10 Utløsende faktorer for psoriasis å unngå

Hva psoriasis er?

Psoriasis er en autoimmun sykdom som manifesterer seg som en hudsykdom. Treffer ca 1-3% av amerikanerne. Selv om det påvirker huden din, starter psoriasis faktisk i immunforsvaret ditt. Kommer fra T-celler, som er en type hvite blodlegemer. Disse cellene er designet for å beskytte kroppen mot infeksjoner og sykdommer. Men i psoriasis er de feilaktig aktivert og forårsaker andre immunresponser som fører til symptomene.

Psoriasis symptomer

Psoriasis er preget av hudforstyrrelser som inkluderer:

  • Pruriginøse og skumle flekker av tykkere hud
  • Tørkede og tynne flekker som kan bløde
  • Tykkede negler, pitted eller ripplet
  • Stive og hovne ledd.

Symptomene varierer fra mild til alvorlig.

Årsaker til psoriasis

Den eksakte årsaken til psoriasis er ukjent. Imidlertid påvirker psoriasis oftest voksne og forekommer oftere i de som har en familiehistorie av hudtilstanden.

Utløser psoriasisene

Psoriasis symptomer kan gå og komme, men det er vanlige utløsende faktorer som folk med psoriasis bør unngå.

1. Utløsere relatert til mat

Selv om det ikke er definert vitenskap for endringer i kostholdet, i henhold til Nasjonalt psoriasis fundament, Personer med psoriasis vil kanskje unngå helmelk, sitrusfrukter, gluten og fettstoffer.

2. Alkohol

Dessverre er alkoholen en utløsende faktor for mange mennesker med psoriasis. En annen studere av Brigham og Women’S Hospital så en økning i psoriasis i de som har spesifikt å drikke øl ikke lys. L’økning var assosiert med to eller tre drinker per uke.

3. Overskytende sol

For folk med psoriasis, kan for mye solen bety en alvorlig epidemi. Mens en moderat mengde sol kan lindre symptomer i noen, kan solforbrenningene nesten sikkert forårsake en forverring. Hvis du finner ut at en liten mengde sol faktisk hjelper symptomene dine, bare husk å holde det på et minimum.

4. Kaldt og tørt vær

Et kaldt og tørt klima kan også forringe symptomene på psoriasis. I denne typen tid, # 8217; fuktighet fjernes fra huden i den skarpe kulde. Oppvarmingsenheter forverrer ting. Prøv å minimere tiden brukt i elementene i de kaldeste månedene og investere i en god luftfukter for ditt hjem.

5. Understreke

Stress og psoriasis går ofte hånd i hånden. Dessverre er stress en flott utløserfaktor for psoriasisutbrudd. Det er viktig å prøve å redusere stresset så mye som mulig i livet ditt. Yoga og meditasjonspraksis har vist en stor suksess i # 8217; lindre stress forbundet med mange typer smerter.

6. Fedme

Å være overvektig kan øke risikoen for psoriasis og forverre symptomene. Et studio i Dermatologi Jama I 2013 fant han en trend til fordel for et kalori kosthold og en forbedring i psoriasis.

7. røyk

Unngå å røyke hvis du har psoriasis. Tobakk kan øke risikoen for psoriasis og forverre også symptomene.

8. Noen stoffer

Noen stoffer forstyrrer den autoimmune responsen til kroppen din og kan forårsake et alvorlig psoriasisangrep. Disse inkluderer beta-blokkere (som brukes til hypertensjon), steroid medisiner og piller for å stoppe malaria. Informer legen din alltid dersom du lider av psoriasis hvis en av disse stoffene er foreskrevet.

9. infeksjoner

Noen vanlige infeksjoner som sår hals (Streptococcal faryngitt), Valley (Candida albicans) og overlegne luftveisinfeksjoner kan utløse utbrudd av psoriasis. Hvis du mistenker at du har blitt smittet av en av disse typer bakterier, må du straks behandle legen din.

10. Riper, biter og hudskader

Hvis du har en punktering, en kutt eller en ripe eller du har hatt noen form for skade på huden, kan du merke nye psoriasisskader i nærheten av det aktuelle området. Disse typer lesjoner kan også forekomme i daglige aktiviteter som barbering eller omsorg for en hage. Når du utfører aktiviteter som kan forårsake hudskader, må du sørge for at du tar ekstra forholdsregler som å ha på seg lange ermer, hansker og bruk insektsprayer.

Selv om det ikke alltid er mulig å unngå utløsende faktor for psoriasis, kan en liten planlegging gjøre mye for å forhindre en epidemi. Alltid bære lue og solkrem med deg. Du vet aldri når du kan sitte på et solfylt bord i en restaurant. Hvis du lærer dine individuelle utløsere, kan du forhindre og redusere de fleste av dine epidemier.

Behandling

Det er ingen kur mot psoriasis. Det er imidlertid flere effektive behandlinger.

Aktuelle behandlinger

L’Anvendelse av en krem ​​eller salve på huden utfører forskjellige funksjoner. Kunne vært:

  • Bidrar til å redusere betennelse og spare hudceller
  • Undertrykke immunforsvaret
  • Berolige huden

Lysterapi

Som nevnt ovenfor kan en viss mengde sol hjelpe symptomene, men for mye kan forverre dem. En et annet alternativ er å bruke kunstig ultrafiolett lys, som foreskrevet av legen, for å behandle psoriasis.

Systemisk behandling

For mer alvorlige tilfeller vil legene foreskrive en oral behandling (antatt oralt) eller injisert (administrert ved injeksjon). Disse inngrepene er kjent som systemiske behandlinger.

Kombinasjonsterapi

Ofte vil leger bruke en PO & # 8216; av enhver type terapi, som kan fungere godt og tillate oss å bruke en lavere dose av hver.

Outlook

Legene fortsetter å studere behandling og utløsere for psoriasis. Noen av områdene som forfølger for fremtidig potensiell behandling, er:

  • genetisk terapi
  • Nye behandlinger som hjelper huden ikke reagere på immunforsvaret
  • Som andre forhold, som fedme, fedme, L’hypertensjon og diabetes kan bidra til psoriasis.

Selv om det ikke er noen kur mot psoriasis, kan behandling hjelpe. Å forstå utløsende faktorer kan hjelpe deg med å unngå eksacerbasjoner og administrere symptomer. Snakk med legen din til de mest egnede behandlingsalternativene til deg.

Spørsmål:

Når du snakker om psoriasis, for eksempel symptomer og / eller utløsende faktorer, rapporterer en nødsituasjon?

TIL:

Nødbehandling er nødvendig når mer enn 8217; 80% av kroppen din er dekket med rød, skummel og flakket hud. Dette medfører sterk kløe og smerte, som krever et sykehusopphold for å unngå hudinfeksjoner og forverring av tilstanden.

Mark R. Laflame, Mdanswers representerer meninger fra våre medisinske eksperter. Alt innhold er strengt informativt og bør ikke betraktes som et medisinsk rådgivning.