10 smakfulle persille erstatninger

Persille er en «8217; delikat og allsidig gress som gir en frisk og herbaceous smak til mange retter. De lyse grønne bladene brukes også som en pakning.

De to varianter av persille er flatblad og krøllete blad. Dessuten er det tilgjengelig fersk eller tørket.

L’gresset inneholder noen kalorier og er rik på en rekke vitaminer og mineraler (1).

Men hvis du ikke har persille på fingertuppene, kan du spørre deg selv om noen erstatning gir en lignende smak eller utseende.

Heldigvis kan forskjellige urter og andre grønnsaker brukes i stedet for persille på kjøkkenet og som pakning.

Men du bør prøve å erstatte tørket persille med en’fersk gress og fersk persille med en’fersk gress når det er mulig. Tørkede urter har en sterkere smak enn friske, så en mindre mengde er nødvendig.

Her er 10 gode erstatninger av fersk eller tørket persille.

Del på Pinterest

1. Chervil

Kirsebær er nært knyttet til persille, men den har en mer delikat smak, noe som gjør den egnet til å erstatte fersk eller tørket persille. Det brukes ofte i fransk mat.

Det er relativt rik på jern, med 1 teskje tørket brikke som inneholder 1% av den daglige verdien (DV). Jern er viktig for å bygge sunne røde blodlegemer og hindre tretthet (2, 3).

Kirsebæren ser nesten identisk med persille med et flatt blad, selv om du på kjøkkenet må bruke flere cherviles enn persille på grunn av sin mest delikate smak.

2. Tarragon

Tarragon er A’base gress i fransk mat. Faktisk brukes den sammen med persille, grønt og kronist for å gjøre blandingen av franske urter & # 8220; Fine Herbes & # 8221;.

L’Gresset kan bidra til å forbedre blodsukkerkontrollen hos personer med høyt blodsukkernivåer (4).

Selv om den har en litt annen smak fra persille, kan den brukes til å erstatte persille som en pakning eller matlaging i små mengder. Som persille, fullfør mange smaker.

Dessuten er tørket fine urter en utmerket persille erstatning hvis du har til fingertuppene.

3. Origan

Oregano er medlem av mintfamilien, selv om han har en sterk velsmakende smak.

Det kan brukes til å erstatte persille som en pakning, eller fersk eller tørket på kjøkkenet, selv om du bør bruke mindre oregano enn persille, siden det smaker mye sterkere.

Oregano inneholder en kraftig antibakteriell forbindelse kalt Timolo, som kan drepe skadelige bakterier i henhold til noen studier på testrør og dyr (5).

4. Gressløk

L’Chive Grass smaker veldig lik løk og alle «hvitløk og ligner små stykker av grønn løk. De er lyse grønne og en fin måte å legge til farge og smak på retter for å erstatte persille.

L’Friske eller tørre grader kan brukes som en erstatning av persille i alle typer retter, siden det smaker som gir seg til mange typer mat.

L’Chives er rik på beta karoten, en forløper av vitamin A. Beta karoten er en kraftig antioksidant som kan bidra til å fremme helsevekst og utvikling (6, 7).

5. Arugula

Arugula er ikke en’gress, men en’grønn salat. Det er imidlertid veldig peppery og litt bitter, noe som gjør det til en velsmakende erstatning for persille. Det kan også brukes som spiselig pakning.

Raketten har større blader enn de fleste urter, så det må være finhakket for kulinariske formål. Du bør også bruke bare en liten mengde for å erstatte persille på grunn av sin bitterhet.

Arugulaen er ganske full av kalsium, noe som bidrar til å fremme sterke bein og en sunn muskuløs og hjertefunksjon. Bare fem arugulablader gir DV 1% for kalsium (8).

6. Endive

L’Indivia er en annen grønn salat som kan brukes som erstatning for persille. I kraft, # 8217; Curly Leaf Endivia virker nesten identisk med krøllete blad persille.

Som arugula, l’Indivia er bitter og pepper, slik at den kan brukes som spiselig pakning eller som en erstatning når du lagrer med persille. Du kan imidlertid bruke mindre persille endive på grunn av sin sterke smak.

De fleste karbohydrater i # 8217; Indivia kommer fra fiber, noe som gjør det til en fiber rik mat. Fiber i grønnsaker som L’Indivia kan fremme regelmessighet ved å legge masse til avføring og nærende fordelaktige tarmbakterier (9, 10).

7. Koriander

Coriander er et sterkt smaken gress som vanligvis brukes i meksikansk og thai mat. Det ligner på fersk blad persille, noe som gjør det til et utmerket valg å garnere.

Som persille, har 1/4 kopp (4 gram) fersk korianderblader få kalorier og inneholder mindre enn 1 kalori per del. Videre inneholder den spor av forskjellige vitaminer og mineraler (11).

Imidlertid har koriander en veldig strålende smak som kan kollidere med noen retter der persille vanligvis brukes. Det er bedre å bruke det som en erstatningstetning, selv om fersk eller tørket koriander kan brukes som et alternativ til persille i meksikanske eller thailandske retter med sterke smaker .

8. Basil

Basil er et sterkt gress med lyse grønne blader. Det er en sentral smak i italienske retter og # 8217; Pesto hovedbestanddel, en urtesaus, olje og pinjekjerner.

Basil er rik på vitamin K, med bare 5 blader som inneholder 9% av DV. Vitamin K kan bidra til å styrke bein og garantere normal blodkoagulasjon (12, 1. 3).

Basil er en flott erstatning for persille hvis den brukes som en pakning. Imidlertid, for smaken, bør den bare brukes som en erstatning for tørr eller fersk persille i italienske retter på grunn av sin dristige smak.

9. Selleri blader

Selleribladene er en overraskende erstatning for persille, men de er like i # 8217; Jeg venter på persille med et flatt blad, noe som gjør dem til en utmerket kontur.

Men selleribladene har en ekstremt tynn smak og kan ikke være en god persille erstatning på kjøkkenet.

Som stengene av selleri, inneholder bladene i hovedsak vann og svært få kalorier (14).

10. Gulrot grønnsaker

Gulrot grønnsaker er en annen uventet persille erstatning som en pakning. Selv om det lenge anses å være spiselig av noen, er de helt trygge å spise og ha noen helsemessige fordeler.

Som gulrøtter inneholder grønne gulrøtter en diskret mengde vitamin C, en kraftig antioksidant som kan bidra til å styrke immunforsvaret (15, 16).

Imidlertid kan gulrotgrønnsaker ha en bitter smak, så det er ikke tilrådelig å bruke dem som erstatter fersk eller tørket persille på kjøkkenet.

Bunnlinjen

Persille er et utmerket gress for å bruke på kjøkkenet og som pakning, men forskjellige alternativer kan holde seg i sin plass hvis du ikke har det til fingertuppene.

Koriander, selleri blader og gulrot grønnsaker er gode persille erstatninger som en pakning.

I mellomtiden er Chervel og gresslene, friske eller tørkede, erstatningene til den mest ideelle persille for kulinariske formål.

Disse 10-erstatningene vil hjelpe deg med å fortsette å lage mat, selv om du kommer til å fullføre persille.