10 tegn og symptomer på hypothyroidisme

Skjoldbruskkjertelforstyrrelser er vanlige. Faktisk vil om lag 12% av folk oppleve en unormal skjoldbruskfunksjon på et tidspunkt i deres liv.

Kvinner har en åtte ganger mer sannsynlig å utvikle skjoldbrusk sykdommer enn menn. Videre øker skjoldbruskkjertelen med alderen og kan påvirke voksne annerledes enn barn.

På det mest elementære nivået, # 8217; skjoldbruskhormon har oppgaven med å koordinere energi, vekst og metabolisme i kroppen.

Problemer kan oppstå når nivåene i dette hormonet er for høye eller for lave.

L’hypothyroidisme, eller lav skjoldbruskhormon nivåer, senker metabolismen og senker veksten eller reparasjonen av mange deler av kroppen.

COS’er L’hypothyroidisme?

Skjoldbruskkjertelen er en liten sommerfuglformet kjertel som ligger på forsiden av luftrøret.

Hvis du legger fingrene på sidene av Pomo D’Adam og svelger deg, vil du høre skjoldbruskkjertelen glide under fingrene dine.

Frigjør skjoldbruskhormonet, som styrer veksten og metabolismen av praktisk talt hver del av kroppen din.

Hypofysen, en liten kjertel i midten av hodet, styrer din fysiologi og frigjør skjoldbruskkjertelen (TSH) stimulerende hormon. TSH-signalene til skjoldbruskkjertelen for å frigjøre skjoldbruskhormonet.

Noen ganger øker TSH-nivåene, men skjoldbruskkjertelen kan ikke frigjøre flere hormoner som svar. Dette er kjent som primær hypothyroidisme, siden problemet starter på skjoldbruskkjertelen.

Andre ganger reduserer TSH-nivåene og skjoldbruskkjertelen aldri signalet for å øke skjoldbruskhormonnivået. Dette kalles sekundær hypothyroidisme.

L’hypothyroidism, o & # 8220; lavt skjoldbruskhormon og kan forårsake en rekke tegn og symptomer. Denne artikkelen vil hjelpe deg med å gjenkjenne og forstå disse effektene.

Her er de 10 vanlige tegnene og symptomene på hypothyroidisme.

1. tretthet

En av de vanligste symptomene på hypothyroidismen er tretthet. L’skjoldbruskhormon styrer energibalansen og kan spille en rolle i både # 8217; fysisk aktivitet som i lur.

Et ekstremt eksempel, sløvede dyr opplever lavt skjoldbruskhormon nivåer for lang sovende.

L’skjoldbruskhormon mottar signaler fra hjernen og koordinerer celler for å endre funksjonene deres, avhengig av hva som skjer i kroppen din.

Folk med høye nivåer av skjoldbruskhormon føler seg nervøs og rastløs. Tvert imot føler folk med lave nivåer tomme og sløv.

I en studie har 138 voksne med hypothyroidisme opplevd fysisk utmattelse og reduksjon i aktivitetsnivået. De rapporterte også å føle seg lite motiverte og mentalt sliten.

Folk med lave nivåer av hormon føler seg rastløs, selv om de sover mer.

I en annen studie følte 50% av mennesker med hypothyroidisme konstant sliten, mens 42% av mennesker med lave nivåer av skjoldbruskhormon deklarerte at de har sovet mer enn før.

Føler seg mer søvnig enn vanlig uten forklaringer kan være et tegn på hypothyroidisme.

2. Vektøkning

En uforklarlig vektøkning er et annet vanlig symptom på hypothyroidisme.

De lave skjoldbruskhormonnivåene vil ikke bare flytte til deg, men de vil rapportere til leveren, musklene og fettvevet for å lagre kalorier.

Når skjoldbrusknivåene er lave, endrer metabolismen sin funksjon. I stedet for å brenne kalorier for vekst og # 8217; aktivitet, mengden energi du bruker i hvile eller basal metabolisme reduseres. Som et resultat, har kroppen din en tendens til å lagre flere kalorier fra kostholdet ditt i form av fett.

Av denne grunn kan lavt skjoldbruskhormonnivåer forårsake vektøkning, selv om du ikke endrer mengden kalorier som antas.

Faktisk har i en studie i en studie med ny diagnose av hypothyroidisme oppnådd i gjennomsnitt fra 15 til 30 pounds (fra 7 til 14 kg) i # 8217; år etter diagnosen.

Hvis du føler at du er smøring, valuta først og fremst hvis andre endringer i livsstilen kunne forklare det.

Hvis det ser ut til at du er fattende til tross for et godt kosthold og et fysisk treningsprogram, snakk med legen din. Det kan være en «8217; indikasjon på at du foregår litt og # 8217; andre.

3. Følelse av kulde

Varme er en konsekvens av brennende kalorier.

For eksempel, når du trener, føles kroppen din ikke varm? Dette er fordi du brenner kalorier.

