11 ting å spørre legen din etter å ha startet en ny behandling for diabetes

Start en ny behandling for type 2 diabetes kan virke vanskelig, spesielt hvis du har fulgt den forrige behandlingen i lang tid. For å sikre at du får mest mulig ut av din nye behandlingsplan, er det viktig å kommunisere regelmessig med ditt diabeteshjelpsteam. Les videre for å vite hva du kan forvente når du starter en ny behandling og hva du skal spørre legen din.

Grunner til at du kanskje trenger en ny behandling for diabetes

Legen kan ha endret behandlingen av diabetes fordi den forrige behandlingen ikke styres mer blodsukkernivåer eller et stoff forårsaket svekkende bivirkninger. Din nye behandlingsplan kan omfatte tilsetning av et stoff til ditt nåværende regime eller avbrudd av et medikament og # 8217; starter en ny. Det kan også inkludere endringer i diett og alle «8217; trening eller endringer i tider eller mål for blodsukkeret.

Hvis din nåværende behandling fungerte bra, eller hvis du har mistet vekten, kan legen prøve å forstyrre stoffene helt. Uansett hva din nye behandling er, er det spørsmål å vurdere.

Hva å spørre legen din i løpet av det første året av en ny behandling for diabetes

De første 30 dagene er ofte det vanskeligste etter starten av en ny behandling fordi kroppen din må tilpasse seg nye narkotika og / eller livsstilsendringer. Her er noen spørsmål å spørre legen ikke bare i de første 30 dagene av en endring av behandlingen, men også i løpet av det første året:

1. Disse bivirkningene er relatert til stoffene mine?

Hvis du ansetter nye stoffer, kan du finne nye bivirkninger. Du kan ha svimmelhet, fordøyelsesproblemer eller kutane utbrudd. Legen din kan hjelpe deg med å forstå om disse kommer fra medisinene dine og gi deg råd om hvordan du skal behandle dem. Hvis du begynner å ta medisiner som kan forårsake lavt blodsukker, sørg for at du spør helsepersonen din på hvilke symptomer som tar hensyn og hva du trenger å gjøre hvis lavt blodsukkernivåer oppstår.

2. Bivirkningene mine vil gå bort?

I mange tilfeller forbedrer bivirkninger over tid. Men hvis de fortsatt er seriøse etter 30 dager, spør legen din når du kan forvente en forbedring eller når du bør vurdere andre behandlingsalternativer.

3. Mine blodsukkernivåer er på plass?

Forutsatt at du regelmessig overvåker blodsukker, bør du dele resultatene med legen din. Spør om blodsukkernivåene er der om den første måneden av behandlingen. Hvis nivåene dine ikke er optimale, spør legen din hva du kan gjøre for å stabilisere dem.

4. Hvilken frekvens må jeg sjekke blodsukkernivået mitt?

Når du starter en ny behandling, kan legen din be deg om å sjekke blodsukkernivået oftere i løpet av dagen. Etter 30 dager kan du kanskje kontrollere sjeldnere. Men hvis blodsukkernivået ikke er godt kontrollert, kan det være nødvendig å fortsette å kontrollere det ofte.

5. Hva er noen tegn som indikerer at blodsukkernivået mitt er for høyt eller for lavt?

Noen diabetesmedikamenter faller for blodsukker og forårsaker hypoglykemi. Dette kan forårsake:

 • Palpitasjoner
 • angst
 • sult
 • svette
 • irritabilitet
 • utmattelse

L’Uoppløst hypoglykemi kan føre til alvorlige komplikasjoner som:

 • Guffs, som om jeg var forgiftet
 • forvirring
 • anfall
 • Tap av kunnskap

Det kalles høy glukiamma hyperglykemi. Mange mennesker vil ikke advare symptomer på høyt blodsukker, spesielt hvis blodsukkernivåene regelmessig er høye. Noen symptomer på’Hyperglykemi er:

 • hyppig urinering
 • Økning i tørst og sult
 • tåkesyn
 • utmattelse
 • Kutt og sår som ikke vil helbrede

L’Langsiktig hyperglykemi kan føre til kroniske komplikasjoner over tid, for eksempel øyeskader, nerver, blodårer eller nyrer.

