11 tegn du kommer ut med en narcissist og hvordan man skal håndtere dem

Når noen publiserer for mange selfies eller fleksible bilder på deres profil av avtaler eller stadig taler om seg selv under en første avtale, kan vi kalle ham narcissist.

Men en ekte narcissist er noen med personlighet narcissistisk lidelse (NPD). Det er en psykisk helsetilstand som er preget av:

 • En følelse av oppblåst betydning
 • Et dypt behov for overdreven oppmerksomhet og beundring
 • Mangel på empati for andre
 • har ofte vanskelige relasjoner

Hva er redusert til, sier en autorisert terapeut Rebecca Weiler, LMHC, Det er # 17; egoistisk på bekostning (vanligvis ekstreme) av andre, pluss manglende evne til å vurdere andres følelser.

NPD, som de fleste psykiske helse- eller personlighetsforstyrrelser, er ikke svart og hvitt. & # 8220; Narcissism er en del av et spektrum og forklarer familien av Beverly Hills og Relationship Psychotherapist Dr. Fran Walbish, Forfatter av & # 8220; den selvbevisste foreldre.& # 8221;

L’siste utgave av Diagnostisk og statistisk håndbok for psykiske lidelser liste ni kriterier For NPD, men spesifiserer at noen må møte bare fem av dem for å kvalifisere klinisk som en narcissist.

9 offisielle kriterier for NPD

 • stor følelse av personlig betydning
 • Bekymring for ubegrensede suksessfantasier, kraft, glans, skjønnhet eller ideell kjærlighet
 • Overbevisning om å være spesiell og unik, og som bare kan forstås av, eller skal knytte seg til, andre mennesker eller spesielle eller høyverdige institusjoner
 • trenger overdreven beundring
 • følelse av loven
 • Mellommenneskelig utnyttelsesadferd
 • mangel på empati
 • misunnelse av andre eller overbevisning om at andre er misunnelige av dem
 • Demonstrasjon av arrogant og hovmodige atferd eller holdninger

Når det er sagt, kjenner du de diagnostiske kriteriene «Offisiell & # 8221; Det gjør det vanligvis ikke lettere å identifisere en narcissist, spesielt når du er romantisk involvert med en. Vanligvis er det ikke mulig å avgjøre om noen har OD uten diagnose av en kvalifisert ekspert.

Også, når noen lurer på om de kommer ut med en narcissist, tror de vanligvis ikke: de har NPD?& # 8221; De lurer på om måten de behandles både sunn og bærekraftig på lang sikt. Vennligst unngå å diagnostisere partneren din under en samtale. Snarere, les videre for å få en’ide om forholdets helse.

Du er her fordi du er bekymret, og denne bekymringen er gyldig hvis helsen din er på spill. Hvis du tror at disse signalene er egnet, vil vi også gi deg forslag til hvordan du skal klare situasjonen.

1. De var fascinerende AF & # 8230; Alle’

Det begynte som et eventyr. Kanskje de sendte deg meldinger hele tiden, eller de fortalte deg at de elsket deg i den første måneden & # 8211; noe som eksperter kaller & # 8220;Bombardementer d’kjærlighet. & # 8221;

Kanskje de forteller deg hvor intelligent du er eller understreker hvor kompatibel du er, selv om du nettopp har begynt å se hverandre.

& # 8220; narcissister tror de fortjener å være sammen med andre som er spesielle, og at spesielle mennesker er de eneste som kan sette pris på dem fullt og # 8221; sier Nedra Glover Tawwb, LCSW, grunnlegger av Kaleidoskopisk rådgivning I Charlotte, i North Carolina.

Men så snart du gjør noe som skuffer dem, kan de lyse opp.

Og vanligvis har du ingen anelse om hva du gjorde akkurat, sier Tawwab. Måten narkissene behandler deg, eller når de spenner deg, har du faktisk ingenting å gjøre med deg og alt å gjøre med sine [overbevisninger].& # 8221;

Weilers råd: Hvis du starter noen for sterke, vær oppmerksom. Selvfølgelig elsker vi alle å føle deg ønsket. Men sann kjærlighet må mates og heves.

«Hvis du tror det er for tidlig for dem å virkelig elske deg, er det sannsynligvis. Eller hvis du føler at de ikke visste nok av deg å virkelig elske deg, vet du sikkert ikke det & # 8220; sier weiler. Personer med NPD vil forsøke å skape overflateforbindelser Alle’Start av et forhold.

