10 overraskende fakta på # 039; Alzheimer

Den vanligste formen for demens

Alzheimers sykdom (AD) er den vanligste formen for demens. Begrepet demens brukes til å definere hjernens sykdommer relatert til tap av minne og reduksjonen i kognitive evner. Andre typer demens inkluderer:

 • vaskulær demens
 • Demens med lewy kropper
 • blandet demens
 • Parkinsons sykdom
 • Huntington sykdom

Det er anslått at om lag fem millioner amerikanere nå har … AD, ifølge Alzheimer Association.

Kvinner har større risiko

Nesten doble kvinner har L’med hensyn til menn, ifølge Helseavdeling og menneskelige tjenester. L’å forverres enda raskere i kvinner enn hos menn.

Hjernekrympet har en tendens til å være mer alvorlig hos kvinner med hensyn til menn med sykdom. Forskere tyder på at hjerneendringer hos kvinner med kan skyldes andre årsaker.

Ditt hjerte og hodet ditt er nært beslektet

Hjertesykdommer kan øke risikoen for kontraherende L & # 8217;. Andre forhold som forårsaker hjertesykdom, er også knyttet til større risiko for å delta i, inkludert:

 • Høyt blodtrykk
 • Høyt kolesterol
 • diabetes
 • dårlig diett
 • Livsstil ikke aktiv

Hjertesykdommer kan også være en årsak til vaskulær demens, som stammer fra innsnevring av blodkar i hjernen. Dette fører til en reduksjon i oksygen i hjernevev.

L’Utdanning kan redusere risikoen

Sekund National Institute on Aging (NIA), Jo større utdanningen du har, desto mindre er risikoen for å kontrahere L & # 8217;. Du har små sjanser til å kontrakt L’for å holde den aktive hjernen i avansert alder ved å gjøre aktiviteter som:

 • ta timer
 • Å lære språk
 • Spiller musikkinstrumenter

Utfør også gruppevirksomhet eller interagere med andre kan redusere risikoen.

L’AD er en av hovedårsakene til døden

L’s forening sier at L’annonsen er den sjette hovedårsaken til dødi USA. Om en eldste om tre dør av Alzheimer eller A & # 8217 en annen form for demens.

I 2010, L’Sentre for kontroll og forebygging av sykdommer (CDC) rapporterte at 8217; annonsen forårsaket mer enn 84 000 ofre i USA. Bare hjertesykdom, kreft, noen respiratoriske sykdommer, hjerneslag og ulykke har forårsaket mer død av Dell.

Unikt blant dødsårsakene

L’Alzheimer Association Han sier også at 8217; annonsen er de eneste 10 hovedårsakene i USA uten noen metode for å hindre det, ta vare på det eller sakte det.

Forskning på en kontinuerlig vaksine. Men så langt er det ingen trygge måter å hindre utviklingen av annonsen. Imidlertid kan narkotika bidra til å lindre noen symptomer.

Alzheimers sykdom er dyrt

Med et estimat på fem millioner amerikanere som har L’at kostnaden for behandling av sykdommen fortsetter å øke. I 2016 nådde denne tallet rundt 236 milliarder dollar, Ifølge L’Alzheimer’S Association.

Antall amerikanere med sykdommen bør øke i årene som kommer. Det er anslått at 8217 ville koste USA mer enn tusen milliarder dollar med 1.

Oppdaget i forrige århundre

En tysk lege som heter Alish Alzheimer så på for første gang l’AD i 1906. Han beskrev en pasient kjent som Auguste d. hvem hadde minne tap og andre tenkning problemer.

Etter pasientens død bemerket Dr. Alzheimer at deler av pasientens hjerne var krympet. En psykiater som jobbet med Dr. Alzheimer kalt tilstanden i 1910.

Koblet til tap av # 8217; lukt

En person med kan miste følelsen av luktesansen, ifølge Nasjonale institutter av helse (NIH). Flere studier, inkludert en i Neurological Sciences avis, antyder at endringer i følelsen av luktesansen kan være et tidlig tegn på annonse.

Det er viktig å merke seg at endringer i din evne til å snuse kan også skyldes andre årsaker som:

 • Parkinsons sykdom
 • cerebral skade
 • bihulebetennelse

L’Ulike livsforventning

Tiden som trengs, slik at’til fremgang varierer fra person til person, så det er vanskelig å forutsi hvor lenge det vil leve noen med tilstanden. De National Institute on Aging (NIA) rapporterer at eldre vanligvis bor fra tre til fire år med L & # 8217;. Yngre voksne som kontrakt sykdommen kan leve med tilstanden i 10 år eller mer.