6. Du kan sjekke A1C-nivåene mine for å se om tallene mine har blitt forbedret?

A1C-nivået ditt er en viktig indikator på glykemi-kontrollen. Måle gjennomsnittlig blodsukkernivå i en periode på to eller tre måneder. Generelt, din A1C-nivå Det skal være 7 prosent eller ikke. Imidlertid vil legen kanskje senke den eller øke, avhengig av’alder, helse og andre faktorer. Det er en god ide å sjekke A1C-nivået tre måneder etter at behandlingen starter, og deretter hver sjette måneder nådde målmålet for A1C.

7. Jeg må endre kostholdet mitt eller treningsprogrammet mitt?

Både dietten og L’trening påvirker blodsukkernivået. Så du bør spørre legen din hvert halvår om det er godt å fortsette din nåværende driftsordning og kosthold.

Spør legen din informasjon om farmakologiske interaksjoner når du starter en ny behandling. Noen matvarer kan samhandle med diabetes medisiner. For eksempel, ifølge 2013 Gjennomgang, Grapefruktjuice kan samhandle med repaglinide antidiabetiske stoffer (Prandin) og saxagliptin (Onglyza).

8. Jeg kan få mitt kolesterolnivåer kontrollert og blodtrykk?

Å holde sunne lipidnivåer og blodtrykk i blodet er en viktig del av en god diabetesbehandlingsplan. I følge American Heart Association, Diabetes senker godt kolesterol (HDL) og øker dårlig kolesterol (LDL) og triglyserider. L’Hypertensjon er vanlig hos personer med diabetes og kan øke risikoen for noen komplikasjoner.

For å holde kolesterolnivåene under kontroll, kan legen foreskrive den en statin som en del av den nye behandlingen for diabetes. Legen din kan også legge til stoffer for å håndtere blodtrykket. Be om å sjekke kolesterolnivåene minst tre eller seks måneder etter at behandlingen begynner å sørge for at de går i riktig retning.

Blodtrykknivåer bør styres på hver lege besøk.

9. Du kan sjekke føttene mine?

Det er kjent at diabetes forårsaker stille kaos på føttene hvis blodsukkernivået ikke er kontrollert. Nivåer av kronisk høyt blodsukker kan føre til:

 • Nerveskade
 • Fot deformitet
 • Fotsår som ikke vil helbrede
 • Skader på blodårene, noe som resulterer i liten blodstrøm til føttene

Be legen din om å kikke føttene dine på hvert besøk og ta en komplett eksamen ett år fra’start av en ny behandling for å sikre at føttene dine er sunne. I tilfelle problemer på føttene eller skadene på føttene, kontakt legen din umiddelbart.

10. Jeg kan aldri forstyrre denne behandlingen?

I noen tilfeller kan diabetesbehandling være midlertidig. Hvis livsstil endres som et sunnere kosthold, vanlig trening og vekttap vellykket, kan du kanskje avbryte L’rekruttering eller redusere noen rusmidler.

11. Jeg må sjekke nyden min?

Ukontrollert blodsukker kan forårsake nyreskade. Noen få måneder etter’start av en ny behandling, er det en god ide å spørre legen om å bestille en test for å verifisere tilstedeværelsen av proteiner i urinen. Hvis testen er positiv, betyr det at nyrefunksjonen din kan bli kompromittert, og din nye behandling kan ikke fungere bra.

L & # 8217;

Din diabetesbehandlingsplan er unik for deg. Det er ikke statisk og kan forandre mange ganger i livet ditt. Flere faktorer vil påvirke behandlingen, for eksempel andre helsemessige forhold, aktivitetsnivået og evnen til å tolerere rusmidler. Derfor er det viktig å spørre legen alle spørsmålene du har på behandlingen. Det er også viktig å holde kontakten med legen som angitt slik at de kan evaluere eventuelle nye symptomer eller bivirkninger så snart som mulig.