11 effekter av søvnmangel på kroppen din

Hvis du noen gang har brukt en natt for å vende deg til deg, vet du allerede hvordan du vil føle neste dag: sliten, irritabel og i dårlig humør. Men å miste 7-9 timer anbefalt om natten er mye mer enn å få deg til å føle deg kjempe og gretten.

De langsiktige effektene av søvnmangel er ekte.

Produsere dine mentale ferdigheter og sette din fysiske helse i fare. Vitenskapen har koblet den dårlige søvn til en serie helseproblemer, fra Weight-gevinst til et svekket immunforsvar.

Fortsett å lese for å lære om årsakene til søvnmangel og hvordan nøyaktig påvirker kroppens spesifikke funksjoner og systemer.

Årsaker til søvnmangel

I et nøtteskall er søvnmangel forårsaket av en konstant mangel på søvn eller fra en redusert søvnkvalitet. Sover regelmessig mindre enn 7 timer kan føre til helsekonsekvenser som påvirker hele kroppen. Dette kan også skyldes søvnforstyrrelser nedenfor.

Kroppen din trenger å sove, da du trenger luft og mat til å fungere best. Under søvn, din kropp tar vare på og gjenoppretter sin kjemiske balanse. Hjernen din skaper nye tenkningstilkoblinger og hjelper minnevern.

Uten nok søvn, vil hjernen din og kroppen din ikke fungere normalt. Det kan også dramatisk redusere livskvaliteten.

TIL Revisjon av studier i 2010 Han oppdaget at for lite å sove om natten øker risikoen for tidlig død.

De åpenbare tegnene på søvnmangel er:

 • overdreven døsighet
 • Hyppig gjenspeiler
 • irritabilitet
 • Dagtid tretthet

Stimulerende stoffene, som koffein, er ikke tilstrekkelig til å avbryte det dype behovet for kroppens søvn. Faktisk kan disse forverre søvnmangel som gjør det vanskeligere å sovne om natten.

Dette kan i sin tur føre til en natts søvnløshet etterfulgt av dagtidsforbruket av koffein for å bekjempe tretthet forårsaket av de tapt lukningstidene.

Bak kulissene kan kronisk søvnmangel forstyrre kroppens interne systemer og forårsake flere enkle tegn og innledende symptomer som er oppført ovenfor.

Sentralnervesystemet

Ditt sentralnervesystem er hovedinformasjonen i kroppen din. Søvn er nødvendig for å få det til å fungere skikkelig, men den kroniske søvnløshet kan forstyrre måten kroppen din normalt sender informasjon.

Under søvnen dannes ruter mellom nerveceller (neuroner) i hjernen som hjelper deg med å huske den nye informasjonen du lærte. Søvnmangel forlater din utmattede hjerne, så det kan ikke utføre leksene sine.

Du kan også finne vanskeligere å konsentrere eller lære nye ting. Signalene som kroppen din sender, kan også forsinkes, reduserer koordinasjonen og øker risikoen for ulykker.

Søvnmangel påvirker negativt mentale ferdigheter og følelsesmessig status. Du kan føle deg mer utålmodig eller tilbøyelig til mesterskapet D’humør. Det kan også kompromittere beslutningsprosesser og kreativitet.

Hvis søvnmangel fortsetter lenge nok, kan du begynne å ha hallusinasjoner: å se eller føle ting som egentlig ikke er til stede. Mangel på søvn kan også utløse Mania hos mennesker som lider av bipolar lidelse i humøret. Andre psykologiske risikoer inkluderer:

 • Impulsiv oppførsel
 • angst
 • Depresjon
 • paranoia
 • Selvmordstanker

Du kan også fullføre for å ha en mikrosonno i løpet av dagen. Under disse episodene skiller du deg i noen sekunder uten å innse det.

Microsleep er ute av din kontroll og kan være ekstremt farlig hvis du kjører. Det kan også gjøre deg mer underlagt skade hvis du bruker tunge maskiner på jobben, og du har en Microsonno-episode.

Immunforsvar

Mens du sover, produserer immunsystemet beskyttende stoffer som bekjemper infeksjoner som antistoffer og cytokiner. Bruk disse stoffene til å bekjempe utenlandske inntrengere som bakterier og virus.

Noen cytokiner hjelper også med å sove, noe som gir immunsystemet større effektivitet for å forsvare kroppen din fra sykdommer.

Søvnmangel hindrer immunforsvaret ditt i å styrke sin styrke. Hvis du ikke sover nok, kan kroppen din ikke være i stand til å avvise inntrengerne, og det kan til og med ta lengre tid å gjenopprette fra sykdommen.

Privasjonen av langsiktig søvn øker også risikoen for kroniske sykdommer, som for eksempel diabetes mellitus og hjertesykdom.

Luftveiene

Forholdet mellom søvn og luftveiene går i begge retninger. En nattlig respiratorisk lidelse kalt den obstruktive søvnapnéet (OSA) kan avbryte søvn og redusere søvnkvaliteten.

