10 måter å forstå (litt og # 039) hvordan det føles å ha fibromyalgi

Måten vi ser verdens plasma som vi velger å være, og delingen av spennende opplevelser kan ramme hvordan vi behandler hverandre, til det bedre. Dette er et kraftig perspektiv.

Fibromyalgi, en lidelse som forårsaker kronisk smerte, er fortsatt lite kjent. Jeg bor med fibromyalgi, og hver dag behandler jeg problemer som ekstrem tretthet, total smerte og tåke i hjernen.

Siden det i stor grad er en usynlig sykdom, de som ser ut til å være utover. Dessverre, i virkeligheten er det ikke så.

Fibromyalgi er spesielt vanskelig å beskrive for venner og familie, siden symptomene varierer i alvorlig dag for dag. Det er vanskelig å forklare for vennene du må avbryte planene fordi du er sliten, men det er ofte akkurat hva som skjer.

Kjenner du noen med fibromyalgi? For å begynne å forstå hva det betyr å leve med denne tilstanden, utviklet jeg 10 scenarier som kan hjelpe deg med å gå inn i empati.

1.Lag en liste over ting å gjøre for i morgen. Så velg bare fire elementer fra listen din for å gjøre. Hvis du prøver å gjøre mer, neste dag kan du gjøre bare to ting.

Med fibro må jeg nøye balansere mine aktiviteter og hvor mye energibutikker hver dag. Selv om jeg fortsatt kunne ha lang tid på en dag, må jeg være hjemme og på sofaen når tanken min er tom. Hvis jeg strever for mye, vil jeg ikke ha energi til å gjøre noe for de neste tre dagene.

2. Du er våken i 48 timer på rad, og les den mest kjedelige boken du kan finne. Du må være våken til slutten av boken.

Dette scenariet fanger ikke engang med presisjon l’ekstrem tretthet som noen ganger prøver jeg. Sovende søyler vil hjelpe meg å sovne, men siden jeg føler meg konstant smerte, kan jeg ikke sove den dype og avslappende søvn som mange andre kan nyte. For meg ser det ut til at det ikke er mulig å vekke opp igjen.

3. Gå på en plysj teppe mens du har sokker og skyv føttene på teppet. Trykk på et metallhåndtak og tenk på hvordan sjokket høres på fingrene. Nå, gjør det igjen. Det er igjen. Det er igjen.

Siden fibromyalgi påvirker mitt sentrale nervesystem, blir responsen på smerten i kroppen min forsterket. Jeg lever regelmessig disse smertefulle elektriske utslippssmerter & # 8211; Og de er verre og lengre enn et statisk elektrisk støt. Det er spesielt ubeleilig når de presenterer i midten av et arbeidsmøte, noe som gjør at jeg nesten hopper fra stolen.

4. Sjekk bankkontoen din for å finne ut at det har vært uforklarlig tørket opp på $ 10.000 i løpet av natten. Setter en avtale med bankens leder, som går til en kundeservice agent, og bytt deretter til en annen, deretter til en annen.

Fibromyalgi er fortsatt en slags mystisk sykdom: ingen vet hvorfor manifestere eller behandle det. Mange leger er ikke kjent med det, eller tror ikke engang det er ekte og å få en diagnose kan være en maraton tur.

Jeg kan ikke telle antall ganger Legene bare fortalte meg: «Jeg vet ikke hva C’Det er galt med deg & # 8221; så sendte de meg hjem uten henvisning eller ikke noe forslag på hvordan du finner ut hva som egentlig skjedde med kroppen min .

5. Utfør en 10K. Du har ikke tid til å gjøre deg klar eller tog. Utgang og løp, du har ikke lov til å gå.

Hvordan hørte dine ømme muskler hørt neste dag er hvordan jeg føler de fleste dager når jeg kommer ut av sengen. Den følelsen fortsetter for det meste av dagen og smertestillende midler hjelper ikke mye.

6. Senk termostaten på 10 grader. Du er ikke autorisert til å sette ekstra lag. Du vil ikke finne en behagelig temperatur til ting varme opp om sommeren, på det tidspunktet vil det plutselig bli for varmt.

Med fibro regulerer kroppen min ikke temperaturen som før. Om vinteren frost alltid. Om sommeren har jeg en uvanlig kald til jeg dør av varme plutselig. Det ser ut til at det ikke er noen lykkelig halvdel!

7. Avbryt en avtale med bare en’tidspunktet for varsel på fredag ​​kveld og forklarer at barnet ditt er syk. Se hvordan avtalen din reagerer.

Dessverre, selv når venner og familie vet at jeg har fibro, lykkes de ikke alltid i å forstå hvor betydelig påvirker livet mitt. Dette er et scenario som jeg faktisk krysset og det faktum at det ikke kommer ut mer med den personen, indikerer hvor godt han reagerte på kansellering.

8. Tilbring en lang helg uten å samhandle med noen andre unntatt dine søte og morsomme kjæledyr.

Mine kjæledyr har blitt svært viktige for meg, spesielt i perioder hvor jeg ganske enkelt ikke er villige til å samhandle med mennesker. De dømmer meg ikke, men de minner meg også om at jeg ikke bare er. Å ha dem rundt gjør dagene med flare litt og # 8216; mer utholdelig.

9. De blir syk sterkt seks ganger i et år. Ring uten arbeid i minst tre dager hver gang. Du har fortsatt en jobb på slutten av året?

Med fibromyalgi, vet jeg aldri når jeg har en dag med rakett, og ofte gjør rakettene meg umulig å gå på jobb og sitte på et skrivebord hele dagen. Jeg har aldri vært så takknemlig for muligheten for å jobbe delvis hjemmefra. Han holdt meg trolig meg opptatt.

10. Å jobbe, glem tidsfrister i noen få uker, legg bort gjenstandene som de ikke tilhører og deler halvparten av møtene uten en forklaring. Kontroller reaksjonene til dine kolleger og veileder.

En av de mest irriterende symptomene på fibro kan ganske enkelt være den & # 8220; Fibro Fog & # 8221;. Noen dager, synes du å leve i en tåke av forvirring og ikke C’Det er ingenting du kan gjøre for å komme tilbake i den sjette. Vi snakker om å sette nøklene i kjøleskapet, glemme hvilket år er og disorienterer deg mens du prøver å finne veien hjemme på en grunnleggende sti du styrte hundrevis av ganger før.

Fibromyalgi gjør livet utrolig vanskelig, men også bringer sine merkelige fordeler, hvordan å lære å være takknemlig for de små daglige skjønnhetene i livet. En ting jeg er takknemlig er mine kjære som virkelig prøver å forstå hvordan jeg føler, selv om det er vanskelig. Deres empati gjør litt og # 8216; de verste dagene.

Paige Cerulli er en tekstforfatter og forfatter av innhold bosatt i vestlige massachusetts. Det handler ofte med kroniske sykdommer, helse og velvære og jobber for tiden med en roman som involverer kroniske sykdommer. På fritiden liker han å ri og spille fløyten.