Selv når du sitter, brenner du en liten mengde kalorier. Men i # 8217; hypothyroidisme reduseres basalmetabolismen, og reduserer mengden varme som genereres.

Også skjoldbruskhormonet konverterer den brune fetttermostaten, som er en spesiell type fett som genererer varme. Bruno-fett er viktig for å holde kroppsvarmen når det er kaldt, men l’hypothyroidisme hindrer ham i å utføre sitt arbeid.

Det er derfor de lave nivåene av skjoldbruskhormon gjør at du føler deg mer kald enn andre rundt deg. Om lag 40% av personer med lave nivåer føles mer følsomme for kulde.

Hvis du er en av de som alltid vil ha sitt rom å være varmere enn folk som du bor og jobber, er det ikke noe å bekymre deg for, også.

Men hvis du har lagt merke til at det i det siste blir du mer kaldt, kan det være et tegn på hypothyroidisme.

4. Svakhet og smerte i musklene og leddene

Lavt nivå av skjoldbruskhormon Trigger metabolsk bevegelse mot katabolisme, som er når kroppen bryter ut kroppsvev som muskler for å produsere energi.

Under katabolisme reduseres muskelstyrken, noe som kan føre til svakhetsfølelse. Videre kan prosessen med dekomponering av muskulært vev også forårsake smerte.

Vi føler oss alle svake fra tid til annen. Imidlertid har folk med hypothyroidisme to ganger sjansene for å føle seg svakere enn normalt enn friske mennesker.

Videre lider 34% av mennesker med hypothyroidisme av muskelkramper uten å være fysisk aktiv nylig aktiv.

En studie av 35 personer med denne tilstanden viste at erstatning av lave nivåer av skjoldbruskhormon med et syntetisk skjoldbruskhormon som kalles levothyroxin har forbedret muskelstyrke og redusert smerte og smerte, sammenlignet med ingen behandling.

En annen studie viste en 25% forbedring i følelsen av fysisk velvære blant pasienter som fikk skjoldbruskkjertelbehandling.

Føler seg svak og vondt etter en aktivitet på 8217; anstrengende aktivitet er normal. Imidlertid er en ny og fremfor alt økende svakhet eller smerte en god grunn til å gjøre en avtale med legen din.

5. Hårtap

Som mange celler, er hårsekkene satt av skjoldbruskhormonet.

Siden folliklene har stamceller med kort levetid, er de mer følsomme for lave nivåer av skjoldbruskhormon.

Lavt nivåer av dette hormonet gjør hårsekkene rush å regenerere, forårsaker håravfall. Dette forbedres vanligvis når skjoldbruskproblemet blir behandlet.

I en studie har ca 25-30% av pasientene som så en spesialist i hårtap har funnet lavt skjoldbruskhormonnivåer. Dette økte til 40% i mennesker over 40 år.

Også en annen studie har vist at hypothyroidismen kan forårsake hårtykking opptil 10% av personer med lavt skjoldbruskhormonnivåer.

Vurder L’hypothyroidisme hvis du finner uventede endringer i mengden eller håravfallsmodellen, spesielt hvis håret ditt blir mer grovt eller tykkere.

Andre hormonelle problemer kan også føre til et uventet hårtap. Legen din kan hjelpe deg med å avgjøre om hårtapet ditt er noe å bekymre seg for.

6. Tørket og pruriginøs hud

Som hårsekk, er hudceller preget av en rask erstatning. Derfor er de også følsomme for tapet av vekst tegn på veksten av skjoldbruskhormonet.

Det kan ta lengre tid før huden regjerer igjen når den normale fornyelsesperioden er avbrutt.

Dette betyr at det ytre laget av huden varet lenger og har derfor akkumulert skade. Det betyr også at død hud kan ta lengre tid å miste, og dette gjør huden følt seg squamous og tørr.

En studie viste at 74% av personer med hypothyroidisme rapporterte å ha tørr hud. Imidlertid rapporterte 50% av pasientene med normale skjoldbrusknivåer også å ha tørr hud for andre årsaker, noe som gjør det vanskelig å vite om skjoldbruskkjertelproblemer var årsaken.

Videre viste studien at 50% av mennesker med hypothyroidisme sa at huden deres ble forverret i # 8217; i fjor.

Endringene i huden som ikke kan tilskrives allergi som høye kjøling eller nye produkter, kan være et mer praktisk tegn på skjoldbruskkjertelproblemer.

Endelig er årsaken til’hypothyroidisme noen ganger en autoimmun sykdom. Dette kan påvirke huden, noe som forårsaker en tilstand hvis symptomer er hevelse og rødhet kjent som blanding. Mixedema er mer spesifikk for skjoldbruskkjertelproblemer enn andre årsaker til tørr hud.

7. Følelser av tristhet eller depresjon

C’Det er et nært forhold mellom skjoldbrusk og depresjon. Årsakene til denne lenken er usikre, men det kan være et mentalt symptom på en generell nedgang i energi og helse.

