10 tips for fremtiden din med IPF

Beskrivelse

Fremtiden din med idiopatisk lungefibrose (IPF) kan virke usikker, men det er viktig å ta grep nå som vil gjøre det lettere for deg.

Noen trinn involverer umiddelbare livsstilsendringer, mens andre krever at du tenker fremover og forbereder deg deretter.

Her er noen vurderinger å gjøre etter en IPF-diagnose.

Organisert

L’organisasjonen kan hjelpe deg med å bedre administrere din IPF på forskjellige måter. Det vil hjelpe deg med å administrere behandlingsplanen din, inkludert medisiner, legeavtaler, støttegruppemøter og mer.

Du bør også vurdere å organisere ditt fysiske boareal. Du kan ha problemer med å bevege deg ettersom IPF-en din utvikler seg. Plasser husholdningsartikler på lett tilgjengelige steder og oppbevar dem på anvist plass slik at du ikke trenger å søke etter dem i hjemmet ditt.

Bruk en planlegger med avtaler, behandlinger og sosiale forpliktelser for å hjelpe deg med å holde behandlingene og prioritere det som er viktig. Du kan ikke være i stand til å engasjere seg i alle aktivitetene du gjorde før diagnosen, så ikke la kalenderen din være for opptatt.

Endelig organisere din medisinske informasjon slik at dine kjære eller medisinske ansatte kan hjelpe deg med å administrere L’IPF. Du trenger kanskje mer hjelp over tid og har organisatoriske systemer som pågår, vil gjøre det lettere for folk å hjelpe deg.

Hold deg aktiv

Du må kanskje endre størrelsen på antall aktiviteter der du forplikter deg på som symptomene på # 8217; IPF utvikler seg, men du bør ikke hente deg helt fra livet. Finn måter å holde seg aktiv og ha det gøy med det du kan.

L’trening kan være nyttig av mange grunner. Kan hjelpe deg:

  • Forbedre din styrke, fleksibilitet og sirkulasjon
  • Natt sovner
  • Administrer følelser av depresjon

Du kan ha problemer med å holde en treningsrutine hvis symptomene dine blir verre. Snakk med legen din eller ditt lungerehabiliteringsgruppe for å få råd om hvordan du trener med IPF.

Det finnes andre måter å holde seg aktiv som ikke inkluderer den fysiske øvelsen. Engasjert i hobbyer du liker eller sosiale aktiviteter med andre. Hvis nødvendig, bruk en mobil enhet for å hjelpe deg med å surfe ut eller rundt huset.

Slutt å røyke

Røyking og passiv røyking kan gjøre pusten verre med IPF. Hvis du røyker, snakk med legen din om hvordan du slutter etter diagnosen. De kan hjelpe deg med å finne et program eller en støttegruppe for å hjelpe deg å slutte.

Hvis venner eller familie røyker, be dem om å ikke røyke i nærheten av deg for å unngå brukteksponering.

Finn ut mer om IPF

Etter diagnose er det en god idé å lære så mye som mulig om IPF. Spør legen din alle spørsmålene du har, se etter tilstanden på Internett eller finn støttegrupper for mer informasjon. Pass på at informasjonen som er samlet, kommer fra troverdige kilder.

Prøver å ikke fokusere bare på livsendene av IPFs liv. Finn ut hvordan du kan klare symptomer og holde livet ditt aktivt og fullt så lenge som mulig.

Redusere stress

Stress eller følelsesmessig spenning etter diagnosen i IPF er vanlig. Du kan dra nytte av avslapningsteknikker for å redusere stress og slappe av.

En måte å redusere stress på er å øve bevissthet. Dette er en type meditasjon som krever fokus på nåtiden. Kan hjelpe deg med å blokkere negative følelser og reformulere staten D & # 8217;.

TIL 2015 Studio foreslo at bevissthetsprogrammer kan påvirke stemningen og stresset positivt i mennesker med lunge sykdommer som L’IPF.

Du kan også finne andre former for meditasjon, pusteøvelser eller yoga for å redusere stress.

Se etter følelsesmessig støtte

I tillegg til stress, L’IPF kan føre til mental helse som depresjon og angst. Å snakke med en lege, en konsulent, en elsket eller en støttegruppe kan hjelpe din følelsesmessige tilstand.

Behavioral kognitiv terapi med en psykisk helsepersonell kan hjelpe deg med å utdype dine følelser om tilstanden. I noen tilfeller kan legen anbefale medisiner for å adressere spesifikke psykiske helseforhold.

Hold deg oppdatert på behandlingen

Ikke la IPF-prospekter forstyrre behandlingsplanen din. Behandlinger kan bidra til å forbedre symptomene og bremse progresjonen av IPF.

Behandlingsplanen din kan omfatte:

  • regelmessige avtaler med legen din
  • medisiner
  • Oksygenbehandling
  • lungerehabilitering
  • en lungetransplantasjon
  • livsstilsendringer som endringer i kostholdet ditt

Unngå progresjon

Det er viktig å være oppmerksom på omgivelsene slik at du kan unngå miljøer som øker alvorlighetsgraden av symptomene.

Reduser risikoen for å bli syk ved å vaske hendene regelmessig, unngå kontakt med personer med forkjølelse eller influensa, og få regelmessige vaksinasjoner mot influensa og lungebetennelse.

Hold deg unna miljøer som inneholder røyk eller andre luftforurensninger. Høye høyder kan også forårsake respiratoriske vanskeligheter.

Forbered dine økonomiske dokumenter og sluttplan planer

Prøv å sette dine økonomiske dokumenter og sluttplanen planer i rekkefølge etter IPF-diagnosen. Selv om du ikke vil fokusere på det på «utfallet av tilstanden, ta vare på disse elementene, kan gi deg ro, direkte behandling og hjelpe dine kjære.

Samle dine økonomiske dokumenter og kommunisere informasjon til noen som vil administrere virksomheten din.

Sørg for at du har en straffeforfølgelse, et testament og et tidlig direktiv. Din advokat fungerer som en synlig for din medisinske omsorg og din økonomi hvis du ikke kan gjøre det. Et forhåndsdirektiv vil skissere dine ønsker for intervensjoner og medisinsk behandling.

Finn omsorg ved livets slutt

Det er viktig å vite om medisinske tjenester og andre tjenester du kan trenge i fremtiden. Dette vil bidra til å gi deg og dine kjære støtte når lungefunksjonen minker.

Palliativ omsorg konsentrere seg om smertebehandling og ikke bare i slutten av livet. L’Sykehushjelp er tilgjengelig for de som bare kan ha seks måneder eller mindre liv. Du kan motta begge typer hjelp til ditt hjem eller i et medisinsk hjelpsmiljø.

Ta bort

Det er mange måter du kan klare kvaliteten på livet ditt og forberede seg på utfordringene som følger en diagnose i IPF.

Gi nyttig informasjon, hold deg opptatt og aktiv, følg behandlingsplanen og utarbeide din livsstilvirksomhet er noen av måtene du kan gå videre.

Sørg for å stille legen din eller det medisinske teamet alle spørsmål du har mens du navigerer i livet med IPF.