11 tegn på død og måter å hjelpe dine kjære

Beskrivelse

Døden er aldri lett. Hver persons reise er unik. Selv helbredelsesprosessen til hver overlevende er unik.

Enten du er en omsorgsperson som tar vare på en kjære, døende person eller en person som vet at din tid på jorden vender til en slutt på grunn av sykdommen eller # 8217; alder, lærer hva du kan forvente når en naturlig dødsmetode kan hjelpe selv bli bedre forberedt. Det kan også gi deg tid til å ta beslutninger for å finne komfort og lettelse.

1. Mer

Flere måneder før slutten av livet, kan en døende person begynne å sove mer enn vanlig. Når du nærmer deg kroppen din, reduseres stoffskiftet av kroppen din. Uten konstant naturlig energiinntak, tretthet og tretthet, vinnes lett.

Hvordan kan du hjelpe

La de sove og hjelpe dem med å finne gode steder å hvile. Oppfordre dem til å komme seg ut av sengen slik at de ikke utvikler sår.

2. Spis og drikk mindre

Energikravet minker med aldring. Fordi du ikke trenger så mye energi til å utføre daglig, virker mat og drikkeaktiviteter mindre nødvendig. Folk som er nær døden, kan ikke være interessert i noen av deres favorittmat. Noen dager før døden kunne den kjære slutte å spise eller drikke helt.

Hvordan kan du hjelpe

La dem spise når de er sultne. L’Hydrering er viktig, og tilbyr deretter de elskede flakene av is, ister eller isbiter. Vet en klut med kaldt vann og bruk det til å dable leppene. Når de slutter å drikke, hold huden delikat rundt leppene hydrert med en leppebalsam.

3. Tilbaketrekking fra mennesker

Det er ikke sjeldent at folk som dør av ønsket om å pensjonere sakte fra aktiviteter og folk som elsker. Dette er en naturlig refleksjon av energiendringer, samt ønsket om å beskytte sine siste dager og timer.

Hvordan kan du hjelpe

Retrett betyr ikke at den kjære ikke liker selskapet av folk som elsker. La meg venner og familie komme til å se deg når den elskede føles rolig. Hvis du ikke er interessert i å se folk, ikke ta det på ansatte. Dette er ikke en refleksjon av hvordan de føler for deg. Noen mennesker vil ikke at andre skal se dem dø, så de kan isolere seg i sine siste dager.

4. Endre vitale tegn

Blodtrykk faller nær døden. Endringer i pusten blir tydeligere og hjerteslag blir uregelmessige og vanskelige å oppdage. Når blodtrykk faller, slutter nyrene også å fungere. Du kan merke urinen som er lysebrun, brun eller rustfarget.

Hvordan kan du hjelpe

Disse endringene er ikke smertefulle, så det er ikke nødvendig å gjøre noe for disse tegnene.

5. Modifikasjon av avfallsfunksjoner

Fordi den kjære spiser mindre mat og drikke mindre væske, kan intestinale bevegelser bli mindre og uregelmessige. På samme måte kan urinering bli utvilsomt. Etter å ha stoppet å spise og drikke, trenger du kanskje ikke å bruke på badet.

Hvordan kan du hjelpe

Dette er en naturlig prosess, så ikke alarmer deg selv hvis de slutter å gå på toalettet. Selv endringer i urinens farge er normale. De reflekterer nyrefunksjonen, og når nyrene stopper, kan urinproduksjonen senke eller stoppe.

I noen helsefasiliteter, som en hospice struktur, vil helsepersonell bruke et kateter for å tømme blæren urinen.

6. Lavere kroppstemperatur

Blodsirkulasjonen tiltrekker seg interiøret mot dine vitale organer de siste dagene. Dette betyr at blodsirkulasjonen på steder som hender, føtter og ben er sterkt redusert. Dette kan føre til kald hud til berøring. Selv huden kan virke blek. Til slutt kan redusert sirkulasjon gjøre flettet blå-lilla utseende til huden.

Hvordan kan du hjelpe

Selv om huden eller lemmer kan virke kalde, kan den kjære ikke være kaldt. Hvis de er, kan et teppe eller et lysdeksel bidra til å holde dem varme.

7. Svekkelse av muskler

I de siste dager før døden, kan musklene bli svært svake. Enkle oppgaver, hvordan å heve en kopp vann eller bli til sengen, kan bli vanskelig.

Hvordan kan du hjelpe

Få personen til å elsket så komfortabel som mulig. Hvis de trenger å drikke fra en kopp d’vann, plasser koppen i nærheten av munnen og sett en halm slik at de kan drikke lettere. Hvis de trenger å vende om eller bli i seng, hjelper dem forsiktig til å bevege seg til de når et komfortabelt punkt. Hvis du ikke kan heve din kjære, be om hjelp til en’hospice sykepleier.