64% av kvinnene og 57% av mennene med hypothyroidisme rapporterte å ha følelser av depresjon. Om samme andel menn og kvinner har også eksperimentert angst.

I et studio, erstattet erstatningsterapi av’skjoldbruskhormon redusert depresjon hos pasienter med mild hypothyroidisme, sammenlignet med en placebo.

En annen studie av unge kvinner med mild hypothyroidisme viste en økning i følelser av depresjon, som også var forbundet med mindre tilfredshet i deres seksuelle relasjoner.

Videre er hormonelle svingninger etter fødsel en vanlig årsak til hypothyroidisme, som kan bidra til postpartum depresjon.

Å ha symptomer på depresjon er en god grunn til å snakke med en lege eller en terapeut. De kan være i stand til å hjelpe deg med å takle, uansett om depresjonen er forårsaket av skjoldbruskkjertelproblemer eller fra noen få «8217; andre.

8. Vanskelighetsgrad å konsentrere eller huske

Mange hypothyroid pasienter klager & # 8220; mental forvirring & # 8221; og konsentrasjons vanskeligheter. Måten det presenteres varierer fra person til person.

I en studie rapporterte 22% av mennesker med lave nivåer av skjoldbruskhormon en større vanskelighet med å gjøre grunnleggende matematikk, 36% rapporterte å tenke langsommere enn vanlig og 39% rapporterte å ha et dårlig minne.

I en annen studie på 14 menn og kvinner med ubehandlet hypothyroidisme hadde deltakerne problemer med å huske de verbale forslagene.

Årsakene til dette er ikke helt komplett ennå, men minneproblemer forbedres når de er lave skjoldbruskhormonnivåer.

Vi kan alle ha problemer med minne eller konsentrasjon, men hvis de er plutselige eller seriøse, kan de være et tegn på hypothyroidisme.

9. Forstoppelse

Lavt nivåer av skjoldbruskhormon reduserer kolonfunksjonen.

Ifølge en studie påvirker forstoppelse 17% av mennesker med lave nivåer av hormon, sammenlignet med 10% av personer med normale nivåer.

I denne studien har 20% av personer med hypothyroidisme indikert at deres forstoppelse var forverret, sammenlignet med bare 6% av mennesker med normale nivåer.

Selv om forstoppelse er en felles forstyrrelse hos pasienter med hypothyroidisme, er det ikke vanlig, og forstoppelsen er det eneste eller det alvorligste symptomet.

Hvis du lider av forstoppelse, men du har ingen andre symptomer, prøv disse naturlige avføringsmidlene før du er bekymret for skjoldbruskkjertelen din.

Hvis de ikke jobber for deg og din forstoppelse forverres, har du ikke intestinale bevegelser i flere dager eller begynner å ha en mage- eller oppkastsmerter, se en lege.

10. Tunge eller uregelmessige perioder

Rikelig og uregelmessig menstrual blødning er koblet til # 8217; hypothyroidisme.

En studie har vist at ca 40% av kvinnene med lave nivåer av skjoldbruskhormon har hatt stadig mer uregelmessige eller sterke blødningsperioder i # 8217; i fjor, sammenlignet med 26% av kvinnene med normale nivåer.

I en annen studie hadde 30% av kvinnene med hypothyroidisme uregelmessige og tunge perioder. Disse kvinnene hadde blitt diagnostisert med hypothyroidisme etter å ha blitt testet for andre symptomer.

L’skjoldbruskhormon interagerer med andre hormoner som styrer menstruasjonssyklusen, så hvis skjoldbrusknivåene er unormale, kan signalene deres avbrytes. Også skjoldbruskhormonet påvirker også eggstokkene og livmoren og # 8217;.

Det er mange andre problemer enn’hypothyroidisme som kan forårsake tunge eller uregelmessige perioder. Hvis periodene dine er uregelmessige eller tunge på en måte som forstyrrer din livsstil, bør du vurdere å snakke med en gynekolog før du er bekymret for skjoldbruskkjertelen din.

Kort oppsummert

L’hypothyroidisme, eller lave nivåer av skjoldbruskhormon, er en vanlig lidelse.

Det kan forårsake en rekke symptomer, for eksempel tretthet, vektøkning og følelse av kulde. Det kan også forårsake problemer med hår, hud, muskler, minne eller humør.

Det er viktig å understreke at ingen av disse problemene er unikt for hypothyroidisme.

Men hvis mange av disse symptomene oppstår, eller hvis du begynner å advare dem, bli verre eller bli seriøs, kontakt legen din til å bestemme om du trenger å gjennomgå en test for L’hypothyroidisme.

Den gode nyheten er at 8217; hypothyroidisme kan vanligvis behandles med billige stoffer.

Hvis skjoldbruskhormonnivåene dine er lave, kan en enkel behandling i stor grad forbedre livets kvalitet.

Les l’element på engelsk