2. Chase samtalen, snakker om hvor bra de er

Narkispene elsker å stadig snakke om resultatene og resultatene med Great & # 8221; sier psykoterapeut Jacklyn Krol, LCSW, av foryngelsesterapi av sinnet. De gjør det fordi de føler seg bedre og smartere enn alle andre, og også fordi det hjelper dem med å skape et selvsikkerhetsinntrykk på 8217.& # 8221;

Klinisk psykolog Dott. Angela Grace, PhD, Med, BFA, Seng, legger til at narcissister ofte overlegger suksessene sine og pynter sine talenter i disse historiene for å få den andres adoration.

De er også for opptatt av å snakke om seg selv for å høre på deg. L’Advarsel her er i to deler, sier Grace. Først vil partneren din ikke slutte å snakke om seg selv, og for det andre vil partneren din ikke engasjere seg i en samtale om deg.

Spør deg selv: Hva skjer når du snakker om deg selv? De ber om oppfølgingsspørsmål og uttrykker interesse for å lære mer om deg? Eller de gjør det på dem?

3. Du mate dine komplimenter

Narcississions kan virke super trygt. Men ifølge Tawwab mangler de fleste med NPD selvtillit selvtillit selvtillit.

& # 8220; de trenger mye ros, og hvis de ikke gir dem, vil han fiske & # 8221; sier. Derfor ser de stadig på dem for å fortelle dem hvor stor de er.

«Narcissions bruker andre mennesker & # 8211; Folk som vanligvis er høyt empatisk & # 8211; Å gi sin følelse av selvtillit og få dem til å føle seg kraftige. Men på grunn av deres lave selvtillit, kan egoet deres bli ignorert veldig enkelt, noe som øker deres behov for komplimenter & # 8220; legger til Shirin Peykar, Lmft.

Tips for å lese folk: De som er veldig selvsikker, er ikke basert utelukkende på deg eller noen andre til å føle seg godt om seg selv.

Hovedforskjellen mellom folket som er sikre og de med OD er ​​at narkistene trenger andre til å løfte dem og heve seg selv ved å sette ned de andre. To ting som folk med høy selvfølelse gjør det ikke, sier Peykar.

Hvordan forklare Weiler, & # 8220; Narcissister straffer alle de som omgir dem for deres mangel på selvtillit & # 8221;.

4. Mangel på empati

Mangelen på empati, eller evnen til å føle at du føler deg en annen person, er en av de karakteristiske egenskapene til en narcissist, sier Walbfish.

& # 8220; Narcissions har ikke muligheten til å få deg til å føle deg sett, validert, forstått eller akseptert fordi de ikke tar tak i begrepet følelser & # 8221; sier.

Oversettelse: De gjør ikke følelser som tilhører andre.

Din partner er interessert i når du hadde en dårlig dag på jobb, Litigi med din beste venn eller strid med foreldrene dine? Eller de kjeder seg når du uttrykker de tingene som gjør deg sint og trist?

Walfish sier at denne manglende evne til å empati, eller til og med sympatisere, er ofte hvorfor mange, om ikke alle, narcissistens relasjoner til slutt kollaps, at de er romantiske eller ikke.

5. De har ingen (eller mange) langsiktige venner

De fleste narcissions vil ha ekte langsiktige venner. Graver dypere inn i deres tilkoblinger, og du kan merke at de bare har sporadiske bekjente, venner med hvem dårlig og nemesis talk.

Som et resultat kan de gå ut når du vil gå ut med din. De kan si at du ikke bruker nok tid med dem, få deg til å føle deg skyldig for å tilbringe tid med vennene dine eller forkaste deg selv til hvilke venner du har.

Spørsmål å spørre

 • Hvordan din partner omhandler noen som han ikke vil ha noe?
 • Din partner har langsiktige venner?
 • De har eller snakker om å ha en nemesis?

6. De tar deg hele tiden

Kanskje alle’Jeg begynte å gjøre narr av meg … Men da ble det dårlig eller ble konstant.

ALLE’Alt du gjør, fra det du har på deg og spiser til de som går ut og hva du ser på TV, er det et problem for dem.

De vil sette deg ned, de vil ringe deg ved navn, de vil slå deg med støtende vitser, og de vil ha vitser som ikke er veldig morsomme & # 8221; sier Peykar. & # 8220; Deres mål er å senke andre av andre, slik at de kan øke sin egen, fordi den får dem til å føle seg kraftige.& # 8221;

Også reagere på hva de sier gjør ingenting, men styrke deres oppførsel. & # 8220; en narcissist elsker en reaksjons «8221; sier Peykar. Dette for å vise dem at de har makt til å påvirke den følelsesmessige tilstanden til en annen.

