11 spørsmål for å spørre legen på 239. Influensa

De fleste som har innflytelse, trenger ikke å gå til legen din. Hvis symptomene er milde, er det bedre å bare være hjemme, hvile og unngå kontakt med andre mennesker så mye som mulig.

Men hvis du er veldig syk eller bekymret for sykdommen din, bør du kontakte legen din for å finne ut de neste trinnene. Du kan være mer utsatt for komplikasjoner knyttet til innflytelsen. I dette tilfellet bør du konsultere en lege ALLE’Start av symptomer.

Her er noen spørsmål du kan spørre legen din når du har begynt å ha influensasymptomer.

Jeg trenger medisinsk behandling?

Hvis du har de typiske influensa symptomene, som feber, hoste, lukket nese og ondt i halsen, men de er ikke særlig alvorlige, trenger du sannsynligvis ikke å konsultere en lege.

Men hvis du er bekymret for symptomene dine, eller du har spørsmål, ring legenes kontor for å finne ut om du skal gå for en evaluering.

Jeg har størst risiko for å utvikle en influensa komplikasjon?

Noen grupper av mennesker driver større risiko for å ha influensa komplikasjoner. Dette inkluderer eldre voksne, små barn, nyfødte, gravide og folk med kroniske sykdommer. Folk over 65 år er på Større risiko av komplikasjoner og død ved påvirkning.

Spør legen din om du kan være med størst risiko for å ha influensa komplikasjoner og hvilke ekstra forholdsregler du bør ta.

Jeg trenger en diagnostisk test for innflytelsen?

I noen tilfeller anses testen ikke nødvendig. Men det finnes forskjellige typer influensastester som er tilgjengelige for å oppdage influensavirus. De vanligste testene kalles raske diagnostiske tester av innflytelsen.

Vanligvis er innflytelsen diagnostisert ved å evaluere symptomene, spesielt i perioder med maksimal influensaktivitet i samfunnet ditt. Men vet med sikkerhet hvis symptomene dine er forårsaket av’påvirkning kan være nyttig hvis du har større risiko for å utvikle komplikasjoner knyttet til innflytelsen.

Disse testene er også nyttige for å avgjøre om et utbrudd av respiratoriske sykdommer skyldes viruset til & # 8217, spesielt i sykehjem, på sykehus, cruiseskip og skoler. Positive resultater kan hjelpe deg med å implementere infeksjonsforebygging og kontrolltiltak.

En lege kan også bestille en innflytestest for å bekrefte tilstedeværelsen av innflytelse i ditt område dersom viruset ennå ikke er dokumentert i samfunnet ditt.

Jeg må ta en antiviral?

Hvis du har størst risiko for å utvikle influensa komplikasjoner, kan legen din foreskrive et antiviralt stoff for å redusere risikoen. Disse legemidlene virker ved å hindre virus fra å vokse og replikere.

For maksimal effektivitet, bør du begynne å ta et antiviralt legemiddel innen 48 timer fra P’oppstart av symptomer. Av denne grunn, ikke spør legen din om å foreskrive antiviraler.

Hvilke counter medisiner skal jeg ta?

Den beste behandlingen for innflytelsen er veldig hvile og mange væsker. Planlagte stoffer kan bidra til å gjøre symptomene mer tolerable.

Legen din kan gi deg råd til å ta smertestillende midler som paracetamol (Tylenol) eller L’ibuprofen (Advil) til å senke feber. Spør legen din andre alternativer, for eksempel Coughdockers og Sedativer av hoste og beste praksis for å ta dem.

Hvis barnet ditt eller tenåringen din er syk med influensa, spør legen din hvilke stoffer som er de beste for barn.

Hvilke symptomer regnes som en nødsituasjon og nr?

For noen mennesker, L’influensa kan forårsake mer alvorlige symptomer. Spør legen din hvilke symptomer som kan indikere at du kontraherte en «8217, sekundær infeksjon eller en komplikasjon som lungebetennelse.

Noen symptomer, for eksempel pustevansker, kramper eller brystsmerter, indikerer at du umiddelbart må gå til beredskapsrommet.

Hva skal jeg gjøre hvis jeg har et lite barn hjemme?

Hvis du er syk og du har barn hjemme, bør du unngå å spre familieinfeksjonen din. L’påvirkning er svært smittsom selv før du begynte å ha symptomer, så det er ikke alltid mulig å inneholde det.

Legen din kan gi deg noen forslag til hvordan du kan hindre små barn tilbake i innflytelsen. De kan også fortelle deg hva du skal gjøre hvis barna dine ender med å bli syk. Spør legen din om et antiviralt stoff ville være hensiktsmessig for deg eller dine barn for å forhindre infeksjonen.

Det er vitaminer eller urte rettsmidler som råd?

De fleste av de urte rettsmidler og vitamintilskudd er ikke nøye testet for sikkerhet og # 8217; effektiviteten av influensabehandlinger, men noen sverger for dem. FDA regulerer ikke kvalitet, L’emballasje og sikkerhet av kosttilskudd, så spør legenes spesifikke anbefalinger.

Da jeg gjenvunnet helt?

Gjenoppretting fra # 8217; påvirkning varierer fra person til person, men de fleste begynner å føle seg bedre innen en uke. Du kan ha en vedvarende hoste og tretthet for en «8217; en annen uke eller to senere. Også A’influensainfeksjon midlertidig kan gjøre eksisterende forhold midlertidig.

Spør legen din når du bør forvente å fullstendig gjenopprette. Legen din kan be deg om å gjøre en annen avtale dersom hoste eller andre symptomer ikke har forsvunnet etter en viss tidsperiode.

Når jeg kan gå tilbake til treningsstudioet?

L’påvirkning kan virkelig sette din energi og styrke. Du bør vente på at feberen skal passes og at energien, immunsystemet og muskelstyrken kommer tilbake før du fortsetter treningsøktene. Realistisk kan dette bety å vente et par uker.

Hvis du bare er for engstelig for å gå tilbake til treningsstudioet, kan legen din gi deg mer informasjon om hva slags fysisk aktivitet er bra for kroppen din. Hvis du kommer tilbake for tidlig i treningsrutinen, kan du gjøre det mer dårlig enn bra.

Når jeg kan gå tilbake til skolen eller jobbe?

Sentrene for sykdomskontroll og forebygging (CDC) anbefaler å bo hjemme fra jobb, skole og sosiale møter til Minst 24 timer Etter at feberen har forsvunnet (uten bruk av narkotika som reduserer feber).

Hvis du er gravid eller i A’annen høyrisikokategori, kan legen din anbefale deg å bli hjemme lenger.