte og puste dypt, kan også redusere risikoen for skade (og smerte) under penetrativ analsex.

Det er viktig hvis du finner symptomer?

De fleste ists er asymptomatiske. Så nei, uansett om du finner symptomer.

Gersh sier at anbefalingen for anal screening er den samme som den generelle screeningsprotokollen:

 • Minst en gang alle «8217; år
 • Blant partnerne
 • Etter ubeskyttet sex & # 8211; I dette tilfellet, anal
 • Hver gang det er symptomer

Hver gang du sender til en screening for ists, bør du ta testen for oral ist hvis du har praktisert oralsex og anal ist hvis du har praktisert analsex & # 8221; sier han.

Hvordan analysetester utføres?

De fleste seksuelt overførbare analykdommer kan testes av kulturen av anal tamponger, sier Kecia Gaither, MD, MPH, FACOG, som er sertifisert Double Council i obstetrik og gynekologi og føtal morsmedisin og er direktør for Perinatalogi Services på NYC Health + Sykehus / Lincoln.

Dette innebærer vanligvis bruk av en mini-enhet som ligner en spiss av Q til DAB analkanal eller # 8217; analåpning.

Dette er den typiske testmetoden for:

 • Chlamidia
 • gonoré
 • HSV, hvis det er skader
 • HPV
 • syfilis, hvis det er skader

& # 8220; det er ikke så ubehagelig som det kan virke, instrumentet er ganske lite & # 8221; sier gersh. Godt å vite!

Seksuelt overførbare sykdommer som ikke teknisk sett anses seksuelt overførte anal sykdommer, men ganske patogene midler av hele kroppen kan testes gjennom blodprøver.

Dette inkluderer:

 • Hiv
 • syfilis
 • Hepatitt A, B og C

Legen kan også kjøre en vevbiopsi eller en’Anoskopi, som involverer forskning alle «8217; hvis det mener det er nødvendig & # 8221; legger til Kimberly Langdon, MD, en gynekolog og konsulent lege Foreldre pod.

Hva skjer hvis en anal tse er diagnostisert: de kan behandles?

Alle seksuelt overførbare sykdommer kan behandles eller administreres.

Så lenge du oppdages ganske snart, og seksuelt overførte bakterielle sykdommer som gonoré, klamydia, trichomonia og syfilis, kan behandles tilstrekkelig med tilstrekkelige stoffer & # 8221; sier Langdon.

; Virale ists som hepatitt B, L’HIV, HPV og # 8217; herpes kan ikke behandles, men kan administreres med narkotika & # 8221;.

Hva kan du gjøre for å hindre overføring?

Til å begynne med, kjenner du din STI-stat! Så, del din status med din partner og be om din.

Hvis de har en STI, kjenner de ikke deres nåværende status eller du er for nervøs for å spørre, du bør bruke beskyttelsen.

Dette betyr dental dammer for å rimme, kondomer for det gjennomtrengende analforhold og barnesenger eller fingre for fingrene under anal fingering.

Og husk: når det gjelder å trenge inn i anal spill, ikke C & # 8217, det er ingenting som for smøremiddel.

Hva er bunnlinjen?

Seksuelt overførbare sykdommer er en risiko for å være seksuelt aktiv! Og avhengig av seksuelle handlinger i ditt seksuelle repertoar, inkluderer dette anal ist.

For å redusere risikoen for anal ist, følg det samme rådet du gjør for å forhindre genital ists: Ta testen, snakk om statusen til IST og bruk beskyttelsen i en sammenhengende og korrekt måte.

Gabrielle Kassel er en forfatter av sex og velvære som bor i New York og Crossfit Level 1 Trainer. Det har blitt en tempo person, testet over 200 vibratorer og spist, full og børstet med kull, alt i navnet på journalistikken. På fritiden kan du finne lese selvhjelpsbøker og rosa romaner, avslappende benk eller poledans. Følg den opp Instagram.