11 ting som kvinner burde vite om overgangsalderen

COS’Overgangsalderen er?

Kvinner over en viss alder vil oppleve overgangsalderen. Overgangsalderen er definert som fravær av menstruasjonssyklus i et år. L’Alder der den oppstår, kan variere, men skjer vanligvis mellom slutten av årene og # 8217; 40 og # 8217; Start på’50.

Overgangsalderen kan forårsake mange endringer i kroppen din. Symptomene er resultatet av en redusert produksjon av østrogen og progesteron i eggstokkene. Symptomer kan inkludere varme flammer, vektøkning eller vaginal tørrhet. L’vaginal atrofi bidrar til vaginal tørrhet. Med dette kan det være betennelse og tynning av vaginale vev som legges til ubehagelig sex.

Overgangsalderen kan også øke risikoen for visse forhold som osteoporose. Du kan finne at overskridende overgangsalderen krever noen få medisinske omsorg. Eller du kan bestemme deg for å diskutere symptomene og behandlingsalternativene med en lege.

Les videre for å lære om de 11 tingene som hver kvinne burde vite om overgangsalderen.

1. Hvilken alder vil jeg ha når jeg går til overgangsalderen?

De middelalder For L’begynnelsen av overgangsalderen er det 51. De fleste kvinner slutter å ha perioder mellom 45 og 55 år. De første fasene av nedgangen i eggstokkfunksjonen kan starte år tidligere hos noen kvinner. Andre vil fortsette å ha menstruasjonsperioder til slutten av 50 år.

L’overgangsalderen er tenkte være genetisk bestemt, men ting som røyking eller kjemoterapi kan akselerere nedgangen i eggstokkene, noe som resulterer i tidlig overgangsalder.

2. Hva er forskjellen mellom perimenopause og overgangsalder?

Perimenopause refererer til tidsperioden umiddelbart før … Start av overgangsalderen.

Under perimenopause begynner kroppen din overgangen til overgangsalderen. Dette betyr at produksjonen av hormoner fra eggstokkene begynner å synke. Du kan begynne å manifestere noen symptomer som vanligvis er forbundet med overgangsalder, for eksempel varme blinker. Din menstruasjonssyklus kan bli uregelmessig, men det vil ikke opphøre under perimenopausefasen.

Når du har helt slutte å ha en menstruasjonssyklus i 12 påfølgende måneder, kom du inn i overgangsalderen.

3. Hvilke symptomer er forårsaket av de reduserte nivåene av østrogen i kroppen min?

Hvem vi er 75 prosent Kvinner eksperimenterer varmeflushes i overgangsalderen, noe som gjør dem til det vanligste symptomet som oppleves av menopausale kvinner. Varme blinker kan oppstå i løpet av dagen eller om natten. Noen kvinner kan også advare muskel og leddsmerter, kjent som artralgi eller svinger d’humør.

Det kan være vanskelig å avgjøre om disse symptomene skyldes endringer i hormoner, fra omstendighetene i livet eller den aldringsprosessen selv.

4. Når jeg vet at du har en varm flush?

Under en spyling av varme må du sannsynligvis øke kroppstemperaturen. Varmen blinker treffer den øvre halvdelen av kroppen din og huden din kan til og med bli rød eller bli farget. Denne varmeutladningen kan føre til svette, hjertebanken og svimmelhet. Etter varmen lommelykt, kan du føle deg kald.

Varme blinker kan forekomme hver dag eller til og med flere ganger om dagen. Du kan oppleve dem over et år eller til og med flere år.

Unngå utløsere kan redusere antall varme blinker som oppstår. Disse kan inkludere:

 • Alkohol eller koffeinforbruk
 • Spis krydret mat
 • føler seg stresset
 • være et sted

Selv overvekten og røyken kan forverres varme blinker.

Noen teknikker kan bidra til å redusere varmen blinker og deres symptomer:

 • Lagdelt klær for å hjelpe med varme blinker og bruke en vifte hjemme eller på kontoret.
 • Gjør pusteøvelser under en varm flush for å prøve å redusere det til et minimum.

Narkotika som prevensjonspiller, hormonell terapi eller til og med andre resepter kan hjelpe deg med å redusere varmen blinker. Kontakt legen din dersom du har problemer med å håndtere varme blinker alene.

Forebygging av varme blinker

 • Unngå utløsere som krydret mat, koffein eller alkohol. Røyking kan også forringe varme blinker.
 • Lagdelt klær.
 • Bruk en fan på jobb eller hjemme for å friske opp.
 • Snakk med legen din som kan bidra til å redusere symptomene på varme blinker.

5. Hvordan overgangsalderen påvirker helsen til beinene?

Dråpen i østrogenproduksjonen kan påvirke mengden kalsium i beinene. Dette kan forårsake betydelige reduksjoner i bein tetthet, noe som fører til en tilstand som kalles osteoporose. Det kan også gjøre deg mer utsatt for brudd på bruddene på hoften, av ryggraden og andre bein. Mange kvinner opplever akselerert bein tap i de tidlige årene etter deres siste menstruasjonsperiode.

For å holde beinene dine sunne:

 • Spiser rike kalsiummat, som meieriprodukter eller mørkegrønne bladgrønnsaker.
 • Ta vitamin D-kosttilskudd.
 • Utøves regelmessig og inkluderer vekttrening i treningsrutinen din.
 • Redusere alkoholforbruket.
 • Røyk.

Det er reseptbelagte legemidler som du kanskje vil diskutere med legen din for å forhindre tap av bein.

