11 kuriositeter på nervesystemet

Nervesystemet er kroppens interne kommunikasjonssystem. Den består av kroppens mange nerveceller. Nerveceller absorberer informasjon gjennom kroppssensene: berøring, smak, lukt, syn og lyd. Hjernen tolker disse sensoriske signalene for å forstå hva som skjer utenfor og inne i kroppen. Dette gjør det mulig for en person å bruke kroppen til å samhandle med omgivelsene og kontrollere kroppsfunksjonene.

Nervesystemet er veldig komplekst. Vi stoler hver dag for å hjelpe oss å holde oss sunne og trygge. Fordi vi skal sette pris på vårt nervesystem? Les disse 11 morsomme fakta, og du vil vite hvorfor:

1. Kroppen har milliarder nerveceller

Kroppen til hver person inneholder milliarder nerveceller (neuroner). Det er omtrent 100 milliarder i hjernen og 13.5 millioner i ryggmargen. Kroppen Neurons absorberer og sender elektriske og kjemiske signaler (elektrokjemisk energi) til andre nevroner.

2. Neuroner består av tre deler

Nevronene mottar signaler på en kort del som ligner en antenne som kalles dendrite og sender signaler til andre nevroner med en lang del som ligner en ledning som heter Axon. En axon kan være lang opp til en meter.

I noen nevroner er aksonene dekket med et tynt lag med fett som heter Myelin, som fungerer som en isolator. Hjelper til med å overføre nervesignaler, eller impulser, langs en lang axon. Hoveddelen av en neuron kalles cellulær kropp. Inneholder alle viktige deler av cellen som lar deg fungere skikkelig.

3. Neuroner kan se annerledes ut i’en fra # 8217; andre

Nevronene er tilgjengelige i en rekke former og størrelser, avhengig av hvor de er i kroppen og hva de er planlagt å gjøre. Sensoriske nevroner har dendrites i begge ender og er forbundet med en lang akson som har en mobilt kropp i midten. Motonuroni har en mobilt kropp på en # 8217; ender og dendrites alle, med en lang axon i midten.

4. Neuroner er planlagt å gjøre forskjellige ting

Det er fire typer nevroner:

  • Sensoriale: Sensoriske nevroner overfører elektriske signaler fra de ytre delene av kroppen (kjertler, muskler og lær) til sentralnervesystemet.
  • Motor: Motneurons bærer signaler fra SNC til de ytre delene av kroppen.
  • Reseptorer: Receptor-neuroner oppfatter miljøet (lys, lyd, berøring og kjemikalier) rundt deg og konverterer den til elektrokjemisk energi sendt av sensoriske nevroner.
  • InternEuroni: InternEuroni Send meldinger fra en neuron Alle’andre.

5. Det er to deler av nervesystemet

Det menneskelige nervesystemet er delt inn i to deler. De preges av deres posisjon i kroppen og inkluderer sentralnervesystemet (SNC) og det perifere nervesystemet (SNP).

Det sentrale nervesystemet ligger i skallen og i vertebralkanalen i ryggraden. Inkluderer hjernens nerver og ryggmargen. Alle gjenværende nerver i andre deler av kroppen er en del av PNS.

6. Det er to typer nervesystemer

Kroppen av alle har en CNS og en PNS. Men det har også frivillige og ufrivillige nervesystemer. Kroppens frivillige (somatiske) nervesystemet styrer de tingene en person er klar over og kan bevisst kontrollere, som å flytte hodet, armene, bena eller andre deler av kroppen.

Kroppens ufrivillige (vegetative eller automatiske) nervesystemet styrer prosessene i kroppen som en person ikke bevisst kontrollerer. Det er alltid aktivt og regulerer hjertefrekvensen, pusten, en persons metabolisme, blant andre kritiske kroppsprosesser.

7. Det ufrivillige systemet er delt inn i tre deler

Både CNS og PNS inkluderer frivillige og ufrivillige deler. Disse delene er koblet i SNC, men ikke i PNS, hvor de vanligvis forekommer i forskjellige deler av kroppen. Den ufrivillige delen av PNS inkluderer sympatiske, parasympatiske og enteriske nervesystemer.

8. Kroppen har et nervesystem for å forberede kroppen alle & # 8217;

Det sympatiske nervesystemet forteller at kroppen skal forberede seg på fysisk og mental aktivitet. Brøt det sterkeste og raskere hjertet og åpner luftveiene for enkel pusting. Det forstyrrer også fordøyelsen slik at kroppen kan fokusere på en rask handling.

9. C’er et nervesystem for å kontrollere kroppen i ro

Det parasympatiske nervesystemet styrer kroppsfunksjoner når en person er i ro. Noen av aktivitetene inkluderer stimulerende fordøyelse, aktiverer metabolisme og hjelper kroppen til å slappe av.

10. C’er et nervesystem for kontroll av # 8217; tarmene

Kroppen har sitt eget nervesystem som bare kontrollerer tarmen. Det enteriske nervesystemet justerer automatisk intestinale bevegelser som en del av fordøyelsen.

11. Ditt nervesystem kan bli krenket

Forskerne De utvikler nå måter for & # 8221; Immunsystemet, som skaffer evnen til å kontrollere hjerneceller med lynlys. Cellene kan programmeres for å reagere på lys gjennom den genetiske endringen.

L’hacking kan hjelpe forskere kjenner funksjonene til forskjellige grupper av nevroner. De kan aktivere flere hjerneceller samtidig og observere deres effekter på kroppen.