11 beste praksis for sunne tenner

Ta vare på tennene dine

Å få sunne tenner krever omsorg for livet. Selv om du har blitt fortalt at du har gode tenner, er det viktig å gjøre de riktige skrittene hver dag for å ta vare på dem og forhindre problemer. Dette innebærer å få de riktige produktene for oral hygiene, så vel som å være klar over sine daglige vaner.

1. Ikke gå til sengs uten å kaste bort tennene dine

Det er ikke en hemmelighet at den generelle anbefalingen er å pusse minst to ganger om dagen. Men mange av oss fortsetter å overse å børste sine tenner om natten. Men børste tennene dine før du går til sengs eliminerer bakterier og plakett akkumulerer i løpet av dagen.

Kjøp tannbørster på nettet.

2. Børste riktig

Måten du vasker deg selv er like viktig & # 8211; Faktisk, for å gjøre et dårlig arbeid med å pusse tennene er nesten like alvorlig enn ikke å vaske i det hele tatt. Ta deg tid, flytt tannbørsten med delikate og sirkulære bevegelser for å fjerne plaketten. Den ikke-fjernede platen kan herdes, forårsaker tartar og gingivittakkumulering (tidlig gingivalsykdom).

3. Ikke overse ditt språk

Plakettet kan også akkumulere på språket. Dette kan ikke bare føre til en dårlig lukt av munnen, men kan føre til andre muntlige helseproblemer. Pensel forsiktig tungen hver gang du tar tennene dine.

4. Bruk en fluor tannkrem

Når det gjelder tannkrem, er det viktigere elementer å se etter i tillegg til kraft og bleking smaker. Uavhengig av den valgte versjonen, må du sørge for at den inneholder fluor.

Mens fluoridet ble undersøkt av de som er bekymret for hvordan det påvirker andre helseområder, er dette stoffet en søyle med oral helse. Dette skyldes at fluor er en av de viktigste forsvarene mot karies. Det virker ved å bekjempe bakterier som kan føre til karies, samt gi en beskyttende barriere for tenner.

Kjøp fluor tannkrem.

5. Vurderer interdental tråden som viktig som børsting

Mange av de som styrte regelmessig, overser flossen. Dental Floss er ikke bare for å få de stykkene kinesisk mat eller brokkoli som kan forbli blokkert mellom tennene og # 8221; sier Jonathan Schwartz, DDS. & # 8220; Det er virkelig en måte å stimulere tannkjøttet på, redusere plakettet og bidra til å redusere betennelsen i # 8217; området & # 8221;.

Dental Floss en gang om dagen er generelt nok til å samle disse fordelene.

Her er et utvalg av interdental tråd for å prøve.

6. Ikke la vanskelighetene i tanntrådstenen stoppe deg

Tanntråd kan være vanskelig, spesielt for små barn og eldre med leddgikt. I stedet for å gi deg, se etter verktøy som hjelper deg med å bruke flossen. Dental ledninger klar til bruk i apotek kan gjøre en forskjell.

7. Tenk på munnvannet

Reklame gjør munnvannet som trengs for god oral helse, men mange mennesker hopper fordi de ikke vet hvordan de fungerer. Schwartz sier at munnvannet hjelper på tre måter: Reduserer mengden syre i munnen, renser områder hardt for å pusse innvendig og rundt tannkjøttet og demperne tenner. & # 8220; Mouthers er nyttige som et ekstra verktøy for å bidra til å bringe ting i balanse og forklarer. Jeg tror at i barn og eldre, hvor evnen til å pusse og bruke tanntråd, er det ikke det ideelle, en munnvann er spesielt nyttig.& # 8221;

Spør tannlegenes spesifikke tips for munnvannet. Noen merker er de beste for barn og de med sensitive tenner. Et reseptbelagte munnvann er også tilgjengelig.

Kjøp en munnvann på nettet.

8. Drikk mer vann

L’Vannet fortsetter å være den beste drikken for din generelle helse, inkludert muntlig helse. Dessuten, som en generell regel, anbefaler Schwartz drikkevann etter hvert måltid. Dette kan bidra til å eliminere noen av de negative effektene av klebrig mat og drikke og syrer mellom børstene.

9. Spis sprø frukt og grønnsaker

Klar mat er praktisk, men kanskje ikke så mye når det gjelder tenner. Spis ferske og sprø produkter inneholder ikke bare sunnere fibre, men det er også det beste valget for tennene dine. ; Jeg sier til foreldrene å overbevise sine barn om å spise mat vanskeligere å spise og tygge i en ung alder og sier Schwartz. , Så prøv å unngå for pasty ting, slutte å kutte ting i små biter og få disse kjeftene til å fungere!& # 8221;

10. Begrense sukker mat og syrer

Til slutt blir sukker til syre til munnen, noe som derfor kan ødelegge tennens glasur. Disse syrene er det som fører til hulrom. Også frukt, te og kaffe syrer kan konsumere tenner emalje. Selv om du ikke nødvendigvis trenger å unngå disse matvarene, er det ikke vondt å være oppmerksom på.

11. Se tannlegen din minst to ganger l’år

Dine daglige vaner er grunnleggende for din generelle muntlige helse. Men selv de mest flittige tannbørster og interdental ledninger trenger å se en tannlege regelmessig. I det minste bør du se tannlegen din for rengjøring og kontroller to ganger L’år. En tannlege kan ikke bare fjerne tartaren og se etter karies, men det vil også kunne identifisere potensielle problemer og tilby behandlingsløsninger.

Noen dental forsikringsselskaper dekker også hyppigere tannkontroller. Hvis dette er ditt tilfelle, dra nytte av det. Dette er spesielt nyttig hvis du har en historie med tannproblemer, som gingivitt eller hyppige karies.