10 ting du ikke visste om tennene dine

Tannpleie fra tid til annen

Å gå til tannlegen kan være et relativt moderne fenomen, men du visste at folk bruker tannkrem fra 500 til.C. Om? Da brukte de gamle grekerne en blanding som inneholdt jern rust og korallpulver for å rense tennene hans. Tannbørsten, i mellomtiden, var bunter av grener d’tre som folk tygget.

Heldigvis, siden da har tannpleie utviklet seg, og nå har vi mange forskjellige verktøy til disposisjon for å hjelpe oss med å ta vare på tennene våre. Stole på tennene hver dag for å hjelpe deg med å spise. Kjenn litt om dem og hvordan din oppførsel påvirker tannhelsen din, kan hjelpe deg med å ta bedre vare og få deg til å smile i lang tid i fremtiden.

1. Tennene dine er bare din.

Tennene dine er som ditt fingeravtrykk: de er bare din. Derfor er dental poster noen ganger brukt til å identifisere menneskelige rester. Selv de identiske tvillingene har ingen identiske tenner. Laget bonus: Ditt språk har også en «8220; språkfotavtrykk & # 8221; unik.

2. Jeg er en PO & # 8216; som isberg.

Omtrent en tredjedel av hver tann ligger under tannkjøttet. Det er derfor å holde sunt tannkjøtt er like viktig som å sikre at tennene er godt vedlikeholdt. Tannkjøttet dine bør alltid være rosa og brus.

3. Og du har 32.

Arbeide med tenner på baksiden av munnen, har du åtte snitt (fremre tenner), fire hjørnetenner, åtte premolarer og 12 molarer.

4. Din emalje er den vanskeligste delen av kroppen din.

Emaljen er det ytre laget av tennene dine. Som et hardt skall er hovedformålet å beskytte resten av tannen. Emaljen er hovedsakelig sammensatt av kalsium og fosfat, som beinene, men det er sterkere på grunn av de spesifikke proteinene og krystallittene som danner den.

5. Men det er ikke uovervinnelig.

Selv om det er der for å beskytte tennene, kan emaljen fortsatt splinter eller bryte, og det er ikke trygt fra kariene. Sukker og syrer, som de som finnes i brus, samhandler med bakterier i munnen og stavemaljen, som markerer kariene. Brus er spesielt skadelig hvis drakk ofte eller sakte i løpet av dagen.

6. Gul betyr forfall.

Det er ikke bare en kaffe flekk. Emaljen er delvis ansvarlig for # 8217; hvitt tannutseende, og når den forverres, kan tennene begynne å virke gule. Dekomponering emalje kan også være årsaken til smerten du føler.

7. Dentina vokser, emalje nr.

Dentina er laget som er under polsk og er også vanskeligere enn beinene dine. Dentina består av små kanaler og passasjer som overfører nervesignaler og næring gjennom tannen. Det er tre typer dentin: primær, sekundær og reparatør. Mens emaljen er fundamentalt statisk, fortsetter dentin å vokse og forandre hele mitt liv.

8. Munnen din er vert for 300 typer bakterier.

Plakken inneholder millioner av bakterier, sammensatt av 200 til 300 forskjellig arter. Hovedforbindelsen til den dårlige helsen til tennene er Streptococcus-mutansene, som konverterer sukker og andre karbohydrater i syrene som forbruker tennene.

9. Plaketten er fienden.

Hvit og klebrig, det vokser stadig. Hvis du ikke fjerner det regelmessig med tannbørsten og flossen kan forårsake karies. Uten fjerning drar plakkene og blir til tartar. Da børste og floss minst to ganger om dagen og kontakt tannlegen din for vanlig rengjøring.

10. Lag 10.000 liter spytt.

Kroppen din produserer om en liter spytt hver dag, som når ca 10.000 gallon i løpet av livet. Saliva utfører mange viktige roller i din generelle helse. For eksempel gjør det mat lettere å svelge og inneholder enzymer for å starte fordøyelsen. Når det gjelder tenner, vasker spytt vedvarende matpartikler og inneholder kalsium og fosfat, som kan nøytralisere syrer i plaketten som forårsaker skade og karies.

Tenner ormer?

  • Før 1960 var det vanlig mening at tannpine var forårsaket av en & # 8220; dental orm & # 8221; bodde i tannkjøttet. Hvis smerten har redusert, var det fordi ormen bare hvilte.