6. Hjertesykdommer er knyttet til overgangsalderen?

I overgangsalderen kan forhold knyttet til hjertet oppstå, for eksempel svimmelhet eller hjertebanken. Nedgangen i østrogen nivåer kan forhindre at kroppen beveger fleksible arterier. Dette kan påvirke blodstrømmen.

Sjekk vekten din, følg et sunt og balansert kosthold, gjør fysisk trening og røykfrie kan redusere sjansene for å utvikle hjertesykdom.

7. Jeg vil øke vekten i overgangsalderen?

Endringer i hormonelle nivåer kan få deg til å øke vekten. Imidlertid kan aldringen også bidra til vektøkningen.

Konsentrert om å opprettholde et balansert kosthold, på og på utøvelse av andre sunne vaner for å kontrollere vekten din. Å være overvektig kan øke risikoen for hjertesykdom, diabetes og andre forhold.

Vekt styring

 • Konsentrerer seg om en sunn livsstil for å håndtere vekten din.
 • Følg en rund diett som inkluderer kalsiumøkningen og reduksjon av sukker.
 • Engasjert i 150 minutter per uke med moderat drift eller 75 minutter per uke med intens trening, som løpet.
 • Ikke glem å inkludere styrkeøvelser i rutinen din.

8. Jeg vil prøve de samme symptomene på min mor, min søster eller mine venner?

Symptomene på overgangsalderen varierer som en kvinne til en kvinne, selv i de samme familiene. L’alder og nedgangshastigheten til eggstokkfunksjonen varierer sterkt. Dette betyr at du må administrere overgangsalderen din individuelt. Hva fungerte for din mor eller for din beste venn, kan ikke fungere for deg.

Snakk med legen din hvis du har spørsmål om overgangsalderen. Kan hjelpe deg med å forstå symptomene dine og finne måter å administrere dem i tråd med din livsstil.

9. Hvordan vet jeg om jeg går gjennom overgangsalderen hvis jeg har lidd A’hysterektomi?

Hvis livmoren din har blitt fjernet kirurgisk gjennom en’hysterektomi, kan du ikke vite at du går gjennom overgangsalderen, med mindre det oppstår blits.

Dette kan skje selv om du har lidd en Endometrial ablation og eggstokkene ikke er fjernet. L’Endometrial Ablation er fjerning av livmorforing som behandling for rikelig menstruasjon.

Hvis du ikke har noe symptom, kan en blodprøve avgjøre om eggstokkene dine fortsatt fungerer. Denne testen kan brukes til å hjelpe leger å oppdage østrogenivået ditt, noe som kan være nyttig hvis du er i fare for osteoporose. Dette er grunnen til at du vet at din østrogens tilstand kan være viktig for å avgjøre om du trenger en benetetthetsvurdering.

10. Hormonell erstatning er en «8217; sikkert alternativ for å håndtere overgangsalderen?

Flere hormonelle terapier er godkjent av FDA for behandling av varme blinker og forebygging av bein tap. Fordelene og risikoen varierer avhengig av alvorlighetsgraden av varme blinker, tap og helse. Disse terapiene er kanskje ikke egnet for deg. Snakk med legen din før du prøver en hormonbehandling.

11. Det er ikke-hormonelle alternativer for å håndtere overgangsalderen symptomer?

Hormonal terapi kan ikke være det riktige valget for deg. Noen medisinske forhold kan hindre deg i å kunne trygt bruke hormonbehandling, eller du kan velge å ikke bruke den form for behandling av personlige grunner. Endringer i din livsstil kan hjelpe deg med å lindre mange av symptomene dine uten behov for hormonell inngrep.

Livsstilsendringer kan inkludere:

 • Vekttap
 • trening
 • Romtemperaturreduksjoner
 • Unngå matvarer som forverrer symptomene
 • kle seg med lette bomullsklær og bruk lag

Andre behandlinger som urteterapier, selvhypnose, akupunktur, noen lavdose antidepressiva og andre stoffer kan være nyttige for å redusere varme blinker.

Flere stoffer som er godkjent av FDA, kan brukes til bindemessig forebygging. Disse kan inkludere:

 • Bifosfonater, som risedronat (Actonel, Atelvia) og Zoledronsyre (REClast)
 • Selektive østrogenreceptormodulatorer som Raloxifene (EVISTA)
 • Calcitonin (Fortical, Miacalcin)
 • Denosumab (Prolia, XGeva)
 • Parathyroidhormon, som teriparatid (forto)
 • Noen østrogenbaserte produkter

Du kan finne benk smøremidler, østrogenbaserte kremer eller andre produkter som hjelper med vaginal tørrhet.

Kjøp vaginale smøremidler.

L & # 8217;

Overgangsalderen er en naturlig del av en kvinnes livssyklus. Er en tid når østrogen og progesteronnivåer reduseres. Etter overgangsalderen kan risikoen for visse betingelser som L’osteoporose eller kardiovaskulære sykdommer øke.

Å håndtere symptomer, opprettholde et sunt kosthold og gjøre mye trening for å unngå en økning i vekt ikke nødvendig.

Du bør kontakte legen din dersom du manifestere ugunstige symptomer som påvirker din evne til å jobbe eller hvis du oppdager noe uvanlig at du kanskje trenger en nærmere titt. Det er mange behandlingsmuligheter for å hjelpe med symptomene som varme blinker.

Kontakt legen din under vanlige gynekologiske eksamener i overgangsalderen.