10 tegn på tidlig debut Alzheimers sykdom

Beskrivelse

I henhold til L’S forening, Alzheimers sykdom (AD) treff Mer enn 5 millioner folk i USA.

Selv om det er kjent at det påvirker voksne i alderen 65 eller mer, Opptil 5 prosent av de som er diagnostisert, har en tidlig debut. Dette betyr generelt at personen som er diagnostisert, har 40 eller 50 år gammel.

Det kan være vanskelig å få en ekte diagnose i denne alderen fordi mange symptomer kan virke resultatet av typiske livsarrangementer som stress.

Siden sykdommen påvirker hjernen, kan det føre til en nedgang i minnet, resonnement og tankeferdigheter. Nedgangen er generelt sakte, men kan variere tilfelle av sak.

Hva er symptomene på Alzheimers tidlige debut sykdom?

L’AD er den vanligste formen for demens. Demens er et generisk uttrykk for tap av minnefunksjoner eller andre psykiske kapasiteter som påvirker ditt daglige liv. Du eller en elsket du kan utvikle tidlig debut hvis en av følgende skjer:

Minnetap

Du eller en elsket kan begynne å virke mer glemsom enn normalt. Glem viktige datoer eller hendelser kan oppstå. Hvis spørsmålene blir repeterende og hyppige påminnelser er nødvendig, bør du konsultere legen din.

Problemer med å planlegge og løse problemer

L’kan bli tydeligere hvis du eller en elsket du har problemer med å utvikle og følge en plan D & # 8217;. Selv å jobbe med tall kan bli vanskelig.

Dette kan ofte ses når du eller et familiemedlem begynner å demonstrere problemer med å holde månedlige regninger eller sjekkliste.

Vanskelighetsgrad å fullføre familieoppgaver

Noen mennesker kan ha større problemer med konsentrasjon. Rutinemessige daglige aktiviteter som krever kritisk tenkning kan ta lengre tid med sykdommen.

Selv evnen til å kjøre trygt kan bli stilt spørsmålstegn. Hvis du eller en elsket du mister deg mens du er guidet på en vei reiste ofte, kan dette være et symptom på annonsen.

Vanskeligheter med å bestemme L’nå eller sted

Også tap av kognisjon av datoer og datoene og # 8217; misforståelse av tid mens oppstår er to vanlige symptomer. Planleggingen av fremtidige hendelser kan bli vanskelig fordi de ikke forekommer umiddelbart.

Med fremdriften av symptomer kan folk med annonse bli mer og mer glemt hvor de er, som de ankom, eller fordi de er der.

Tap av syn

Se problemer kan også forekomme. Dette kan være så enkelt som en større leseproblemer. Du eller en elsket kan også begynne å ha problemer med å dømme avstanden og bestemme kontrasten eller fargen mens du kjører.

Vanskelighetsgrad å finne de riktige ordene

Start eller deltakelse i samtaler kan virke vanskelig. Samtaler kan tilfeldig avbrytes i midten, siden du eller en elsket du kan glemme hvordan du skal fullføre en setning.

Av denne grunn kan repeterende samtaler forekomme. Du kan ha problemer med å finne de riktige ordene for bestemte elementer.

Objekter mistet ofte

Du eller en elsket kan begynne å sette objekter på uvanlige steder. Det kan bli vanskeligere å gjenopprette trinnene for å finne tapte gjenstander. Dette kan indusere deg eller en elsket å tenke at andre stjeler.

Vanskelighetsgrad å ta avgjørelser

Finansielle valg kan demonstrere dårlig dømmekraft. Dette symptomet forårsaker ofte skadelige økonomiske effekter. Et eksempel på dette er donasjonen av store summere penger til selgere.

Selv l’fysisk hygiene blir mindre bekymringsfull. Du eller en elsket kan oppleve en rask nedgang i badfrekvensen og mangel på vilje til å bytte klær på daglig basis.

Tilbaketrekking fra arbeid og sosiale arrangementer

Når symptomene vises, kan du merke at du eller en elsket du føler deg mer og mer trukket tilbake fra vanlige sosiale arrangementer, arbeidsprosjekter eller hobbyer som tidligere var viktige. L’unngåelse kan øke med forverring av symptomer.

Eksperimenter med personlighet og humørsvingninger

Det kan forekomme ekstreme svinger av humøret og personligheten. En bemerkelsesverdig endring i statene D’Soul kan omfatte:

  • forvirring
  • Depresjon
  • angst
  • frykt

Du kan legge merke til at du eller den elskede blir stadig mer irritert når noe skjer utenfor den normale rutinen.

Den nøyaktige årsaken til tidlig debut har ikke blitt fullstendig bestemt. Mange forskere mener at denne sykdommen utvikler seg som følge av flere faktorer enn en bestemt årsak.

Forskere har oppdagelse Sjeldne gener som kan forårsake eller bidra direkte til # 8217;. Disse genene kan overføres fra en generasjon alle ALLE’interiør i en familie. Å bringe dette genet kan sikre at voksne under 65 år utvikler symptomer lenge før forventet.

Det anslås at disse generene er årsaken til Mindre 5 hundre diagnose. Forskningen er pågående akkurat nå.

Risikofaktorer å vurdere

Selv om L & # 8217, ikke å være en forventet del av alderen i alderen, er du i størst risiko med alderen i alderen. Voksne over 85 år har nesten en 50 prosent Risiko for å utvikle denne sykdommen.

Du kan også ha større risiko for å utvikle L’en forelder, en bror eller et barn har sykdommen. Hvis mer enn ett familiemedlem har L’annonsen øker risikoen.

Hvordan Alzheimers sykdom er diagnostisert?

Snakk med en lege Hvis du eller en elsket du har mer og flere problemer med å utføre daglige aktiviteter, eller hvis du eller en kjære person har større tap. De kunne lede deg til en lege som er spesialisert på annonsen.

Vil gjennomføre en medisinsk undersøkelse og en nevrologisk undersøkelse for å hjelpe til med diagnose. De kan også velge å fullføre en bildebehandlingstest av hjernen din. De kan bare gjøre en diagnose etter at den medisinske vurderingen er fullført.

Behandling for Alzheimers sykdom

Det er ingen kur for # 8217; på dette tidspunktet. Symptomer på’annonsen kan noen ganger bli behandlet med narkotika som er ment å forbedre minne tap eller redusere søvnproblemer. Forskning & # 8211; Undersøkelser blir fortsatt behandlet på mulige alternative behandlinger.

Outlook

Symptomer på’kan forverres over tid. For mange mennesker vil det passere en periode fra to til fire år mellom L’utbruddet av symptomer og mottak av en offisiell diagnose av legen. Dette regnes som den første fasen.

Etter å ha mottatt en diagnose, kan du eller en elsket du komme inn i den andre fasen av sykdommen. Denne perioden med liten kognitiv forringelse kan vare fra to til 10 år.

I løpet av den endelige fasen kan Alzheimers demens forekomme. Dette er den mest alvorlige formen av sykdommen. Du eller en elsket kan oppleve perioder med totalt tap av minne, og du må kanskje ha hjelp med aktiviteter som økonomistyring, selvhjelp og kjøring.

Støttealternativer

Hvis du eller en elsket du har, er det mange tilgjengelige ressurser som kan gi deg mer informasjon eller komme i kontakt med ansikt til ansiktstjenester.

De Opplærings- og referansesenter for Alzheimers sykdom Den tilbyr en stor litteraturdatabase og inneholder informasjon om de siste søkene. De Senter for Alzheimer og demensassistenter Det gir også verdifull informasjon for omsorgspersoner på hva du kan forvente på alle stadier av sykdommen.