8. Pusteproblemer

Dette er et alarmerende tegn for mange mennesker mens du sitter med en elsket som er døende. Disse luftveiene kan omfatte endringer i pusten, plutselige rangeringer eller lange perioder mellom pusten.

Hvordan kan du hjelpe

Selv om den fulle pusten kan virke smertefullt eller problematisk for deg, er den kjære sannsynligvis ikke klar over hva som skjer. Noen smertestillende stoffer kan legge til rette for å puste, så snakk med legene til de elskede og palliative omsorgsoperatørene på måter å lindre pusten eller hosten på.

9. Øke forvirringen

Hjernen forblir veldig aktiv i løpet av dødsfasen. Det er imidlertid ikke sjeldent at en person som dør fra ønsket om å ha øyeblikk av forvirring eller inkonsekvens. Noen mennesker kan bli rastløse og aggressive hvis de ikke vet hvor de er eller hva som skjer.

Hvordan kan du hjelpe

Det forblir rolig og snakker i en lav stemme. Sikrer den kjære du er der for å ta vare på dem. Pass på at du forteller den kjære som du er når du begynner å snakke og presenterer hver ny person som sitter med dem. Hjernen deres virker fortsatt, selv om det ser ut til å sove.

10. Smerte

Smerteintensiteten vil trolig øke som en person som nærmer seg døden. Det er ikke sjeldent at en person viser synlige tegn på smerte. Disse tegnene inkluderer grimasser, hopp, moans eller frowning.

Hvordan kan du hjelpe

Det meste av smerten kan behandles, men dette kan kreve at folk befinner seg på sykehus eller sykepleie. Døende mennesker kan slutte å være i stand til å svelge, så en intravenøs linje (IV) kan være nødvendig for å administrere smertestillende midler. Dette stoffet skal administreres på sykehuset.

11. Hallusinasjoner

Du har kanskje hørt om å dø folk som sier at de har sett tapt folk som lenge har blitt forsvunnet i sine siste dager. Også hallusinasjoner og visjoner av andre steder eller folk er ikke sjeldne.

Hvordan kan du hjelpe

Selv om det kan være sjokkerende, ikke prøv å rette den kjære. Diskuter hva som er ekte og hva som ikke bare forårsaker forvirring og frustrasjon. I stedet, spør dem spørsmål og hjelpe dem å forstå hva de ser.

Hva du kan forvente i de siste timene

I de siste timene og minutter fra en person, slår kroppen sin sakte. Organer slutter å fungere helt.

L’Det eneste du kan gjøre i disse siste minuttene, er å hjelpe dem å føle seg komfortabel og føle seg elsket. Det omgir deg selv og den elskede med venner og familien som han holder mer.

Ikke slutte å snakke med den kjære. Mange døende mennesker kan fortsatt høre og forstå hva som skjer. Hjelpe dem med å føle seg trygge å få dem til å vite at de er omgitt av folk som tar vare på dem. For enkelte individer, å vite at du har rundt folk som tar vare på dem, hjelper deg med å la seg gå.

Endelige tegn på døden

Hvis du bruker en hjertefrekvensmåler, kan du se synlig når hjertet ditt slutter å fungere. Dette er en klar indikasjon på at den kjære er død.

Hvis du ikke er, se etter andre tegn som indikerer at døden fant sted. Disse inkluderer:

  • ikke trykk
  • ingen puste
  • Avslappede muskler
  • faste øyne
  • ingen svar
  • en utgivelse av # 8217; tarmen eller blæren
  • Delvis lukkede øyelokk

Når den kjære er død, ta deg tid. Tilbring noen minutter med folket rundt deg. En persons naturlige død er ikke en nødsituasjon, så du trenger ikke å ringe noen. Når du er klar, ring virksomheten til begravelseshuset du har valgt. De vil fjerne kroppen og starte begravelsesprosessen.

Hvis den kjære er i en hospice- eller sykehusstruktur, vil personalet ta vare på den endelige logistikken for deg. Når du sa dine endelige hilsener, vil de sørge for at den kjære overføres til virksomheten til begravelsespumper.

Finn støtte

Miste en elsket er aldri lett. Selv når du visste at døden kom og du forberedt på dette, gjør det fortsatt vondt. I de tidlige dager og i de første ukene etter en elsket død, ta deg tid til å gjenkjenne, omfavne og oppleve hver følelse.

Når du er klar, se etter en støttegruppe. Det kan være venner og slektninger, eller du vil kanskje lete etter profesjonell hjelp. Smertegruppene er vanlige og mange sykehus vertsgrupper for sorg. Selv religiøse grupper som kirker eller synagoger kan tilby individuelle eller gruppeservice.

Smerte er forskjellig for hver person, så ikke døm din fremgang fra en annen person. Finn en gruppe som føles rolig og innbydende. Over tid vil du prøve å verdsette minnene om den kjære, og jeg gleder meg til nye minner med de menneskene du fortsatt har.

For ytterligere støtte, les en førstepersons konto om de smertefulle valgene som livets slutt innebærer for omsorgsperson.