Når du våkner om natten, kan dette føre til søvnmangel, noe som gjør deg mer sårbar for åndedrettsinfeksjoner som forkjølelse og L & # 8217;. Søvnmangel kan også gjøre eksisterende respiratoriske sykdommer verre, for eksempel kronisk lungesykdom.

Fordøyelsessystemet

I tillegg til å spise for mye og ikke trene, er søvnmangel, en annen risikofaktor for å bli overvektig og overvektig. Søvn påvirker nivåene av to hormoner, leptin og grilet, som styrer følelsen av sult og matthet.

Leptina forteller hjernen din du har fått nok til å spise. Uten nok sovende, reduserer hjernen leptinet og øker grillen, som er en stimulant av # 8217; appetitt. Strømmen av disse hormonene kunne forklare natt snacks eller fordi noen kunne spise for mye om natten.

Mangel på søvn kan også få deg til å føle deg for trøtt til å trene. Over tid kan redusert fysisk aktivitet gjøre deg fett fordi du ikke brenner nok kalorier, og du bygger ikke muskelmasse.

Søvnmangel betyr at kroppen din frigjør mindre insulin etter å ha spist. Insulinet bidrar til å redusere blodsukkernivået (glukose).

Søvnmangel reduserer også toleransen til kroppen til glukose og er forbundet med motstanden ALL’insulin;. Disse forstyrrelsene kan føre til diabetes mellitus og fedme.

Sirkulasjonssystem

Søvn påvirker prosessene som holder hjertet og sunne blodkar, inkludert de som påvirker blodsukkernivået, blodtrykk og betennelse. Det spiller også en grunnleggende rolle i kroppens evne til å helbrede og reparere blodkar og hjerte.

Folk som ikke sover nok er mer sannsynlig å kontrakt kardiovaskulære sykdommer. A’analyse Han koblet søvnløshet med økt risiko for hjerteinfarkt og hjerneslag.

Endokrine system

Produksjonen av hormoner avhenger av søvn. For testosteronproduksjon trenger du minst 3 timer uavbrutt søvn, noe som er mer eller mindre tidspunktet for din første episode rem. Å våkne om natten kan påvirke produksjonen av hormoner.

Denne avbrudd kan også påvirke produksjonen av’veksthormon, spesielt hos barn og ungdom. Disse hormonene hjelper kroppen å bygge muskelmasse og reparere celler og tekstiler, samt andre vekstfunksjoner.

Hypofysen frigjør veksthormonet i løpet av dagen, men også en tilstrekkelig søvn og fysisk trening hjelper utgivelsen av dette hormonet.

Behandling for søvnmangel

Den mest elementære formen for behandling for søvnmangel er å sove en tilstrekkelig mengde, vanligvis fra 7 til 9 timer hver natt.

Dette er ofte lettere å si enn å gjøre, spesielt hvis du har blitt fratatt den dyrebare lukkingen i flere uker eller mer. Etter dette punktet kan du trenge Dell’hjelp av legen din eller en søvnspesialist som om nødvendig kan diagnostisere og behandle en mulig søvnforstyrrelse.

Søvnforstyrrelser kan gjøre det vanskelig å få kvalitets søvn om natten. De kan også øke risikoen for de nevnte effektene av søvnmangel på kroppen.

Følgende er noen av de vanligste typer søvnforstyrrelser:

 • Obstruktiv søvnapné
 • narkolepsi
 • Ben syndrom uten hvile
 • søvnløshet
 • Circadian Rhythm Disorders

For å diagnostisere disse forholdene, kan legen bestille et hvilemodus. Dette er tradisjonelt utført i et formelt søvnsenter, men nå er det muligheter for å måle søvnkvaliteten selv hjemme.

Hvis du er diagnostisert med en søvnforstyrrelse, kan du få narkotika eller en enhet for å holde luftveiene åpne om natten (i tilfelle av obstruktiv søvnapné) for å bekjempe forstyrrelsen, slik at du kan sove bedre natten regelmessig base.

Forebygging

Den beste måten å forhindre søvnmangel på er å sørge for at du sover riktig. Følg de anbefalte retningslinjene for aldersgruppen din, som er 7 til 9 timer for de fleste voksne i alderen 18 og 64 år.

Andre måter du kan gå tilbake til Roadway med et sunt søvnprogram inkluderer:

 • Begrense Daytones (eller hindre dem fra alle)
 • Avstå fra koffein etter middag eller minst noen timer før du går i dvale
 • Gå til sengs på samme tid hver kveld
 • Vågner på samme tid hver morgen
 • Følg programmet for å sove i helgene og helligdager
 • Pass en’Nå før du går til sengs, gjør du avslappende aktiviteter, hvordan å lese, meditere eller bade
 • Unngå tunge måltider innen få timer før sengetid
 • Avstå fra’bruk elektroniske enheter før du går i seng
 • Tren regelmessig, men ikke om kvelden timer opp til sengs
 • redusere alkoholinntaket

Hvis du fortsetter å ha problemer med å sove om natten, og du kjemper mot dagtid tretthet, snakk med legen din. De kan teste de underliggende helsemessige forholdene som kan hindre søvnprogrammet ditt.

Les videre: Forslag til å forbedre søvn.

Matløsning: Mat å sove bedre