10 ting du bør gjøre nå for å sikre bedre helse om 10 år

Del på Pinterest

Vi ønsker alle å leve et bedre liv og være den sunneste, sterke og lykkelige. Imidlertid gjør mange av oss i dag helsevalg som kan ha ødeleggende langsiktige konsekvenser.

Valgene du gjør i dag, vil ha en effekt på hva du vil være sunn i morgen. Så hvis du vil være i det meste av helsen din om 10 år, er det her du skal starte:

1. Slutt å røyke

Vi vet alle at røyking gjør vondt, men mange mennesker kommer ennå. Stoppet i dag kan bety gode ting for din langsiktige helse, skjønt. På fem år reduseres risikoen for subaracnoid blødning av 59 prosent. Og i 10 år for menn og fem år for kvinner, din risiko Utvikle diabetes Det er redusert til en ikke-røyker. Det ble funnet at røykere har 2.2 ganger mer sannsynlig å dø av lungekreft sammenlignet med quitters.

2. Se på BMI

Å holde en sunn kroppsmasseindeks (BMI) kan redusere risikoen for enkelte sykdommer. Verdens helseorganisasjon uttaler: «Med økningen i BMI øker også risikoen for visse sykdommer. Noen vanlige tilstander relatert til overvekt og fedme inkluderer: for tidlig død, hjerte- og karsykdommer, hypertensjon, slitasjegikt, enkelte kreftformer og diabetes & # 8220;. Å spise sunt og trene kan bidra til å regulere BMI.

Lær mer: Hva er din BMI? «

3. Lag kjærlighet

Økende bevis peker på alle slags fordeler for å holde sexlivet glatt & # 8211; alt fra å lindre depresjon til å lindre smerte til å bekjempe prostatakreft. Oh, og folk som har sex en eller to ganger i uken ser også ut til å ha en immunrespons 30 prosent overlegen de som ikke har sex.

4. Moderat din alkohol

Tro det eller ei, alkohol kan ha det noen fordeler, inkludert reduksjon i hjerte- og karsykdommer. Men disse fordelene gjelder bare når de konsumeres med måte. Drikk mye det kan føre til levercirrhose, skade på hjertemuskelen og økt risiko for flere kreftformer. Centers for Disease Control and Prevention (CDC) identifiserer

Helse