10 sunne matvarer med mye arginin

Beskrivelse

Arginin er en type aminosyre som er viktig for å regulere blodstrømmen.

Aminosyrer er byggesteinene til proteiner. Proteiner fordøyes til aminosyrer og absorberes deretter av kroppen. De kan demonteres og sette sammen på forskjellige måter for å skape de forskjellige proteinene som kroppen din trenger på.

Kroppen din kan lage aminosyrer på egen hånd, men andre, som anses som essensielle aminosyrer, må komme fra maten du spiser.

For ernæringsmessige formål er aminosyrer delt inn i tre kategorier:

  • Ikke-essensielt: Kroppen din kan produsere dem i tilstrekkelige mengder for å dekke kroppens behov.
  • Viktig: kroppen din kan ikke produsere dem, så du må få dem fra mat.
  • Semi-essensielle: Disse aminosyrene er ikke essensielle under normale omstendigheter, men de kan være i visse situasjoner.

Arginin er en semi-essensiell aminosyre fordi den vanligvis er nødvendig for vekst av barn, men er ikke avgjørende for friske voksne.

Kroppen din kan også lage arginin i tillegg til å få det fra matkilder, så mangler er sjeldne. Imidlertid kan en person i tider med stress og rask vekst få argininmangel hvis kroppens produksjon ikke oppfyller kravene.

Hva gjør arginin?

Her er det som gjør arginin for kroppen din:

  • Skape nitrogenoksid, som uttrykker og slapper av arterier og blodkar, og forbedrer blodstrømmen
  • Bidrar til å helbrede sår
  • Hjelpe barna å fjerne avfall
  • Øker funksjonen til immunforsvaret

Folk tar på seg l’arginin som et kosttilskudd for å håndtere hjertesykdom, angina og erektil dysfunksjon, så vel som for kroppsbygging, sårheling og vevsreparasjon.

Det er Noen tester øker L’arginininntaket kan være nyttig for behandling av alle disse forholdene. Men ta det som et supplement kan ha bivirkninger som mage og diaréforstyrrelser.

Høyere doser kan også innebære risiko for personer som tar andre stoffer eller har visse helsemessige forhold.

Den gode nyheten er at det er trygt og sunt å få arginin fra mat med høyt proteininnhold. Og siden argininen består av andre aminosyrer, bidrar høy-inneholdt proteinmat generelt bidrar til å øke argininivået.

Øk L’Inginina Inntak med disse 10 matvarene:

1. Tyrkia

Du finner den høyeste mengden arginin i Tyrkia brystet. En kokt bryst har 16 gram! Ikke bare kalkunen er en god kilde til protein, men har en høy konsentrasjon av andre næringsstoffer som gruppe B-vitaminer og omega-3 fettsyrer.

2. Langt gris

Svinekam, en annen høyproteinmat, kommer på andreplass med et arginininnhold på 14 gram per ribbe. Det er også et av de magreste stykkene av svinekjøtt, så det er lite fett. Bruk en marinade for å tilsette smak uten ekstra fett.

3. Kylling

Kylling er en annen populær og sunn måte å få i seg proteiner. Det er også den tredje beste kilden til arginin. Et kyllingbryst inneholder 70 % av det anbefalte daglige proteinet og nesten 9 gram arginin. Sjekk ut disse diabetesvennlige kyllingoppskriftene.

4. Gresskarfrø

Dyrekilder er ikke den eneste måten å få protein og arginin på. En kopp gresskarkjerner har nesten 7 gram. Gresskarfrø er også en utmerket kilde til jern- og sinkmineraler. Prøv å legge dem til som en sprø salatdressing eller som en del av en låtblanding.

5. Soya

En kopp stekt soya inneholder 4.6 gram arginin. Soyabønner er også en utmerket kilde til kalium- og magnesiummineraler. Prøv dem som et’sunt alternativ til en matbit.

6. Peanøtter

En kopp peanøtter inneholder 4.6 gram arginin, selv om du ikke vil spise en hel kopp av det på en gang fordi nøtter inneholder mye fett. Del heller ut den koppen med noen få en fjerdedel porsjoner gjennom uken. I tillegg til proteininnholdet er peanøtter en god kilde til vitamin B-3 og E, folat og niacin.

7. Spirulina

Spirulina er en type blågrønnalger som vokser i havet. Det kjøpes ofte som pulver og brukes til å tilføre ekstra næringsstoffer til smoothies. En kopp spirulina inneholder 4.6 gram arginin sammen med høye mengder kalsium, jern, kalium og niacin. Men for smoothieoppskrifter er det mer sannsynlig at du bruker en skje spirulina, noe som vil bringe arginintallet til 0.28 gram.

8. Meieriprodukt

Siden de er kilder til protein, kan du også få arginin fra meieriprodukter som melk, ost og yoghurt. En kopp melk inneholder omtrent 0.2 gram og 4 unser cheddarost inneholder omtrent 0.25 gram.

9. Kikerter

Kikerter, eller kikerter, er en fin måte å få i seg protein og fiber, spesielt hvis du ikke spiser kjøtt. En kopp kokte kikærter inneholder 1.3 gram arginin, 14.5 gram protein og 12.5 gram mat fiber. Forbered kikærter med karri eller servert Dell’hummus!

10. Linser

Linser er en «8217; annen sunn vegetabilsk kilde til fiber og protein. Det er ikke overraskende at det også er arginin: ca 1.3 gram per kopp. En kopp linser inneholder også 63% av daglige matfibre kravet. Prøv disse deilige linsene oppskrifter.