Et advarselsskilt: Hvis de faller med fornærmelser når du gjør noe som det er verdt å feire, fjernes. En narcissist kunne si & # 8216; du var i stand til å gjøre det fordi jeg ikke sov godt’eller noen unnskyldning for å få det til å virke som om du har en fordel at de ikke hadde & # 8221; sier Tawwab.

De vil at du skal vite at du ikke er bedre enn dem. Fordi for dem ingen er.

7. De lyser opp til gass

Gaslighting er en form for manipulering og følelsesmessig overgrep, og er et karakteristisk tegn på narcissisme. Narkistene kan spytte bundet løgner, anklage de andre, slå sannheten og til slutt forvride virkeligheten din.

Gassbelysningskiltene inkluderer følgende:

 • Du føler deg ikke som personen du var.
 • Du føler deg mer engstelig og mindre selvsikker enn du først.
 • Du spør deg selv om du er for følsom.
 • Du føler at alt du gjorde var galt.
 • Tror alltid det er din feil når ting går galt.
 • Du er ofte unnskyldt.
 • Du har følelsen av at noe er galt, men du kan ikke identifisere hva det er.
 • Du spør deg selv om svaret ditt på partneren din passer.
 • Finn unnskyldninger for partnerens oppførsel.

«De gjør det for å indusere andre til å tvile på seg selv som en måte å få overlegenhet. Narcississen trives i # 8217; å bli tilbedt, så bruk taktikk for manipulasjon for å få deg til å gjøre bare dette & # 8220; sier Peykar.

8. Danse rundt å definere forholdet

Det er tusenvis av grunner til at noen kanskje ikke vil merke ditt forhold. Kanskje de er polyorøse, begge har akseptert en vennskapssituasjon med fordeler, eller bare å holde ham uformell.

Men hvis partneren din viser noen av de andre symptomene i denne listen og ikke er forpliktet, er det sannsynlig å være et rødt flagg.

Noen narcissions forventer at de skal behandle dem som om de var partneren din, slik at de kan samle inn intime, følelsesmessige og seksuelle fordeler, og holde deg til og med de potensielle kundene som føler seg overlegen.

Faktisk kan du merke at partneren din flirter eller ser på andre foran deg, din familie eller venner, sier terapeuten April Kirkwood, LPC, Forfatter av & # 8220; Arbeider min vei tilbake til meg: En ærlig memoir av selvoppdagelse & # 8221;.

«Hvis du snakker og innrømmer dine følelser om deres mangel på respekt, vil de klandre deg for å forårsake støv, de vil ringe deg gal og de vil bruke det som en ytterligere grunn til ikke å forplikte deg helt med deg. Hvis du ikke sier et ord, gir dette også en melding som ikke er talt at du ikke fortjener å bli respektert & # 8220; sier.

Hvis det høres ut som en situasjon med nederlag, er det fordi det er. Men husk at du fortjener noen som forplikter deg med deg hvor mye du er med ham.

9. De tror de har grunn på alt & # 8230; og de beklager aldri

Bekjempelse med en narcissist virker umulig.

; Ikke c’er debatt eller kompromittert med en narcissist, fordi de alltid har grunn & # 8221; sier Tawwab. «De vil ikke nødvendigvis se en uenighet som uenighet. De vil bare se det mens de lærer deg litt og sannhet. & # 8221;

Ifølge Peykar kan du gå ut med en narcissist hvis du føler deg som din partner:

 • Du hører deg ikke
 • vil ikke forstå deg
 • Ansvaret for deres rolle i problemet antas ikke
 • Prøv aldri å gå på kompromiss

Mens du avslutter rapporten er den beste spillplanen med en narcissist, anbefaler Weiler å unngå forhandlinger og diskusjoner. «Han vil få deg til å føle deg gal. Saken som drypper en narcissist, er mangelen på kontroll og mangel på stridigheter. Mindre reagerer, mindre kraft du kan gi dem på deg, bedre er & # 8220; sier.

Og siden de aldri tenker på det, beklager de aldri. Ingenting.

Denne manglende evne til å be om unnskyldning kan bevise i situasjoner der partneren din er åpenbart skyldig, som:

 • Vis opp sent for en middagsbestilling
 • ikke ringer når de sa at # 8217 ville gjøre
 • Avbryt viktige planer Alle’siste øyeblikk, hvordan å møte foreldrene dine eller vennene dine

Gode ​​partnere er i stand til å gjenkjenne når de gjorde noe galt og beklager dette.

