10 tips for å starte insulinbehandling

Å finne ut at du må begynne å ta insulin for type 2 diabetes kan føre til bekymring. Hold blodsukkernivået i målområdet krever en PO & # 8216; av innsats, inkludert et sunt kosthold, gjør fysisk trening og ansettelsesmedikamenter og # 8217; insulin som foreskrevet.

Men selv om det noen ganger kan virke som en plage, kan insulinet hjelpe deg riktig å håndtere blodsukkernivået, forbedre diabeteshåndtering og forsinkelse eller forhindre langsiktige komplikasjoner som nyre og øyesykdommer.

Her er 10 forslag til hvordan du gjør overgangen enklere til’insulin;.

1. Møt helsepersonellet ditt

Arbeidet tett med helsepersonellet ditt er det første skrittet for å starte med insulinet. De vil diskutere viktigheten av å ta insulin nøyaktig som foreskrevet, de vil adressere dine bekymringer og svare på alle dine spørsmål. Du bør alltid være åpen med legen din om alle aspekter av diabetespleie og generell helse.

2. Sett deg rolig

Begynn å bruke insulin er ikke så utfordrende som du kanskje tror. Metoder for å ta insulin inkluderer penner, sprøyter og pumper. Legen din kan hjelpe deg med å avgjøre hva som er best for deg og din livsstil.

Du må kanskje begynne med langtidsvirkende insulin. Legen din kan også anbefale insulin med måltider for å hjelpe deg med å kontrollere blodsukkernivået. Det kan hende du bytter til en annen insulintilførselsenhet. Du kan for eksempel begynne å bruke en insulinpenn og til slutt begynne å bruke en insulinpumpe.

Når det gjelder insulinet eller insulintilførselssystemet ditt, er det ingen plan som passer for alle. Hvis din nåværende insulinkur ikke fungerer for deg, diskuter bekymringene dine med helsepersonellet ditt.

3. Insulininformasjon

Helseteamet ditt kan hjelpe deg med å lære flere aspekter ved å administrere diabetes egenomsorg. De kan lære deg hvordan insulinet ditt virker, hvordan du administrerer det og hvilke bivirkninger du kan forutse.

4. Sjekk blodsukkeret ditt

Snakk med legen din, sertifisert diabetespedagog og andre medlemmer av helseteamet ditt om blodsukkertestprogrammet ditt, inkludert hva du skal gjøre når du er hjemme, på skolen eller på ferie. De kan be deg om å sjekke blodsukkeret oftere når du først begynner på insulin for å sikre at du er innenfor målområdet.

De kan justere insulindosen over tid avhengig av blodsukkeravlesningene. De kan også endre doseringsplanen din basert på:

 • behov
 • vekt
 • nivå av fysisk aktivitet

5. Stille spørsmål

Legen din og andre medlemmer av helseteamet ditt kan hjelpe deg og svare på alle spørsmål du har om insulin- og diabetesbehandling. Prøv å holde en skriftlig liste oppdaterte spørsmål for å diskutere under ditt neste besøk. Oppbevar denne listen i notatseksjonen på smarttelefonen eller på en liten blokk med papir som du lett kan få tilgang til hele dagen.

Hold detaljerte registreringer av blodsukkernivåer, inkludert faste, før og etter måltid.

6. Kjenn symptomene

Hypoglykemi, eller lavt blodsukker, oppstår når for mye insulin er i blodet og ikke nok sukker når hjernen og musklene. Symptomer kan oppstå plutselig. De kan omfatte:

 • Føler deg kald
 • skjelving
 • svimmelhet
 • en rask hjerterytme
 • sult
 • kvalme
 • irritabilitet
 • forvirring

Sørg for at du alltid har en hurtigvirkende karbohydratkilde med deg i tilfelle du har lavt blodsukker. Dette kan være glukosetabletter, hardt godteri eller fruktjuice. Arbeid tett med legen din for å utvikle en handlingsplan i tilfelle du opplever en reaksjon på insulin.

Hyperglykemi eller høyt blodsukker kan også forekomme. Denne tilstanden utvikler seg sakte over flere dager når kroppen din ikke har nok insulin, noe som fører til at blodsukkernivået øker. Symptomer inkluderer:

 • økt tørste og vannlating
 • svakhet
 • pustevansker
 • kvalme
 • Han kviet seg

Hvis blodsukkeret ditt er godt over målområdet ditt, ring legen din.

Legen din, sykepleieren eller sertifisert diabetespedagog kan lære deg og familien din symptomene på høyt eller lavt blodsukker og hva du skal gjøre med det. Å være forberedt kan gjøre det lettere å håndtere diabetes og nyte livet.

7. Hold fokus på din sunne livsstil

Det er veldig viktig å fortsette å spise et sunt kosthold og holde seg fysisk aktiv når du begynner å ta insulin. Å ha et næringsrikt matprogram sammen med vanlig trening vil bidra til å opprettholde blodsukkernivået i målområdet. Sørg for å diskutere eventuelle endringer i ditt fysiske aktivitetsnivå med helsepersonellet ditt. Du må kanskje sjekke blodsukkernivået oftere og endre måltids- eller mellommåltidsplanen hvis det er en betydelig økning i ditt fysiske aktivitetsnivå.

8. Injiser insulinet ditt med selvtillit

Lær hvordan du injiserer insulin på riktig måte fra legen din eller et annet medlem av helseteamet ditt. Du bør injisere insulinet i fettet rett under huden, ikke i muskelen. Dette vil bidra til å forhindre forskjellige absorpsjonshastigheter hver gang du injiserer. Vanlige steder å injisere inkluderer:

 • mage
 • lårene
 • baken
 • Øvre lemmer

9. Oppbevar insulin riktig

Generelt kan insulin oppbevares i romtemperatur, åpen eller uåpnet, i 28-36 dager eller mer. Det avhenger av typen pakke, fra insulinmerket og hvordan den injiseres. Du kan også holde ‘8217; insulin i kjøleskapet eller mellom 46 og 2 ° C (8-xnumx ° F). Du kan bruke ikke-åpne flasker som du har holdt i kjøleskapet opp til den trykte utløpsdatoen. Din apotek vil trolig være den beste kilden til informasjon om hvordan du skal lagre insulinet ditt.

Her er noen forslag til riktig lagring:

 • Les alltid etikettene og bruk åpne beholdere i tidsperioden som anbefales av produsenten.
 • Aldri lagre L’insulin i direkte sollys, fryser eller nær oppvarming eller air condition.
 • Ikke la insulinet i en, varm eller kald bil.
 • Bruk termiske poser til moderate temperaturendringer hvis du reiser med insulin.

10. Å være forberedt

Vær alltid klar til å teste blodsukkernivået. Pass på at de reaktive stripene ikke er utløpt og har lagret dem riktig sammen med en kontrollløsning. Bruk et diabetesidentifikasjonsdokument, som et medisinsk varslingsarmbånd, og hold alltid et kort i porteføljen med nødkontaktinformasjon.

L’Hovedmålet i behandlingen av type 2 diabetes klarer tilstrekkelig blodsukkernivåer for å redusere risikoen for komplikasjoner. L’bruk av insulin er på ingen måte en feil. Det er bare en del av den generelle behandlingsplanen for å forbedre diabetesforvaltningen. Å lære alle aspekter av insulinbehandling, du er klar til å ta det neste trinnet for å sjekke diabetes.