11 langsiktige komplikasjoner av type 2 diabetes

Beskrivelse

Diabetes kan slå fra hodet til tå. Knapt kontrollert blodsukker kan føre til en rekke helseproblemer over tid.

Lengre du har diabetes, desto større er risikoen for komplikasjoner. Det er viktig å vite de potensielle langsiktige effektene av type 2 diabetes og tiltak som skal vedtas for å forhindre dem.

1. Høyt blodtrykk

Mange mennesker med type 2 diabetes har hypertensjon problemer. Hvis dette ikke behandles, kan risikoen for hjerteinfarkt, hjerneslag, visjonsproblemer og nyresykdom øke.

Blodtrykk må overvåkes regelmessig. Et lavt natrium diett, en vanlig trening og en stressreduksjon kan holde blodtrykket under kontroll. Legen kan også foreskrive medisiner for å behandle hypertensjon;.

2. Hjerte-og karsykdommer

Over tid kan ukontrollert blodsukker forårsake skade på arterier. Diabetes har også en tendens til å øke triglyserider og LDL-kolesterol. Denne typen kolesterol kan hindre arteriene og øke risikoen for å ha et hjerteinfarkt.

Personer med diabetes er Mer sannsynlig å utvikle seg kardiopati. Adressering av de viktigste risikofaktorene for hjertesykdom kan forhindre det.

Dette inkluderer blodtrykksstyring og kolesterolnivå, og opprettholder en sunn vekt, et sunnere kosthold og en vanlig fysisk aktivitet. Røyking dobler risikoen for hjertesykdom hos personer med diabetes. Hvis du røyker sigaretter, bør du vurdere å slutte.

3. Slag

Mest slag oppstår når en blodpropp blokkerer et blodkar i hjernen. Personer med diabetes er 1.5 ganger mer sannsynlig ha et slag, ifølge American Diabetes Association.

Andre faktorer som øker risikoen for hjerneslag inkluderer hypertensjon, røyk, hjertesykdommer, høy og overvektig kolesterol.

4. Dårlig syn

Diabetes kan forårsake skade på små øyne blodkar. Dette øker sjansene dine for å utvikle alvorlige øyeforhold, for eksempel:

 • glaukom, som er når væsketrykket akkumuleres i øyet
 • Katarakt eller tåke av det krystallklare øyet i øyet
 • Diabetisk retinopati, når blodkarene i baksiden av øyet (Retina) er skadet

Disse forholdene kan forårsake tap av syn over tid.

Pass på at du planlegger regelmessige øyeeksaminer med en oftalmolog. Enhver endring i visjonen din bør tas på alvor.

Den tidlige diagnosen av diabetisk retinopati, for eksempel, kan forhindre eller utsette blindhet 90 prosent av personer med diabetes.

5. Sår på føttene

Over tid kan skade på nerver og sirkulasjonsproblemer forårsaket av diabetes føre til problemer for føttene, som fotsår.

Hvis du danner A’sår, kan bli smittet. En alvorlig infeksjon kan bety at det er nødvendig å amputere foten eller benet.

Du kan forhindre disse problemene med A’tilstrekkelig fotpleie. Her er noen skritt du kan gjøre:

 • Hold føttene rene, tørre og beskyttes mot skade.
 • Bruk komfortable og tilhørende sko med komfortable sokker.
 • Kontroller føttene og tærne ofte for røde flekker, sår eller blærer.
 • Kontakt legen din umiddelbart hvis du vet om føttene dine.

6. Nerveskade

Risikoen for skade på nerver og smerte, kjent som diabetisk nevropati, øker så lenge du har type 2 diabetes. Neuropati er en av de vanligste diabetes komplikasjoner.

Neuropati kan slå hender og føtter, kjent som perifer nevropati. Det kan også påvirke nerver som styrer kroppsorganene, som kalles autonom nevropati.

Avhengig av hvilke nerver som er interessert, kan symptomene inkludere:

 • nummenhet, prikking eller brennende til føttene
 • Lancinerende eller lakende smerter
 • Visjonsproblemer
 • Taktfølsomhet
 • diaré
 • Tap av balanse
 • svakhet
 • Tap av blære eller # 8217; tarm (inkontinens)
 • erektil dysfunksjon hos menn
 • Vaginal tørrhet hos kvinner

7. Skader

Hvis blodsukkernivået ikke styres riktig, kan dette føre til nyresykdom. Over tid kan høyt blodsukkernivåer kompromittere kapasiteten til nyrene for å filtrere avfall. Det er viktig å holde blodsukkernivået og blodtrykket for å unngå dette.

