11 rettsmidler for tinnitus: Hvordan bli kvitt tinsels

Beskrivelse

L’tinnitus er vanligvis beskrevet som en buzz i ørene dine, men kan også høres ut som et klikk, en hiss, en brøl eller en buzz. L’tinnitus innebærer oppfatning av lyd når ingen ekstern støy er tilstede. Lyden kan være svært svak eller veldig sterk og akutt eller lav. Noen mennesker føler det fra ett øre og andre fra begge deler. Personer med alvorlig tinnitus kan ha hørsel, arbeid eller søvnproblemer.

L’Acufene er ikke en sykdom, det er et symptom. Det er et tegn på at noe ikke går inn i ditt auditive system, som inkluderer øret, den hørbare nerven som forbinder hjernen i øret og delene av hjernen som behandler lyden. Det finnes en rekke forskjellige forhold som kan forårsake tinnitus. En av de vanligste er tapet på # 8217; støyinducert hørsel.

Det er ingen kur mot tinnitusen;. Imidlertid kan det være midlertidig eller vedvarende, mildt eller alvorlig, gradvis eller øyeblikkelig. L’Behandlingsmål er å hjelpe deg med å administrere lydoppfattelse i hodet ditt. Det er mange behandlinger som kan bidra til å redusere den oppfattede intensiteten til tinnitusen; så vel som dens allmere. Rettsmidler for tinnitus kan ikke være i stand til å stoppe den oppfattede lyden, men kan forbedre livskvaliteten din.

Rettsmidler for L’tinnitus

1. Høreapparat

De fleste utvikler tinnitus som et hørselstapsymptom;. Når du mister hjernen din, gjennomgår hjernen din endringer i måten den behandler lydfrekvensene. En akustisk enhet er en liten elektronisk enhet som bruker en mikrofon, en forsterker og en høyttaler for å øke volumet av ekstern støy. Dette kan redusere nevroplastiske endringer i hjernekapasiteten til å behandle lyden.

Hvis du har L’Tinnitus, kan du oppdage at du bedre lytter, mindre merk din tinnitus. En undersøkelse fra 2007 på helsepersonell publisert i Gjennomgangen av’hørsel, Han oppdaget at om lag 60% av mennesker med tinnitus prøvde minst en bit & # 8216; av lettelse fra et høreapparat. Ca 22% fant en betydelig lettelse.

2. Lydmaskeringsenheter

Sound maskering enheter gir en fin eller godartet ekstern støy som delvis dekker den indre lyden av tinnitus. Den tradisjonelle lydmaskeringsenheten er en tabell lydmaskin, men det er også små elektroniske enheter som tilpasser seg øret. Disse enhetene kan reprodusere hvit støy, rosa støy, naturlyder, musikk eller andre miljømessige lyder. De fleste foretrekker et litt høyere eksternt lydnivå på deres tinnitus, men andre foretrekker en maskerende lyd som helt slår lyden.

Noen bruker kommersielle lydmaskiner designet for å hjelpe folk å slappe av eller sovne. Du kan også bruke hodetelefoner, fjernsyn, musikk eller til og med en fan.

En studie i 2017 i magasinet Grenser i # 8217; alurovitenskap Han fant at masken var mer effektiv når den brukes bredbåndsstøy, for eksempel hvit støy eller rosa støy. Lyden av naturen har vist seg mye mindre effektive.

3. Modifiserte eller tilpassede lydmaskiner

Standard maskeringsenheter hjelper maske lyden av tinnitus mens du bruker dem, men de har ingen langvarige effekter. Moderne medisinske enheter bruker tilpassede lyder for å måle for tinnitusen din. I motsetning til vanlige akustiske maskiner, blir disse enhetene bare brukt intermittent. Du kan finne fordeler lenge etter at enheten er slått av, og over tid kan du støte på en langsiktig forbedring i det oppfattede volumet på tinnitusen din.

Et 2017-studio publisert i Annonser av ontologi, rhinologi og laryngologi, Det har oppdaget at den tilpassede lyden reduserer volumet av tennis og kan være høyere enn bredbåndsstøy.

4. Behavioral terapi

L’Tinnitus er forbundet med et høyt nivå av følelsesmessig stress. Depresjon, angst og søvnløshet er ikke sjeldne hos mennesker med akufene. Behavioral kognitiv terapi (CBT) er en type ordterapi som hjelper folk med tinnitus til å lære å leve med deres tilstand. I stedet for å redusere lyden selv, lærer CBT deg hvordan du godtar det. L’Målet er å forbedre kvaliteten på livet ditt og forhindre tinnitus fra å gjøre deg gal.

CBT involverer arbeid med en terapeut eller en konsulent, generelt en gang i uken, for å identifisere og endre negative tankemodeller. CBT ble opprinnelig utviklet som behandling for depresjon og andre psykologiske problemer, men det ser ut til å fungere godt for personer med tinnitus. Flere studier og meta-revisjoner, inkludert en publisert i Koreansk audiologi avis, De fant at CBT betydelig forbedrer irritasjonen og ubehag som ofte følger med tinnitusen;.

5. Progressiv styring av tinnitus

Progressiv Tinnitus Management (PTM) er et terapeutisk behandlingsprogram som tilbys av USAs Veterans Department i USA. L’Tinnitus er en av de vanligste funksjonshemmingene som er funnet i veteranene til de væpnede styrkene. Sterke krigslyder (og # 8217; treningsøkt) fører ofte til tap av støy-indusert støy.

