10 viktige spørsmål som skal stilles doktor om Crohns sykdom

Du er i legen din studie og hører nyhetene: Du har Crohns sykdom. Alt virker uskarpt. Jeg kan knapt huske navnet ditt, for ikke å nevne å spørre et anstendig spørsmål å spørre legen din. Det er forståelig for en første diagnose. Alle’Start, du vil nok bare vite hva sykdommen er og hva det betyr for din livsstil. For oppfølgingsavtalen må du spørre deg mer målrettede spørsmål om å administrere sykdommen din.

Her er 10 spørsmål som vil hjelpe deg med å fokusere på behandling:

1. Kan være en «8217; andre sykdommer årsaken til symptomene mine?

Crohns sykdom er relatert til andre sykdommer i Dell’tarmen, som ulcerøs kolitt og syndrom på’irritabel tarm. Du må spørre legen din fordi de tror at du spesielt har morbo av Crohn og IF C’Det er noen sjanser kan være noen muligheter’andre. Flere sykdommer krever forskjellige behandlinger, så det er viktig at legen er nøyaktig og utføre mange tester for å utelukke alt annet.

2. Hvilke deler av tarmen er interessert?

Crohns sykdom kan påvirke hvilken som helst del av mage-tarmkanalen, inkludert:

  • munn
  • mage
  • tenuous
  • kolon

Du kan forvente flere symptomer og bivirkninger fra skade i forskjellige deler av mage-tarmkanalen, så det er nyttig å vite hvor sykdommen din er nøyaktig. Dette kan også avgjøre hvilket behandlingskurs du vil reagere bedre. For eksempel, hvis din Crohn er i tykktarmen og reagerer ikke på narkotika, kan det hende du trenger en kolonkirurgi.

3. Hva er de sikkerhetsvirkningen av stoffene jeg antar?

Sterke stoffer vil bli administrert for å bekjempe Crohns sykdom, og det er viktig å være oppmerksom på bivirkninger når du tar dem. For eksempel vil du sannsynligvis ta en steroid, som prednison, og en av bivirkningene er vektøkningen. Andre stoffer har forskjellige bivirkninger du må være oppmerksom på. Noen stoffer krever også at du tar regelmessige blodprøver for å sikre at du ikke blir anemisk. Før du starter nytt stoff, må du snakke med legen din om mulige bivirkninger, slik at du kan vite hva du skal være oppmerksom på.

4. Hva skjer hvis jeg slutter å ta medisiner?

Fordi noen stoffer kan forårsake uønskede bivirkninger, velger noen mennesker å slutte å ta dem. Det er viktig å spørre legen om hva konsekvensene av [8217; behandlingsavbrudd. Du vil sannsynligvis måtte håndtere Crohns forverring, men enda verre, du kan ende opp med å ødelegge en del av tarmene dine og be om kirurgi, hvis du stopper helt narkotikainntaket;. Mangelen på narkotika skjer fra tid til annen, så sørg for at du spør legen din hvordan du skal håndtere glemte doser.

5. Hvilke symptomer rapporterer A’nødsituasjon?

Crohns sykdom kan forårsake pinlige symptomer, som ukontrollabel diaré og magekramper, men kan også raskt bli en farlig sykdom for livet. Penose eller krymping av tarmen kan forekomme og forårsake en intestinal obstruksjon på 8217;. Du vil ha en sterk magesmerter og ingen tarmbevegelse. Dette er bare en type mulig medisinsk nødsituasjon fra Crohn. Spør legen din om å forklare alle andre mulige nødsituasjoner og hva du trenger å gjøre hvis de oppstår.

6. Hvilke benk-top-stoffer jeg kan anta?

For konstant diaré kan du bli forsøkt å ta loperamid (Imodium), men det er viktig å konsultere legen først for å sikre at den er på plass. På samme måte, hvis du føler deg forstoppet, kan L & # 8217 ta avføringsmidler noen ganger være mer skadelig enn nyttig. Ikke-steroide anti-inflammatoriske stoffer, som ibuprofen, Generelt anbefales de ikke for de med Crohns sykdom på grunn av bivirkninger. Det er viktig å spørre legen noen teller rettsmidler som du bør unngå under behandling.

7. Hva slags diett skal jeg følge?

Selv om det ikke er noe spesifikt kosthold for folk med Crohns sykdom, er det viktig å ha et sunt og balansert kosthold. Mange mennesker med Crohn opplever ofte et enormt vekttap på grunn av konstant diaré. De trenger en diett som gjør at de kan holde vekten høyt. Hvis du er bekymret for kostholdet ditt, eller hvis du har problemer med vekten din, spør legen din om du kan bli rettet til en ernæringsfysiolog. På denne måten vil du være sikker på å få alle næringsstoffene du trenger.

8. Hvilke andre livsstilsendringer skal gjøre?

Din livsstil kan forandre seg dramatisk med en diagnose av Crohns sykdom og noen vaner du faktisk har forverret situasjonen. For eksempel, røyking gjør at Crohn deler og drikker alkohol med noen rusmidler anbefales ikke. Du må spørre legen din om du fortsatt kan delta i sportsarrangementer, arbeidsaktiviteter og annen anstrengende virksomhet. Vanligvis er det ikke gjort noen restriksjoner på samleie, men du vil kanskje snakke med legen din, da Crohn påvirker dette «-området ditt.

9. Hvilke fremtidige behandlinger jeg trenger?

Mesteparten av tiden, Crohn er herdbar med narkotika og livsstil tilpasninger, men i noen tilfeller er kirurgi nødvendig for å gjøre sykdommen å huske. Spør legen din hva din sannsynlighet for kirurgi og den slags intervensjon du måtte trenge. Noen kirurgiske inngrep fjerner de syke delene av # 8217; tarmen, som bare forlater et arr. Imidlertid krever noen kirurgiske inngrep fjerning av hele tykktarmen, og gir deg en pose for kolostomi for resten av livet ditt. Det er bedre å vite på forhånd hva er alternativene for kirurgi.

10. Når jeg må lage en oppfølgingsavtale?

Når du er ferdig med å stille spørsmål til legen din, må du lage en oppfølgingsavtale. Selv om du føler deg bra, og du har ingen rehabilitering, må du fortsatt vite hvor ofte du trenger å se legen din. Du må også vite hva du skal gjøre i tilfelle rehabilitering og når du skal besøke legen din hvis du begynner å ha problemer med behandling. Hvis stoffene dine slutter å fungere eller hvis du ikke føler deg bra, spør legen din når du skal gå tilbake til kontoret.

Crohns sykdom

Crohns sykdom kan være en smertefull og pinlig tilstand, men du kan klare det og ditt utvinning ved å samarbeide med legen din og se dem regelmessig. Du og legen din er et lag. Begge må være på samme side når det gjelder helsen din og dine forhold.