10 ting du bør vite om psoriasis

Hva har en middels person til felles med Kim Kardashian? Vel, hvis du er en av 7.5 millioner mennesker I USA som bor med psoriasis, deler du og KK denne erfaringen. Det er bare ett av de voksende antall kjendiser som snakker om deres kamper med tilstanden til huden. Så mange millioner mennesker lider av psoriasis, men mye er fortsatt misforstått på tilstanden.

1. Det er ikke bare en’utslett

Psoriasisen forårsaker kløe, skummel og rødmet hud som kan se ut som en’utslett, men er mer enn typisk tørr hud. I virkeligheten er det en type autoimmun sykdom, noe som betyr at kroppen ikke kan si forskjellen mellom sunne celler og fremmedlegemer. Som et resultat angriper kroppen sine egne organer og celler, som kan være frustrerende og vanskelig å administrere.

I tilfelle av psoriasis forårsaker dette angrepet en økning i produksjonen av nye hudceller, slik at tørre flekker dannes og herdet når hudceller samler seg på overflaten av huden.

2. Du kan ikke ta en sak og # 8221; psoriasis

Psoriasis kan streve for å virke smittsom på en annen person, men ikke å være redd for å stramme hånden eller berøre noen som er praktisk med det. Selv om en nær slektning har psoriasis og begynner å vise tegn på sykdommen, er det ikke fordi du har & # 8220; tatt & # 8221; Psoriasis fra dem. Noen gener har vært knyttet til psoriasis, så å ha slektninger med psoriasis øker risikoen for å ha det.

Men bunnlinjen er at den ikke er smittsom, så ikke C’Det er fare for & # 8220; kontrakt & # 8221; psoriasis.

3. For tiden er det ingen kur

Som med andre autoimmune sykdommer, er det ingen kur mot psoriasis.

En forverring av psoriasis kan gå og komme uten varsel, men forskjellige behandlinger kan redusere antall eksacerbasjoner og føre til remisjonen (en periode hvor symptomene forsvinner). Sykdommen kan være remisjon i uker, måneder eller til og med år, men alt dette varierer fra person til person.

4. Selv de beste modellene forstår det

Del på Pinterest

I tillegg til Kim Kardashian delte kjendiser fra Art Garfunkel i Lyn Rimes Offently sine historier om Psoriasis for å hjelpe andre med å opprettholde en positiv utsikt.

En av de mest eksplisitte var den øverste modellen og skuespilleren kjære Delevingne, som sier at stresset i moteindustrien har bidratt til å gjøre det til å utvikle tilstanden. Til slutt førte han også til sitt offentlige forsvar av psoriasis.

Kjære har også anerkjent de vanlige vanlige ideene om sykdommen. & # 8220; folk hadde på seg hansker og ønsket ikke å røre meg fordi de trodde det var, som, spedalsk eller noe som det, sa han i London Tidene.

5. Utløsere er tilgjengelige i alle former og størrelser

Enten det er modellering eller noe, et stressende karrierevalg kan sikkert få noen psoriasis eksplodere, men det er absolutt ikke den eneste faktoren som utløser der ute. Andre utløsende faktorer som hudlesjoner, infeksjoner, for mye sollys, røyk og til og med bruk av alkohol kan føre til at psoriasisene utveksles. For de som lever med denne tilstanden, er det viktig å gjenkjenne utløsere og vedta tiltak for å beskytte huden.

6. Psoriasis kan forekomme hvor som helst på kroppen din

Psoriasis er en uforutsigbar sykdom som kan utvikle seg på en hvilken som helst del av kroppen, men de vanligste områdene inkluderer hodebunnen, knær, albuer, hender og føtter.

Selv ansikts psoriasis kan utvikle seg, men det er sjeldent i forhold til andre deler av kroppen. Når sykdommen manifesterer seg i ansiktet, utvikler den vanligvis langs håret hengende, øyenbryn og hud mellom nesen og overleppen.

7. Symptomene kan bli verre om vinteren

Del på Pinterest

Kulden kan også tørke huden og utløse betennelsen. Men dette er her ting blir komplisert: Mange mennesker bruker mer tid hjemme i vintermånedene for å beskytte seg mot kulde, men dette ender med å begrense eksponeringen mot solen. Sollyset gir en rikelig mengde UVB og naturlig vitamin, som har vist seg å hindre eller lindre rehancies of psoriasis. De bør være begrenset til 10 minutter per økt.

Så selv om kulde kan være skadelig for huden, er det viktig å prøve å avsløre sollyset.

8. Psoriasis utvikler vanligvis i # 8217; voksen alder

Sekund Nasjonalt psoriasis fundament, L’Gjennomsnittlig utbrudd av sykdommen er mellom 15 og 35 år og påvirker menn og kvinner på samme måte. Bare 10-15% av personer med psoriasis er diagnostisert før 10 år.

9. Det er mange forskjellige typer psoriasis

Plate Psoriasis er den vanligste typen, preget av redheads i lindring av døde hudceller. Det er også andre typer med tydelige lesjoner:

Videre, opptil 30% av de som bor med psoriasis, lider av psoriasisartritt. Denne typen psoriasis forårsaker symptomer på leddgikt som felles betennelse og hudirritasjon.

10. De fleste har milde tilfeller

Selv om alvorlighetsgraden av psoriasis varierer fra person til person, er den gode nyheten at 8217; 80% av mennesker har en mild form for sykdommen, mens bare 20% har en moderat til alvorlig psoriasis. Alvorlig psoriasis oppstår når sykdommen dekker mer enn 5% av kroppsoverflaten.

Hvis du mistenker å utvikle tegn på psoriasis, må du kontrollere legen din slik at du kan se gjennom symptomene dine så snart de vises.

Bli med på diskusjonen på Healthline Facebook Group’S som bor med psoriasis »

Valencia Higuera er frilansskribent som utvikler innhold av høy kvalitet for personlig og helsefinansieringspublikasjoner. Han har mer enn et tiår med profesjonell skriving erfaring og skrev for flere kjente online salgspunkter: gobankingrater, penger Crashers, Investopedia, Huffington Post, MSN.com, Healthline og Zocdoc. Valencia har en grad på engelsk på Old Dominion University og bor for tiden i Chesapeake, Virginia. Når jeg ikke leser eller skriver, liker du å frivillig, reise og tilbringe tid på’friluft. Du kan følge den på Twitter: @vapahi