10 tips om hvordan du blir kvitt kaldt fasting og vitenskap bak dem

Del på Pinterest

Vi inkluderer produkter som vi tror på våre lesere. Hvis du kjøper lenker på denne siden, kan vi tjene en liten kommisjon. Her er vår prosess.

Det er fortsatt ingen kur for forkjølelsen, men du kan kanskje redusere tiden du er syk ved å prøve noen lovende kosttilskudd og praktisere en god vare på deg selv.

Spaser gjennom korridorene til et apotek, og du vil se et imponerende utvalg av produkter som hevder å redusere varigheten av kulde. Få av dem støttes av en solid vitenskap. Her er en liste over rettsmidler som er kjent for å gjøre en forskjell i varigheten av kulde:

1. C-vitamin

Det er usannsynlig å ansette et vitamin C-supplement som forhindrer forkjølelse. derimot, utdanning vis at det kan redusere varigheten av kulde. EN Revisjon av studier i 2013 bemerket at den vanlige integrasjonen (fra 1 til 2 gram per dag) har redusert varigheten av forkjølelsen hos voksne av D ‘& # 8217; 8% og barn på 14%. Har også redusert alvorlighetsgraden av forkjølelsen generelt.

De Anbefalt daglig dose av vitamin C er 90 milligram for menn og 75 mg for ikke-gravide kvinner. Doser til den øvre grensen (2000 mg) kan forårsake noen bivirkninger, Så «8217 som tar høyere doser for enhver holdbarhet innebærer denne risikoen.

Kjøp vitamin C.

2. Sink

Nesten tre tiår med forskning på forkjølelse og sink har produsert motstridende resultater, men en Revisjon av studier i 2017 Han indikerte at sinkputer kan hjelpe deg med å overvinne kald raskere enn du ville gjøre uten. I gjennomsnitt har varigheten av kulden blitt redusert med 33%, noe som kan bety minst et par dager før lettelse.

Det er viktig å merke seg at doser i disse studiene, fra 80 til 92 mg per dag, er mye høyere enn det daglige maksimumet som anbefales av National Health Institute. Revisjonen av 2017 understreker imidlertid at doser opp til 150 mg sink om dagen regelmessig antas i flere måneder under visse forhold med få bivirkninger.

Kjøp sink.

3. Echinacea

Studere vurderinger i 2014 Og 2018 antyder at echinacea inntaket kan forhindre eller redusere forkjølelse. L’urte supplement, basert på lilla coneflower, er tilgjengelig i tabletter, te og ekstrakter.

TIL 2012 studie som viste positive fordeler med echinacea for forkjølelse, tok deltakerne 2400 mg per dag i fire måneder. Noen mennesker tar L’Echinacea Report Uønskede bivirkninger, Som kvalme og diaré. Snakk med legen din før du prøver Echinacea for å bekrefte at den ikke vil forstyrre andre medisiner eller kosttilskudd du tar.

Kjøp L’Echinacea.

4. Svart eldste sirup

Den svarte elderbær er et tradisjonelt middel som brukes til å kjempe forkjølelse i mange deler av verden. Selv om søket er begrenset, minst en eldre studere Han viste at elderbærsirupen reduserte varigheten av kulde i mennesker med influensasymptomer i gjennomsnitt fire dager.

En nyere 2016 kontrollert placebo, dobbeltblind studere av 312 reisende på fly viste at de som tok heistilskudd hadde en betydelig reduksjon i varigheten og alvorlighetsgraden av kulde i forhold til de som har tatt en placebo.

Kjøp elderbærsirup.

5. Rødbeter juice

Ved 2019 studere har overvåket 76 studenter som har risiko for å få kulde i stressende avsluttende eksamensperiode. De som drakk en liten mengde sukkerroerjuice syv ganger om dagen viste mindre symptomer på kaldt enn de som ikke drikker; de hadde full. I studien var midlet spesielt nyttig for studenter med astma.

Siden rødbetjuice er rik på kostnitrater, øker den kroppens produksjon av nitrogenoksid, som kan bidra til å beskytte deg mot luftveisinfeksjoner.

Kjøp rødbetjuice.

6. Probiotiske drikker

Selv om studier på probiotika og forkjølelse er begrenset, er minst én studere antyder at å drikke en probiotisk drikk som inneholder Lactobacillus, L. casei 431, kan redusere varigheten av forkjølelse, spesielt med tanke på luftveissymptomer.

Probiotiske bakterier varierer fra produkt til produkt, så sjekk etiketten for å vite hvilken du kjøper.

Kjøp probiotiske drikker.

7. hvile

De Sentre for sykdomskontroll og forebygging råder deg til å hvile mer når du er forkjølet.

Selv om du kan bli fristet til å forsøke å styrke immunforsvaret med øvelsen, er det sannsynligvis bedre å ta det komfortabelt i noen dager. Faktisk, hvis du ikke sover tilstrekkelig dag for dag, kan du være Øker sårbarheten din forkjølelse.

8. Honning

Hvis barnet ditt har problemer med å sove godt for å kjempe forkjølelse, prøv honning, en av de mest pålitelige rettsmidler for behandling av kalde symptomer. EN 2012 studie viste at en skje med honning før sengetid kan hjelpe barn å sove bedre og redusere natt hoste. Det kan også hjelpe beroligende sår hals.

9. Benk-Top Drugs

Symptomer på forkjølelse som hoste, nysing, løpende nese, overbelastning, ondt i halsen og hodepine kan gjøre det vanskelig å operere i løpet av dagen og vanskelig å hvile natten.

Decongestants, smertestillende midler som L’ibuprofen eller paracetamol, hoste beroligende midler og antihistaminer kan behandle symptomer, slik at du får deg til å føle deg bedre raskere, selv om L’Viral infeksjon fortsetter. Sjekk med en barnelege før du gir barnet ditt reseptfrie medisiner.

Kjøp ibuprofen og paracetamol.

Kjøp dekongestanter.

Kjøp antihistaminer.

10. Mye væske

Å drikke mye væske er alltid nyttig når du prøver å bli kvitt en forkjølelse. Varm te, vann, kyllingbuljong og andre væsker vil holde deg hydrert, spesielt hvis du har feber. De kan også løsne tetthet i brystet og nesegangene slik at du kan puste.

Unngå imidlertid koffein og alkohol, da de kan gjøre deg dehydrert og kan forstyrre søvnen og hvilen du trenger for å bli frisk.

Ta bort

Ved første tegn på forkjølelse ønsker de fleste av oss å sørge for at rennende nese, nysing og andre symptomer forsvinner så raskt som mulig.

Hvis du tar vitamin C regelmessig, kan symptomene på kulde forsvinne først. Og C’er en vitenskapelig støtte for å oppleve rettsmidler som sink, echinacea, eldre forberedelser, bete juice og probiotiske drikker for å hindre eller forkorte levetiden til forkjølelse.

Den beste måten å beseire en forkjølelse hviler, drikker mange væsker og behandler symptomer med rusmidler som lindrer smerte, hoste og overbelastning.