10 måter støttet av vitenskapen som honning er bra for håret

Del på Pinterest

Vi inkluderer produkter som vi tror på våre lesere. Hvis du kjøper lenker på denne siden, kan vi tjene en liten kommisjon. Her er vår prosess.

De fleste av oss er kjent med honning, søtt og sirupaktig produkt av bier pollinering. Vanlig ingrediens i både søte og salte oppskrifter, har lenge vært brukt som en terapeutisk ingrediens i tradisjonell medisin.

Honning er en populær naturlig hår ingrediens på grunn av sine mange dermatologiske fordeler. Her vil vi undersøke 10 grunner til å bruke honning på håret ditt, selv for hårvekst, for å hindre hårbrudd og mer.

1. Honning for hårvekst

Honning brukes som behandling for helbredende sår på grunn av sin evne til å fremme cellevekst.

TIL 2013 Gjennomgang Vis at honning kan fremme veksten av epitelceller (hud). Bunnen er full av epitelceller som utgjør de mange folliklene og ledningene så viktige for hårvekst.

2. Honning for hårkondisjonering

Konditioneringsbehandlinger er utformet for å gjenopprette hårhydrering. Mange behandlinger for hårkondisjonering inneholder også vitaminer, mineraler og andre fordelaktige ingredienser.

Tilsynelatende har honning fuktighetsgivende egenskaper for å holde håret ditt sunt og sunt. Den inneholder også mange vitaminer, mineraler, aminosyrer og antioksidanter.

3. Honning for hårglans

Honning har både emollient og fuktighetslige egenskaper, noe som gjør det til en utmerket hydrant for hår. The Emollients Honed Hair Follicles, og la Shine til håret av. Hukectants binder til molekylene D’vann, tilsetter fuktighet for tørt hår.

Fuktighetsgivende og blokkering av glansen, honning kan hjelpe til med å gjenopprette den naturlige glansen av håret ditt.

4. Honning for å lette håret

Honning inneholder glukose og et enzym kalt glukoseoksidase. Dette enzymet bryter ut glukose, slik at hydrogenperoksidet forlater hydrogenperoksid.

Hydrogenperoksid er i stand til å lette melanin, pigmentet som er ansvarlig for hårfarge.

La honning på håret i en lengre periode kan være et naturlig alternativ til aggressive kjemiske bleking behandlinger.

5. Honning for hårbrudd

Keratin er et viktig protein som legger til struktur og styrke til håret ditt. Proteinbehandlinger er en populær del av moderne hårrutine og kan bidra til å gjenopprette svakt og skjøre hår.

Honning inneholder omtrent 0.5 prosent av proteinet. Det kan ikke virke som mye, men det kan være nyttig i kombinasjon med de andre vitaminer og mineraler som finnes i honning.

6. Honning for hårtap

Håret faller daglig som en del av den naturlige vekstsyklusen. Noen mennesker oppdager imidlertid at håret faller mer enn normalt.

Hvis du mister mer hår enn du føler deg trygge, kontakt legen din for å finne ut årsaken. Noen ganger kan det være så enkelt som å ha skadet hår.

Hvis håret ditt er skadet og trenger kjærlig omsorg, bør du vurdere alle fordelene som honning har å tilby.

7. Honning for hårfjerning

Selv om honning ikke er effektiv som voks d’bier for å fjerne overflødige hår, er det en «8217, utmerket alternativ for fint hår eller sensitiv hud.

For å bruke honning for hårfjerning, prøv denne oppskriften:

 • Bland 1 spiseskje. Honning og 1/2 spiseskje. sitronsaft.
 • Påfør denne blandingen til mindre områder, som overleppen.
 • La det stå i ca 20 minutter.
 • Rengjør med en fuktig og varm klut.
 • Tørk dabbingområdet med kaldt vann for å redusere irritasjon.
 • 8. Honning for naturlig hår

  En stor del av naturlig hårpleie er å sørge for at håret og hodebunnen er rene og hydrert. Før du starter reisen med naturlig hår, bør du vurdere å gjøre håravgiftning.

  Under avgiftning, l’bruk av honning kan hjelpe deg med å gi håret ditt en kostnad av aminosyrer, vitaminer og mineraler fordeler. Du kan også bruke honning etter detox for å holde hit og voksende krøller.

  9. Honning for en sunn hodebunn

  Å holde sunn hodebunn er en del som trengs for å ha sunt hår. Akkumulasjonene av smuss, olje eller til og med hårprodukter kan gjøre dette vanskelig.

  Du kan bruke honning i hodebunnsbehandlinger for å rengjøre hodebunnen og lindre den forholdene Som flass og dermatitt. Det har også fuktighetsgivende fordeler for både hår og hodebunn.

  10. Honning for forholdene som påvirker håret

  Noen inflammatoriske hudforhold, for eksempel psoriasis og eksem, kan påvirke hodebunnen. Forskning & # 8211; Undersøkelser Han oppdaget at honning har antioksidant og antiinflammatoriske egenskaper. Antioksidanter er en viktig forbindelse i behandlingen av disse forholdene.

  Dessuten, Anti-inflammatoriske ingredienser kan bidra til å redusere alvorlighetsgraden av utbrudd av disse hudforholdene.

  Bunnlinjen

  Honning er et flott naturlig hårprodukt som kan brukes alene eller innlemmet i andre naturlige hårbehandlinger.

  Kan fremme cellevekst, noe som bidrar til å beholde fuktighet og gjenopprette næringsstoffer til hår og hodebunn. Det kan også bidra til å lindre de inflammatoriske hudforholdene hvis de brukes med andre terapier.

  Vurdere l’å legge til organisk honning ikke forvandlet til din daglige hår rutine for sunnere og lykkeligere hår.

  Kjøp ikke-transformert organisk honning på nettet.