Hvis du er veteran, snakk med sykehuset ditt, er lokale av deres behandlingsprogrammer i & # 8217;. Det anbefales å konsultere Nasjonalt senter for rehabilitering auditiv forskning (NCRAR) på Va. De har en Arbeidsbok trinn for trinn for l & # 8217; og pedagogiske materialer som kan være nyttige.

6. Antidepressiva og anxiolytiske stoffer

Behandling av tinnitus involverer ofte en kombinasjon av tilnærminger. Legen din kan anbefale narkotika som en del av behandlingen. Disse stoffene kan bidra til å gjøre symptomene mindre irriterende, tinnitus symptomer, og dermed forbedre livskvaliteten. Anxiolytiske stoffer er også en effektiv behandling for søvnløshet.

En publisert studie Medical Science Monitor Han fant at et anxiolytisk legemiddel kalt Alprazolam (Xanax) gir litt lettelse for de som lider av tinnitus.

Sekund American Tinnitus Association, De vanlige antidepressivene til å behandle tinnitus inkluderer:

  • Clomipramin (Anafranil)
  • Desipramin (Norpramin)
  • Imipramin (Tofranil)
  • Nortriptilina (Pamelor)
  • Protriptilina (vivaktil)

7. Behandle dysfunksjoner og hindringer

Sekund American Tinnitus Association, De fleste tinnitus-sakene er forårsaket av tapet på’høre. Noen ganger er tinnitus imidlertid forårsaket av en Irritation i det hørlige systemet. L’Tinnitus kan noen ganger være et symptom på et problem med timing-mandibulær ledd (ATM). Hvis tinnitus er forårsaket av ATM, en tannprosedyre eller en bittsoppretting, kan en dental prosedyre eller en bit-justering lindre problemet.

L’Tinnitus kan også være et tegn på overskytende cerumen. Fjernelsen av en cerumenblokk kan være tilstrekkelig til å gjøre de milde tilfellene av tinnitus forsvinne. Selv utenlandske legemer deponert mot trommehinnen kan forårsake tinnitus til å forårsake # 8217. En øre, nese og hals spesialist (orl) kan utføre en eksamen for å sjekke tilstedeværelsen av hindringer i den hørbare kanalen.

8. Trening

L’Øvelse bidrar betydelig til ditt generelle trivsel. L’tinnitus kan forverres av stress, depresjon, angst, mangel på søvn og sykdommer. L’Regular mosjon vil hjelpe deg med å håndtere stress, sove bedre og bli sunn.

9. Stressreduksjon basert på bevissthet

I løpet av en åtte uker med bevisstgjøringsbasert stressreduksjon (MBSR) utvikler deltakerne ferdigheter for å kontrollere deres oppmerksomhet gjennom bevisstheten. Tradisjonelt ble programmet designet for å distrahere folks oppmerksomhet fra deres kroniske smerte, men kan være like effektive for tinnitus;.

Likhetene mellom kronisk smerte og tinnitus har brakt forskere til å utvikle et tinnitus stressreduksjonsprogram basert på bevissthet (MBTSR). Resultatene av en pilotstudie, publisert i Hørselsjournalen, har oppdaget at deltakerne i et åtte-ukers MBTSR-program har opplevd betydelig endrede oppfatninger av deres tinnitus. Dette inkluderte en reduksjon i depresjon og # 8217; angst.

10. DIY Awareness Meditation

Det er ikke nødvendig å melde seg på et åtte ukers program for å starte med Awareness Training. MBTSR Program Deltakere mottok all en kopi av den revolusjonære boken & # 8220;Katastrofe full av liv& # 8220; av Jon Kabat-Zinn. Kabat-Zinnes bok er den viktigste håndboken for å øve bevissthet i hverdagen. Du vil lære og du vil bli oppfordret til å øve, meditasjon og pusteteknikker som kan hjelpe deg med å avlede oppmerksomheten fra # 8217; Acufene.

11. Alternative behandlinger

Det finnes forskjellige behandlingsalternativer for alternativet / komplativt eller komplementære tinnitus, inkludert:

  • Ernæringsmessige kosttilskudd
  • Homeopatiske rettsmidler
  • akupunktur
  • hypnose

Ingen av disse behandlingsalternativene støttes av vitenskapen. Mange mennesker er overbevist om at gresset gingko biloba er nyttig, men storskala studier var ikke i stand til å bevise det. Det er mange kosttilskudd som hevder å være rettsmidler for tinnitus. Vanligvis er de en kombinasjon av urter og vitaminer, inkludert ofte sink, ginkgo og vitamin B-12.

Disse kosttilskuddene ble ikke verdsatt av US Food and Drug Administration (FDA) og støttes ikke av vitenskapelig forskning. Imidlertid antyder anekdotiske rapporter at de kan hjelpe noen mennesker.

Når du skal se legen din

L’tinnitus er sjelden et tegn på en alvorlig medisinsk tilstand. Snakk med din hyggelige lege hvis du ikke kan sove, jobbe eller føle deg normalt. Legen din vil trolig undersøke ørene dine og deretter sende deg en henvisning til en audiolog og otorhinolaryngologist.

Men hvis du lider av ansiktslammelse, plutselig tap av høringen, lukt drenering eller en lydknapp i synkronisering med hjerteslag, bør du gå til det lokale beredskapsrommet.

L’tinnitus kan være ekstremt smertefull for noen mennesker. Hvis du eller noen du elsker å tenke på selvmord, bør du gå til beredskapsrommet med en gang.

Ta bort

L’tinnitus er en frustrerende tilstand. Det er ingen enkel forklaring, og det er ingen enkel kur. Men det er måter å forbedre kvaliteten på livet ditt. Behavioral kognitiv terapi og bevisst meditasjon er lovende behandlingsalternativer.