Besøk legen din minst en gang på 8217; år for å sjekke tilstedeværelsen av protein i urin. Proteiner i urin er et tegn på nyresykdom.

8. Depresjon

Selv om forskerne ikke forstår sammenhengen mellom diabetes og depresjon, vet de at folk med diabetes er en Høyere risiko å oppleve depresjon.

Diabetes kan være stressende og følelsesmessig drenering. Hvis du begynner å føle deg alene eller trist på grunn av diabetes, snakker du til en psykiater, kan en psykolog eller en profesjonell konsulent hjelpe deg.

Spør legen din om å lede deg til en profesjonell helsepersonell helsepersonell med personer med diabetes. Hvis legen din anbefaler, vurderer du det intaktive stoffinntaket.

9. Gastroparesi

Hvis blodsukkernivået forblir høye i lang tid, kan det oppstå skade på den vage nerven. Den vage nerve er nerven som styrer bevegelsen av mat gjennom fordøyelseskanalen.

Gastroparesis oppstår når den vage nerven er skadet eller slutter å jobbe. Når dette skjer, benytter magen mer tid enn normalt å tømme innholdet. Dette kalles forsinket gastrisk tømming.

Gastroparesi symptomer inkluderer:

 • Kvalme og oppkast
 • mageknip
 • følelse av fylde
 • opphovning
 • tap av Appetit
 • Vekttap
 • Magespasmer

Gastroparesi kan også gjøre ledelsen av blodsukkernivået vanskeligere fordi matabsorpsjonen er mindre forutsigbar. Den beste måten å forhindre gastroparese på er å håndtere blodsukkernivået over tid. Hvis du utvikler gastroparese, må du samarbeide med legen din for å justere insulinregimet ditt.

Du bør også unngå å spise rik fiber og fett mat, da de tar mer tid til å bli fordøyd. Også, prøv å spise små måltider i løpet av dagen.

10. Demens

Forskere har nylig etablert en forbindelse Blant type 2 diabetes og Alzheimers sykdom, den vanligste typen demens. For mye blodsukker kan skade hjernen over tid, så det er viktig å holde blodsukkernivået under kontroll.

11. Dental caries

I diverse diabetes er små blodkar ofte skadet. Dette inkluderer små blodkar som bidrar til å mate tenner og tannkjøtt, noe som øker risikoen for karies og gingivalinfeksjoner.

For å redusere risikoen for tannproblemer, kontakt en tannlege hver sjette måned for en sjekk. Vask tennene med en fluor som inneholder tannkrem og bruk den interdentale tråden minst en gang om dagen.

Forebygging

Du kan forhindre langsiktige effekter av type 2 diabetes ved å endre livsstilen, ta medisiner og virke proaktivt på diabetes omsorg.

Hold blodsukkernivået i det anbefalte intervallet. Snakk med legen din eller læreren din for diabetes hvis du ikke er sikker på ditt blodsukkermål.

Vurder også muligheten for å endre kostholdet ditt og treningsrutinen din. Unngå sukker og behandlet mat med høyt karbohydratinnhold. Dette inkluderer godteri, sukkerholdige drikker, hvitt brød, ris og pasta.

Kombinere L’aerob trening med styrketrening og finne måter å redusere stressnivået på. Alt dette kan hjelpe deg med å holde en sunn vekt.

Samler et helsepersonell og faste kontroller. Helsesektoren din kan inkludere en diabetespedagog, en endokrinolog, en oftalmolog, en kardiolog, en nevrolog, en podiater og en diettist, blant andre. Din grunnleggende lege kan hjelpe deg med å forstå hvilke spesialister du bør besøke regelmessig.

Ta bort

Du kan fortsatt leve et langt liv uten komplikasjoner med type 2 diabetes. Større risikofaktorer bevissthet er nøkkelen til å redusere diabetesens innvirkning på kroppen din.

Pass på at du besøker legen din regelmessig for en sjekk, selv om du ikke har nye symptomer. Tidlig behandling kan bidra til å forhindre diabetesrelaterte komplikasjoner.