10. De er panikket når de prøver å bryte med dem

Så snart du beveger deg bort, vil en narcissist gjøre alt for å holde deg i sitt liv.

«ALLE’Start kan bombard d’kjærlighet. De vil fortelle alle de riktige tingene å få deg til å tro at de har endret seg og sier Peykar.

Men snart nok, vil de vise deg at de aldri virkelig endret seg. Og av denne grunn finner mange narcissions seg i romantiske relasjoner igjen, igjen, til de finner noen andre å gå ut med.

11…. og når du viser dem som du virkelig har ferdig, slår de

Hvis du insisterer på det faktum at du er ferdig med rapporten, vil de gjøre sitt mål å skade deg for å ha forlatt dem, sier Peykar.

«Deres ego er så alvorlig skadet som fører dem til å føle sinne og hat for alle som har» Offense & # 8217;. Dette er fordi det er all feil i alle de andre. Inkludert brudd og # 8220;, sier han.

Resultatet? De kunne snakke om det for å redde ansiktet. Eller de kunne umiddelbart begynne å gå ut med noen andre for å få deg til å føle seg sjalu og hjelpe helbredet deres ego. Eller de vil prøve å stjele vennene dine.

Årsaken, sier Tawwab, det er fordi et godt omdømme betyr alt for dem og vil ikke tillate noen eller noe å forstyrre det.

Ok, så kommer du ut med en narcissist & # 8230; og nå?

Hvis du har et forhold til noen med NPD, er du sannsynlig at du allerede har opplevd en fin liten & # 8216;.

Å være i et forhold med noen kritikk, reduseres, legger gass og forplikter seg ikke til deg, er følelsesmessig utmattende. Det er derfor, for din sunnhet, eksperter anbefaler GTFO.

Hvordan forberede seg på en pause med en narcissist

 • Husk stadig til deg selv at du fortjener bedre.
 • Styrker dine relasjoner med dine empatiske venner.
 • Lag et støttettverk med venner og familie som kan hjelpe deg med å huske COS’Er virkeligheten.
 • Oppfordrer din partner til å gå til terapi.
 • Ring en terapeut selv.

«Du kan ikke endre en person med en personlighet narcissistisk lidelse eller gjøre henne lykkelig å elske henne nok eller endre deg selv for å tilfredsstille hennes lunger og ønsker. De vil aldri være i tråd med deg, de vil aldri bli empatisk med dine erfaringer, og du vil alltid føle deg tomt etter en ‘8217; samspill med dem og sier Grace.

Narcississions kan ikke føle seg fornøyd i relasjoner, eller i ethvert område av deres liv, fordi ingenting er aldri spesielt nok for dem & # 8221; legger til.

I hovedsak vil du aldri være nok for dem, fordi de aldri er nok for seg selv.

«Det beste du kan gjøre er å kutte obligasjonene. Ikke gi dem noen forklaring. Ikke gi en annen mulighet. Pause med dem og ikke tilby en andre, tredje eller fjerde muligheter & # 8220; sier Grace.

Fordi mest sannsynlig vil en narcissist forsøke å kontakte deg og trakassere deg selv med samtaler eller meldinger Når han har fullstendig behandlet avvisningen, anbefaler Krol å blokkere ham for å hjelpe deg med å holde din beslutning.

Husk: Denne artikkelen tar ikke sikte på å diagnostisere partneren din. Det tar sikte på å skissere uakseptable atferd og reaksjoner i sammenheng med et kjærlig og rettferdig partnerskap. Ingen av disse tegnene indikerer et sunt forhold, NPD eller ikke.

Og har en eller seks av disse tegnene ikke gjør partneren din en narcissist. Snarere er det en god grunn til å revurdere om du blomstrer eller ikke i forholdet ditt. Du er ikke ansvarlig for deres oppførsel, men du er ansvarlig for å ta vare på deg selv.

Gabrielle Kassel er en velværeforfatter basert i New York Playing Rugby, løper inn i gjørmen, blanding av proteinblandinger, forbereder måltider, krysser. Det har blitt en marina person, prøvde hele 30-utfordringen og spiste, full, børstet, vasket og vasket med kull, alt i navnet på journalistikk. På fritiden kan du finne lese selvhjelpsbøker, lage benk eller praktisere Hygge. Følg den opp Instagram.